Nationalistische wet van Israël splijt de bevolking en zorgt voor opstand onder Arabische druzen

Israël heeft sinds kort een wet aangenomen met zware nationalistische tendensen. Zo is Jeruzalem de onverdeelde hoofdstad, is het vestigen en behouden van een Joodse staat van nationaal belang en is Hebreeuws de officiële taal van het land. Dit zorgt voor nogal wat commotie bij de Arabisch sprekende minderheid: de drunen

In Israël hebben tienduizenden druzen en sympathisanten geprotesteerd tegen de nieuwe wet die Israël definieert als Joodse natiestaat. De druzen, een Arabisch sprekende minderheid, vinden dat deze wet hen degradeert tot tweederangsburgers, te meer omdat Arabisch geen officiële taal meer is onder de nieuwe wet, maar een ‘speciale status’ heeft gekregen.

De 130.000 druzen in Israël hebben een andere positie dan Israëlische Arabieren: zo zitten ze bijvoorbeeld in het leger. Het Forum van Druzische Legerofficieren had oproepen tot protest op het Rabinplein in Tel Aviv. Een gesprek tussen premier Netanyahu en druzische leiders was op niets uitgelopen.

Ik begrijp de beweegredenen en de houding wel van de drunen en de sympathisanten, maar toch zit mij iets dwars. Het land is toch ooit opgezet met de reden dat het juist een thuishaven was voor de Joden? Het Joodse volk zou na de Tweede Wereldoorlog toch juist een eigen natie krijgen? In dat geval is het toch vrij duidelijk waar Israël voor staat en waar het land voor bedoeld is? Men zou het moeten zien aankomen.

In deze tijd van globalisering worden lokale identiteiten en religieuze identiteiten versterkt, als reactie op een wereld waarin de grenzen van naties en volkeren steeds vager worden. Het is dan ook niet raar dat deze wet in deze tijd is ingediend, met de bedoeling om de Joodse natie en de Joodse identiteit te verdedigen en te verstevigen.

Gelijk roepen dat het een Apartheidsregime is, of dat het extreem-nationalistische sentimenten zijn, dat is nogal overdreven. Bijna elke natie heeft een officiële taal en zijn er minderheidstalen. Gaan de arabieren in Nederland de straat op, omdat Nederlands de officiële taal is van het land? Neen. Ik zou eerder zeggen dat het installeren van een nationale taal een stap is tot het worden van een natiestaat. Daar kan je voor zijn of tegen, maar het is niet extreem-rechts of een uiting van Apartheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Frits Jansen

  “Arabierse Drunen”?
  Arabische druzen?

 2. Meester Kong

  off topic

  Schokkend -leegloop zorgt voor vacatures bij de PVV

  Openstaande vacatures

  Fotograaf
  Beleidsmedewerker Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  Politieke Fiscalist
  Senior beleidsmedewerker gezondheidszorg
  Persvoorlichter
  Speechschrijver
  Beleidsmedewerker Fractievoorzitter
  Beleidsmedewerker asiel- en immigratiebeleid

  1. IJsbrand Koudvuur

   Dank u wel Meester Kong.
   Ik zal ze eens een mailtje sturen.
   De functie van fotograaf alsmede Beleidsmedewerker asiel en immigratiebeleid.
   Lijkt me wel wat.

   1. Capo

    Multinicker!

  2. Rosasolis

   @Meester Kong. Over openstaande vacatures bij de PVV: dit is allang bekend bij dit societeit. Een aantal jaren geleden, waren er vaak berichten aan de radio nieuws en in de kranten, over medewerkers die uit de PVV stapte, wegens bijzonder slechte werk omstandigheden. Zeer lage salaris, met te veel overwerk uren, die niet betaald werden, geen enkele zeggenschap in de PVV societeit, die geen leden toelaat. Geen goede samenwerking met G. Wilders, en de andere medewerkers. Bij de PVV ben je een
   gewone werker, maar geen collega van Wilders. Wat doet Geert met de vele jaarlijkse
   donaties die hij krijgt van rijke Alt-rechts Amerikanen?

  3. Steve Van der Vekens

   En wat wil je daarmee bewijzen?
   Dat hopelijk lompe mensen jouw verzonnen ‘trend’ volgen en ook niet meer op PVV stemmen?
   Het aantal stemmers voor elke partij schommelt, de ene keer krimpt ze wat, de andere keer groeit ze.
   Maar als ze groeit zul jij dat hier vast niet komen verkondigen, in tegenstelling tot wanneer ze krimpt.

   Lekker hé, die dubbele agenda?
   Je verliest alleen maar jezelf in het verhaal.

 3. IJsbrand Koudvuur

  “…Het land is toch ooit opgezet met de reden dat het juist een thuishaven was voor de Joden? Het Joodse volk zou na de Tweede Wereldoorlog toch juist een eigen natie krijgen? In dat geval is het toch vrij duidelijk waar Israël voor staat en waar het land voor bedoeld is…”

  Ja, en toen kwamen ze erachter dat er ook nog andere volkeren in dat woestijnland woonden die het niet zo ‘tof’ vonden dat hun land werd weggegeven. En zie hier; 70 jaar onrust en oorlog in het Midden-Oosten met, jawel, alle gevolgen van dien…

  1. Ritter

   IJsbrand Koudvuur

   Even wat feiten.

   1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

   Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier.
   Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland .

   De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

   2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

   Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden.

   De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie.

   De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde.
   Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn.

   Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   1. IJsbrand Koudvuur

    Ritter.

    Dit is al de duizendste keer dat je met deze idioterie aan komt zetten. Je zou bijna denken dat jij overladen wordt met dikke vette shekels iedere keer als je weer iets kopieert en plakt. Maar goed.

    “…Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden…”

    Sinds Bijbelse tijden…
    …juist, daar twijfel ik niet aan… die bijbelse tijden…

    1. Ritter

     IJsbrand Koudvuur

     Ja, die vervelende feiten toch. Die feiten zitten u kennelijk in de weg.

     Ik heb nog wat vervelende feiten voor u.
     ————–
     3. Leugen: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Israëlische agressie en weerspannigheid.

     Waarheid: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Arabische agressie en weerspannigheid. Op het einde van 1947 keurde de Verenigde Naties met een tweederde meerderheid het voorstel goed dat voorzag in de oprichting in West-Palestina van twee staten om het regime van het Britse Mandaat te vervangen. De ene staat zou Joods worden en de andere een Palestijnse Arabische staat. De Joden stemden toe. De Arabieren verwierpen het idee. De Arabieren openden met genocidale agressie een aanvalsoorlog tegen de Joden, vielen ‘Palestina’ binnen en verwoesten het land dat in het VN-verdeelplan was aangeduid als grondgebied voor de toekomstige Arabisch Palestijnse staat. Daarna werd het grootste deel van die gronden illegaal bezet door Jordanië en later semi-legaal door Egypte totdat de gebieden in 1967 door Israël werden bevrijd tijdens de Zesdaagse Oorlog. De Arabische wereld leeft met Israël sinds 1948 in staat van oorlog, weigert haar bestaansrecht te erkennen, en valt voortdurend Israël aan in een oneindige reeks van bloedige oorlogen en terrorismecampagnes. De Arabische staten vielen Israël aan in 1948, 1956, 1967, 1973, 1982, 2006, en sponseren terroristische gruweldaden tegen de Joden sinds de oprichting van de Israëlische staat. De reden voor de aanval die aan de basis lag van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 is exact dezelfde reden die vandaag in de weg staat van gelijk welke vredesovereenkomst.

     4. Leugen: Israël voerde een ‘etnische zuivering’ door op de Palestijnse Arabieren in 1948-49.

     Waarheid: De Arabische staten voerden een etnische zuivering onder de Joden na 1948. Ongeveer een miljoen Joden werden uit de Arabische staten verdreven, hun eigendommen gestolen en de meesten van hen werden staatsburgers van Israël. De Palestijnse Arabieren werden in 1948-49 vluchtelingen als het directe gevolg van de aanvalsoorlog tegen Israël waar ook de Palestijnen aan deelnamen. Het geschatte aantal Arabische vluchtelingen varieert (al naar gelang de bronnen) tussen de 400.000 en 750.000 waarbij het eerste cijfer de waarheid het dichtste benadert. Na de oorlog werd aan velen toegestaan om terug te keren naar Israël. Honderdduizenden Arabieren van andere Arabische landen riepen zich prompt uit tot ‘Palestijnse vluchtelingen’ om aldus te kunnen genieten van de vele giften van de Verenigde Naties en andere hulporganisaties. De tegenwoordige Palestijnse Arabieren werden alzo vluchtelingen om dezelfde redenen waarom de etnische Duitsers die leefden in Oost-Europa eveneens vluchtelingen werden na het einde van de Tweede Wereldoorlog: omdat zij gekozen hadden voor de verliezende zijde van de aanvalsoorlog die ingezet werd door hun eigen politieke leiders.

     https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

    2. Rosasolis

     @IJsbrand Koudvuur en Ritter. Lang voor Israel werd gesticht in de Bijbelse tijd, was er een land dat Kanaan heette. Het hele gebied omvatte wat nu Libanon, Israel en Jordanie is. Toen de Hebreeuws sprekende mensen zich vestigden in het gebied, verdreven zij de Kanaanieten. En Abraham werd de
     leider van de Joden, en stichter van de Bijbelse Israel. Gedurende latere jaren hadden de Joodse koningen David en Soloman steeds meer land verovert rond het noordelijke midden-oost gebied. En heel wat bevolkingsgroepen werden verdreven. Een van de droevigste Bijbels verhalen is van de 2 half-broers,
     de zonen van Abraham, en zijn vrouw Sarah en de slavin Hagar. Omdat Sarah was onvruchtbaar moest Hagar een zoon voor Abraham baren. En dan
     maanden later werd Sarah toch zwanger. Toen de zoon van Sarah werd geboren,
     werd Hagar en haar zoon verdreven naar de Sahara woestijn. Zodat vanaf deze tijd er altijd wrijving tussen de joden en niet-joodse groepen is.

    3. nogmaals

     Quisling, onze psychopatische serieleugenaar, verwijt een ander dat hij voor de duizendste keer met idioterie komt aanzetten.
     Je mag verwachten dat Quisling dan wel even gaat uitleggen hoe het werkelijk in elkaar steekt. Daar heeft hij tenslotte al 1000 keer over kunnen nadenken.
     Helaas voor Quisling komt hij dan niet verder dan wat jaloers gebrabbel over shekels (zijn kennelijk veel meer waard dan zilverlingen !)
     Maar iemand met ernstige hersenrot redt het niet met 1000 keer nadenken, blijkt hier wel !

     1. Tengo Kawana

      Ik zie nergens een bijdrage van ene Quisling.

      Heb je je medicijnen wel ingenomen?

 4. Steve Van der Vekens

  Zei die de val van Israël wensen, zijn sowieso tweederangs-burgers.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Steve is een echte zionist?
   Verhuis Steve, verhuis!
   😉

  2. EU kok

   En hoe wilt u de mensen kwalificeren welke een gewone samenleving wensen?

   1. Steve Van der Vekens

    Zijn die volkeren niet een beetje te vergelijken met Europa Kong?
    Andere problemen, maar zij zijn ook slachtoffer van hun beleid.
    Ik heb geen mening over deze volkeren.
    Behalve over zij die Israël over willen werpen: “zij moeten daar mee stoppen.”
    En zij zijn niet onschuldig. De onschuldigen zitten thuis zonder eten.

 5. Capo

  Jeruzalem is de onverdeelde hoofdstad van Israël, het vestigen en behouden van een Joodse staat is uiteraard van nationaal belang en Hebreeuws is de officiële taal van het land. Lijkt mij niets mis mee!

  1. Meester Kong

   Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik zal Mijn hand opheffen naar de heidenvolken, naar de volken zal Ik Mijn banier omhoogsteken. Dan zullen zij uw zonen brengen in de armen, en uw dochters zullen gedragen worden op de schouder.

   1. Meester Kong

    Nee Capo het is niet van Heere Heeresma maar wel g.e.i.l

   2. Capo

    @Kong: Ze spreekt de Heere HEERE: Wie Israël zegent zal gezegend zijn, wie haar vervloekt, die zal Ik vervloeken.

 6. Ritter

  Israël is en blijft de enige pluriforme, multiculturele en democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten. En paradoxaal genoeg het enige land in de regio waar Palestijnen stemrecht hebben. Of waar de LGBT-gemeenschap ieder jaar weer een spectaculaire pride kan organiseren. Waar wetenschap en innovatie het land een voor de regio (en misschien wel de wereld) ongekende bloei hebben gebracht.

  Waar religieus extremisme bestaat, maar waar de overgrote meerderheid van de bevolking seculier is. Waar vrouwen een positie hebben die uniek is in dat deel in de wereld en waar kunst en cultuur op hoog niveau staan. Waar een onafhankelijke rechterlijke macht bestaat die regelmatig zijn verantwoordelijkheid neemt en de politiek terugfluit.

  Maar vooral is Israël een Joodse staat en moet dat ook blijven. Omdat de staat een levensverzekering is voor elke Jood op aarde. Een levensverzekering die hen niet of nauwelijks wordt gegund door haters van rechtse, linkse of islamitische huize. Wie Israël het recht ontzegt zich te verdedigen, ontzegt de Joden het recht te leven. Dat is anno 2018 nog net zo waar als in 1948.

  https://www.niw.nl/pro-israel-zonder-excuses/

  1. Steve Van der Vekens

   En Joden hebben ook rechten.
   Zijn ook maar mensen die deel uitmaken van ons cultureel erfgoed.

 7. Ritter

  Compromis met Druzen over Nationaliteitswet

  “Nadat de Israëlische Nationaliteitswet op verzet stuitte in delen van de Druzengemeenschap van Israël, kon nu een compromis tussen premier Netanyahu en de leiders van de Druzengemeenschap worden gesloten.”

  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/34534/language/nl-NL/Default.aspx

  1. Meester Kong

   @Ritter

   Capo i presume

   1. Holland

    Palestijnen-heuler Meinoud van Geelkerkje tot Koudvuur kan zijn Jodenhaat niet onderdrukken en spuwt zijn gal. Alles wat Israel doet is fout, alles dat de Palmaffia doet is welgedaan. Toch, ouwe nazi?

    1. IJsbrand Koudvuur

     @Holland,
     Gezien uw reactie heb ik dus gelijk.
     Dank.

     1. Holland

      Doe eens uitleggen.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Holland typte in zwaar foutief Nederlands:

      “…doe eens uitleggen…”

      Waar Israël mee bezig is is fout.

     3. Holland

      “Waar Israel mee bezig is is fout”
      —————————————-
      Waarmee domme nazi IJsbrand precies bevestigt wat ik dus schreef: hij is een antisemiet die alles van Israel haat en de Palestijnse maffia omarmt.

      En ‘doe eens uitleggen’ is GeenStijl-taal. Ik had verwacht dat je dat wel zou herkennen. Maar blijkbaar gaat je wereldorientatie niet verder dan Stormfront. Toch, ouwe smeerlap?

     4. IJsbrand Koudvuur

      Holland is boos dat ik zijn internet-taaltje niet helemaal snap.
      Ik lees wel eens een stukje op GeenStijl. Maar de commentaren sla ik over. Dus neem het mij niet kwalijk.

      En het omarmen van Palestijnen doe ik zeker niet. Ik heb niet zo veel met boze moslims.

   2. Ritter

    IJsbrand Koudvuur

    Israël heeft het recht om terroristen uit te schakelen.

    Zolang Hamas en de andere groepen in Gaza oorlog voeren tegen Israël zal Israël zich verdedigen.

    —————

    Terwijl Hamas in Caïro over een bestand ‘praat’ bestookt het vanuit Gaza Israël’s grens
    https://brabosh.com/2018/08/04/pqpct-jxg/

    1. IJsbrand Koudvuur

     Ritter..

     Ieder land heeft het recht om terroristen uit te schakelen. Daar heeft u zeker gelijk in. Zeg maar, net zo als Erdogan de staatsgevaarlijke terroristische Gülen-beweging uitschakelt, hm?
     Is het óóit bij u opgekomen dat Israël hier de terrorist kan zijn?

     1. Capo

      Multinicker!

     2. Ritter

      IJsbrand Koudvuur

      Wist u dat Gaza niet bezet is? Er is in Gaza geen enkele Israëlische soldaat of burger te vinden.

      De Palestijnen konden kiezen om Gaza op te bouwen maar besloten om Gaza te gebruiken als een aanvalsplatform tegen Israël.

      Zelfmoordaanslagen; raketten die worden afgeschoten op burgerdoelen; tunnels; vliegers die brand stichtten; enzovoorts.

      De Palestijnen (de islamitische wereld) willen geen vrede. Ze weigeren het bestaansrecht van Israël te erkennen. Dat is de essentie van het conflict.

     3. IJsbrand Koudvuur

      Ritter, hou op man!
      Gaza is niets anders dan een nieuw gecreëerd concentratiekamp!

     4. van Urk

      ”Is het nooit bij u opgekomen dat Israel hier de terrorist kan zijn” Wat u bedoelt noemt men in de volksmond staatsterrorisme. Deze vorm van terrorisme daar doen trouwens veel landen aan mee. Ook landen die lid zijn van de EU.

     5. Ritter

      IJsbrand Koudvuur

      De Palestijnen kiezen ervoor om oorlog te voeren met Israël in plaats van Gaza op te bouwen. Het meeste geld van de Palestijnen word gebruikt voor oorlogvoeren.

      En als ze niet tegen de Joden vechten dan vechten ze wel onderling.
      ————

      Villa’s met fitnesscentra: zo rijk zijn de Hamas-leiders
      https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/news/2014/08/villas-met-fitnesscentra-zo-rijk-zijn-de-hamas-leiders-1581458W/

     6. IJsbrand Koudvuur

      (₪)

     7. Stanly2000

      IJsbrand Koudvuur

      “Gaza is niets anders dan een nieuw gecreëerd concentratiekamp!”
      Een deel van de bewakers zijn Arabische broeders, die moeten blijkbaar ook niets hebben van de Hamasvrienden.

 8. Johnny Roest

  Het schijnt ook niet best te gaan met Drunen. Wie wil daar nou wonen?

  1. IJsbrand Koudvuur

   Best mooie natuurgebieden in Drunen. 😉

  2. nogmaals

   Schreef sjonnie vanuit zijn geblindeerde kelderkast in zijn huurwoninkje in het goedkoopste gedeelte van Amsterdam.
   Misschien moet sjonnie zijn zilverlingen een tijdje opsparen, dan kan hij een dagje uit naar de Drunense duinen. Hopelijk verdwaalt hij, want gelet op zijn debiele reacties heeft hij totaal geen inzicht op welk gebied dan ook, dus zijn ruimtelijk inzicht zal ook wel zielig zijn !

   1. Johnny Roest

    Je bent een debiel nogmaals.

    1. nogmaals

     Standaardreactie van sjonnie.
     Op schoolplein riep hij dat ook al als hij ruzie had. Gevochten nog nooit, daarvoor te laf.

   2. Steve Van der Vekens

    Ja, ze proberen van overal Jeruzalem op de knieën te krijgen.
    Het zal nooit gebeuren, Trump is daar een hele tijd geleden geweest om de banden omtrent dit heikel punt aan te halen. 😀

  3. Capo

   Multinicker!

   1. IJsbrand Koudvuur

    Ehnnnn, Capootje de Ware multinicker, weet het ook allemaal niet meer. En gaat voortaan bij ieder bericht van iedereen die hij stom vind stampvoetend het woordje multinicker plaatsen, de grote kleuter dat ‘ie is.

    Ga zo door Capo. 😉

    1. Capo

     @VPN-Marinus:

     Multi = (veel) meer dan één
     Nick(er) = Nickname of kortweg nick is (meestal) een (zelf gekozen) bijnaam.

  4. Heinz

   In de Drunense duinen heb ik veel gekampeerd. Ik reed er zo naar toe op mijn Kreidler. Mijn neef kwam op zijn Zündapp langs vanuit Woensel. De Loonse en Drunense duinen. Tegenwoordig.

   1. nogmaals

    Fortiori en neef Heinz zijn gek op Duitse merken. En op Duitse Merkel!

    1. Heinz

     Het waren wèl brommers… M’n neef reed erop naar Frejus (zuid Frankrijk)

 9. denk eens na

  Wanneer gaan die arabieren weer eens aan het hek rammelen , verleden keer toch ook een succes .

  1. denk eens na

   prijsschieten!!!

 10. Tengo Kawana

  Als je Drunen en Druzen niet uit elkaar kunt houden zet je als DDS toch wel akelig voor aap.

  DDS is inhoudelijk nauwelijks nog serieus te nemen.

  1. nogmaals

   Als je voor de zoveelste keer laat blijken dat je echt niet begrijpend kunt lezen, zet je jezelf (of 1 van je vele kwaadaardige nicks!) toch wel voor aap! Of heb jij verschillende mouwen, waar allemaal islamitische apen uitkomen. Is Kong er misschien 1 van?

   1. van Urk

    IJsbrand Koudvuur, ”Gaza is niets anders dan een nieuw gecreeerd concentratiekamp”. Nou zo slecht heeft Gaza het niet hoor. De winkels puilen vol met verschillende artikelen en voedselwaren die goedkoper zijn dan in Egypte en vorig jaar is er een nieuw winkelcentrum geopend de ”Capital Mall” een zeven verdiepingen tellende gebouw dat plaats biedt voor verschillende winkels en restaurants. Maar je kan niet alle luxe en vrijheid in Gaza veroorloven als men onder een dictatuur van Hamas valt: http://www.bndestem.nl/overig/hamas-kuist-lingeriewinkels-in-gaza~af5686d6/

    1. Stanly2000

     Koudvuur als je het niet geloofd vraag het aan Fritsje Jansen die is er waarschijnlijk laatst nog geweest! In een bus samen met allervriendelijkste Hamasmensen.

 11. dinaro

  @Heinz:

  Ik kom er ook nog af en toe, op mijn solex.
  Drunen.

  1. Heinz

   Leuk die old timer clubs. Jammer van de helm die je moet opzetten.

   1. nogmaals

    Fortiori heeft soms wel humor.
    Is toch geen kwaaie vent geloof ik.
    Helaas wat naïef als het om de islaminvasie gaat

 12. dinaro

  Tengo Kawasaki:

  Daarom is DDS juist zo leuk,
  is ook voor BLO niveau.

 13. dinaro

  Johnny Roest.

  Johnny weet waar Drunen ligt…
  Waar ligt dat dan Sjonnie?

  1. van Urk

   Deze omstreden wet lijkt zo uit de D66 hoed getoverd te zijn. Ook deze partij maakt wetten waardoor een deel van de Nederlandse bevolking zich tweederangs gaat voelen. 😉

 14. dinaro

  Multinicker, IJsbrandt

  1. IJsbrand Koudvuur

   dinaro,
   Bent u nu hersenscheten aan het laten, of kun je niet het juiste knopje met ‘beantwoorden’ vinden om aan te klikken?

 15. dinaro

  van Urk:: D66 heeft zijn beste tijd gehad.
  Mocht het ooit wat geweest zijn.
  Met de volgende verkiezingen hoop ik dan
  maar dat ze voorgoed verdwijnen.

 16. dinaro

  Heinz??
  Een helm, die draag ik niet.
  Alleen als er schutters in de buurt zijn.

  1. Heinz

   Dat is folklore in Zuid Limburg, Twente.Vogel schieten. Maar de schtters zijn ongevaarlijk. Hoort bij de traditionele volksfeesten in Nederland en ook Duitsland.

 17. sjun

  Verstandig dat de Joden zich niet in eigen land laten vervangen en hun cultuur en waarden bewaken. Dàt bewustzijn zou ook onder West-Europeanen moeten worden verspreid.

 18. dinaro

  Daar weet Sjonnie Roest alles van, die is nog
  bezig het schot hagel uit zijn kont te
  peuteren.
  Vanwege die gestolen bos uien.

  1. Heinz

   Dan wens ik hierbij Johann beterschap !

   De naam is verwant aan de Griekse naam Ιωαννης (Ioannes), is ontleend aan de Bijbel en betekent ‘Jahweh is genadig’ of ook wel ‘Johanan of Yochanan’ of ‘de door God begenadigde’ in het Hebreeuws.

 19. dinaro

  Ijsbrand:
  Ik heb her vreselijke vermoeden dat ik een zonnesteek cq
  hersenletsel heb opgelopen toen ik met de solex
  onder uit ging.
  Excuses daarvoor.

  1. van Urk

   Over die wet gesproken, deze nieuwe wet verschilt niets anders dan die van de onze. Men kon in Israel kiezen voor een Democratische staat of een Religieuze staat. Dat een Democratische staat nu heeft geleid op een mogelijke identiteitscrisis tussen verschillende culturen in Israel komt in principe overheen wat wij Nederlanders ook merken met onze eigen multiculturele samenleving. Dat Arabische landen -die overwegend religieuze staten zijn- deze wet van Israel discriminerend vinden, is natuurlijk bullshit. We weten allemaal dat deze landen vol met in hun ogen tweede en zelfs derde rangburgers zitten omdat zij een ander geloof hebben. Dat Israel op papier als Joodse staat met een eigen voertaal is vastgelegd zal nu ook voor weinig desastreuze veranderingen gaan brengen aan de Godsdienstvrijheid en vrije meningsuiting van verschillende Israelische culturen.

