Pijnlijk maar waar: moordfreak Jos Brech krijgt waarschijnlijk vrijspraak tenzij hij z’n misdaad erkent

Heel Nederland slaakte een zucht van verlichting toen dit weekend de vermoedelijk moordenaar van Nicky Verstappen, die in 1998 om het leven kwam, werd gearresteerd in Spanje. Hij is gearresteerd en wordt spoedig uitgeleverd aan Nederland. Maar of dat ook betekent dat Jos Brech voor jaren achter de tralies komt te verdwijnen, valt helaas zeer te betwijfelen. Om zijn daad te voor een rechter overtuigend te bewijzen, moet behalve DNA-bewijs ook een bekentenis van zijn moord plaatshebben.

Het was een sterk staaltje samenwerking tussen politie en publiek, en tussen de overheden van Nederland en Spanje. Dat zó snel na de onthulling van de naam van Jos Brech al een arrestatie kon worden uitgevoerd, is een pluim waard aan allen die de afgelopen weken aan deze zaak gewerkt hebben.

De klopjacht op Jos Brech is dus voorbij, maar de zaak tegen de vermoedelijke moordenaar van Nicky Verstappen begint nu pas. Een rechtbank zal al het bewijs moeten wegen, en dan oordelen of de bushcrafter uit Simpelveld schuldig is aan het wurgen en mogelijk seksueel misbruiken van de 11-jarige Nicky. Wellicht dat je denkt: kat in het bakje, we hebben toch DNA-bewijs? Maar helaas: dat is onvoldoende. Er zal, bij gebrek aan getuigen of video’s, toch echt een bekentenis moeten komen van Jos Brech moeten komen dat hij het jongetje iets heeft aangedaan in die fatale zomer van 1998.

Elsevier legt uit hoe het zit:

“Een DNA-match is het begin van een misdaadonderzoek. Voor de speurneuzen in witte jassen van het Nederlands Forensisch Instituut is dat een ijzeren wet. Een volledige overeenkomst tussen twee DNA-profielen is niet genoeg voor een veroordeling. Het gaat om het grotere verhaal.”

En dus moeten we onze adem inhouden: Brech heeft – voor zover bekend – z’n duistere verleden in de afgelopen twintig jaar met niemand gedeeld. Is hij bereid om nu wel een boekje open te doen? Hoeveel weet hij na twee decennia eigenlijk nog zelf van die fatale avond in augustus 1998?

Het nagelbijten voor de familie Verstappen is dus helaas nog niet voorbij. Want hoe zuur het ook klinkt: de moordenaar van hun zoon zit in de cel, maar zou spoedig weer als een vrij man aan het bushcraften kunnen zijn in de Vogezen. Alles komt nu dus aan op kundige ondervragers binnen de politie. Tot in hoeverre kunnen zij het geweten van Jos Brech aanspreken en hem tot een bekentenis dwingen? Alles, maar dan ook alles, in zijn zaak staat of valt daar nu mee…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. DolleDries

  Het is toch ook nog de vraag waar het DNA is aangetroffen is het sperma waar zat het.

  1. B. Pascal

   waar je het waardeoordeel uit de rechtspraak wegneemt, dan ontstaat er rechtspraak enkel op bewijs. rechtspraak is dan geen rechtspraak meer maar enkel het aanwijzen van de dader, op basis van klaar bewijs. daarna bepaal je straf.

   rechtspraak is eeuwen de afweging geweest tussen bewijs en waardeoordeel.
   immers een dader bekend niet wanneer er geen bewijs is. maar mag je hem dan niet schuldig stellen? na schuldig stellen, beginnen meestal de meeste daders wel te praten.

   en dan hebben we nog het zwijgrecht. wanneer een dader zich beroept op zwijgrecht dan is dat meestal een bewijs en een indirecte bekentenis. echter dat kan momenteel niet meegenomen worden als indirecte bekentenis. zo kan iemand bewust de rechtspraak linksom – rechtsom kan manipuleren door te zwijgen.

   voor een eerlijke rechtspraak is zwijgrecht een slechte zaak. afschaffen dus … vooral in zeden zaken. wanneer een dader zwijgt, altijd een straf geven. dan gaat de bal zo rollen.

   1. Capo

    @B. Pascal: “(…) voor een eerlijke rechtspraak is zwijgrecht een slechte zaak. afschaffen dus … vooral in zeden zaken.”

    In Nederland is niemand verplicht om mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Je hebt daardoor ook het recht om te zwijgen. Een rechter kan dat zwijgen wel interpreteren als zwaarwegend bij de strafoplegging. Een verdachte zal in overleg met zijn advocaat dus wel goed moeten nadenken of hij gebruik wil maken van dat recht.

