Stoere praatjes van Macron tegenover Italië en Hongarije

Franse president Emmanuel Macron haalde uit naar Italië en Hongarije. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en Hongaarse premier Viktor Orbán troffen elkaar gisteren in Milaan, waar ze afkeurend praatten over Frankrijk en haar rol in de EU. Via Elsevier Weekblad.

Macron geeft de beide heren ‘groot gelijk’ dat ze hem als vijand zien. Hij staat blijkbaar voor alles waar zowel Salvini als Orbán tegen zijn. Dit zal dan voornamelijk gaan over de migratiepolitiek en de wijze waarop de EU opereert en vormgegeven wordt.

Zowel Salvini als Orbán vinden dat Macron iemand is die buitenlandse regeringen de les wil lezen en pleidooien van Italië om vluchtelingen/migranten op te vangen pertinent negeert. Orbán meent dat Macron staat voor alle Europese krachten die achter migratie staan.

Orbán voegt daaraan toe dat Macron de Europese Volkspartij wil ‘opblazen’ op eenzelfde manier als hij met zijn partij En Marche! zou hebben gedaan met het Franse partijsysteem. Macron is namelijk van plan om een centrum-linkse coalitie te vormen met diverse anderen Europese partijen. Logisch natuurlijk want op nationaal niveau duiken overal rechtse partijen op die steeds meer invloed weten te bemachtigen.

De kans bestaat dus dat, als het aan Macron ligt, er een EU komt die actief de ideeën van dergelijke opkomende rechtse partijen zal willen bestrijden. Hoe en in wat voor vorm dit precies gebeurt valt natuurlijk niet te zeggen maar als dat de situatie wordt kun je er donder op zeggen dat de spanningen alleen maar toe zullen nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  Vijandelijkheid binnen de EU? Wie had dat gedacht. Macron, de ongekroonde koning van Europa wil graag iedereen de les lezen in zijn jeugdige onbezonnenheid geadviseerd door zijn juf. Als Frankrijk en Duitsland het voor het zeggen willen binnen de EU dan is het ook het einde van de EU. Je moet een front vormen maar daarvoor moet je het met elkaar ook eens zijn. En dat kan niet altijd. De migratie maakt de EU kapot en “wir schaffen das” niet. Alleen gezamenlijk optreden tegen migratie kan de EU redden. Dus niet migranten verdelen maar niet laten komen, althans niet illegaal.

  1. Original NL

   @Ni28..
   …..De migratie maakt de EU kapot en “wir schaffen das” niet.
   ???????????

 2. AS210854

  Hebben we buiten Merkel een tweede dictator in de EU?

  1. Elu Thingol

   Frankrijk is de onderbaas van de EU. Duitsland is de leider, maar Frankrijk bezit de tweede plaats. In Frankrijk werden de fundamenten voor de Europese samenwerking gelegd, op het moment dat Duitsland, als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, geen Duitsland meer was,

 3. Gerlos

  Minister Malteo Salvini van Italië en premier Orban van Hongarije zullen schijt hebben Ayaan de uitspraken van de EU blaaskaak Macron met zijn wilde plannen. Zorg eerst maar eens dat in Franrijk alles op de rails komt want er is nog heel veel mis in je land, kijk alleen maar financieel.

 4. Original NL

  Citaat…
  …..als het aan Macron ligt, er een EU komt die actief de ideeën van dergelijke opkomende rechtse partijen zal willen bestrijden……
  Hallo dit is al jaren aan de gang hoor… wakey wakey!!!!

 5. sjun

  Macron is helemaal niet in de positie om Italië de wacht aan te zeggen. Er staat veel Frans kapitaal uit in Italië, als Macon de Italianen de pis te lauw maakt heeft hij zijn eigen Franse beleggers iets over hun kapitaalvernietiging uit te leggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.