 20. Ritter

  Media praten elkaar na in kritiek op Basiswet Israël

  Oppervlakkige en onjuiste, vooringenomen analyses

  https://opiniez.com/2018/08/05/62992/freekvanbeetz/

  1. DolleDries

   Ik heb er even een citaat uitgehaald die ook Lars in zijn zak moet steken.

   Gebrek aan kennis
   Wat bij al die commentaren en schimpscheuten opvalt is het gebrek aan kennis: uit de teksten blijkt dat zelden moeite gedaan is om van de inhoud van de wet kennis te nemen; nergens heb ik ook maar enig inzicht aangetroffen in de betekenis van deze Basiswet en die van andere basiswetten. Sterker nog: het enkele feit dat deze basiswet er één is in een reeks en dus niet de voorgaande wetten vervangt, is menig commentator ontgaan. Ik heb geen artikel gelezen waar ook maar één vooraanstaand rechtsgeleerde aan het woord komt. Het heeft er weer veel van weg dat al die commentatoren, die zich zo gaarne op het katheder van de moraliteit laten hijsen, elkaar napraten en overschrijven, zoals onlangs in de NRC.
   Dit commentaar getuigt niet alleen van onkunde, het is te kwader trouw en de gebezigde kwalificaties raken kant noch wal. De verhouding en betekenis van deze Basiswet, ook in verhouding tot de andere wetten is de commentator in zijn fiolen van toorn ontgaan.

  2. van Urk

   Arme Friezen, Turken en Marokkanen dan dat zij in een land wonen dat Nederland heet en dat Nederlands als enige voertaal heeft. De druzen hebben waarschijnlijk tijdens de overleggingen een Catalaantje gedaan waardoor dit mislukt is. Logisch dat de Israelische regering niet op een tweede confrontatie zit te wachten vanuit een ander protesterend hoek dat voor hun eigen onafhankelijkheid pleit. Er verandert door deze wet gewoon niets in Israel omdat de druzen als Israelische staatsburgers alsnog Arabisch mogen gaan spreken en evengoed als normaal in het leger mogen dienen. Israel heeft gewoon exact gedaan wat sommige landen met het erkennen van de Palestijnse staat hebben gedaan en dat is namelijk zichzelf erkennen als Joodse staat.

 21. Capo

  Israël nu een staatje met een oppervlakte van de helft van Nederland. Voor niet-Israëlische Joden vormt Israël, zoals de Nederlands-Joodse schrijver Abel Herz ooit opmerkte, een “blanco cheque”, een cheque die je als Jood kunt in vullen als je bestaan in je land van geboorte en verblijf onmogelijk wordt en je een plek zoekt om te schuilen. Hedendaags links wil dat onmogelijk maken!

 22. Capo

  Israël drukt dag na dag uit dat de haters verloren hebben en dat Joden, met alle makke die daarbij hoort, als fiere Midden-Oosterse stam teruggekeerd zijn naar de streken in en rond Jeruzalem, waar het grootse verhaal van de Joodse wetten ooit is begonnen. De verhalen die de Hebreeuwse stammen aan elkaar doorgaven, brachten de elementaire mythes van complete beschavingen voort. En al drieduizend jaar verdommen de Joden het te laten verdwijnen in de afvalbak van de geschiedenis.

  Maar dat wil hedendaags links, onmogelijk maken en de linkse elites willen niet weten van een Joods zelfbeschikkingsrecht. Honderden jaren lang riepen Europese haters: Joden, donder op naar je eigen land! Nu roepen Europese haters: Joden, donder op uit je eigen land!

  1. Hermann

   @Capo, zoals men het mij altijd verteld heeft, waren die stammen altijd met elkaar in conflict. En als de mores en zeden in die tijd nu nog zouden gelden…U maakt een grapje !

