Noord-Korea waarschuwt de VS over onderhandelingen denuclearisatie

Nou wordt ‘ie mooi, Noord-Korea die de Verenigde Staten gaat waarschuwen. Volgens de Noord-Koreanen wordt het hoog tijd dat er een compromis wordt bereikt, anders zullen ze hun nucleaire programma hervatten, zo stellen ze vanuit Pyongyang. Via het AD.

Ja, iedereen had al zo z’n twijfels bij de Noord-Koreanen en of zij zich aan hun woord zouden houden. Nu voeren ze zelf de druk op door te eisen dat er snel een compromis moet komen. Het lijkt er dus op dat zij om ‘good will’ te tonen hun diverse nucleaire programma’s zouden ontmantelen maar nu verwachten zij hier ook wat voor terug, ‘Your move, Trump!’

Mike Pompeo, Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, ontving een brief waar dit zo’n beetje de strekking van het verhaal was en annuleerde zijn vlucht naar het land. President Trump zei via Twitter hiertoe opdracht te hebben gegeven.

De Amerikanen zien het allemaal heel anders natuurlijk. Zij menen dat Noord-Korea nog lang niet genoeg heeft gedaan om de indruk te wekken dat zij daadwerkelijk willen denucleariseren. Hierdoor is er een soort impasse ontstaan die de hele voortgang op losse schroeven zet.

Trump moet nu de Noord-Koreanen ervan overtuigen dat zij veel meer moeten ontmantelen maar moet daar ook iets concreets tegenover zetten. Voor de Noord-Koreanen is hun nucleaire arsenaal zo’n beetje de enige troefkaart waarmee ze invloed kunnen uitoefenen op buitenlands beleid. Door dit op te geven riskeren ze een speelbal te worden van landen als China, Japan en de VS. Alsof er twee cowboys tegenover elkaar staan met geladen revolvers en tegen elkaar zeggen ‘jij eerst je wapen laten vallen’. De spanning is om te snijden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Dubbele Komma

  Hey. Kim il yung.

  Het idool van tengo Kong.

  Vanuit de socialistische heilstaat.

 2. Ni28

  Niets aan de hand, Kim wacht af totdat de Amerikanen ontwapend zijn en dan gaat hij met zijn vredesmissie verder. De tactiek is doorzichtig, eerst de Zuid Koreanen paaien en zo ver krijgen dat ook zij in gaan zien dat alleen de VS in de weg staat voor de vrede. Maar dat weten zij vast in het Witte huis ook. Zuid Korea speelt een gevaarlijke spel als zij zich met Kim inlaten en hem als menselijk gaan beschouwen. In het communisme bestaat geen menselijkheid in het echt.

 3. Frits Jansen

  Waar bemoeit DDS zich eigenlijk mee?
  Koreanen zijn toch geen moslims??

 4. Rosasolis

  Trump wil proberen de hele wereld te heersen. Zolang dat Amerika nucleaire wapens heeft, heeft dit land helemaal niets te vertellen over wat gebeurt in andere landen die deze wapens ook hebben. Noord-Korea wordt gered door hun buurland. Zij hebben niet Trump niet nodig te vertellen van hoe het moet gaan worden met het eeuwen oude deel van hun bevolking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.