   2. Karel de Grote

    Het zwijgrecht berust op het feit dat je niet aan je eigen veroordeling hoeft mee te werken, dit geldt voor de rechtspraak in praktisch ieder land ter wereld.

 2. Original NL

  Nog geen reaktie van Brother in Arms dopper???

  1. Original NL

   Hij zal wel zeer verheugd zijn dat de pedo nog niet hangt!!

   1. Capo

    @Original: Op UV was te lezen dat W̲̲i̲̲m̲̲ er (samen met Beukman) op uit is om minderheidsstandpunten in te nemen en te verdedigen. Je ziet dit patroon nog steeds terug in zijn manier van reageren. Daarnaast is er natuurlijk die psychische stoornis waar Floris terecht op heeft gewezen en waarvan W̲̲i̲̲m̲̲’s mond vol tanden kwam te staan.

 3. Tengo Kawana

  Het verhaal klopt; alleen als betrokkene bekent zal er een zekere veroordeling kunnen volgen.

  Als betrokkene echter blijft zwijgen gedurende de gehele zaak kan dat wel leiden tot een veroordeling. Betrokkene heeft wat uit te leggen en als hij dat consequent weigert kan de rechter hem op grond daarvan in combinatie met het DNA-bewijs veroordelen.

  De kans op aanvullend ‘circumstantial evidence’ is in zo’n oude zaak beperkt.

  1. Adriaan

   @Kawana, ik denk dat je gelijk hebt. Alles hangt af van de medewerking van de verdachte. Ik hoop van harte dat de waarheid boven water komt. De beruchte ‘onderste steen’.

 4. DolleDries

  Mijn interesseert meer hoe deze pedofiel zolang buiten het onderzoek kon blijven. Wie hield hem de hand boven de kop.

  1. Meester Kong

   @DD leeft van complot denken..

 5. DolleDries

  Zo te lezen praat Tengo uit ervaring.

  1. Meester Kong

   @DD oh ja en je hepT een zieke geest.
   Gefixeerd op pedo’s, islam, EU enz. daarbij mensen met een andere mening beschuldigen vanuit het niets en zonder onderbouwing..
   NIET NETJES @DD

   1. Elu Thingol

    Het gefixeerd zijn op pedofilie vloeit voort uit de worsteling die Dries voert met de eigen pedofiele geaardheid. Geef hem de rust.

    1. Floris

     Het masker valt steeds verder en “goedmens” Elu’s lelijke trollenkop komt steeds helderder in beeld.

     Van de POSE van iemand die hier voor de inhoud komt is totaal niets meer over. Net zoals bij alle trollen komt de kwaadaardige inborst vanzelf bovendrijven. Het is slechts een kwestie van tijd.

     1. Elu Thingol

      Vooruit, u mag het laatste woord hebben.

     2. DolleDries

      Verrek Floris nu begint ELU Guus ook al uit ervaring te praten

     3. Holland

      Vanochtend vergaloppeerde Elu Kawana zich: Tengo antwoordde in de eerste persoon op een reactie van Elu Thinghol zodat bleek dat hij die zelf geschreven had. Hiermee werd onomstotelijk bewezen dat Elu de (zoveelste) sokpop van Simon Kawana is.

      Begrijpelijk dus dat Elu’s lelijke trollenkop en kwaadaardige inborst zich steeds sterker openbaren: Tengo voelt zich in het nauw gedreven en dat heeft invloed op zijn taalgebruik en formuleringen. Steeds meer wordt de eenheidsworst en -woorden die in Tengo’s brein opborrelen het raamwerk voor al zijn sokpoppen.

     4. Elu Thingol

      Zwets niet zo, Dries, u weet donders goed dat Beukman – die iemand anders is en zich niet kan verdedigen – nimmer die Martijn-organisatie heeft verdedigd. Hou er dan ook eens over op.

     5. Tengo Kawana

      Elu en ik zijn verschillende personen die elkaar irl ook niet kennen.

      Dit verklaar ik hier op het graf van mijn oude moeder.

      Kunnen deze debiele verdachtmakingen nu een keer stoppen?

     6. Holland

      Tjonge, Tengo haalt het zwaarste geschut uit de kast: zweren op het graf van zijn oude moeder.

      Wat moeten we hier nu mee?

     7. Capo

      @Floris & Holland: Nu begint de notoire en pathologische leugenaar verklaringen af te leggen op het graf W̲̲i̲̲m̲̲’s moeder, het arme mens!

     8. Capo

      @Holland: “Wat moeten we hier nu mee?”

      Als een notoire leugenaar het graf van zijn moeder erbij gaat halen moet je er rekening mee houden dat ze helemaal geen graf heeft maar gewoon is gecremeerd. W̲̲i̲̲m̲̲ is voorbij en zal zijn spelletjes hier niet meer kunnen spelen zoals hij dat zo graag deed. Daar zorgen wij dan wel weer voor.