 23. Capo

  Basiswet: Israël als de natiestaat van het Joodse volk

  1- Basisprincipes

  A. Het land Israël is het historische thuisland van het Joodse volk, waarin de staat Israël werd gevestigd.
  B. De staat Israël is het nationaal thuis van het Joodse volk, waarin het zijn natuurlijke, culturele, religieuze en historische recht op zelfbeschikking vervult.
  C. Het recht om nationale zelfbeschikking uit te oefenen in de staat Israël, is voorbehouden aan het Joodse volk.
  2 – De symbolen van de staat

  A: de naam van de staat is ‘Israël’.
  B. De vlag van de staat is wit met twee blauwe strepen nabij de randen en een blauwe davidster in het midden.
  C. Het wapen van de staat is een zevenarmige menora met olijftakken aan beide zijden en het woord Israël eronder.
  D. Het volkslied is het ‘Hatikva’
  E. Details met betrekking tot staatssymbolen zullen wettelijk worden vastgesteld.
  3 – De hoofdstad van de staat

  Jeruzalem, compleet en verenigd, is de hoofdstad van Israël.
  4 – Taal

  A. De taal van de staat is Hebreeuws
  B. De Arabische taal heeft een bijzondere status in de staat; het reguleren van het gebruik van het Arabisch in of door staatsinstituten zal wettelijk worden vastgesteld.
  C. Deze clausule zal geen schade doen aan de status die aan de Arabische taal werd gegeven vóór deze wet in werking trad.
  5 – De inzameling van de ballingen

  De staat staat open voor Joodse immigratie en de inzameling van ballingen.
  6 – Verbinding met het Joodse volk

  A. De staat zal ernaar streven om de veiligheid te verzekeren van leden van het Joodse volk in problemen of gevangenschap, vanwege het feit van hun Joods-zijn of nationaliteit.
  B. De staat zal in de Diaspora handelen om de affiniteit tussen de staat en leden van het Joodse volk te versterken.
  C. De staat zal handelen onder Joden in de Diaspora om het culturele, historische en religieuze erfgoed van het Joodse volk te behouden.
  7 – Joodse vestiging

  A. De staat ziet de ontwikkeling van Joodse nederzetting als een nationale waarde en zal handelen om de vestiging en versterking hiervan te bevorderen.
  8 – Officiële kalender

  De Hebreeuwse kalender is de officiële kalender van de staat en daarnaast zal de gregoriaanse kalender als officiële kalender worden gebruikt. Het gebruik van de Hebreeuwse en Gregoriaanse kalender zal wettelijk worden vastgesteld.
  9 – Onafhankelijkheidsdag en herdenkingsdagen

  A. Onafhankelijkheidsdag is de officiële nationale feestdag van de staat.
  B. Herdenkingsdag voor de gevallenen in Israëls oorlogen en Holocaust Herdenkingsdag zijn de officiële herdenkingsdagen van de staat.
  10 – Rustdagen en Sjabbat

  De Sjabbat en de feesten van Israël zijn de gevestigde rustdagen in de staat; Niet-Joden hebben het recht om rustdagen te houden op hun eigen rustdagen en feesten. Details hiervoor zullen wetttelijk worden vastgesteld.
  11 – Onveranderlijkheid

  Deze Basiswet zal niet worden aangepast, tenzij door een andere Basiswet, die door een meerderheid van Knessetleden wordt aangenomen.

  1. Tengo Kawana

   De trieste multinicker Capo pikte deze tekst zonder bronvermelding van: https://christenenvoorisrael.nl/2018/08/basiswet-israel-als-de-natiestaat-van-het-joodse-volk/

   Wat is het toch een trieste kleine krabbelaar!

   1. sjun

    Je gaat (weer eens) niet in op het issue dat wordt ingebracht en bent daarmee al even voorspelbaar als een MSM-propagandist.

 24. Bes Tolen

  Het DNA van naar woongebied diverse te onderscheiden joodse groepen loopt ver uiteen. Dan is verwantschap aan te wijzen met groepen, die niet joods zijn en geen of weinig met die van bevolking, die daar in het Midden Oosten woont. Mijn vraag: is dan de wetenschap fout? Hoe zit dat?
  Wat taal betreft is het Hebreeuws duidelijk het uitgestorven Westsemitisch en dat was de taal van de Punische bevolking van Tunis, West Libië, wat andere kleinere gebieden in Noord Afrika en Zuid Spanje. Westsemitisch later Hebreeuws was handelstaal. Zo ongeveer in het Middellandse Zeegebied. Oostsemitisch wijkt heel duidelijk af. Hoe zit dat?
  In het zuidwesten, zo ongeveer de Gaza strook heeft wel altijd een bevolking gewoond. De oudheden van Askelon zijn van een oudere bevolking daar maar niet van de israëlitische of joodse..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.