Extreem-rechtse protestactie gefaald in Washington: honderden linkse tegendemonstranten

Vorig jaar vond de protestactie ‘Unite the Right’ plaats in Charlottesville, in de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd dat een extreem-rechts festijn waar ook nog eens Antifa-tuig op af kwam. Dat leidde tot vechtpartijen en de dood van een vrouw. Deze wanvertoning van extreem-links tegen extreem-rechts symboliseerde goed de armoedige staat waar de VS de laatste jaren in beland zijn geraakt.

Dit jaar zou er een ‘Unite the Right 2’ plaatsvinden, maar het mocht niet meer in Charlottesville. Daarom weken de organisatoren af naar Washington D.C., in de achtertuin van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Trump werd vorig jaar beschuldigd van het in bescherming nemen van de rechts-extremisten, terwijl hij goed zei dat de schuld lag bij beide partijen. Extreme politiek is walgelijk, of het nu van links of rechts vandaan komt.

Dit jaar houdt Trump zich verre van de demonstratie, maar de organisatoren hoopten alsnog op honderden betogers. Uiteindelijk werden dat er tientallen. Hopeloos gefaald en misschien maar goed ook. Linkse tegendemonstranten hebben duizenden mensen kunnen mobiliseren, dus uiteindelijk werd het een links protest tegen extreem-rechts gedachtegoed.

Volgens de organisator van de mars, nationalist Jason Kessler, was het doel van de demonstratie om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting voor iedereen. Hij zei tussen de honderd en 400 aanhangers te verwachten in Washington, maar volgens correspondent Arjen van der Horst waren het er hooguit twintig. Kessler noemt zichzelf geen neonazi of white supremacist.

Gelukkig was er dit keer niet net zo veel ellende als vorig jaar. Als u dat niet heeft gemaakt, hier zijn wat beelden:

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Tengo Kawana

  Verheugend dat tegendemonstranten extreemrechts overvleugelden.

  1. Vit

   Hi hi hi.

 2. Blue monday

  Zie die puntmuts in de menigte…

  Goed dat dit soort volk met de staart tussen de benen moet afdruipen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Extreem Rechts bestaat niet. Extreem Rechts is exact hetzelfde als Extreem Links.
  ‘Beiden’ groepen willen een wereld gebaseerd op Apartheids/Identity Politics.
  Beide groepen zijn tegen het individu en voor het collectief.
  Beide groepen dulden geen ‘nestbevuilers’, geen vrijheid van meningsuiting, geen gelijkheid man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit

  Het enige verschil dat ik zo zie tussen die twee groepen is dat het tuig genaamd Extreem Links vele malen gewelddadiger en vele malen invloedrijker omdat het grotendeels omarmt wordt door elite.
  Er zijn maar een handjevol (extreem linkse) neonazi’s

  Tussen de KKK en Antifa zit geen milligram verschil.

  1. Tengo Kawana

   Als er geen verschil is rijst die vraag waarom ze tegen elkaar demonstreren.

  2. Meester Kong

   @TRBK
   Je kunt hier je ei kwijt omdat je met de reaguurders mee huilt.
   Maar meisje je geest is zo verziekt dat je alles in het extreme ziet.
   Je andere nick heb je maar laten vallen want @capo ergerde zich er dood aan 🙂

   1. fockingworst

    Meester kong komt hier voor zijn plezier op een forum waarvan de artikelen hem 99 van de 100 keer niet bevallen qua onderwerp of de visie van waaruit het stuk is geschreven. Vervolgens gaat hij stelling en of opmerkingen plaatsen die iedereen of althans de meeste op dit forum tegen de haren inwrijft. Dan gaat hij met zijn andere nicks hier gesprekjes houden en anderen uitschelden. Hier is overvloedig bewijs van.
    Het is hetzelfde als ik op joop dit zou gaan doen. Dat doe je 1x voor de lol maar niet jarenlang.
    Elu is met zijn Nicks of een psychopaat of een betaalde trol er zit niks tussen

  3. Uiterst Links

   Er zit geen verschil tussen die twee groepen en toch staat de KKK vierkant achter Trump, haten migranten en gaan elkaar op de vuist. Wat een onzin 🙂

  4. Uiterst Links

   Feitelijk komen twee partijen als de PVV en NVU voor 98% overeen. De enige verschil tussen deze partijen is hun benadering tot Israel.

  5. Frits Jansen

   Politicologen noemen dat het “hoefwijzermodel” van de politiek: de uiteinden van een hoefijzer liggen vlak bij elkaar.
   Hier staat “links” geloof ik voor lieden die protesteren tegen rechts-extremisten.
   Maar “extreem-links” had ook een eigen betekenis, namelijk communistisch.
   Alle productiemiddelen in handen van de staat, planeconomie. Een systeem dat alleen met grof geweld is vol te houden. Denk aan de Berlijnse muur. En aan de Sovjets. Meningsuiting was daar streng verboden. Met “klassevijanden” werd korte metten gemaakt.

   1. Tengo Kawana

    Correct Frits, op sociaal-economisch terrein liggen extreemrechts en extreemlinks dicht bij elkaar.
    Wilders is op dat terrein precies zo links als Hitler links was.

   2. ReJa

    @ Frits Jansen Bij deze heb ik aan u, als meester in de rechten en tegelijk ook briljant technicus, een vraag. Wat u schrijft en ik citeer, het “hoefwijzermodel” wil u daarmee zeggen dat er ergens een (al dan niet boerka)-model naar een hoef wijst? En is dat dan een hoef van een paard, koe, ezel of, om beter in uw kraam te passen, een schaap?

  6. Adriaan

   @TRBK, zeer juist opgemerkt. Alles was extreem is, is op voorhand verkeerd. Ik weet alleen niet of links gewelddadiger is dan rechts. Volgens mij zijn beide kampen even slecht. De KKK was extreem rechts en dat waren geen lieverdjes.

 4. Uiterst Links

  Wanneer je het hebt over groeperingen die met hakenkruizen demonstreren en leuzen als ´white identity´ en ´white power´zou iedereen hier moeten inzien dat het om extreem-rechtse neo nazi´s gaat. ANTIFA wordt graag als ‘extreem-links’ neergezet ook al handelt het in de realiteit om een sekte dat niets met politiek heeft. Beide groepen bestaan uit gefrustreerde idioten die met elkaar op de vuist gaan al zijn de neonazi´s veel gevaarlijker.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Niet voor niets stemt de enige neonazi die NL rijk is Constant Kusters elke keer op de SP.

  1. Uiterst Links

   Over Constant Kusters: “Hij zei niets tegen buitenlanders te hebben en kan begrip opbrengen voor hun komst, maar hij heeft wel wat tegen het systeem en politieke stromingen die er voor verantwoordelijk zijn dat immigranten naar Nederland komen. Kusters noemde SP-leider Jan Marijnissen een ‘arbeidsverrader’ en meende dat de NVU wél uit ‘echte socialisten’ bestond. Verder gaf hij aan in bepaalde gevallen zoals ‘kinderverkrachting’ en ‘moordende pedofielen’ voor de doodstraf te zijn. Een ander politiek standpunt van de NVU is de bijstandsuitkeringen te verhogen met vijftien procent.”

   Dit lijkt net een aftreksel van de PVV regeerakkoord

   1. Meester Kong

    @UL
    Haha je was mij voor en gebruikte dezelfde bron.

  2. Meester Kong

   @TRBK

   Fout, hij is niet de enige neonazi en hij stemde 10 jaar geleden SP, nu niet meer.

   Volgens Kusters is het verschil tussen de NVU en de SP enkel dat de NVU ‘het eigen volk’ op de eerste plaats zet. Hij ziet zichzelf niet als nationaalsocialist, maar als ‘volkssocialist’ c.q. volksnationalist en beschouwde Geert Wilders als een zionist van de Israëlische ‘piratenstaat waar hij zelf voorstander is van een Palestijnse staat.
   Kusters gaf aan dat de NVU antifascistisch en groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting is. Hij hekelde de ‘fascistische’ militaire acties van de Verenigde Staten tegen Irak en Afghanistan en de mishandelingen door Amerikaanse soldaten in de Abu Ghraib-gevangenis. Ook zei hij Osama bin Laden als een vrijheidsstrijder te zien.
   Hij zei niets tegen buitenlanders te hebben en kan begrip opbrengen voor hun komst, maar hij heeft wel wat tegen het systeem en politieke stromingen die er voor verantwoordelijk zijn dat immigranten naar Nederland komen. Kusters noemde SP-leider Jan Marijnissen een ‘arbeidsverrader’ en meende dat de NVU wél uit ‘echte socialisten’ bestond. Verder gaf hij aan in bepaalde gevallen zoals ‘kinderverkrachting’ en ‘moordende pedofielen’ voor de doodstraf te zijn. Een ander politiek standpunt van de NVU is de bijstandsuitkeringen te verhogen met vijftien proces

   1. Uiterst Links

    Rita Verdonk stemde ook ooit op de SP als ik me niet vergis

 6. Ritter

  Het geweld kwam ook deze keer weer van de extreem linkse tegenbetoging.

