Kinderen proberen zelfmoord te plegen in Grieks vluchtelingenkamp

De omstandigheden in vluchtelingenkamp Moria, wat nu een toepasselijke naam blijkt, zijn erbarmelijk. Het kamp staat op het Griekse eiland Lesbos en het is er zo slecht dat zelfs kinderen zelfmoord proberen te plegen. Aldus Artsen zonder Grenzen. Via NOS.

Volgens Nicolien Kegels van Artsen zonder Grenzen krijgen ze regelmatig met zelfmoordpogingen te maken. Ouders spreken de artsen daar aan en vertellen ze dat hun kinderen een poging hebben gedaan. Ze vragen natuurlijk om hulp maar mevrouw Kegels zegt dat ze niet veel kúnnen doen.

Mevrouw Kegels spreekt van een nijpende situatie waar er geen slaapplekken, dekens of tenten zijn, mensen onder zeiltjes moeten slapen en er continu ruzie en verkrachtingen plaatsvinden. Een absoluut horror-scenario dus. Een regelrecht trauma voor de aanwezigen maar vooral voor de kinderen daar.

Het kamp is voor 2500 mensen bedoeld maar puilt uit door de 9000 vluchtelingen die er op het moment nog verkeren. Of AzG ook daadwerkelijk zelfmoorden mee hebben gemaakt van kinderen is niet duidelijk. Het lijkt er vooralsnog op dat het waarschijnlijk wel waar is maar dat dit slechts op basis van de verhalen van ouders is. Er is dus, hoe triest ook, een motief om hierover te liegen.

In ieder geval is duidelijk dat er snel een andere plek moet komen voor de vluchtelingen. Zij moeten of evenredig worden verdeeld, teruggestuurd worden óf de juiste middelen krijgen wanneer zij vooralsnog niet terug kunnen. Een tijdelijk verblijf kan in ieder geval degelijk worden opgezet zodat de Griekse regering geen bloed aan z’n handen heeft als er een epidemie uitbreekt. Het liefst zie ik ze ook weer gewoon teruggaan naar waar ze vandaan kwamen natuurlijk.

Mevrouw Kegels is het daar duidelijk niet mee eens en zegt: “Het is werkelijk waanzinnig om mensen onder zulke omstandigheden te laten leven. Ze worden afgestraft en onder onmenselijke omstandigheden hier gehouden, terwijl ze het récht hebben om in Europa te zijn.” Dat recht hebben ze echter duidelijk níet en moet ze ook nooit gegeven worden, niet permanent verblijf in ieder geval.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ritter

  Het is geen “vluchtelingenkamp” maar kamp met illegale migranten.

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die om economische redenen ( lees gratis geld; ons sociaal stelsel) naar Noord/West Europa reizen. Want wie wil er nu niet gratis worden onderhouden door de staat ( = belastingbetaler)
  —–
  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

  1. Dubbele Komma

   Als ik dit verhaal moet geloven is er reden zat om deze lui direct terug te brengen naar Libië.

 2. Gerlos

  Bootje en dan richting Libië

 3. Ritter

  Nicolien Kegels kan wel zoveel vertellen………..of het waar is weten we niet.

  Het probleem is dat als deze illegalen eenmaal verdeeld worden in Europese landen ze met geen mogelijkheid uit Europa zijn te krijgen.

  Ze verzetten zich tegen uitzetting in de hoop op alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. En als ze alsnog een verblijfsvergunning krijgen ( terwijl ze daar geen recht op hebben is dat een sterke stimulans voor andere illegalen om naar Europa af te reizen.

  Kortom, zolang deze illegalen in Europa kunnen blijven heeft dat een aanzuigende werking op de miljoenen illegalen die klaar staan om naar Europa te reizen.

  ——-
  Tientallen asielgezinnen blijven ondanks afwijzingen
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/08/uitgeprocedeerde-asielgezinnen-blijven-vaak-639751/

 4. DolleDries

  Droevig dat die ouders hun kinderen in zo ongeluk storten

  1. Dubbele Komma

   Ja precies dries!

