Nu ook Merkel-Lego betonblokken in Neude, Utrecht!

Potverdorie wat mooi zeg, Utrecht moet er ook eindelijk aan geloven: betonblokken op pleinen! De mooie verkooppraatjes krijgen ze er gratis bij! Via het AD.

De titel luidt: ‘Betonblokken in Utrecht zijn ook een psychologische barrière: ‘Zo ontmoedig je aanslagplegers’… NEE! Helemaal niet! Iemand die een aanslag wil plegen rijdt in z’n wagentje gewoon naar een betonblok-vrije straat óf wandelt met een AK-47 en een bomgordel over straat!

Welke halve gare meent nou dat een paar betonblokken ‘een psychologische barrière’ vormen voor dergelijke mafkezen? Volgens mij heeft deze expert, ‘terrorismedeskundige’ Rico Briedjal, zelf een psychologische barrière.

Ze proberen het verder nog leuk aan te kleden door de blokken uiteindelijk te vervangen door er plantenbakken van te maken maar het trieste punt blijft overeind: Utrecht moet een terreur-proof fort worden.

Ook gemeentewoordvoerster Jennifer Felix levert een waardevolle bijdrage aan de discussie: ‘ze kunnen in ieder geval niet met hoge snelheid het plein oprijden.’ Klopt, maar wel met lage snelheid parkeren, uitstappen en in het rond schieten! Deel maar vast kevlar-vesten uit als je meent dat je er álles aan wilt doen om slachtoffers van terreur te voorkomen.

Gelukkig realiseren ze zelf ook wat voor onzin dit is maar spinnen ze het zo dat ze ‘in ieder geval doen wat ze kunnen’, veel anders kun je ook niet in zo’n positie, behalve ontslag nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Dubbele Komma

  Gaaf land zeg!

  Leuk samenleven met de aanhangers van de ideologie van de Dood!

  Leuk!

  Wat een verrijking van de samenleving toch!

  Meer,meer,meer!…..

  1. B. Pascal

   Dat krijgen we ervan … we hebben de God van de Waarheid en Liefde aan de kant geschopt. En men denkt maar dat het een vrijblijvende is….
   Wie de liefde en de waarheid niet wil ….. krijgt vanzelf overige rommel.

   het huis wordt echt wel gevuld, links om of rechts om..

 2. Anticmaster

  Meer meer meer vluchtelingen terugsturen naar eigen land en minder minder minder Merkel !!!

 3. Koos sssss

  Waarmee ook het linkse Utrecht Stef Blok serieuzer neemt dan ze wel zou willen.

  1. Dubbele Komma

   Juist Koos,heel gevat! Het gelijk van Blok!

   +100!

  2. Marija

   Das een goeie……WoW +++++

 4. Adriaan

  En dat wordt toch allemaal maar mooi gedaan voor onze “culturele verrijking”. Er komt op zeker een burgeroorlog. Dit zijn alvast de basisstenen voor barricades.

  1. Dubbele Komma

   Tuurlijk Adriaan. Zodra de islam hier genoeg wapens heeft hier gaan ze gewoon de originele bevolking te lijf.

   Dat gebeurt pas 1400 jaar ,zo zijn alle islamitische landen onderworpen.

   We hadden het net over Indonesië toch?

   Wel eens in Libanon verdiept?

   Overal is de originele bevolking verdreven of uitgemoord…..

  2. Ni28

   Die culturele verrijking is toch een paar betonblokken waard, vind je niet?

 5. Ni28

  Wir schaffen das mit Betonblöcken.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Maar is helemaal geen sprake van islamisering.
  Allemaal hysterie !
  Roepen ze elke dag
  24/7 bij de Staatsradio en de Staatstv.

  1. Capo

   27 oktober 2010:

   “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

   – 2011: Supermarkt Aldi wijst een sollicitant af wegens het dragen van een hoofddoek, maar keert op zijn schreden terug als de broer van de sollicitant de publiciteit zoekt.
   – 2014: W!m van de Camp, europarlementariërs voor het CDA, meldt op Twitter: ‘In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor de Islam als bond­genoot van het Christendom’.
   – 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.
   – 2018: In Nederland zijn nu meer dan 1 miljoen moslims en meer dan 450 moskeeën, de teller loopt door

 7. Elu Thingol

  “Merkel-lego” is een typische vorm van zieke stemmingmakerij.

  1. Rechtsaf

   @Tengo het enige wat jij moet doen, met je stinkende trollensmoel, lekker, samen met je anderen antisemitisch, Nederland minachtende islamitische vrindjes, oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, een vies smerig NSB mannetje, om te kotsen gewoon, er zitten altijd zéér, zéér naargeestige ondertonen in jou reacties…

   1. Floris

    Elu Stinktrol zit hele dagen op een blog dat volgens hem doet aan “zieke stemmingmakerij”.

    Je vraagt je daarbij toch af wat hij hier dan te zoeken heeft.

    1. Capo

     @Floris: “Je vraagt je daarbij toch af wat hij hier dan te zoeken heeft.”

     Ik weet het…

     1. Floris

      Ik ook 😉

     2. Capo

      @Floris: Dan heb je het Elu Kelderman toneelstukje ook gelezen. 😉

     3. Floris

      Ik heb wat van Kelderman gelezen, ja. Ik kan daar nog geen conclusies uit trekken.

     4. Capo

      @Floris:

      Zoiets:

      – Ik vraag heel onschuldig naar de bekende weg:
      – Kun jij mij die bekende weg wijzen?
      – Ja graag ik wijs jou de bekende weg wel even!
      – Dank je wel dat je mij de bekende weg hebt gewezen!
      – Geen dank ik wij mensen graag de bekende weg…

   2. Ni28

    Al die slachtoffers van moslimaanslagen zijn alleen stemmingmakerij van rechts.

    1. Capo

     Misschien dat George Knight het antwoord heeft, of Jan Kelderman?

  2. Jan Kelderman

   Leg dat eens uit Elu Thingol. Die betonblokken worden toch werkelijk geplaatst tegen islamitische terreuraanslagen? Hoe kan dat dan een vorm van zieke ‘stemmingmakerij’ zijn?

   1. Elu Thingol

    @ Jan Kelderman

    Ik doelde op de woorden “Merkel-lego”, niet op de blokken, begrijpt u?

    1. Jan Kelderman

     Ohhh. Maar iedereen noemt het zo. Zelfs in de krant en wordt het zo aangeduid. Dus als ik het goed begrijp is het plaatsen van die anti-terreurblokken helemaal niet erg, maar dat je het Merkel-lego noemt wel?

     Vraagt u zich wel eens af hoe het kan dat zo ver met Nederland bergafwaarts is gegaan?

     1. Elu Thingol

      @ Jan Kelderman

      Het plaatsen van de blokken is, uiteraard, erg, maar het aanduiden van deze blokken als de Lego van Merkel acht ik een trieste vorm van stemmingmakerij.

      De zaken liggen immers zoveel genuanceerder.

     2. Jan Kelderman

      Als ik het goed begrijp Elu Thingol, vindt u het vooral erg dat het ‘Merkel-lego’ wordt genoemd. Maar in Duitsland zijn deze blokken toch voor het eerst toegepast als ik me goed herinner? Als het Adenauer-lego of Planck-lego werd genoemd, had u het dan ook zo erg gevonden? Of is het vooral politiek correct om Angela Merkel uit de wind te houden?

     3. Elu Thingol

      @ Jan Kelderman

      Maar – maar is er dan een duidelijke wind om haar uit te houden? Men kan Merkel toch moeilijk de schuld geven voor elk legoblok in Europa? Het is nog steeds de Nederlandse overheid die een lijst met veilige en niet-veilige landen heeft, de Nederlandse regering is ook voor migrantenquota.

