Transgenders worden bedreigd in AZC’s: ”Zo erg was het niet eens in mijn eigen land.”

Veel mensen vluchten naar Nederland om de open en tolerante cultuur, zoals homofielen en transgenders. Maar op het moment dat die mensen hier komen in AZC’s dan blijkt het dat ze net zo goed niet hadden kunnen vluchten. In de centra worden ze gepest en bedreigd door conservatieve landsgenoten of geloofsgenoten. Het laat goed zien wat er in Nederland binnenkomt qua personen en denkbeelden.

Ook Nancy wacht nog in een azc op haar verblijfsvergunning. Ze bevindt zich nog niet in het vrije en ruimdenkende Nederland dat ze voor ogen had. “Het centrum staat in Nederland, maar lijkt in niets op de Nederlandse maatschappij. In het azc leven veel culturen samen, wat fijn is, maar er zijn ook problemen met bekrompen mensen.”

“In het azc kwamen langzaam steeds meer mensen erachter dat ik transgender ben. Toen begon het geroddel”, vertelt Mahtab. “Het gedrag van met name andere Iraniërs werd steeds vervelender. Zo erg had ik het in mijn eigen land niet eens meegemaakt.”

Een oudere Syrische man greep hem zelfs in het kruis: hij wilde weten wat voor geslacht hij had. “Ik weet niet waar hij het lef vandaan haalde. Ik ben meteen teruggedeinsd en liet hem me niet aanraken. Ik dacht: hè, gebeurt dit hier ook al?”

Er zijn stemmen om verschillende centra te maken waarin de mensen worden verdeeld en apart worden opgevangen. Dit zou de frictie moeten verlagen, maar uiteindelijk is het natuurlijk uitstel van executie. Wat er in die centra gebeurt, zal ook gebeuren in Nederland. Dan heb je niet een gesloten omgeving waar het gemeld kan worden en er iets aan gedaan kan worden. Dan gaat het om de open wijde wereld en het lokaal gezag dat niet de mankracht heeft om er iets mee te doen.

Neen, je moet die mensen niet apart houden, je moet duidelijk maken wat de regels zijn in Nederland en wat de cultuur is. Als we ze aan het begin al gaan scheiden, dan kan je de zogenaamde normen en waarden van de Nederlandse samenleving net zo goed weggooien. Dan is er niets meer heilig in Nederland en dan gaan die conservatieve ‘vluchtelingen’ zich niet aanpassen aan de dominante cultuur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Gerlos

  Dan toch maar terug naar jullie eigen land, ik zou het doen .

  1. denk eens na

   +++++

 2. Dollaert

  Kan iemand mij uitleggen , waarom Nederland een immigratie land is?
  Ik heb die vraag wel eens aan een SP er gesteld. Die werd razend. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om Nederland niet als immigratie land te erkennen.
  Ook mijn voorzichtige poging tot overtuigen; reeds sinds 1945 woningnood in Nederland, emigratie herhaal emigratie stimulering van onze regering 1950 en 60 er jaren..Crisis na crisis, grote werkloosheid , miljoen “arbeidsongeschikten””etc. Het mocht niet baten….
  Immers de 17 e eeuw werd erbij gehaald , open samenleving, kolonialisme verleden..de bekende bladieblah..

  1. Floris

   @ Dollaert: ik ken die smoesjes ook. Het is natuurlijk onzin. Een van de dichtstbevolkte landen ter wereld kan nooit een immigratieland zijn.

   De voorbeelden die dit soort linksen geven (onder andere de Hugenoten) zijn van lang geleden en het betreft mensen die gemakkelijk inpasbaar waren.

   Nu zitten we opgescheept met moslims wiens cultuur haaks staat op de onze. Daar wringt de schoen, maar links WIL het niet zien.

 3. IJsbrand Koudvuur

  Tja Lars…
  Zo gaat dat… Mahtab zou beter naar Tel-aviv kunnen vluchten. Daar doen ze tenminste normaal tegen homo’s en transgenders…

  1. Capo

   Multinicker

   1. IJsbrand Koudvuur

    “Multinicker”

    Hoe? Draadvervuiler?

 4. DolleDries

  Een schokkende documentaire over de Zweedse sociaaldemocratische partij, laat zien hoe de linkse partij ‘nazi-Duitsland’ inspireerde en hielp.
  De documentaire, geproduceerd door de rechtse tegenstander van de partij, de Democraten van Zweden, werd gisteren verwijderd door YouTube in een daad van censuur.
  Maar na een terugslag is het nu weer zichtbaar op het socialemediakanaal van de zender Samtiden Dokumentär.

 5. Ritter

  Europa islamiseert. Je ziet het om je heen en toch zijn sommige mensen verbaast zulke berichtten te lezen.

  Moslims nemen hun islam mee naar Europa; inclusief het bijbehorend gedrag.

  We zien een toename van kinderhuwelijken; eerwraak; vrouwenbesnijdenis; Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht zoals in Engeland; meer moskeeën en islamitische onderwijs; enzovoorts.

  Kortom Europa islamiseert ieder jaar een beetje meer.
  ———-
  Moslims in Nederland steeds religieuzer
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/06/moslims-in-nederland-steeds-religieuzer-622148/

 6. Adriaan

  Gedraag je je niet in een AZC, in het land dat zo vriendelijk is jou op te vangen, dan flikkeren we je zo weer de grens over. Dat zou het beleid moeten zijn. Een voorbeeld stellen aan al die ‘vluchtelingen’ die nog gaan komen.

 7. marij_camps

  Lekker retour land afkomst. Al die goudzoekers voegen hier niks toe. Homo, hetero of transgender, bye bye.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.