Universiteiten zien in internationale studenten een melkkoe

Universiteiten verdienen al enige tijd flink wat geld aan internationale studenten. Er is een fikse groei van internationale studenten die naar Nederland komt om te studeren. Via de NOS.

In totaal schijnen de universiteiten zo’n 195 miljoen euro meer over te hebben dan waarop hun budget was begroot. Dit komt doordat internationale studenten niet het wettelijk gebruikelijke collegegeld betalen maar een zogeheten instellingtarief, wat vele malen hoger ligt dan de €2060,- per jaar collegegeld.

Door de grote toestroom en de wassen neus genaamd ‘globalisering’ richten steeds meer scholen en universiteiten zich op internationale studenten waardoor alles ook in het Engels wordt gegeven en er steeds meer lotingsstudies zijn. Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk dat de internationale studenten zich weer huiswaarts bewegen of naar een hotspot zoals Silicon Valley of London. Nederland verdrukt hiermee de eigen bevolking voor de veel lucratievere internationale studenten die dit land uiteindelijk de rug toe zullen keren.

En de schade zou nog mee kunnen vallen als die 195 miljoen euro besteed werd aan de opleidingen van de eigen bevolking maar u snapt vast ook wel dat dat niet is waar het geld zal eindigen. Misschien een keer wat nieuwe computers in de open leerruimten of iets dergelijks maar verder moet je dan ook niet meer zeuren hoor.

D66-Kamerlid Paul van Meenen vindt het allemaal maar onbegrijpelijk dat universiteiten en hogescholen zich zo gedragen en hebben volgens hem wat uit te leggen. Want Paul viel dit nu pas op en heeft jaren onder een steen geleefd, blijkbaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. hans-e-pans

  Wat wordt er in Nerland niet uitgemolken?

  1. Hetzalwelweer

   Met een groot tekort aan leraren in het basisonderwijs zullen er weinig leerlingen doorstromen naar het voortgezet onderwijs dus heb je al die buitenlandse studenten wel nodig anders zijn al onze universiteiten leeg.

 2. sjun

  Was het nog maar Engels. Doorgaans vinden worden colleges in een steenkolenengels gegeven. Dit gaat op zeker ten koste van daadwerkelijke kennisoverdracht omdat zowel bij studenten als docenten de overdrachtskennis in die taal behoorlijk aan de oppervlakte blijft zweven. Ergo komt de Bildung van de student in gevaar en wordt al gauw de norm voor geslaagde kennisoverdracht op WO-niveau naar beneden toe bijgesteld. Ook langs deze weg kreeg vigerende onderwijsverdomming vorm. Je kunt zo onderhand je kroost beter in Vlaanderen inschrijven als je het betere ontwikkelingskansen gunt.

  1. Capo

   Is er ook niet iets anders aan de hand? Diploma’s die devalueren omdat het onderwijs t.o.v. pakweg 50 jaar geleden totaal is verschraald en het niveau niet meer wordt gehaald?

   1. Hetzalwelweer

    @Capo, het volk wordt te slim en doorzien de plannen van de EUSA, daarom alleen maar dom slaafs volk opleiden en vermengen met immigranten om het nog dommer te maken.

   2. sjun

    Dat proces wordt nog eens versneld door de talige component van het vigerende steenkolenengels. Als de Nederlandse docent in het Nederlands lesgeeft heeft die veel mogelijkheidheden tot nuancering in de informatieoverdracht. Immers het is de taal waarin hij of zij is grootgebracht en dat hoeft niet eerst door een vertaalproces dat ten koste van uitdrukkingsvaardigheid gaat. Het betalende volk betaalt gewoon nog eens het gelag via verschralend onderwijs en verminderde aandacht voor de individuele student. En dat alleen omdat er wat mensen een graaimodel gevinden hebben om zoveel mogelijk centen te vangen. Dat dit ten koste gaat van de onderwijskwaliteit is voor hen hooguit een bijzaak. Zo verschraalt het klassikale onderwijs extra en zullen uiteindelijk instellingen als de LOI gaan floreren. Het behoeft vast geen betoog dat dit uiteindelijk ten koste gaat van het niveau van degenen die steeds verder gemankeerd informatie krijgen overgedragen.

    1. Hetzalwelweer

     @Sjun, mee eens, kijk maar naar Duitsland, Spanje, Frankrijk etc….Alle anders talige programma’s/films worden nagesynchroniseerd in hun eigen taal om het volk dom te houden.

  2. Frits Jansen

   Ondanks dat “steenkolenengels” is bijv. de TU delft heel populair bij buitenlandse studenten.
   Een Nederlander die redelijk Engels praat is voor buitenlanders vaak beter verstaanbaar dan een Brit, want in het Verenigd Koninkrijk worden allerlei rare dialecten gesproken.

 3. TotDeSchijtOnsDood

  INFORMATION CONTROL:

  1. Deception:

  a. Deliberately withhold information

  b. Distort information to make it more acceptable

  c. Systematically lie to the cult member

  2. Minimize or discourage access to non-cult sources of information, including:

  a. Internet, TV, radio, books, articles, newspapers, magazines, other media

  b.Critical information

  c. Former members

  d. Keep members busy so they don’t have time to think and investigate

  e. Control through cell phone with texting, calls, internet tracking

  3. Compartmentalize information into Outsider vs. Insider doctrines

  a. Ensure that information is not freely accessible

  b. Control information at different levels and missions within group

  c. Allow only leadership to decide who needs to know what and when

  4. Encourage spying on other members

  a. Impose a buddy system to monitor and control member

  b. Report deviant thoughts, feelings and actions to leadership

  c. Ensure that individual behavior is monitored by group

  5. Extensive use of cult-generated information and propaganda, including:

  a. Newsletters, magazines, journals, audiotapes, videotapes, YouTube, movies and other media

  b. Misquoting statements or using them out of context from non-cult sources

  6. Unethical use of confession

  a. Information about sins used to disrupt and/or dissolve identity boundaries

  b. Withholding forgiveness or absolution

  c. Manipulation of memory, possible false memories

 4. TotDeSchijtOnsDood

  Extern mijn IP geblocked
  of DDS website rammelt..kom er wel achter!
  Met inloggen en met reacties.. IP gerelateerd,
  gasten maken grappen hiero..
  geen tijd voor deze kinderachtige shit!
  i’m out!

  1. Elu Thingol

   Als DDS uw IP blokkeert kunt u geen berichten meer plaatsen. Dit lijkt me allerminst aan de orde.

  2. Capo

   “DDS website rammelt”

   Juist!

   1. TotDeSchijtOnsDood

    Rammelde..zover in orde weer!

 5. Frits Jansen

  Dit is toch een rechtse site? Wat vindt DDS er verkeerd aan als Nederlandse universiteiten wat bijverdienen aan buitenlanders, die dan meteen nuttig kennis maken met Nederland.

  Ik begrijp het al: DDS is stiekem harstikke links en walgt van universiteiten die (gadver!) geld proberen te verdienen.

  De suggestie hierboven dat het verdiende geld niet de studenten ten goede komt is volstrekt uit de lucht gegrepen. Ik denk eerder dat universiteiten budgettair zo uitgeknepen zijn dat wat extra geld dient om de nood te lenigen, als druppel op een gloeiende plaat.

  Ik studeerde een tijdje in Maastricht, Nederlands internationaalste universiteit. Mijn eigen hoogleraar werd gesponsord door de Universiteit van Macao, waar hij een maand per jaar les geeft, in de zomermaanden. Ik heb dus eigenlijk geprofiteerd van de gokkers in Macao (een stad niet ver van Hong Kong waar enorme gokpaleizen zijn).
  In Maastricht klaagden ze wel dat allerlei internationale plannen worden gefrustreerd door xenofobe Haagse politici. Dat is niet eerlijk: aan de ene kant vragen dat universiteiten “hun eigen broek ophouden”, en aan de andere kant dwarsliggen als universiteiten lucratieve initiatieven ontwikkelen.

 6. Bes Tolen

  Minister Kaag: nieuwe plus 8800 studenten uit Afrika, betaald uit de Nederlandse schatkist

 7. Bes Tolen

  Allemaal onzin, uiteindelijk betaalt de Nederlands belastingbetaler en niet de buitenlandse student. Dat de universiteit meer verdient aan buitenlandse studenten is truc. Ministers, die niets op heffen met de Nederlandse bevolking staan daar garant voor en universiteiten happen graag toe. Door Bussemaker, de vorige minister, betalen Nederlandse studenten 1 miljard euro per jaar betalen extra. Dat voor het aantrekken van buitenlandse studenten en tegelijkertijd het verminderen van Nederlandse studenten. Wat zij duidelijk als beleid heeft gesteld. Maar wie vertegenwoordigt de Nederlanders? Blijkbaar slechts een kleine minderheid. En de studenten? Die zijn door het onderwijs ondertussen vrijwel tot slavernij veroordeeld. Dat ze zich daar bij neerleggen!

  Zo gaat het al zestig jaar fout met de opleiding van tandartsen. Voor veel Nederlandse aspirant studenten was vanwege numerus clausus er geen doorkomen aan. Zij kregen geen kans te studeren. En vertel nu niet dat die buitenlanders, die van heel ver kwamen om hier te studeren, goed waren. Want ze waren juist als tandarts slecht. [De eerste ladingen zijn ondertussen al jaren met pensioen]. Dat zal waarschijnlijk ook voor veel andere studies hebben gegolden. Maar er lopen natuurlijk altijd Nederlanders rond, die buitenlanders fantastisch vinden. Natuurlijk? Natuurlijk is het niet. Idioten zijn er zat (toegegeven, die zijn er al gauw te veel) en dat geldt in het bijzonder voor deze problematiek. We kunnen ze missen als kiespijn.
  Die vorige Jet Bussemaker en die huidige minister Ingrid van Engelshoven zijn dwaze globalisten en die alles wat hoofdzaak voor mensen dient te zijn, achterstellen. Ze
  hadden nooit minister mogen worden. Het gaat steeds van kwaad tot erger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.