  2. Mart

   Doen ALLE ouders die de islam niet tegenweken,en het allemaal wel bèst vinden!!

   1. Mart

    Tegenwerken.

 5. Becker

  Deze situatie is in elk geval onhoudbaar en die kinderen moeten uit dat kamp. Dit soort vreselijke toestanden zouden op Europese bodem nooit moeten willen.

  Omdat we die toestanden willens en wetens hebben laten ontstaan lijkt me verlening van asiel aan deze kinderen onvermijdelijk.

  1. Jan Kelderman

   Kom, kom Tengo – nu niet gelijk weer als een dolle gaan provoceren. Bouw het rustig op en probeer je een beetje op de vlakte te houden.

   1. Becker

    Ik begrijp deze reactie niet.

    1. Hetzalwelweer

     @Capo…..Tengo misschien maar die andere 20 multinickers stoppen nooit.

     1. Capo

      @HZWW: Goed om dat ook te zien, zo weten we dat de onbetrouwbaarheid wordt verkozen boven de discussie of het meningsverschil. Zijn sneeuwvlokjes doen hem daarin na, lol trappen op een grotemensenforum met kleuternicks.

  2. sjun

   Je promoot aanzuigende werking en dus een verergerde situatie binnen zes maanden. vlotte afwijzing en uitwijzing lijkt me voor de kinderen het beste. Zij kunnen dan in eigen land gaan bouwen aan hun toekomst. Maar dat is niet alles. De netwerken van deze migratie-industrie zullen op tafel moeten komen.

   1. Hetzalwelweer

    @Sjun; “De netwerken van deze migratie-industrie zullen op tafel moeten komen”. Jij gelooft nog in sprookjes of niet? Net als al die onderste stenen van Rutte…..niets komt op tafel en ook niet boven tafel. De EU heeft een nieuwe melkkoe, de “vluchtelingen”. Er word zoveel geld verdient aan deze dobberarchitecten….doktoren tandartsen, en zolang we elke dag maar voorgeschoteld krijgen hoe goed het allemaal is…de Plus reclame bv….laat maar. Net als in Duitsland gaan wij straks de straat op om onszelf te verdedigen…maar dan is het te laat…naiëf klootjesvolk zijn we ook. Als het in het journaal verteld wordt dan zal het wel waar zijn….De NPO…de grootste fakenews brengers ooit….

    1. Ni28

     De Plus reclame is stuitend.

     1. Original NL

      Ni28….Plus …een postbus 51 supermarkt!!

  3. Original NL

   Bekje..

   …Omdat we die toestanden willens en wetens hebben laten ontstaan lijkt me verlening van asiel aan deze kinderen onvermijdelijk….
   Omdat de kansparels dit willens en wetens hebben opgezocht.oa met medewerking van de “heen en weer vloot” van AZG moeten wij het even oplossen???
   Ontruimen en terug naar eigen land!!

 6. worstcase

  Artsen zonder Grenzen is onbetrouwbaar en politiek eenzijdig. Dus laten we niet in hun val trappen. Zoals bekend is er vanuit Gaza zelfs op Israëlische militairen geschoten door een Hamas-terrorist in dienst van Artsen zonder Grenzen. En wat te denken van hun vluchtelingen boot. Artsen zonder Grenzen moet worden geboycot. Dus geen rooie cent meer voor ze. Stop de donaties!

  1. Hetzalwelweer

   Artsen zonder grenzen, het rode kruis, vluchtelingenhulp….geef geef geef alles aan het goede doel, hun goede doel is hun eigen portemonnee. Tenminste zij die de leiding geven, niet de sulletjes die collecteren.

 7. Hetzalwelweer

  Links en rechts worden we overspoeld met filmpjes gemaakt door spaanse badgasten dat er bootjes op het strand aanspoelen vol met gelukszoekers, deze halen helaas nooit de MSM. Want we mogen het er niet over hebben want racisme….de grootste BS ooit…We weten onderhand allemaal dat Soros de media betaald en bepaald wat er wel en niet uitgezonden mag worden….De RTL media is in handen van Soros en de NPO straks ook alsmede de DDS, wie in de media heeft er uitgebreid verslag gedaan van Chemnitz? 2 gelukszoekers steken 3 duitsers neer, 1 slachtoffer overleden, maar ja, zij die het in de gaten hebben zijn nazi’s…bruinhemden….

  Straks staan wij tegenover ons eigen politie apparaat( samen met haatbaarden en hoofddoeken) Ze hebben het wel steeds over extreem rechts en zo….maar wat is links? Al die multinickers hier? Extreem links

  Van “Wir schaffen das” tot “Wir haben es nicht gewusst”…..wederom een herhaling van de geschiedenis….

 8. Elu Thingol

  Afschuwelijk.

 9. netwat

  Dit doet me denken aan Barbie. Zij vraagt ook altijd om aandacht met haar zelfmoordpogingen.

 10. Arminiu55724433

  In Nederland plegen dagelijks 5 mensen zelfmoord waarvan 3 tieners. Door het faciliteren van deze zogenaamde “vluchtelingen” komen de zwakkeren in de verdrukking. In plaats zich te bekommeren om echte oorlogsvluchtelingen gooit Amnesty ook liever het kind met het badwater weg.

 11. Benny

  Zeer ongeloofwaardig verhaal, aangezien er in de islamitische cultuur zeer weinig zelfdodingen voorkomen.(tenzij martelaar) Het is weer een middel om de druk op te voeren….en dat het kamp overvol is zal best maar dat is nl inmiddels ook …en daarbij heb ik een tijd geleden een stuk gelezen hoe de bewoners zelf met de hygiëne omgaan…. echt goor daar……wake up

 12. Original NL

  En alweer een verzonnen stukje nepnieuws van AZG medewerkers.

 13. RS

  AzG is ook een leugenachtige club. Geloof er niks van!

 14. Watcher

  Zijn de topiks op?

 15. Ni28

  Mevrouw Kegels vergeet duidelijk een ding. Wat verwacht zij van een massamigratie van dit formaat? En zij blijven komen en worden opgenomen. Wat kunnen deze mensen verwachten als dit zo uit de handen loopt. Met de beste wil is dit een onoplosbaar probleem. Continenten verhuizen is geen fluitje van een cent. En onverstandig ook.

 16. Bes Tolen

  Dat soort hulpverleners zijn mensen, die de kwalijke gevolgen van hun opstelling voor de samenleving hier in Europa niet onderkent. Men is eenzijdig gericht op individuele hulpverlening en menen daaraan goed te doen. Vaak komen er ook nog eens slecht gereguleerde, opgeklopte emoties en opvattingen bij. Een vorm van zelfbedrog, die bij gezamenlijke actie al snel ontaardt. De verhalen zowel van slachtoffers als van hulpverleners zijn al gauw onbetrouwbaar. Dit leidt al jaren tot ontwrichting van de samenleving hier nu dat soort hulpverlening zoals dat aan asielzoekers en illegalen, die op kosten en nog erger van de bevolking hier plaats vindt, invloed krijgt of ja, al structureel heeft. Er zit niets anders op dan een hard beleid hier tegen, dat tot afschrikking leidt. Strafmaatregelen tegen de vreemdelingen en hulpverleners lijken daarbij onontkoombaar. Ik vind ook dat alle Syriërs terug moeten naar eigen land. Er moet aan de opbouw daar worden gewerkt en Syrië is nu net een land, dat heel goed kan worden. Vanzelfsprekend is dat het westen zich moet onthouden van allerlei valse machtspolitiek, die zowel de belangen van daar de bevolking als die van hier schaadt. Maar wat ik de Romeinse machtspolitiek noem, deep state, is al zo oud in haar zelfde giftige uitvoering. Die is agressief en heeft altijd tot onderdrukking en oorlogen geleid. Het zou heel wat zijn als Trump die politiek al wat terug zou dringen. Tot heden is daar nog geen sprake van. Maar mogelijk heeft en ziet hij in Syrië kansen. Het is te hopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.