     9. DolleDries

      Het is vreemd ik zeg, zo te lezen praat Tengo uit ervaring, over de gang van zaken hoe het kan verlopen want daar ging over. Ik heb het woord pedofiel totaal niet gebruikt ,misschien heeft Tengo wel bij justitie gezeten.
      Het is vreemd dat de Tengo bende met Kong voorop en Guusje er hinkend achter dit beweren. Iets toch bij die bende van het bloed kruipt enz.

     10. Floris

      Als een bewezen leugenaar de waarheid spreekt moet hij niet gek opkijken als hij niet meer wordt geloofd. Dat heeft W I M zichzelf aangedaan.

      Maar vooruit, laten we eens aannemen dat Elu iemand anders is die toevallig ook van Tolkien houdt. Wat valt er dan over Guus te zeggen?

      Dan is Guus een ontzettende stommeling zonder ook maar de geringste mensenkennis die met droge ogen een psychopaat verdedigt die elke dag mensen af probeert te zeiken, zich schuldig maakt aan stuitende zelfverheerlijking, liegt en bedriegt, alles omdraait en wegloopt als hij klem is gezet.

      Dan durf ik gerust te zeggen dat Elu Guus net zo’n minderwaardig mens is als W I M.

      En ja, dat zijn beladen woorden, maar ik spreek ze zonder de minste aarzeling uit.

     11. Tengo Kawana

      Ik zie inderdaad dat je je laster jegens Elu en mij, en iedereen die het waagt je tegen te spreken, zonder enige aarzeling uitbraakt, Floris.

      Ik heb overigens goed nieuws voor. Je bent er samen met Capo en trieste figuren als Dolle Dries en Komma in geslaagd dit blog volledig te verpesten. Het is onmogelijk hier nog een inhoudelijke discussie te voeren. Dit blog is een inhoudsloze scheldpartij van weinig hoogstaande mensen geworden.

      Ik stop ermee.

      Ik groet de beschaafde debaters op dit blog (Kong, Elu, EU-kok, IJsbrand en, eerlijk is eerlijk, ook Vit/Pecunia) en wens ze sterkte als ze het hier willen volhouden.

     12. Elu Thingol

      @ DolleDries

      Houdt u niet van de domme. U heeft het gerucht verspreidt dat Beukman Martijnfan was en reflecteerde dat op Tengo. Niet duiken, ervoor uitkomen dat u uit uw nek kletste; of als u dat niet wilt doen, er gewoon over ophouden.

     13. DolleDries

      ELU en daar blijf ik bij.

     14. Capo

      Zelfs in je afscheidsrede presteer je het nog om anderen verantwoordelijk te houden voor jouw eigen stommiteiten. Je wordt er al jaren aan herinnerd dat je (hoofdzakelijk door je gedrag) ongewenst bent en dat je altijd en overal voor ongekende onrust zorgt. Het is goed dat je weggaat van DDS, wij hopen dat dit een definitief besluit is en hopen dat je niet nog een keer je moeders graf erbij hoeft te halen.

      Toedeledokie!

     15. Floris

      Opgeruimd staat netjes.

      Maar of deze notoire trol zich aan z’n woord zal houden valt ernstig te betwijfelen.

     16. Elu Thingol

      U wordt zielig, Floris, en het enige dat ik u zou aanraden is u vervoegen bij het Rioolforum van Sjun of professionele hulp. En Tengo: laat u niet wegjagen door Gollem en Co. Gollem is volgende week uit zijn vakantiedagen en Floris kruipt enkelt ’s avonds achter zijn computer.

     17. Elu Thingol

      @ DolleDries

      Wat u wilt.

     18. Capo

      Aangezien er meerdere keren de verdenking is uitgesproken dat jij een Tengo-sokpop bent, kun jij je maar beter rustig houden als je tenminste geïnteresseerd bent in het inhoudelijke debat zonder multinickers. Voor jou ben ik Capo of meneer Capo en ik heb geen vakantie en heb ook geen vakantie nodig om gasten als Tengo op een afstand te houden.

      Mocht dat teveel voor je zijn dan weet jij ook waar het gat van de DDS-deur is.

     19. EU kok

      Floris fluistert
      Opgeruimd staat netjes.
      Maar of deze notoire trol zich aan z’n woord zal houden valt ernstig te betwijfelen.
      .
      Holland kwam binnen 24 uur terug op zijn vertrek.
      Laten maar even afwachten wie hier de rubberen rug heeft.

     20. Elu Thingol

      @ Gollem

      U bent herhaaldelijk de deur van DDS gewezen, u bent er zelfs herhaaldelijk afgegooid, vanwege uw geklier in het verleden. De afgelopen weken schuwde u niet draden te kapen voor uw eigen plezier met betrekking tot de dood van Nicky Verstappen.

      Ik vind u een walgelijk persoon met een hypocrisie die geen grenzen kent.

     21. Capo

      “De afgelopen weken schuwde u niet draden te kapen voor uw eigen plezier met betrekking tot de dood van Nicky Verstappen.”

      Tot slot herhaal ik wat ik al die tijd heb herhaald. Ik heb/had maar één missie: DDS zonder W̲̲i̲̲m̲̲

      Als jij dat “eigen plezier” wil noemen dat mag jij dat doen, jij hebt natuurlijk ook recht op jouw eigen mening. Maar meer dan 15 jaar de Nederlandse forums afzuigen met gebruik van talloze multinicks is van een geheel andere orde.

     22. Adriaan

      ‘Ik stop ermee.

      Ik groet de beschaafde debaters op dit blog (Kong, Elu, EU-kok, IJsbrand en, eerlijk is eerlijk, ook Vit/Pecunia) en wens ze sterkte als ze het hier willen volhouden.’

      @Kawana, jongen, ik zal je niet missen, zeg ik in al mijn oprechtheid, maar ik wens je toch alle goeds.

     23. EU kok

      @Elu,
      Bel je bij G G Gollem aan, doet Capo open.
      Trouwens, leuk bellentableau.
      1A Baaz, vertrokken wegens wangedrag.
      1B Pit, vertrokken wegens betalingsachterstand
      1C Siemien, vertrokken wegens misbruik in zijn kerk.
      1D Controle, vertrokken na politie inval.
      1E Winsul.., teruggekeerd naar Turkije.
      1F @Erik, vertrokken wegens burenruzie.
      1G Abri79, vertrokken wegens stalken
      1H Rechtsaf, heeft relatie met Capo
      1H Capo, heeft een relatie met rechtsaf.

     24. Capo

      @EU kok: Het gaat je niet lukken!

      Tengo heeft bedankt en als ik jou was zou ik die ruimte gebruiken om normaal, opstandig, tegendraads of misschien zelfs vervelend mee te gaan doen met de lopende discussies. We zijn er allemaal klaar voor.

     25. Elu Thingol

      Ik feliciteer Capo Gollem: zijn “missie” Tengo weg te treiteren is geslaagd.

      Overigens: dat gezwatel over 15 jaar doet het vast goed in het Sjun-riool, maar hem wegpesten was uiteraard bedoelt om te trollen. En de aandacht op uzelf te vestigen.

     26. Elu Thingol

      @ EU kok

      U vergeet 1I en 1J, de heren Zout en Stork, gearresteerd wegens huisvredebreuk.

     27. Capo

      Ik feliciteer Capo Gollem: zijn “missie” Tengo weg te treiteren is geslaagd.

      Overigens: dat gezwatel over 15 jaar doet het vast goed in het Sjun-riool, maar hem wegpesten was uiteraard bedoelt om te trollen. En de aandacht op uzelf te vestigen.

      Dat ben ik niet met je eens Elu. Ik heb steeds aangegeven dat ik Tengo zou exposeren, etaleren en confronteren. Ik ben steeds duidelijk geweest over mijn intenties, of niet soms? Ik heb ook steeds gezegd dat ik het beste voorheb met DDS, of niet soms? En jij focust je nu op mij omdat ik bereid was het voortouw te nemen, maar lees nog even terug, kijk nog even terug, desnoods tot de oproep van Adriaan op 10 augustus. Je zult onderweg heel wat namen tegenkomen van DDS’rs die hebben aangegeven dat Tengo c.s. niet welkom is op DDS. Je zult ook heel wat namen tegenkomen die Tengo al vele jaren kennen en weten dat, overal waar hij verschijnt, grote onrust wordt veroorzaakt.

      Zelfs Mike is al meer dan drie jaar(!) met hem in gevecht en is om meerdere redenen van DDS verwijderd. Je kunt wel proberen die aandacht te verleggen, maar ik durf te beweren dat ik vanaf het begin van mijn aanwezigheid bezig ben geweest mij te verzetten tegen zijn laffe, gemene, minne, ziekelijke, treiterende en vooral multinickende aanwezigheid.

      Ga je meedoen of blijf je zeiken?

     28. Holland

      Noem me naief en goedgelovig, maar ik wil op de valreep toch een kort pleidooi a decharge houden voor Tengo.

      De toon in Tengo’s reacties is de laatste week veranderd. Wellicht door het onophoudelijke beuken van Capo c.s., maar toch. Hij zocht der laatste week duidelijk meer de inhoud, zonder al te vilein te zijn.

      Volgens velen heeft Tengo sadistische en narcistische trekken, overgoten door een psychopatisch sausje. Akkoord. Maar als iemand het graf van zijn moeder erbij haalt, lijkt dat toch op een hartenkreet om hem te geloven. Van een pathologische leugenaar? Misschien. Maar misschien is het ook gemeend.

      Hij heeft het er zelf naar gemaakt. Klopt. Toch was zijn inbreng van belang. De tegenstroom die een blog ook nodig heeft om niet te verzanden. Want ook dat is dodelijk.

      Soms kon ik zijn trollenbloed wel drinken. Op andere momenten kon ik ook zijn manier van redeneren wel waarderen, hoewel ik het er nimmer mee eens was.

      Tengo kennende, zal hij acht dagen onderduiken en niets van zich laten horen. Daarna komt hij gegarandeerd weer terug onder een andere nick. Waar moet de verloren ziel anders naar toe?

     29. Capo

      @Holland: Prik jij de feestballonen even lek…? Mijn mond kan niet verder open! 😛

     30. Capo

      @Holland: En… je gaat in jouw verhaal voorbij aan de multinickerij. In gesprek zijn met elkaar betekend dat je weet met wie je te maken hebt. Tengo begeeft zich op DDS en heeft zich op DDS begeven met meerdere actuele multinicks. Dat moet je echt niet willen, dat is de ondermijning van een forum.

     31. Capo

      “Tengo kennende, zal hij acht dagen onderduiken en niets van zich laten horen.”

      Dan begint het hele verhaal weer van voren af aan… Helaas voor Tengo wordt hij binnen de kortste keren ontmaskerd, is het belastende archief op orde en kunnen de voorbeelden zo weer worden gepubliceerd. In tegenstelling tot wat jij schrijft heb ik geen enkele reden voor een pleidooi a decharge.

     32. EU kok

      Heel Holland huilt:
      Tengo kennende, zal hij acht dagen onderduiken en niets van zich laten horen. Daarna komt hij gegarandeerd weer terug onder een andere nick. Waar moet de verloren ziel anders naar toe?
      .
      Holland kwam binnen 24 uur terug op zijn vertrek.
      Laten maar even afwachten wie hier de rubberen rug heeft.

     33. Capo

      “Laten maar even afwachten wie hier de rubberen rug heeft.”

      In tegenstelling tot Holland is Tengo een multinicker die nog steeds een hele serie multinicks achter de hand heeft. Het is ook geen kunst om dat hier op DDS te doen, zoals je weet (Bloempje). Als Tengo terugkomt zal hij binnen de kortste keren worden ontmaskerd, dat is nu al jaren hetzelfde liedje. Alleen toen was ik er nog niet. 😉

     34. EU kok

      G G Gollem kwijlt:
      @Holland: En… je gaat in jouw verhaal voorbij aan de multinickerij.
      .
      Bel je bij G G Gollem aan, doet Capo open.
      Trouwens, leuk bellentableau.
      1A Baaz, vertrokken wegens wangedrag.
      1B Pit, vertrokken wegens betalingsachterstand
      1C Siemien, vertrokken wegens misbruik in zijn kerk.
      1D Controle, vertrokken wegens indentiteitsfraude.
      1E Winsul.., teruggekeerd naar Turkije.
      1F @Erik, vertrokken wegens burenruzie.
      1G Abri79, vertrokken wegens stalken
      1H Rechtsaf, heeft relatie met Capo
      1H Capo, heeft een relatie met rechtsaf.
      1I Zout, vertrokken wegens huisvredebreuk.
      1J Stork, vertrokken wegens onaangepast gedrag
      1K Lugar, vertrokken wegens valsheid in geschriften.
      1L Gister, vertrokken na politie inval.
      1M Thee, vertrokken na ontmaskering.
      1N Dirk van Jury, vertrokken wegens multinickerij

     35. Capo

      Jammer dat je zo boos doet. Je wilt het duidelijk niet en dan houdt het natuurlijk op!

     36. EU kok

      Mochten er reageerders zijn welke denken dat de rust nu wederkeert, moet ik ze teleurstellen.
      Binnen een week vervalt G G Gollem weer in zijn site-gestapo rol welke hij al sinds zijn eerste nickname Baaz(capo?) tracht te vervullen.
      Toen waren er al meerdere reageerders, welke hem adviseerden die politiepet achterwege te laten.

     37. Elu Thingol

      Ik sluit me aan bij EU kok en dat is meteen ook het antwoord op Gollems laatste bericht aan mijn adres: Capo, u heeft eerder de politie-agent uitgehangen, onder uw eerdere nicks, en men werd u binnen de kortste keren zat.

      Met EU kok denk ik dat u volgende week de digitale nepmoderatorpet opnieuw opzet en de volgende golf Sitegestapo begint.