      Bovendien kon Merkel toentertijd op een groot Duits draagvlak rekenen voor haar welkomstpolitiek. Ook dat brengt de term Merkelblokken in een ander licht.

  3. Frits Jansen

   De politie heeft de dader van dit graffiti-vandalisme gevonden. Het blijkt een redacteur van DDS te zijn die een prikkelende foto nodig had voor zijn artikel. Hij moet de schoonmaakkosten betalen, en er hangt hem een boete wegens vernieling boven het hoofd.

  4. sjun

   Behalve Merkel-lego is de taal intussen ook verrijkt met Merkel-jongens, een eufemisme voor schofferende invasiemacht, Merkel-media (Duitse MSM) en het werkwoord Merkelen dat voor in het pak naaien staat. Wen vast aan de *toonzetting Guus*. Tegenwoordig worden zaken minder juridiseerbaar geduid om in elk geval nog geduid te kunnen worden..

   1. Capo

    En anders kan Guus altijd nog een Keldermantoneelstukje opvoeren, dat is net zo geloofwaardig als Rutte zelf.

   2. Elu Thingol

    De term “Merkel-jongens” kon ik nergens vinden en “Merkelen” evenmin. Heeft u een bron?

 8. Frits Jansen

  naar maar waar: dit is een onvermijdelijke stap in de wapenwedloop. Vrachtwagenaanvallen zoals in Berlijn en Nice worden zo onmogelijk.
  Ja AK47 of bomgordels konden altijd al – maar toch kwam opeens de “vrachtwagenterrorist” in beeld.
  Op de Breitscheidplatz in Berlijn waar anderhalf jaar geleden een terroristische vrachtwagenchauffeur huishield waren ondanks internationale atletiekwedstrijden, en voor die gelegenheid waren de gebruikelijke betonblokken door grotere vervangen.

  Enfin, het is een nieuw fenomeen: de terroristische chauffeur. De wet wordt aangepast.

  Als je binnenkort een bon krijgt omdat je licht het niet doet vraagt oom agent wel even of je een “terroristisch oogmerk” had.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Diversiteit, politieke correctheid en verrijking betekent;
  islamitische verkrachtingen op industriële schaal, genitale verminkingen, import tribale twisten en gang-cultuur, eerwraak, no go areas, Joden- en homovrije zone, dode baby’s onder vrachtwagenwielen, religieuze uniformen in winkels, overheidsgebouwen en scholen, effectief afschaffen kerk/staat, ontrafeling sociaal vangnet, de rottende wortels van de Verlichting, censuur, zelfcensuur, de einde van de Vrijheid van Meningsuiting, iconoclasme, uitwissen en herschrijven geschiedenis, gelijkgeschakelde politieke partijen, onverdoofd dieren de nek afzagen, intimidatie, geweld, teloorgang onderwijs, witte vlucht, import Apartheid, verheerlijken doodscultuur, middeleeuwse denkbeelden, invloed religieuze poppenspelers, gelijkgeschakelde NSB-MSM, een Drie-Aapjes-mentaliteit, de dood van de democratie en uiteindelijk de dood van de Westerse Beschaving.

  We had a Good Run.
  Dit is de eerste beschaving dat niet alleen ineenstort vanwege het amorele destructieve gedrag van de realiteit losgezongen elite, de vijfde colonne en volksverhuizingen maar ook nog eens via de stembus gelegitimeerd wordt door een West- en Noord-Europese publiek dat collectief aan een combinatie van Stockholm syndrom, nihilisme, onpeilbare zelf- en kinderhaat en ongebreideld narcisme lijdt.

  1. Floris

   +++++

   Laten we nog eens de vinger leggen op waar dit nihilisme vandaan komt: https://www.google.be/search?q=hippiecultuur&rlz=1C1OPRB_enBE608BE625&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr2vquzf7cAhXS-qQKHSwXCxAQ_AUICigB&biw=1280&bih=918

   De door het cultuurmarxisme geïnspireerde hippiecultuur is de nagel aan de westerse doodkist gebleken.

   Inmiddels zijn veel van de langharige stuffrokende headbangers veranderd in salonsocialisten met een vorstelijk inkomen en een sleutelpositie in de maatschappij en niet meer als hippie herkenbaar, maar hun naïeve gedachtengoed heeft de samenleving in een houdgreep gekregen.

   En zo vredelievend als ze zich destijds voordeden, zo totalitair blijken ze nu te zijn.

   Maar dat konden we al weten na hun lange mars door de instituties.

   Het is moeilijk om je woede te bedwingen jegens deze slopers van het Avondland.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Martin Bosma beschrijft dat proces van cultuur marxistisch verraad perfect in zijn vak de schijnelite van de valse munters.

    Sting zong ooit een nummer Russians
    Met de tekst
    “I hope the Russians love their children too”

    Deze vraag kunnen we negatief beantwoorden wanneer we deze vraag zouden stellen aan 80% van het Nederlandse volk.
    Natuurlijk houden ze van hun kinderen
    Maar nog meer houden ze van zichzelf en van schouderklopjes van de gelijkdenkenden en natuurlijk van de kudde. Er is geen kudde zo gedwee als de Kaaskop Kudde.

    1. Floris

     @ Two Ravens: precies op het moment dat de op cultuurmarxistische leest geschoeide jonge leraren de middelbare scholen kwamen vervuilen met hun linkse propaganda zat ik in de klas. Dat was begin 70-er jaren.

     Shagrokend, in uniform (spijkerpak), langharig en altijd bezig met indoctrinatie van de leerlingen.

     En reken maar dat het werkte. Het overgrote deel van de middelbare scholieren kopiëerde hun slonzige uiterlijkheden en hun abjecte meningen. Andersdenkenden hoorden er niet meer bij. Toen al.

     De muziekcultuur (zeer sterk onder invloed van de hippiecultuur) heeft ook veel negatieve invloed gehad. Tesamen met het gebruik van (soft)druks.

     Om kort te gaan: er is toen een rottingsproces in gang gezet en dat zet zich tot op de dag van vandaag voort.

 10. DolleDries

  De media zijn alleen maar druk met Linda en Ed.

  1. Capo

   @Dries: Super confronterend!

  2. swetsnek

   Te walgelijk voor woorden die vent moet keihard in zijn noten worden getrapt en niet 1 keer maar net zolang tot ie het lekker begint te vinden bah bah

  3. Adriaan

   @Dolle, gruwelijk is nog te zwak uitgedrukt. Dit zal toch maar je vader zijn. Het is omdat het meisje is, een jongen zal zijn kris trekken en hem naar de 72 maagden sturen.

 11. Two Ravens Black Kettle

  “Castraat Pappa en Genderloze Mamma, stonden er bij de Kinder-Optocht van het Anti-Blanken Feest van vroeger ook zoveel betonblokken ?”

  “Nee brave jongen, dat kenden pappa en mamma niet toen we jong waren maar wij vonden onszelf belangrijker dan jou. Dus wen er maar aan lieve schat. En eet nu maar je soja broodje onverdoofd gekeeld schapenvlees op en stel niet allemaal van die moeilijke vragen anders geven we je aan bij de NPO-Gedanken-Gestapo !”

 12. Gerlos

  Die geloofs waanzinnige moslims hou je niet tegen als ze een eventuele aanslag willen plegen, de enige hoop is dat ze op tijd ontdekt en opgepakt worden. Wat is toch een verrijking onze MULTI CULTI SAMENLEVING volgens veel intellectuele. Mafketels.

 13. Troelstra

  Verslag uit Krakau, Polen:

  In Krakau waren de voorbereidingen voor Kerst in volle gang. Nergens betonblokken, hekken, barricades gezien. Geen beveiliging in Joodse wijk. Prachtige stad, geweldige sfeer. Geen enkele moslim gezien. Het was alleen ijskoud.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.