Stoere praatjes van Macron tegenover Italië en Hongarije

Geen categorieaug 29 2018, 18:00
Franse president Emmanuel Macron haalde uit naar Italië en Hongarije. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en Hongaarse premier Viktor Orbán troffen elkaar gisteren in Milaan, waar ze afkeurend praatten over Frankrijk en haar rol in de EU. Via Elsevier Weekblad.
Macron geeft de beide heren 'groot gelijk' dat ze hem als vijand zien. Hij staat blijkbaar voor alles waar zowel Salvini als Orbán tegen zijn. Dit zal dan voornamelijk gaan over de migratiepolitiek en de wijze waarop de EU opereert en vormgegeven wordt.
Zowel Salvini als Orbán vinden dat Macron iemand is die buitenlandse regeringen de les wil lezen en pleidooien van Italië om vluchtelingen/migranten op te vangen pertinent negeert. Orbán meent dat Macron staat voor alle Europese krachten die achter migratie staan.
Orbán voegt daaraan toe dat Macron de Europese Volkspartij wil 'opblazen' op eenzelfde manier als hij met zijn partij En Marche! zou hebben gedaan met het Franse partijsysteem. Macron is namelijk van plan om een centrum-linkse coalitie te vormen met diverse anderen Europese partijen. Logisch natuurlijk want op nationaal niveau duiken overal rechtse partijen op die steeds meer invloed weten te bemachtigen.
De kans bestaat dus dat, als het aan Macron ligt, er een EU komt die actief de ideeën van dergelijke opkomende rechtse partijen zal willen bestrijden. Hoe en in wat voor vorm dit precies gebeurt valt natuurlijk niet te zeggen maar als dat de situatie wordt kun je er donder op zeggen dat de spanningen alleen maar toe zullen nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten