Europa en VS moeten Canada te hulp schieten tegen islamofascistisch Saudi-Arabië

Europa en Amerika moeten niet willoos toekijken hoe Saudi-Arabië onze bondgenoot Canada voor de leeuwen gooit, alleen maar omdat het land had opgeroepen een volkomen onschuldige activist vrij te laten.

In Saudi-Arabië zijn ze flink kwaad. Men is er gewend twee dingen te doen: een zéér fundamentalistische versie van de soennitische islam openbaar te handhaven, en bovenal daarop geen kritiek te krijgen. De koninklijke familie houdt het land in een ijzeren greep en de wereld ziet het door de vingers. De flinke olie-exporten en de wederzijdse afhankelijkheid die het Westen en Saudi-Arabië op de manier cultiveren, doet de rest.

Canada heeft na tientallen jaren wegkijken eindelijk met die traditie gebroken. Het land wil dat Saudi-Arabië de onschuldige mensenrechtenactivist Samar Badawi vrijlaat. Politieke gevangenen zijn uit den boze, dus deze vrouw – de zus van de voor blasfemie gevangengezette Raif Badawi, overigens – kan ‘uitkijken’ naar jaren achter de tralies.

Saudi-Arabië pikt dit niet: het duldt geen andere mening over zaken die het Arabische land als ‘interne aangelegenheden’ beschouwt. Of het land de mensenrechten overtreedt maken ze zelf wel uit in Riyaadh, is het sentiment in het land. En om dat kracht bij te zetten, heeft Saudi-Arabië hun ambassadeur uit Toronto weggehaald, verklaart het de Canadese ambassadeur in het eigen land tot persona non-grata en zijn alle vluchten naar Toronto geschrapt. Bovendien zinspeelde het land erop een 9/11-achtige aanslag te zullen uitvoeren op Canadese bodem.

Een overreactie van Arabische zijde? Nogal, ja. Je moet als volwassen landen en bondgenoten elkaars beleid kunnen bekritiseren zonder direct halverwege een oorlogsverklaring te zijn. Daarom moeten andere bondgenoten van Canada – de Verenigde Staten en Europa – nu te hulp schieten en laten merken dat ook wij het gedrag van het wahabitische neefje in de islamitische familie echt niet vinden kunnen. Wat wil Saudi-Arabië dan dan? Alle ambassadeurs terugtrekken en geen enkele vlucht meer naar het Westen laten gaan? Dat geintje zou ze veel te veel geld en diplomatieke clout kosten.

Dus hop, wees geen lafaards daar in Washington D.C., Londen, Parijs, Brussel, Berlijn, Madrid, Rome en Den Haag. Tijd om die arrogante en mensenrechtenschendende Arabieren eens een keer grondig aan te pakken, en onze bondgenoot Canada niet in de blubber te laten wegzakken. Vergeet namelijk niet dat we nog altijd een ereschuld aan dat land hebben: of zijn we soms vergeten wie ons in 1945 kwamen bevrijden van de tirannie?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Frits Jansen

  Jaaah, weer een 9/11-achtige aanslag! Dat wordt genieten voor sensatiezoekers, en houdt journalisten maandenlang, zo niet jarenlang van de straat.
  Vroeger placht James Bond zulke aanslagen te verijdelen, maar ik vrees dat die het te druk heeft met de vrouwtjes.

  1. sonar

   Wederom een hersenloze reactie van Fritzl.

   1. Stanly2000

    Mee eens!

 2. Ni28

  Het is de vraag of de VS op deze oproep in gaat. Trump is op eigen wijze met S.A. bezig zonder zich werkelijk in de staatzaken te mengen. En hoe loyaal zijn de andere landen met de V.S. wat Iran betreft?

 3. DolleDries

  Grappig van Tim over ere schuld als die Rusland kan afzeiken zou Tim dit niet laten als we aan een onze vrijheid te danken hebben dan is het Rusland wel, Toen Wilders stickers verspreide over Saoedi-Arabië werd hij bijna gevierdeelt door politiek Nederland. Maak je geen illusie Tim men kruipt Iran al in het achterste maar dat is omdat deze anti Trump zijn. Ik zou zeggen Tim begin eerst met Turkije waar duizenden vast zitten en waar Trump bezig is om een onterechte gevangen dominee vrij te krijgen O jeetje dat doe jij niet want je bent anti Trump.

 4. Bloem

  Waarom zou Amerika ingrijpen? Om te beginnen hebben de Canadezen zich de laatste paar jaar niet echt vriendschappelijk opgesteld richting de VS. (Neeeeh niet alleen Trump, want kritiek op Trump is ook tegen zijn electoraat en dat zijn de meeste Amerikanen). Daarbij komt dat Saudi zich tot nu toe een van de belangrijkste bondgenoten van de VS in het Midden Oosten toont. Bovendien is de olie in dat land van uiterst belang om de Amerikaanse economie verder en gestaag door te laten groeien zoals dat nu het geval is.

  “of zijn we soms vergeten wie ons in 1945 kwamen bevrijden van de tirannie?”, moeten we die dankbaarheid dan niet tonen richting de Amerikanen. Met alle respect, dat land was in de periode ’40-’45 vele malen rechtser en conservatiever dan het nu onder Trump is. Sterker nog het land kende toen nog segregatie. In vergelijking met de leiders die ons toen van de “tirannie” hebben bevrijd, is Trump haast links. Dat vergeten we hier in Europa soms wel erg makkelijk.

   1. Bloem

    Yep het land waar vrouwen pas echt het recht hebben om zich te hullen in boerka’s, hoofddoeken en nikab’s. Daar kannen westerse landen die dat soort kledingstukken verbieden, nog wat van leren. Eigenlijk is het de omgekeerde wereld. Links wil mensenrechten en gelijkheid verbeteren in het Midden-Oosten, terwijl men die in Europa zoveel mogelijk wil afschaffen.

    1. EU kok

     quote:Links wil mensenrechten en gelijkheid verbeteren in het Midden-Oosten, terwijl men die in Europa zoveel mogelijk wil afschaffen.
     .
     Links wil dat mensen in zowel Europa als in SA zich kunnen kleden zoals zij zelf willen.
     Ik zie de tegenstelling niet.

     1. Ni28

      Je kunt zo veel willen maar sluit je ogen niet dicht voor de realiteit die heel anders kan zijn.

     2. Ni28

      Een suggestie net of alleen links dit wil bereiken. Dwaas.

     3. EU kok

      Dank Ni28 voor uw compliment.

  1. Elu Thingol

   Bloem schreef: “In vergelijking met de leiders die ons toen van de “tirannie” hebben bevrijd, is Trump haast links. Dat vergeten we hier in Europa soms wel erg makkelijk.”

   President Roosevelt en diens opvolger Truman waren beide presidenten van de Democratische Partij. Roosevelt heeft aan de wieg gestaan van de VN, een instituut waar Trump juist tegen ageert.

   Churchill riep op tot een “soort van Verenigde Staten van Europa”, eveneens een doorn in het oog van Trump, die er juist op uit is om de economische concurrent te verzwakken.

   En de derde van de grote drie op Jalta, Stalin, wel – linkser krijg je ze niet.

   1. Bloem

    U gaat wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat de denkbeelden van President Roosevelt en diens opvolger Truman en Churchill ultra conservatief waren. Ondanks dat Roosevelt een Democraat was zoals u al aangeeft, was er tijdens zijn bewind gewoon nog segregatie. Een zwarte was minder waard dan een blanke. Truman schafte segregatie in het leger af omdat hij kanonnen voer nodig had en er genoeg zwarten waren om dat gat te dichten. Wanneer het hem om mensenrechten te doen was geweest had hij de segregatie in de burgermaatschappij ook wel afgeschaft. Op het moment dat de zwarte soldaten die het overleefd hadden terug kwamen in de VS, mochten ze gewoon weer achteraan in de bus plaatsnemen en hun hoofd buigen voor de blanke democraten. Ken uw geschiedenis heer Geluk

    1. EU kok

     quote:U gaat wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat de denkbeelden van President Roosevelt en diens opvolger Truman en Churchill ultra conservatief waren.
     .
     Gezien vanuit het nu maar niet gezien vanuit die tijd.

    2. Elu Thingol

     @ Bloem

     Uit de link die DolleDries zojuist deelde:

     De eerste president die populariteit genoot onder zwarte Amerikanen, was Franklin D. Roosevelt. Zwarten waren dankbaar voor zijn werkgelegenheidsprojecten in de crisisjaren, ook al profiteerden zij daar relatief weinig van. Verder benoemde Roosevelt zwarte beleidsmedewerkers, en was zijn vrouw Eleanor bevriend met leiders van de NAACP. ‘Hoewel Roosevelt weinig concreets heeft gedaan voor zwarten, gaf hij hun wel het gevoel dat ze ertoe deden,’ zegt Quispel.

     Roosevelt heeft zich met een Uitvoerend Bevel wel degelijk ingespannen voor de burgerrechten van Afro-Amerikanen, maar belangrijker is nog dat Roosevelt en Churchill steunen waar Trump zich juist tegen verzet.

    1. Elu Thingol

     Dank voor deze bron.

  2. Rosasolis

   @Bloem. Ik ben van Canadees afkomst. De grootste deel van mijn onderwijs en verder opleiding heb ik in dit fantastische democratische land voltooid. Politiek is het altijd tussen de conservatieven en de liberalen geweest. Met de de socialisten als 3de partij.
   Als je een soort vergelijking met ons partijen wil doen dan kan je de conservatieven in Canada vergelijken met onze CDA, de liberalen met onze VVD, en de democraten met onze P.v.d.A. Tijdens mijn jaren in Canada, ging relaties met Amerika niet altijd goed.
   Wij waren (nog steeds), lid van de British Commonwealth. Mijn beide ouders hadden dienst in WW2: vader was officier in het leger en moeder was rode kruis zuster.
   Mijn oom was hospic voor de leger in Eindhoven. Behalve WW2 heeft Canada ook dienst gegeven door hele WW 1. Mijn oom vertelde alles over die vreselijke loopgraven
   in Vlaanderen. In Canada wordt Remembrance Day nog steeds op 11 november gehouden. Maar er zijn altijd problemen met Amerika geweest, sinds de tijd dat zij uit de Britse Gemeenschap stapte, terwijl Canada besloot om erin te blijven. En Canadesen voelen altijd vernedering van hun Amerikaanse collega’s, die denken altijd, dat zij “het beter weten”. Hoewel ik een paar rot Amerikaanse hoogleraars heb gehad tijdens mijn studie in Toronto, waren er ook een aantal Amerikaanse studenten die special naar Canada kwamen omdat het rustiger en vrijer was, om te gaan studeren. Sommige zijden tegen me: “Canada is like a breath of fresh air”.

 5. Uiterst Links

  Wacht even, wij van rechts hebben toch afgesproken dat Iran de grote bedrijging is in de regio en dat Saudi Arabië de arme slachtoffers waren. De enige aanvaardbare moslims, weet je nog?

  1. van Urk

   Heeft te maken bij welk volk onze olie het beste kunnen kopen en niet welk volk wij het allerliefst vinden.

 6. Bes Tolen

  Eén belangrijk aspect van verdediging van mensen in het verre buitenland is, dat lang niet altijd zeker is dat de verkregen informatie betrouwbaar is. Daarnaast is Canada nu niet het land, dat op het gebied van mensenrechten een leidende rol moet vervullen. De reden is een eenvoudige en die is dat we Canada die rol niet moeten gunnen. Waarom niet? Omdat het een radicale dogmatische koers volgt en een dergelijk optreden er toe leidt, dat eigen burgers niet meer beschermd worden. Dat er tweedeling optreedt waarbij een belangrijk deel van de bevolking wordt uitgekleed omdat anderen hun recht halen en dat is dan een vermeend recht of een zwaar overtrokken gedoe. De conclusie is dat de maatschappij daar onder lijdt en veel mensen…
  Het wil te vaak voorkomen dat allerlei (inter)nationale organisatie en politici zich bezondigen. Daar hebben we hedendaagse ellende zoals op het gebied van de massa immigratie mee aan te wijten. Dus is veel meer bedachtzaamheid en onderzoek kennis vergaren geboden.
  Zo’n geval als in Saoedi Arabië, ja, dat leent zich m.i. voor een meer internationale aanpak, die Canada verder uit handen wordt genomen. Canada is namelijk het minst geschikt.

  1. Rosasolis

   @Bes Tolen, waar krijgt u al dit flauwekul vandaan? Denkt u werkelijk dat Trump onze wereld gaat “redden”? En dat Trump zo’n genie is, dat HIJ de wereld gaat redden?
   Canada heeft helemaal niets te maken met wat de heilige corrupte Trump wil of niet wil.

 7. AS210854

  Daar zal ons koningshuis heel snel een stokje voor steken, kom niet aan hun financiële belangen.

 8. Bes Tolen

  Elu Thingol. Niet Trump wil Europa verdelen maar Europa is verdeeld. Daar heeft de oude politiek van Engeland en de VS wel alles mee te maken. Dat is een ramp. Misschien wil Trump alleen maar betere economische verhoudingen. Beter gegrond op prestatieniveau. Alsdan heeft hij gelijk. Al is het een moeilijk probleem. Zo gegroeid. Onderdelen lijken er wel vrij eenvoudig oplosbaar maar ook die hebben al vrij grote gevolgen.
  Het lijkt er op, dat Trump als president een heleboel punten naar boven haalt. We hoeven niet met alles eens te zijn. Rutte lijkt op het onderwerp defensielasten al te snel zijn met zijn instemming. Het is onzinnig zoveel meer uit te geven waar onze grenzen, dat wil zeggen Europa toch niet beschermd wordt tegen de miljoenen indringers. Waardeloze politici. Nog eens er bij te voegen dat zowel de Amerikaanse als Europese politiek vaak averechtse gevolgen heeft. Erger dan waardeloos dus.

 9. poldi

  Goed zo Canada! Dit had ik eigenlijk helemaal niet verwacht van een regering met die softie Justin Trudeau. Waarschijnlijk zullen ze wel heel snel bakzeil halen en excuses aanbieden. Schaadt handelsbelangen e.d. Stel je voor dat ze hier in Europa zoiets zouden doen…. Maar die slappe happen hier worden geregeerd door het kapitaal en dat kapitaal wil die fijne heren in Saoedi-Arabië echt niet voor de neus stoten. Eigenlijk is er in Canada toch zachtjesaan een verandering gaande. Denk maar aan het feit dat ze daar nu blanke boeren uit Zuid-Afrika een plek aanbieden. Doen ze hier in Europa echt niet. Dus misschien kiest de regering Trudeau eindelijk eieren voor zijn geld. Laatst was er een verkiezing, weet niet meer precies waar maar wel een grote stad, en daar hebben ze behoorlijk verlies geleden. Hebben ze dus schijnbaar wat van geleerd.

  1. Rosasolis

   @ poldi. Wacht maar even…Canada zal wellicht de hele Noord-Amerikaanse continent kunnen redden van alle corruptie van Amerika, onder “leiding” van Trump. Canada en
   Mexico, 2 heel grote landen willen dat het Noord-Amerikaanse handel en samenwerking
   overeenkomst doorgaat, maar Trump wil NIETS meer van die gunstige overeenkomst weten. Amerika first en de rest moet dood vallen. Hoe lang zou hij dit gedoe kunnen
   doorzetten, terwijl de hele wereld nu in heel ernstige problemen verkeerd, wegens CLIMATE CHANGE? Wat gaat die heilige Trump doen als het agrarische landbouw
   opheft wegens extreem hitte en droogte? Gelukkig is onze Nederlandse granen oogst van de kop van Noord-Holland allang binnen, maar wegens de droogte gaat het niet goed met de oogst met andere groenten en fruit producten.

 10. Rosasolis

  Canada kan beter met de EU dan Amerika samenwerken tegen Saudi-Arabie. Canada en Amerika zijn niet meer zo bevriend, wegens het beleid van Trump tegen Canada…Grensproblemen en handel zijn van enkele van de vele huidige problemen. Saudi-Arabie is een van de wreedste landen in het midden-oosten tegen vrouwen. Er is geen democratie in dit land. Tot voor kort mochten vrouwen niet auto rijden, of naar de bioscoop gaan om een eenvoudige film te zien, samen met een vriendin. Sporten was ook voor meisjes en vrouwen verboden. Er is geen enkele vrijheid van mening in dit land; alles wordt geregeld door de prinsen.
  Binnenkort komt De Top Attractie van Saudi-Arabie — de jaarlijkse Hadj. Zoals in het koran staat, moet een van de hoofd doelen van ieder moslim zijn: tenminste een keer in zijn/haar leven een bezoek naar Mekka brengen tijdens de Hadj. Miljoenen moslims komen vanuit alle hoeken van deze planeet om deel te nemen in Mekka en andere plaatsen. En terwijl duizenden worden ieder jaar dood getrapt of ernstige verwond tijdens het 7 keer on een kring rondlopen rond het idool met een zwarte kleed in het midden van een gigantische veld, verdient Saudi-Arabie een gigantisch fortuin aan toerisme en handel. Salman Rushdie heeft uitgebreid over de Hadj geschreven in zijn eerste best-seller: De Duivels Verzen. Daarom moest hij vluchten naar de UK, waar
  hij nog steeds op een geheim adres woont.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.