Socialistische president Maduro overleeft ‘extreem-rechtse’ aanslag met drones

In Venezuela deelt de socialistische president Maduro de lakens uit. Hij onderdrukt zijn bevolking, ontmantelt de democratie en zorgt dat elke tegenslag een ‘complot is van de Verenigde Staten’. Nu beweert hij een aanslag te hebben overleefd die door twee drones zou zijn uitgevoerd.

De president noemde daarbij expliciet de naam van zijn Colombiaanse ambtgenoot Santos, die hij medeverantwoordelijk houdt voor de aanslag. Santos is een groot criticus van Maduro.

Een actiegroep met de naam Soldaten in T-shirts (Soldados de Franelas) heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. “We hebben laten zien dat ze kwetsbaar zijn”, schrijft de groep op Twitter. “Vandaag is het niet gelukt, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Volgens Maduro werkt Santos samen met de Verenigde Staten en extreem-rechtse clubs. Net als elke extreem-linkse dictator volgt hij de handleiding voor een linkse dictatuur stap-voor-stap. Deze ‘aanslag’ zal hij vast ook gaan gebruiken voor zijn radicale beleid en om mensen voor niets op te laten pakken omwille van de ‘veiligheid’.

Dat is de negatieve kant van het proberen om te brengen van dictators, het legitimeert aan de andere kant het strenge beleid van deze leiders. Het ‘bewijst’ de zogenaamde samenzweringen die dictators spuwen om hun houding te verklaren, zodat beleid nog harder uitgevoerd kan worden. Maduro blijft waar hij zit en zal nog lang daar blijven zitten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. poldi

  Jammer, jammer, jammer……..dat deze aanslag op dit linkse wangedrocht van een dictator niet is gelukt !

 2. DolleDries

  Volgens drie brandweerlieden die tegen persbureau AP anoniem hun verhaal doen, ontplofte er een tank vol gas in een appartement. Zij weerspreken dus de officiële verklaring van de regering over een aanval met drones. Op foto’s van dat gebouw is te zien dat er rook uit het gebouw komt.

 3. Meester Kong

  ”Socialistische president Maduro”
  Tja….

  1. Antidotum

   @kong

   Het nut van socialisme is het lijden op een hoger niveau te brengen.

   1. Meester Kong

    🙂

    1. poldi

     @Antidotum,
     “Het nut van socialisme is het lijden op een hoger niveau te brengen.”

     Een tien met een grote griffel !!!!!!

 4. Steve Van der Vekens

  Later, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

 5. Blue monday

  Het is net alsof ik DDS en haar trouwe volgelingen hoor….zelfde taal, zelfde termen.
  Extreem links of extreem rechts….een pot ellendig nat.

  BAM!

 6. Uiterst Links

  Gelukkig is deze aanslag niet gelukt, en hopelijk zal Maduro dit gelegenheid grijpen om de verantwoordelijken op te sluiten en hun in de gevangenis afranzelen.

  Dit bewijst ook weer precies het gene waar uiterst links altijd voor waarschuwde. De VS is overal ter wereld bezig om landen te destabiliseren door proxy oorlogen te voeren en democratische regeringen ter val te brengen. Voorbeelden genoeg: taliban, kosovo, oekraïne, iran, libië en nou in Venezuela. Mijn complimenten aan Maduro dat hij hier een stokje voor heeft gestoken!

  1. DolleDries

   Eén ding moet ik jou linkse clubje nageven als ze het doen doen ze het goed zie P.F.

  2. DolleDries

   Onder de voormalige buschauffeur Maduro is het olierijke Venezuela in een diepe economische crisis geraakt die gepaard gaat met een enorme schaarste aan goederen. Als gevolg daarvan is er een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen naar buurlanden. Vooral naar Colombia, maar ook naar de Antillen. Aruba, Bonaire en Curaçao zijn slechts door een stukje Caribische zee gescheiden van Venezuela.
   In mei werd Maduro voor zes jaar herkozen in verkiezingen die onder meer volgens minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok niet vrij en onafhankelijk zijn verlopen.

   1. van Urk

    Onze linkse trollen moeten er gewoon niet omheen gaan draaien en toegeven dat Maduro een slecht leider is voor zijn volk. http://www.nos.nl/nieuwsuur/artikel/2210606-in-venezuela-heeft-iedereen-honger.html

  3. Ni28

   Lang leve Maduro! Hoe kunt je hier nog leven als er zo paradijs als Venezuela bestaat.

  4. meijer61200

   Uiterst Links; Misschien eens een cursus Nederlands gaan doen (afranzelen= afranselen) Dit gelegenheid = deze gelegenheid. het gene = hetgeen Ter val = ten val. Verder lul je alleen maar als een links stuk uitschot. Misschien komt bij jou ook nog een keer het verstand dat Anne Fleur Dekker heeft terug gevonden! Zij wordt ook belaagd door jouw extreem fascistische vriendjes. Terreur houdt de ontwikkeling van gezond verstand niet tegen!!

   1. Uiterst Links

    Viva maduro!

 7. Heinz

  Navegante heeft gefaald.

 8. Ni28

  Als die twee drones Amerikaans waren dan was Venezuela al van haar dictator verlost geweest. Helaas is het bij een poging gebleven. Ik ben niet zo op aanslagen maar in dit stadium die Venezuela bereikt hebt lijkt het op kort termijn de enige optie. Venezuela was altijd rijk aan machtsovername’s door de leger maar kennelijk krijgen zij nog genoeg te eten dus blijven zij trouw. En vergeet niet dat bij de volgende verkiezingen velen zouden weer op zo figuur als Maduro stemmen. Ieder wat ie verdiend. La revolucion socialista is ondanks de honger nog niet dood.

 9. Ni28

  Socialisme is lijden voor iedereen op de bazen na.

 10. Stanly2000

  Maduro deed een Erdogannetje!

 11. Steve Van der Vekens

  De drone kwam van rechts.
  Omdat hij een atoombom afvuurde, spreekt men van een extreem-rechtse aanslag. 😀

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.