  Uiteraard zal je de media hierover maar weinig horen. (kennelijk vinden veel media geweld van links acceptabel)

  Het geweld van links richtte zich deze keer niet tegen de rechtse betoging maar vooral tegen de politie.

  Hieronder beelden van het extreem linkse geweld dat zich tegen de politie richtte.
  ————
  Counter-Protester Rages Against D.C. Police: ‘You’re All Ameri-KKK, Fascist Pieces of Sh*t!’
  https://www.breitbart.com/big-government/2018/08/12/counter-protester-rages-against-d-c-police-youre-all-ameri-kkk-fascist-pieces-of-sht/

  1. Blue monday

   Dat lijkt me wel heel erg gekleurd, zoals je het stelt.

   Overigens ben ik op deze site voor erger uitgemaakt en toen kwam je ook niet voor mij op.

   1. Tengo Kawana

    Temeer is dat het geval omdat Ritter zie, zoals gebruikelijk baseert op Breitbart als bron, een extreem-rechtse site.

   2. Ritter

    Blue monday

    Het zijn de feiten. De beelden spreken voor zich. Het geweld kwam ook deze keer weer van extreem links.

    Ook in Europa zien we dit. Waar rechts demonstreert komt extreem links op af die dan geweld gebruikt.

    Deze keer wat het geweld van extreem links vooral gericht tegen de politie. U kunt daarvan de videobeelden zien.
    ————-
    https://www.breitbart.com/big-government/2018/08/12/watch-blm-activist-antagonizes-black-policeman-you-must-be-a-member-of-ku-klux-klan/

    1. Tengo Kawana

     De dodelijke slachtoffers komen altijd van extreemrechts. Het is tragisch dat Ritter dit probeert goed te praten.

     Ernstig is ook dat Trump nooit duidelijk afstand nam van extreemrechts.

     1. Ritter

      Tengo Kawana

      Waarom verspreid u onjuiste informatie? Of bent u slecht geïnformeerd?

      Trump heeft verleden jaar talloze malen het geweld veroordeeld; zowel van extreem rechts als van extreem links. Dat staat ook in bovenstaand artikel.

      Ook dit jaar heeft Trump het geweld en racisme veroordeeld en wederom opgeroepen tot eenheid.
      ————–
      Net zoals vorig jaar heeft Trump zich ook deze keer tegen alle vormen van racisme en geweld uitgesproken.

      “The riots in Charlottesville a year ago resulted in senseless death and division. We must come together as a nation. I condemn all types of racism and acts of violence. Peace to ALL Americans!”

      https://twitter.com/realDonaldTrump

     2. Tengo Kawana

      Trump nam wel afstand van racisme maar niet van extreemrechts, die hij als een belangrijk deel van zijn achterban beschouwt.

 7. Ritter

  “Dit jaar houdt Trump zich verre van de demonstratie, maar de organisatoren hoopten alsnog op honderden betogers.”
  —————-

  Net zoals vorig jaar heeft Trump zich ook deze keer tegen alle vormen van racisme uitgesproken.

  “The riots in Charlottesville a year ago resulted in senseless death and division. We must come together as a nation. I condemn all types of racism and acts of violence.
  Peace to ALL Americans!”

  https://twitter.com/realDonaldTrump

 8. Ritter

  Onderstaande schokkende beelden van links geweld tijdens de demonstratie.

  En weer zal je de gevestigde media hierover maar weinig horen. ( links geweld word door de media kennelijk geaccepteerd)
  ———–
  Watch – Black Lives Matter Activists Surround Cars, Attack Drivers: ‘Back the F*ck Up!’
  https://www.breitbart.com/big-government/2018/08/12/watch-black-lives-matter-activists-surround-cars-attack-drivers-back-the-fck-up/

  1. Tengo Kawana

   Het enige dodelijke geweld in dit soort demonstraties komt van extreem-rechts.

   https://www.theguardian.com/world/2018/jun/27/charlottesville-james-alex-fields-charged-heather-heyer

   1. Ritter

    Tengo Kawana

    Het geweld tijdens de demonstratie in 2017 in Charlottesville kwam van extreem links.

    Rechts demonstreerde vredig zonder rellen de eerste dag ( dat was Zaterdag)

    De tweede dag ( zondag) kwam extreem links naar de demonstratie ( zonder vergunning om een tegendemonstratie te houden) en begon de rechtse demonstranten aan te vallen. En toen is de zaak uit de hand gelopen.

    Dit patroon zien we ook in Europa. Rechts houd een vreedzame demonstratie; dan komt extreem links naar de demonstratie en begint te rellen.

    1. cmsuijkerbuijk

     Reageer toch niet meer op die onzin Ritter. “Het” fokt de boel weer doelbewust op en jij trapt er in. Er was een afspraak gemaakt, toch?
     Gewoon tot drie tellen en in hun stinkende sop laten koken!

     1. Capo

      @cmsuijkerbuijk: Inderdaad, al is mooi te lezen hoe multinicker te werk gaat. Een zuigend vraagje, een dubieus stellinkje. Wist jij dat rattengif voor meer dan 99% uit prima voedsel bestaat? Een klein beetje gist doet een brood rijzen.

      Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. 😉

    2. Original NL

     @Ritter..
     Je verknoeit je tijd met het proberen de trol quisling te overtuigen van het linkse geweld.
     Dit soort discussies lopen al jaren op niets uit dus waarom zou je het blijven proberen?
     Laat de multinicker lekker in zijn eigen sop gaar koken…wij weten wel beter.

     1. Capo

      @Original: “Je verknoeit je tijd met het proberen de trol quisling te overtuigen van het linkse geweld. Dit soort discussies lopen al jaren op niets uit dus waarom zou je het blijven proberen? Laat de multinicker lekker in zijn eigen sop gaar koken…wij weten wel beter.”

      Wij weten inderdaad beter, daar heb je groot gelijk in Original! Was jij het niet die aangaf dat hij al minstens 15 jaar(!) bezig is met zijn multinickerij?

 9. Ni28

  Conclusie: er zijn veel meer linkse extremisten dan rechtse. Dus moeten de linkse aangepakt worden. Je vecht tegen extremisme of niet. Is de ene wel toegestaan en andere niet dan zit er iets goed fout.

  1. Blue monday

   links of rechts extremisme is allebei knetterfout.

   Antifa zien we als links en neo-nazi’s en KKK als rechts.

   Is NI28 het met mij eens dat dit tuig van de richel is? Of verdient het in uw ogen enige compassie als je heult met de KKK of neo-nazi’s.

   Voor de duidelijkheid, ik veracht iedere extreme vorm.

 10. Ni28

  Ritter probeert de linkse trollen te overtuigen (en hij kan weten dat het niet kan) en voorziet ze dus van voedsel. Het werkt niet maar het is uw keuze.

  1. Ni28

   Ik laat ze maar tegen zichzelf lullen. Hun “discussie” is een provocatieve propaganda. Als zij iets te vragen hebben dan hebben zij niet goed gelezen. Ik besteed daar geen tijd meer aan.

   1. Capo

    @Ni28: Amen to that!

   2. Adriaan

    Het begint vermakelijk te worden hoe Kawana en zijn trawanten liggen te spartelen. Ze reageren nogal bozig. Kok heeft zelfs gezegd: krijg de rambam maar. Een enkeling geeft nog antwoord, maar het overgrote deel laat ze letterlijk en figuurlijk links liggen. We komen er wel. Aan 15 jaar (?) schrikbewind komt een einde.

    1. Capo

     @Adriaan: Scherpe analyse. EU kok probeert het hier en daar nog een beetje, Tengo c.s. doet ineens quasi inhoudelijk, wetende dat hij in de schijnwerpers staat en ene Elu is door de mand gevallen vanwege zijn ongekende kwijlende steun aan en aanbidding van zijn multinicker. We gaan inderdaad de goede kant op, we houden vol want samen staan we sterk.

     1. EU kok

      Ni28: we zijn goed
      Capo: zeker goed
      Adriaan: nog beter
      Capo: we zijn de beste.

      Wie had het hier over trollen welke elkaar schijnbaar penetreren.
      .
      Humor staat op DDS.

  1. DolleDries

   De Iraanse bevolking verwelkomt ten zeerste het harde beleid van Trump tegenover het regime van Iran, na acht jaar extreem te lijden hebben gehad onder de verzoeningspolitiek van Barack Obama. De resultaten daarvan waren afschuwelijk, zowel binnen Iran als in de hele regio.

 11. Two Ravens Black Kettle

  De nazi’s waren extreem links.
  hence the name: Nationaal Socialisten.
  Ergo
  De KKK en al die andere neonazi’s zijn ook extreem links.

  Liberaal Rechts is per definitie pro evolutie (itt. revolutie) behoudt het goede, werpt het slechte van zich af en pro eigen verantwoordelijkheid, pro individu, pro vrijheid en pro behoud van ons Joods-Christelijk-Enlightenment erfgoed.
  Absolute Vrijheid van Meningsuiting is van fundamenteel belang
  (de grens ligt bij oproepen bij geweld waar extreem linkse groepen zoals de KKK en Antifa zo goed in zijn)
  Vandaar dat liberaal rechts ook supranationale organisaties als de USSR en EUSSR afwijzen. Liberaal rechts weigert iedereen in dezelfde mal proppen, is wars van groepsdruk en daarom ook fel tegen ideologieën zoals het nazisme, communisme of islamisme.
  Liberaal rechts staat pal voor de waarden van de Verlichting die grotendeels geboren konden worden uit het Joods-Christelijk nalatenschap.

  Dat staat in schril contrast tussen extreem linkse groeperingen als Antifa, de nazi’s, de Moaisten, de communisten, de neonazi’s, de Rode Khmer, het islamisme of de KKK.

  Zijn er dan geen extreem rechtse groeperingen ?
  Wellicht zou je met wat hangen en wurgen de voormalige Centraal-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse junta’s als extreem rechts kunnen beschouwen.

  1. Capo

   “De nazi’s waren extreem links.”

   Inderdaad. Martin Bosma vertelt daarover in zijn gratis boek “De schijn-elite van de valsemunters” In hoofdstuk 22 & 23 (v.a. blz 245) gaat hij daar uitgebreid op in, een aanrader. Uiteraard heb ik het boek ook zelf gelezen.

   http://www.geenstijl.nl/archives/images/deschijnelitevandevalsemunters.pdf

   1. Two Ravens Black Kettle

    Capo

    Ik heb het boeken jaren geleden gekocht en gelezen en prijkt nu trots in mijn Librije tussen werken van D.o.u.g.l.a.s.h. M.u.r.r.a.y, John Stuart Mill, Ayaan Hirsi Ali, Ann Coulter, Arthur van Amerongen, Carel Brendel, Thilo sarizan, Dambiso Moyo, Andrew Breitbart, mark Steyn, Pim Fortuyn, Melanie Phillips, Hans Jansen, Christopher Hitchen, peter Hitchens, Linda Polman, Ed West, Thomas Paine, Afshin Ellian, Irshad Manji et ceter et cetera.

    Jaren geleden dacht ik dat delen van de Kartel-aanhangers wellicht geinteresseerd waren in feiten en bronnen. In kennis. In debat.
    Nu niet meer
    (op een enkele uitzondering als Eddie Terstall na)

 12. TotDeSchijtOnsDood

  Antifa, Black lives matter en KKK
  zijn allemaal opgericht door de (Socialistische) Democraten….

 13. Steve Van der Vekens

  Het zijn de Isis-aanhangers die onze maatschappij hebben geïnfiltreerd.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Er was een handjevol extreem linkse nazi’s omringd door drommen antifa nazi’s.

  Wat kunnen we hieruit concluderen.

  De extreem linkse nazi’s die door de media extreem-rechts worden genoemd is een piep, piep, piepklein groepje
  En dat na 24/7 wekenlang gekrijs vanuit de MSM
  Geen kip kwam opdagen.
  Echter
  Tevens is gebleken dat die andere, uiterst gewelddadige, extreem linkse nazi’s die de politie te lijf gingen en zich anti-fascisten noemen overduidelijk een veel groter gevaar.
  En de MSM heult met die tweede groep.
  Zoals de Volkischer Beobachter met de nazi’s heulden.
  De extreem linkse nazi’s kunnen zich geen betere vriend wensen dan de MSM

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.