Moreel superieure Jan Dijkgraaf gaat los op Clarence Seedorf omdat die bondscoach wordt van Kameroen

Ach gossie. Mogen we nou helemaal niets meer doen voor landen waar de regering niet zo democratisch is als die van Nederland (hahaha!)?

Jan Dijkgraaf is een prima vent. Hij schrijft vaak reuze-interessante “briefjes” aan allerlei bekende en minder bekende figuren. Hij is scherp. En hij is ook nog eens betrokken bij een nieuwe papieren krant die, anders dan de meeste andere papieren krant, nadrukkelijk niet politiekcorrect is (of zegt te zijn).

Hartstikke leuk dus. Juist daarom is het wat merkwaardig dat meneer vandaag met een “briefje van Jan” komt aan Clarence Seedorf. Die is benoemd als nieuwe bondscoach van Kameroen, en dat zit Jan niet lekker. De reden? De heerser van dat land gedraagt zich opvallend als een dictator.

Op de Corruption Perceptions Index, de lijst die aangeeft hoe corrupt landen zijn, neemt Kameroen de 153ste plaats in. Ofwel: slechts 27 landen op de wereld zijn nóg corrupter. En de president, Paul Biya, is een 85-jarige baas die in 1982 de macht overnam van zijn voorganger El Hadji Ahmadou Ahidjo. Na de presidentsverkiezingen van 1984, die hij won, ontnam hij Ahidjo al zijn functies en liet hij hem bij verstek ter dood veroordelen. Onder druk van het westen stond hij vanaf 1991 ook andere partijen toe, maar de paar keer dat ie nadien verkiezingen hield (1992, 1997, 2004 en 2011) won hij glansrijk. Wat misschien iets te maken heeft met die corruptie, de afwezigheid van een vrije pers én de aanwezigheid van de Brigade Mixte Mobile, een geheime politie die gevangenissen beheert waar politieke gevangen verblijven.

Kortom: er is voor iemand met jouw inborst en je van God gegeven streven de wereld te verbeteren meer te doen dan nog vijf vrijblijvende kwalificatiepotjes en de eindronde van de Africa Cup.

Wat een onzin toch weer, zeg. Die man is niet de nieuwe ambassadeur van Kameroen bij de Verenigde Naties ofzo. Hij is de coach van een voetbalteam. Hij heeft dus helemaal niets te maken verder met de politiek of wat dan ook. Meneer traint voetballers. Punt. Einde verhaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Bloem

  Tja de drang om iedereen tot politieke correctheid te dwingen is een aangeboren nationale afwijking in Nederland. Hij mag dan gelijk een briefje schrijven naar de heren van Denk die openlijk de dictator Erdogan verheerlijken

  1. Johnny Roest

   Bloem heeft helemaal geen behoefte aan politieke correctheid.

   Dapper hoor.

   1. Bloem

    Mijnheer roest weer een a.k.a.-tje van Quispel/Doppertje

    1. Johnny Roest

     Die Quispel lijkt een soort van obsessie te zijn voor velen hier.

     Was hij een maatje te groot misschien?

     1. Capo

      #multinicker

     2. EU kok

      Capo, beter bekend als lugar geeft hier zijn visitekaartje af.
      Met grote letters staat er op gedrukt: Keizer van de Multinicks.

     3. Johnny Roest

      Hij is dus zelf een multinicker.

      Helder.

     4. Holland

      Ernst, de naam Johnny past niet bij je. Te ordinair. Te achterbuurt- en flodder-achtig. Als ik jou was koos ik maar snel voor een andere nick.

     5. nogmaals

      Dat zou Sjonnie Quisling wel willen.

     6. Johnny Roest

      Is Holland ook een multinicker?

      Het lijkt er wel op.

     7. Holland

      EU kok, de mislukte frikandellenbakker, is de submissive van Quispel, onder welke nick deze ook optreedt. EU-kwijleballetje vindt het heerlijk om een laars in zijn nek te voelen en de zolen van zijn baasje te likken.

     8. Johnny Roest

      Waar baseer je op dat de naam Johnny achterbuurt en ordinair zou zijn Holland?

     9. EU kok

      Arme Holland dacht gevat te kunnen zeggen:EU kok, de mislukte frikandellenbakker.
      .
      Beter mislukt in iets dan het zijn van helemaal niets.

     10. Capo

      Volkomen kansloos, achterbakse multinicker gerugridderd door verraders! Onvoorstelbaar dat je zelf maar in één adem genoemd wil worden met zo’n verliezer.

     11. IJsbrand Koudvuur

      Multinicker

     12. Original NL

      @JR….
      …..Was hij een maatje te groot misschien?….
      Zijn ego wel ja..véél te groot!!!

 2. denk eens na

  Voetbal , wie kijkt daar nog na?

 3. Chauvinist

  Seedorf roept altijd zo voor gelijkheid en respect te zijn, hij speelt zelfs mee in TV spotjes hieromtrent. Maar dan gaat meneer wel in een dicatuur aan de slag? Dat de leider van Kameroen er niet vies van is om politieke tegenstanders ter dood te laten veroordelen, dat vind de Seedorf dus klaarblijkelijk geen probleem… zolang zijn centjes maar elke maand worden gestort. Clarence, niet meer praten over gelijkheid en respect want uit jou mond is dat niet meer geloofwaardig.

 4. van Urk

  Ondanks alle protesten en boycots nam ons Oranje elftal toch deel aan de WK van 1978 waarvan het gastland geregeerd werd door een streng dictatuur. Die hadden we toch beter kunnen overslaan.

 5. Gerlos

  Succes Clarence Seedorf al heb ik een donkerbruin vermoeden dat deze job ook weer van korte duur is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.