Noord-Korea waarschuwt de VS over onderhandelingen denuclearisatie

Geen categorieaug 28 2018, 15:00
Nou wordt 'ie mooi, Noord-Korea die de Verenigde Staten gaat waarschuwen. Volgens de Noord-Koreanen wordt het hoog tijd dat er een compromis wordt bereikt, anders zullen ze hun nucleaire programma hervatten, zo stellen ze vanuit Pyongyang. Via het AD.
Ja, iedereen had al zo z'n twijfels bij de Noord-Koreanen en of zij zich aan hun woord zouden houden. Nu voeren ze zelf de druk op door te eisen dat er snel een compromis moet komen. Het lijkt er dus op dat zij om 'good will' te tonen hun diverse nucleaire programma's zouden ontmantelen maar nu verwachten zij hier ook wat voor terug, 'Your move, Trump!'
Mike Pompeo, Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, ontving een brief waar dit zo'n beetje de strekking van het verhaal was en annuleerde zijn vlucht naar het land. President Trump zei via Twitter hiertoe opdracht te hebben gegeven.
De Amerikanen zien het allemaal heel anders natuurlijk. Zij menen dat Noord-Korea nog lang niet genoeg heeft gedaan om de indruk te wekken dat zij daadwerkelijk willen denucleariseren. Hierdoor is er een soort impasse ontstaan die de hele voortgang op losse schroeven zet.
Trump moet nu de Noord-Koreanen ervan overtuigen dat zij veel meer moeten ontmantelen maar moet daar ook iets concreets tegenover zetten. Voor de Noord-Koreanen is hun nucleaire arsenaal zo'n beetje de enige troefkaart waarmee ze invloed kunnen uitoefenen op buitenlands beleid. Door dit op te geven riskeren ze een speelbal te worden van landen als China, Japan en de VS. Alsof er twee cowboys tegenover elkaar staan met geladen revolvers en tegen elkaar zeggen 'jij eerst je wapen laten vallen'. De spanning is om te snijden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten