Lokale overheid faalt in het tegenhouden van tweede ‘Polenhotel’

In het Westland werken veel Oost-Europese economische migranten. Ze worden door de bedrijven daar gebruikt, omdat ze goedkoper zijn uiteindelijk in vergelijking met ‘Nederlandse arbeiders’. Ze maken daar handig gebruik van de Schengenzone en het vrije verkeer van personen en arbeid. Die Oost-Europese arbeiders moeten natuurlijk wel gehuisvest worden, maar ze kopen vaak geen huis in Nederland. Daarom is er een ‘Polenhotel’ en nu komt er zelfs een tweede.

Er komt misschien toch een tweede ‘Polenhotel’ in het Westland, een plek waar arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden. Op dinsdag werd een spoedvergadering ingelast om nieuwe regels aan te nemen die dat moesten voorkomen. Nu blijkt dat een ondernemer voor het ingaan van het besluit toch een bouwaanvraag heeft ingediend.

Een ondernemer ontdekte dat de regels zouden worden veranderd en diende woensdag om 22.45 uur een aanvraag in. Vannacht om middernacht trad het besluit pas in werking. De aanvraag valt nog onder de oude regels en moet dus in behandeling worden genomen.

De gemeente vermoedt bovendien dat er is gelekt vanuit de raad. Volgens een woordvoerder van het college is de vergunningsaanvraag gedaan op basis van informatie die alleen uit de besloten raadsvergadering kan komen. Het is nog niet duidelijk of er een onderzoek wordt ingesteld naar het lek.

Misschien dat de aanvraag nog kan worden afgewezen en kan er worden voorkomen dat er een tweede ‘Polenhotel’ komt. De gemeente en de lokale bewoners zijn tegen de komst van zo een hotel, omdat er te veel overlast is en er een te grote concentratie is van Oost-Europese arbeiders. Ze willen hen beter verspreiden en in het nieuwe hotel is het mogelijk om tweeduizend Oost-Europese arbeiders te huisvesten. Het wordt er in elk geval niet minder op.

De lokale politiek heeft gefaald in het goed volgen van de procedures en toont bestuurlijk amateurisme. Dat zorgt voor negatieve consequenties waar de rest van de burgers last van hebben. Als kers op de taart is er waarschijnlijk ook nog gelekt. Nu kunt u maar weer eens zien waarom de lokale politiek zo belangrijk is en dat het wel degelijk uitmaakt waar u op stemt tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Arbeidsmigratie, de luxe uitvoering van de slavernij!

 2. Frits Jansen

  Polen staan er inmiddels om bekend dat ze beter werk leveren voor minder geld. Alleen dat laatste staat op de tocht want Polen is inmiddels zo welvarend dat veel Poolse werknemers liever in eigen land blijven dan in het vijandige Nederland te werken.

  Overlast door duizend Polen? We zien de balk in ons eigen oog niet. Een miljoen PVV terroristen is veel erger.

 3. Gerlos

  Foutje bedankt, maar hoe nu verder. Er zijn nog 10.000 duizenden Oostblok migranten die onderdak moeten krijgen.

 4. fockingworst

  Geef mij maar Polen ipv marokanen.
  Behalve dat ze wel eens dronken zijn heb je over het algemeen minder last dan die… ISLAMIETEN.
  De cultuur van de Polen ligt vrij dicht bij de onze en WILLEN TENMINSTE WERKEN EN NIET HUN HANDJE OPHOUDEN.
  Enig nadeel, het hier verdiende geld gaat zoveel mogelijk naar Polen. Om daar te investeren in vastgoed.
  Maar goed ik denk dat ’t nog 15_20 jaar duurt en dan zullen de Polen veel de eerst wat rijkere West Europeanen krijgen die daar heen willen en daarna de armere.
  Ivm het aantal islamieten wat enorm zal gaan stijgen.

  1. Hetzalwelweer

   HET EUROPEES PARLEMENT

   11. is van mening dat legale migratie nog steeds noodzakelijk is om te voorzien in de behoeften van Europa op het gebied van demografie, de arbeidsmarkt en de benodigde vaardigheden en door de gevolgen van demografische krimp en vergrijzing voor de economie; zij levert tevens een bijdrage aan de ontwikkeling van derde landen, door de uitwisseling van kennis en know how en door middel van betalingen door migranten; roept op tot de tenuitvoerlegging van veilige systemen om deze overschrijvingen naar derde landen te vereenvoudigen;

   Bron : ONTWERPRESOLUTIE VAN HET EUROPEES PARLEMENT

   1. Tengo Kawana

    Ik geloof niet dat dit een originele tekst is maar een vervalsing.

    Mogelijk heeft Hetzalwelweer een link naar de bron.

  2. Capo

   “Geef mij maar Polen ipv Marokkanen.”

   Jammer dat je zou moeten kiezen, ik heb liever geen van beide, al kan mij dat natuurlijk op een voorbedrukt aangifteformulier komen te staan.

  3. Frits Jansen

   Precies: moslims worden niet dronken, en de sharia zorgt voor straffen waar zelfs Joost Eerdmans zijn vingers bij aflikt.

 5. Ooggetuige

  Het is allemaal wel heel weinig verheffend: de economie van het Westland draait op arbeid van migranten, maar de gemeente doet er alles aan om te voorkomen dat deze migranten ook in het Westland komen wonen. Wat een benepenheid.

  1. Tengo Kawana

   Ja, dat is tenminste ambivalent.

 6. Rosasolis

  Wij hebben een aantal Polen in ons dorp. Keurige, hard-werkende echtparen, en een aantal studenten. Die verpleegkundigen willen worden. Zij spreken allemaal Engels,
  dat zij hadden in Polen geleerd. En dagelijks krijgen zij Nederlands les. Er is een grote tekort aan verpleegkundigen in de ziekenhuizen van Noord-Holland, en ook voor de zorg.
  Maar er is ook soms misbruik van de Polen, door een aantal bedrijfsleiders. Een van onze buren heeft een handicap, maar toch heeft hij jaren lang gewerkt in als pakker in een bekende koekjes bedrijf. Maar hij is nu rond de 50 jaar geworden, en omdat hij te duur is geworden, kreeg hij onlangs ontslag. Een jonge Pool is in zijn plaats gekomen, die een aanzienlijk lager salaris krijt. Onze buurman, neemt die jonge Polen niet
  kwalijk, maar wel het koekjesbedrijf directie. Dit zeer bekende bedrijf verdient heel
  erg goed in ons land, dus is er geen problemen met het economie. Wegens zijn handicap en zijn leeftijd zal het moeilijk worden voor ons buurman om een nieuwe
  ban te vinden. Hij is nu 8 maanden werkeloos, en wil graag werk. Helaas sluiten vele
  sociale-werkplaatsen in onze kop van Noord-Holland, wegens te weinig werk opdrachten.

  1. Capo

   In het dorp van mijn goede vriendin Kim van Zoonen woonde ook een Pool, had hij daar niet gewoond dan had ze nu nog geleefd.

   https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/ouders-verongelukte-wieringerwerfse-niet-blij-met-polenhotel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.