      Zet die rol op Sjuns Rioolforum voort, zodat we hier kunnen beginnen aan de inhoudelijke discussie.

     38. Capo

      @Elu: Het is niet zo moeilijk hoor, jij noemt het politie-agent en ik noem het exposeren, etaleren en ontmaskeren. Ik ben toch steeds duidelijk geweest over mijn intenties? Zolang Tengo wegblijft is er niet zoveel aan de hand hoor, dat kun je gerust van mij aannemen. De rest van je betoog is nogal bozig, ik ga daar maar niet op in.

      Doe je ook mee met de inhoudelijke discussies op DDS?

     39. Floris

      Holland schreef: “Noem me naief en goedgelovig, maar ik wil op de valreep toch een kort pleidooi a decharge houden voor Tengo.”
      ——————————————————————-
      W I M verdient mijns inziens geen pleidooi. Op geen enkele wijze.

      Iemand die hier op inhoudelijke gronden tegengas zou komen geven is wat mij betreft van harte welkom. Er is niets gezonders voor een forum dan dat.

      Maar daar ging het trol W I M niet om.

      En van zijn fans cq sokpoppen kan ik ook niet zeggen dat ze hier voor de inhoudelijke discussie komen. Soms wekken ze (voor de vorm) die indruk maar inhoudelijk stelt het niets voor.

      Dat komt omdat “links” geen argumenten meer heeft, ze zijn volledig ingehaald door de realiteit, maar ze zijn nog niet zover dat ze dat toe kunnen geven. Kwestie van cognitieve dissonantie.

      Het zal nog wel even duren voordat hun ogen open gaan.

     40. Capo

      @Floris: “Dat komt omdat “links” geen argumenten meer heeft, ze zijn volledig ingehaald door de realiteit, maar ze zijn nog niet zover dat ze dat toe kunnen geven.”

      Paul de Leeuw is er inmiddels wel achter, hij heeft last van zijn homoseksualiteit omdat er in Amsterdam nogal wat islamitische import rondhuppelt die het niet zo nauw nemen met onze verworven vrijheden.
      En wat links ook doet, dat kon je mooi zien in Sjun’s filmpje over islamofobie, is schreeuwen dat het allemaal racisme is terwijl ze je nooit uit laten praten en al helemaal niet geïnteresseerd zijn in jouw standpunten. Ze lezen het geeneens.

     41. Floris

      Capo schreef: “Ga je meedoen of blijf je zeiken?”
      ——————————————————–
      Hij blijft zeiken.

     42. Floris

      “En wat links ook doet, dat kon je mooi zien in Sjun’s filmpje over islamofobie, is schreeuwen dat het allemaal racisme is terwijl ze je nooit uit laten praten en al helemaal niet geïnteresseerd zijn in jouw standpunten. Ze lezen het geeneens.”
      —————————————————————–
      Yep, zover is de polarisatie inmiddels gekomen.

      Er valt niet meer in rede te praten met deze linkse fanatici.

     43. Floris

      EU Cock schreef: “Mochten er reageerders zijn welke denken dat de rust nu wederkeert, moet ik ze teleurstellen.”
      —————————————————————-
      Daar heeft Cock gelijk in. Hijzelf en diverse andere stinktrollen zullen doorgaan de boel hier te vergiftigen.

      Ook W I M zal weer terugkeren onder een andere nick en z’n vitriool spuien.

     44. Capo

      @Floris: “Ook W̲̲i̲̲m̲̲ zal weer terugkeren onder een andere nick en z’n vitriool spuien.”

      Niet handig, binnen de kortste keren zal hij door de mand vallen en dezelfde behandeling krijgen. De overgrote meerderheid wil niet met hem spelen, 1+1=2

     45. Rechtsaf

      Yes eindelijk is onze oppertrol opgerot.

      Ik heb profetische gaven..

      Ik zei namelijk steeds weet je wat jij moet doen, met je stinkende trollensmoel, lekker, samen met je anderen antisemitisch, Nederland minachtende islamitische klerelijers, oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, een vies smerig NSB mannetje, om te kotsen gewoon, er zitten altijd zéér, zéér naargeestige ondertonen in jou reacties…

      Nu de rest nog…

     46. Elu Thingol

      Gollem heeft helemaal niet het recht te beslissen wie hier iets mag posten, maar in de schaamteloze arrogantie dicht deze voortdurend gebande leugenaar zichzelf dit recht wel toe.

      Hopelijk gooit Engelbart je er vlug weer af. U bent een hypocriete leugenaar.

     47. Elu Thingol

      Onder zijn dubbelaccount geeft de arrogante zak toe wat het doel is van zijn treiterijen.

