Duitsland belooft Spanje te helpen met het bewaken van de grens met Marokko

Sinds de migratieroutes via Italië en Griekenland potdicht zijn gemaakt de afgelopen jaren, heeft vooral Spanje last van hordes migranten die via Marokko het Europese vasteland willen bereiken. Spanje heeft dit te danken aan haar ‘humane houding’, wat uiteindelijk neerkomt op het spelen van een veerdienst tussen Afrika en Europa.

Deze houding heeft een aantal weken geduurd en nu vraagt het land al om hulp van andere landen om ook deze route streng te laten bewaken. Het is klaar voor de Spanjaarden en de Duitse bondskanselier heeft, toen ze Spanje kwam bezoeken, aangegeven dat er alles zal worden gedaan om Spanje te helpen

Merkel wordt in eigen land hevig bekritiseerd om haar motto ‘wir schaffen das’, waardoor er meer dan een miljoen migranten het land binnen kwamen. Nu moet ze er voor zorgen dat de buitengrenzen van Europa strenger bewaakt worden en zo min mogelijk migranten de oversteek maken.

Merkel greep de gelegenheid aan om nog eens aan te dringen op een gezamenlijke Europese aanpak van de migratiecrisis. “Geen land kan zich daaraan onttrekken, ook al is Spanje het eerste land waar veel migranten binnenkomen. Het is een uitdaging voor ons allemaal. We moeten met elkaar praten, en dat moeten we vooral ook met Afrika doen.”

Merkel greep de gelegenheid aan om nog eens aan te dringen op een gezamenlijke Europese aanpak van de migratiecrisis. “Geen land kan zich daaraan onttrekken, ook al is Spanje het eerste land waar veel migranten binnenkomen. Het is een uitdaging voor ons allemaal. We moeten met elkaar praten, en dat moeten we vooral ook met Afrika doen.”

Ze blijft nog steeds bij haar quota, terwijl dat station al lang gepasseerd is. De visie op migratie en quota is totaal omgeslagen in Europa. Het wordt tijd dat ze zich daar bij gaat neerleggen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. poldi

  Nederland is met het huidige (officiële) aantal van ca. 17000.000 inwoners al meer dan overvol. Wij hebben, afgezien van de financiële en maatschappelijke consequenties, niet eens de fysieke ruimte om nog meer immigranten toe te laten. De laatste decennia was er een ware invasie van voornamelijk slecht opgeleide en niet te integreren, islamitische volkeren die ons, als “ongelovigen”, bovendien ook nog zeer vijandig gezind zijn. Als Nederland en andere Europese landen hun eigen karakter, een redelijk niveau van welvaart en een enigszins vredelievende samenleving willen behouden, dan zal er rap een begin moeten worden gemaakt met een massale deportatie van alle ongewenste, criminele en/of onaangepaste vreemdelingen. Om dit mogelijk te maken zullen op zeer korte termijn een aantal achterhaalde verdragen moeten worden opgezegd c.q. moeten de nationale wetten prevaleren en zo nodig worden gewijzigd. De huidige leiders dienen zich te verantwoorden voor hun misdadige wanbeleid jegens de autochtone bevolking. Bij een voortduren van de huidige chaos en wetteloosheid zal dit onherroepelijk uitlopen op Europese burgeroorlogen.

  1. Ni28

   Dat is ook een vergeten aandachtspunt. Hoeveel inwoners denkt dit land te kunnen herbergen zonder dat zij elkaar niet opvreten?

 2. poldi

  Plagiaat
  ———-
  De geest is al uit de fles.
  Gods water stroomt al oncontroleerbaar over de west Europese akkers. De deuren staan wagenwijd open.
  En zelfs als we die – door politieke druk- zouden dichtduwen, dan nog worden we overspoeld door overwegend islamitische nakomers. Gezinshereniging en het krijgen van veel kinderen zullen blanke Europeanen in de minderheid dringen.
  Europa wordt op zijn mist een gekleurd continent met met sharia wetgevingen. En waarschijnlijk over vijftig jaar in hoofdzaak bruin en zwart.

  Maar wij kunnen zelf emigreren. Anno 2018 met zijn goede verbindingen en communicatiemogelijkheden helemaal niet meer zo ‘voor eeuwig ‘ en zo ver als dat vroeger was. En er zijn nog heerlijke landen. Canada, Australie, Chili.

  Ik ben al weg. Gaat u ook?

  1. Frits Jansen

   U bent een contactgestoorde schijtluis, doodsbang voor mensen met een iets andere achtergrond. Dat je ook met die mensen kunt praten, desnoods via Google translate, begrijpt u niet eens.

   Het ultieme schrikbeeld voor u is een aangepaste blonde moslim die stiekem niet over zijn geloof praat. Want Wilders indoctrineerde u met de gedachte dat moslims die zich gematigd voordoen de eersten zijn, want die liegen. Dan liever een goudeerlijke terrorist die uitkomt voor zijn radicalisme, en daarover ook meteen duidelijkheid verschaft met zijn mitrailleur.

   1. Capo

    @Frits: Helaas voor jou doet de weldenkende DDS’r niet mee aan de verheerlijking van de islam en het faciliteren ervan. Dat doet jou vast verdriet maar dat interesseert ons geen ene moer.

 3. Ritter

  De socialistische regering van Spanje stimuleert met haar beleid de instroom van illegale migranten.

  En die wil Spanje dan doorsturen naar Noord/West Europa waar de meeste illegalen ook naar toe willen. ( vanwege het “gratis geld” dat in Noord/West Europa is te krijgen)

  Frankrijk schijnt dat tegen te willen gaan.

  Frankrijk zet Dublin-akkoorden in de praktijk om: Arrestaties aan de grenzen, migranten worden naar Spanje teruggebracht

  Frankrijk neemt geen uit Spanje binnenkomende immigranten op. Die zouden aan de grens gearresteerd en naar Spanje teruggebracht worden. Zodoende zet het land de Dublin-akkoorden in de praktijk om.

  Frankrijk stuurt veel migranten en vluchtelingen direct naar Spanje terug. Van de meer dan 27.000 migranten, die dit jaar in Spanje zijn aangekomen, willen de meeste verder naar het noorden, hoewel dit tegenstrijdig is aan de Europese asielwetten. Volgens het Akkoord van Dublin moeten immigranten dar hun asielprocedure doorlopen waar ze Europees grondgebied betreden.

  Frankrijk pakt de mensen op en brengt ze naar Spanje terug

  De Franse politie pakt nu in de Spaans-Franse grensregio steeds meer illegale immigranten op en brengt ze terug naar Spanje, zoals de “Welt am Sonntag”schrijft.

  Zodoende vindt daar hetzelfde plaats als aan de Italiaans-Franse grens; ook daar wijzen Franse politieagenten migranten af die zeggen asiel te zoeken.

 4. Ritter

  Verreweg de meeste illegale migranten zijn moslims……………en de meesten zullen niet integreren. Dat laat 50 jaar migratie uit de islamitische landen zien.

  De mythe van de minderheid: extremisme onder moslims alles behalve marginaal fenomeen

  Op verjaardagen, in columns, in opiniestukken, in de politiek, op forums, geregeld wordt verkondigd dat alles okay is in de islamitische wereld, dat er hier en daar misschien een enkele radicale imam is, maar dat de overgrote meerderheid van de moslims zich prima gedraagt. Extremisme, radicalisme of fundamentalisme binnen de islamitische wereld of binnen de islamitische gemeenschap zou slechts een zeer marginaal fenomeen zijn.

  Deze mythe van de minderheid is wijdverspreid, maar houdt na analyse geen stand. Onderzoek in islamitische landen en naar de belevingswereld van moslims, zowel in het buitenland als hier, toont aan dat radicalisme en extremisme op beduidend grotere schaal voorkomen dan slechts bij ‘een zeer klein deel.’

  https://twitter.com/TPOnl/status/1028386224585752577

  1. Frits Jansen

   Berlijn zit vol met Turken. En die doen hier heel leuk mee. Om onduidelijke redenen zijn Marokkanen crimineler dan Turken. In Nederland trokken we vooral Marokkaanse gastarbeiders aan, dom!
   Veel van die Turken spreken beter Duits dan ik ooit zal leren. Je herkent ze slechts aan hun zwarte haar, al schijnen er ook blonde Turken te zijn.
   Islamisering? Ik zie wel eens een schilderachtig oud vrouwtje met een hoofddoek, maar verder niets.

   Minister Blok zou hier eens moeten komen kijken.

   1. Stanly2000

    Fritsje, wat een kletsverhaal weer!
    Bij JOU in Berlijn gaat alles prima, dankzij Merkel. Ben je weer naar Berlijn verhuisd?

    1. dinaro

     Frits Jansen, hou aub je mond
     Het ging er juist zo leuk aan toe zonder jou.
     Juist minister Blok heeft helemaal gelijk.
     Keertje in Berlijn geweest en daar een of andere
     troetel Turk gezien.
     Had er maar gebleven.
     Kan je bijlessen geven.

 5. TotDeSchijtOnsDood

  De normaal denkende mensen zien allemaal de simpele oplossing.
  De Politiek heeft schijt en volgen hun eigen agenda.
  Problemen zelf creeren zodat je later de held bent met een “tijdelijke” oplossing.
  Vervolgens neemt een ander partijlid het over na verkiezingen..om weer 4jr hetzelfde te doen.
  Problemen maken en nooit ECHT oplossen…dan houd je je macht.
  Doorzichtig!

  https://www.youtube.com/watch?v=hJaq1TJK6x0

 6. Paaldanseres

  A great man recently said… Politicians are all talk… and no action.

 7. Capo

  Duitsland belooft Spanje te helpen met het bewaken van de grens met Marokko? En dat gaat ze zeker doen door nog meer kansparels op te nemen?

  1. Original NL

   Marokko wrijft zich al de handjes..die hebben al weer € tekentjes in de ogen, want samenwerken betekend in de praktijk miljoenen van ons belastinggeld weggeven..zonder de garantie dat er ook maar iets veranderd.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Natuurlijk helpt de tiran en moordenares Frau ‘Bathory’ Merkel de islamisten en omvolkers.
  Hoeveel doden zijn inmiddels al gevallen vanwege de perfide uitnodiging van deze krankzinnige sadist, hoeveel meisjes al verkracht ???

  En ’t slagroomwezen Rutte met zijn gevolg aan harlekijnen en clowns glibberen er ja en amen knikkend amechtig achteraan.

  1. Ben Zine

   Van Merkel valt alleen maar nog meer ellende te verwachten… Het is zo jammer dat die Seehofer onlangs niet doorpakte en ervoor zorgde dat dat verschrikkelijke mens EINDELIJK eruit werd gelazerd. In plaats daarvan murmelt ze, met dat slappe afgetrokken gezicht, nog steeds haar wereldvreemde verbale poep over “Wir Schaffen Das”, waarbij ze gemakshalve de slachtoffers van aanslagen en verkrachtingen in Duitsland sinds 2015 totaal negeert. Die arme mensen zijn in de ogen van deze policor heks slechts “collateral damage”. Met Merkel in Berlijn, May in Londen en Juncker in Brussel wordt het HE.LE.MAAL.NIKS met Europa. Het proces van omvolking zal gestaag doorgaan, tenslotte moeten natiestaten, vaderlandsliefde en patriottisme worden gebroken zodat alleen nog willoze en gehoorzame “Europeanen” overblijven, en van die Brexit komt onder May natuurlijk ook NIETS terecht. Ik vraag me af wanneer het kantelpunt wordt bereikt, het punt waarop de bevolking zal zeggen: “Tot hier en geen centimeter meer verder”.

 9. TotDeSchijtOnsDood

  – Off Topic –
  Volgende overwinning voor Trump in de handelsoorlog.
  Art of the deal!

  https://www.westernjournal.com/ct/china-folds-trumps-pressure-removes-oil-tariff/

 10. DolleDries

  Geschiedenis herhaalt zich Duitsland hielp in het verleden al een keer Spanje.

 11. DolleDries

  Een partijlid van de Christendemocratische Unie (CDU) van bondskanselier Angela Merkel heeft een column geschreven waarin zij de Duitsers vertelt dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het feit dat ze minderheden worden in hun steden.
  CDU-politica Barbara John beweert dat “het is slechts een kwestie van tijd voordat mensen met een migratie-achtergrond de meerderheid van de bevolking in grotere steden uitmaken” en dat de Duitsers zich geen zorgen moeten maken, schrijft de 80-jarige in een kolom voor het Duitse tijdschrift Tagesspiegel deze week.
  Vorig jaar was Frankfurt de eerste stad in Duitsland waar autochtone Duitsers in de minderheid zijn, in het land waar de recente bevolkingstoename aantoonbaar is veroorzaakt door massamigratie.
  – De trend naar een snel groeiend aandeel migranten is onomkeerbaar, aldus John, die daaraan toevoegde dat Nederlandse steden als Amsterdam en het centrum van Rotterdam, waar autochtone Nederlanders niet meer de meerderheid vormen, bewijzen dat angsten om minderheid te worden “ongegrond” zijn.
  De grote migrantenbevolking van Rotterdam en Amsterdam heeft de laatste jaren echter wel invloed gehad op het lokale leven. De grote Turkse migrantenbevolking in Rotterdam kwam vorig jaar in opstand toen Turkse ministers de toegang tot het land werd ontzegd tijdens een campagne voor een referendum in Turkije.
  Eerder dit jaar werden Marokkaanse migranten die in Rotterdam wonen gearresteerd door de Nederlandse autoriteiten nadat ze hadden ontdekt dat de twee mannen terreuraanslagen plotten in zowel Nederland als Frankrijk.
  In Amsterdam heeft het Marokkaanse bendegeweld, nationaal bekend als de Mocro-oorlog, de laatste jaren geleid tot verschillende gewelddadige incidenten, waaronder één waarbij een afgehakt hoofd op straat in de stad achterbleef.
  – Zoveel dingen zullen verschillend zijn en sommige dingen beter, zegt zei.
  Sinds haar pensionering in 2003 heeft John gediend als beschermvrouwe van de “Show Racism the Red Card”-campagne en heeft zij zitting gehad in het bestuur van de Moslim Academie in Duitsland.
  Bron:
  https://www.tagesspiegel.de/politik/migration-wenn-die-einheimischen-auf-einmal-in-der-minderheit-sind/22881050.html

 12. henk vintage

  Een verbod op de ideologie de islam, vermomd als godsdienst, zal uiteindelijk de enige manier zijn om ze te laten vertrekken naar hun roots.

  1. Capo

   @Henk: Als je de islam niet actief bestrijd zal het vanzelf te laat zijn. Kijk maar hoe dat werkt in landen waar islam de baas is of de meerderheid vertegenwoordigd.

   1. Onno

    Neem Rusland… Rusland is goed bevriend met Iraanse regime. Rusland peinst er niet over iets aan bestrijding te doen. Het land weet hoe het om moet gaan met cultuur. De schitterende Moskeeën staan voor een architectuur van wat heb ik jou daar. Bovendien verklaarde de burgermeester van Moskou (Mockba) dat hij de Moslims (Islamieten) nodig heeft. De term islamiet wordt over het algemeen niet gewaardeerd door een moslim, al betekent het hetzelfde. Dus het lijkt raadzaam om niet tegen Putin in te gaan, het is beter voor de gezondheid.

 13. Ni28

  Hulp van Merkel? Je kunt beter niet door haar geholpen te worden. Zij heeft de hele Europa al verziekt.

 14. EllyD18

  Is er dan toch helemaal niemand die Merkel van haar troon af kan stoten ?
  Ze is helemaal de weg kwijt.

 15. dinaro

  Dat slaat toch nergens op, Merkel gaat Spanje helpen.
  Ja, Spanje moet zelf die negers uit Africa
  houden, ze willen ze toch?
  En niet door sturen naar oa. Nederland.
  Er is nu weer sprake van een deal met
  Marokko.
  Die willen graag geld zien zoals altijd.

  1. Dubbele Komma

   Ja mooi verhaal weer dinaro. Die willen weer MEER geld.

   Ach we hebben toch zat. Volgens transgender tRutte kan de btw best naar 23 procent en de benzine naar 5 euro de liter..

   Oh en we pakken gewoon nog meer pensioen af van de oudjes.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Dit is gewoon de derde poging van Duitsland om het vrije, diverse Europa te vernietigen.
  Duitsland heeft één hoofd want het CDU/CSU heeft haar achterban verraden; AFD.
  Al die andere clubs willen een bloederige middeleeuwse mix van islamisme en communisme waar mensen als vernederde slaven door het leven moeten gaan.

  1. Frits Jansen

   Intussen zit ok heerlijk zondags te ontbijten in dat verschrikkelijke Duitsland.

 17. Frits Jansen

  Er zijn nog wel wat oudere Duitsers die weten hoe je een waterdichte muur bouwt.
  De DDR wordt in het westen wel eens beschouwd als de grootste gevangenis die Europa ooit had, maar de Muur was bedoeld als “antifascistische Schutzwall”, d.w.z. om het vreselijke kapitalisme buiten de DDR te houden.

  Toen het kapitalisme, nu de moslims, wat is het verschil?

  1. Stanly2000

   Fritsje laat je nou nakijken, jochie! Er is iets niet in orde met je bovenkamer.

   1. poldi

    @Stanly2000, niet reageren op deze onbenul want dat is water naar de zee dragen.

    1. Stanly2000

     Helaas Poldi, als ik zo een l*lverhalen lees kan ik mij af en toe niet inhouden.

 18. Hermann

  De 53-jarige Turkse Salih Taşdirek is een van de vele voorbeelden van Turkse succesverhalen in het buitenland. Hij kocht het Duitse sloten- en beveiligingsbedrijf waar hij begon als gastarbeider en veertien jaar heeft gewerkt.

  Het bleef niet alleen bij een overname: ook moest Taşdirek ervoor zorgen dat zijn zwakke Duitse bedrijf weer moest concurreren met de top. “En daar voegden wij onze eigen ervaring en het Turks praktisch handelen aan toe. Nu behoren we tot de top 3 in de regio Hessen.”

  De Turkse zakenman uit Nevşehir, die nu zogeheten slimme deursloten en smart keys verkoopt, is nu een van de actiefste Turkse ondernemers in de Duitse zakenwereld. Zo zitten er tussen zijn klanten de Europese Centrale Bank (!!) , ziekenhuizen, hoge kantoorpanden.

  Taşdirek had het net als zijn vele landgenoten in de tijd dat ze arriveerden in Duitsland, het zeer moeilijk in een vreemd land. “We werkten samen met mijn vader onder zware omstandigheden. Hij stuurde mij naar een Duitse taalcursus, waar hij maandelijks 250 mark voor moest betalen.”

  De succesvolle Turkse ondernemer is niet vergeten dat zijn Duitse concurrenten niet blij waren met de Turkse overname. Taşdirek laat weten dat de Duitse fabriek waar hij zijn producten inkoopt, ineens de prijzen heeft verhoogd. “Toen ik dat onderzocht, bleek dat de andere Duitse bedrijven deze fabriek onder druk hebben gezet.”

  © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – FRANKFURT | Gepubliceerd: 03-11-2016

 19. Ad Infinitum

  Als het bij een belofte blijft is aan de visionisten, kort maar krachtig !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.