     48. Rechtsaf

      @Elu je zit er natuurlijk weer eens helemaal naast, als je goed leest zie je de extreme verschillen in reacties.
      Er namelijk een verschil met wat ik schrijf.
      Als je een ziekelijke vorm van zuigen, irriteren, schofferen en trollen hebt ontwikkeld trap ik daar heel hard tegen.
      Ik noem jou en je linkse vrindjes niet voor niets een zéér warme pleitbezorger van de islam, NSB-ers, antisemieten, die alles in het werk stellen om vooral de islam te verdedigen en vooral uit de wind te houden, telkens weer opnieuw.
      Jullie zullen het verdedigen met alles wat in jullie zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken,nog veel sterker, of erger nog!, jullie aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

     49. EU kok

      Capo, rechtsaf of lugar schreef op 27-08-2018 rond 22:00 uur.
      .
      Doe je ook mee met de inhoudelijke discussies op DDS?
      .
      proest.

     50. Capo

      @Rechtsaf: Laat Cock a.u.b. in z’n sop gaarkoken. Er kwam al niet veel zinnigs uit en nu de (relatieve) rust op DDS is weergekeerd gaat hij vrolijk door.

     51. Elu Thingol

      Ja, Kok, lachen.

    2. sjun

     1 Korintiërs 13:2

     1. Capo

      Ook Jezus gaf uitleg van zijn gelijkenissen.

 6. Ritter

  Laten we maar afwachten hoe het verder verloopt.

  Off Topic.

  Een grote overwinning voor Trump. Er is een handelsakkoord bereikt met Mexico. De Nasdaq bereikt 8,000; nog nooit eerder gebeurt.

  Dow jumps more than 250 points, Nasdaq hits 8,000 as US and Mexico strike trade deal
  https://www.cnbc.com/2018/08/27/us-stocks-to-open-higher-after-powell-signals-further-rate-hikes.html

  1. DolleDries

   Mooi bericht Ritter.Maar geen verassing Trump is een winnaar.

  2. Meester Kong

   Eh @Ritter dat met N-Korea gaat niet zo goed.
   De staatsschuld loopt maar op en dan lijkt de economie geweldig maar die was al ingezet onder het beleid van Obama.
   Trump blaast zichzelf op…

  3. EU kok

   Ritter,
   Ik vind het onderwerp van dit item vele malen belangrijker dan uw Trump adoratie.
   Bewaar aub uw off-topic verhaaltjes voor een ander item.
   Bedankt alvast
   EU kok

   1. nogmaals

    EU-cock is een brutale rotzak.
    Heeft in een tiental, bijna uitsluitend off-topic, reacties in deze draad nauwelijks aandacht voor het onderhavige item, maar heeft wel het lef om zijn onbeschofte reactie op Ritter hier neer te plempen.

  4. Capo

   Even wachten Ritter 😉

  5. Original NL

   @ Holland….
   ……..Noem me naief en goedgelovig….
   Holland u bent naïef en goedgelovig! Aub.

 7. Frits Jansen

  Een bekentenis is in het algemeen niet nodig voor een strafrechtelijke veroordeling. Dat zou al te makkelijk zijn!
  Wel is er meer bewijs nodig dan alleen dat DNA.
  Uiteindelijk is de vraag of de rechter overtuigd is, en in een rechtsstaat word je bij twijfel niet veroordeeld.

  1. Tengo Kawana

   Frits, ik gaf aan dat alleen bij een bekentenis de zaak zeker tot een veroordeling zal leiden.
   Als die ontbreekt is het DNA bewijs alleen inderdaad onvoldoende en zal er aanvullend bewijs nodig zijn.

   1. Frits Jansen

    Nee, daarvoor is een bekentenis nodig noch voldoende. Al was het maar omdat de politie een verdachte nog wel eens tot een valse bekentenis dwingt.

    Wat wel nodig is, is aanvullend bewijs. Dat moet zo overtuigend zijn dat je niet in redelijkheid kunt volhouden dat de man het niet gedaan heeft.

    Rechtspsycholoog Van Koppen hoorde ik op TV zeggen dat de politie nog wel eens verouderde, keiharde verhoortechnieken toepast, die weinig resultaat opleveren. Verdient deze misdadiger dan geen keiharde aanpak? Nee, in een beschaafd land is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
    We willen hier namelijk heen sharia strafrecht, zelfs niet tegen verkrachters. In een moslimland was meteen Jos z’n pik afgehakt, op een halal manier.

  2. Adriaan

   @Jansen, tot hier toe heeft Brech het nadeel van de twijfel, gezien zijn dubieuze verleden. Zoals ik al eerder zei, de waarheid moet boven water komen.

 8. Ni28

  De slachtoffers of nabestaanden hebben het met de wet altijd moeilijker dan de dader. Die weet dat ie weinig gevaar loopt en gaat straks fluitend terug naar de bush bush terwijl de ouders van het vermoorde kind straks opnieuw worden bestraft met de vrijspraak voor de dader. Hun nachtmerrie komt niet ten einde.

  1. EU kok

   Niemand weet hoe dit gaat aflopen maar Ni28 heeft zijn conclusie al weer klaar.

 9. stellendam

  Brech mag iemand bellen maar wie zou hij bellen een advocaat of het Vaticaan ? Het Vaticaan heeft verstand van zulke zaken dus!

 10. fusilier

  Vroeger hadden ze duimschroeven, een zeer goed middel bij zulke misbaksels,om de onderste steen boven te krijgen

  1. Tengo Kawana

   Gelukkig leven we niet meer in de middeleeuwen, fusilier.

 11. Ben Zine

  We hadden niet anders verwacht in een land waar je na 12 jaar al naar huis mag na het plegen van moord met voorbedachten rade, en dan bedoel ik uiteraard de moord op Fortuyn. Rechtspraak in Nederland gaat nergens over, daders worden behandeld als slachtoffers en slachtoffers worden gewoon straal genegeerd. “Straffen” zijn een lachertje.

 12. Adriaan

  Deze weet ik echt niet. Kan iemand mij uitleggen waarom Jos Brech plotseling Jos B. wordt genoemd en zijn gezicht afgedekt wordt als hij in het nieuws komt?

 13. worstcase

  Wel erg veel media-aandacht voor die schurk.

 14. worstcase

  Trouwens, hij is toch zeker geen familie van Max Verstappen? Dan hadden ze hem nooit te pakken gekregen. Dan was hij de politie vast te snel af geweest.

  1. worstcase

   Sorry, foutje. Ik dacht dat de dader Verstappen heette. Pijnlijke vergissing. Reactie niet als geschreven beschouwen.

   1. Capo

    Kan gebeuren…

 15. struisvogelpolitiek

  Inmiddels staan de topadvocaten zich te verdringen om Jos Brech te verdedigen. Dan vraag ik naar de bekende weg: Wie gaat dat betalen???

  1. Capo

   “Wie gaat dat betalen???”

   Media-aandacht schijnt voldoende te zijn.

 16. DolleDries

  Het is goed dat Tengo heeft besloten te stoppen hier.Zijn afscheidsrede hier is natuurlijk een om van te walgen en doorspekt met zelf medelijden. Meneer viel bij iedere reactie mensen in de rug aan met zijn walgelijke dwarsliggerrij en schuwde niet om mensen uit te maken voor alles en nog wat. Dat hij hierbij gesteund werd door EU kok, ELU Guus ,Blue en Kong zegt veel over deze figuren die de zaak alleen maar lopen te sarren hier. Ik wens Tengo een goede psychiater toe.

  1. Capo

   We hebben een nieuwe “Buurvrouw”

 17. Karel de Grote

  DDS heeft merkwaardige ideeën over rechtsspraak, moordfreak Jos Brech is door DDS dus al veroordeelt.

 18. mening66

  Breek zal toch een verklaring moeten geven waar en vooral hoe het gebeurd kan zijn dat zijn DNA op het lichaam is gekomen.
  Maar ik hoop dat hij zijn gepaste straf krijgt,
  De doodstraf hoe en van wie maakt mij niet uit.

 19. mening66

  Moet Brech zijn.

 20. HEM

  In Hoger Beroep verlaagde de Advocaat de strafeis van 200 uur werkstraf (voor het slaaptijden en daarmee doodrijden van twee jonge mensen) tot 100 uur “omdat het alweer zolang geleden was”. Het ging hier om 1 jaar vertraging omdat de verdachte uitstel had aangevraagd.
  Wat denken jullie: Hoe coulant zal men zijn na 20 jaar?

  En wat nog erger is: In boven aangehaalde kwestie was de dader overduidelijk bekend. Maar wat als de huidige verdachte Jos B. ontkent dit jongetje vermoord te hebben? Gaat men dan alsnog verder op zoek naar de echte moordenaar?

  1. Capo

   Je herkent HEM zo…

   1. Rechtsaf

    @Capo ja het uitgebreid uitleggen wat de rechten van een misdadiger zijn, waar onze multinigger dan een stijve van krijgt, komt wel heel bekend voor..

  2. Hetzalwelweer

   Het gaat er de MSM en Den Haag niet om of Jos Brech de daadwerkelijke dader is. Na de sleepwet, geen referenda meer in nl, de donorwet en vaccinatieplicht moet verplicht dna afstaan ook een feit worden.

 21. Karel de Grote

  Wilt u bij dat heel Nederland mij niet bijtellen en met mij veel anderen die ik sprak. DDS had hem al veroordeeld terwijl er geen bewijs is of was

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.