Video! Politie treedt hard op bij NAM-protest actiegroep Code Rood

Dit was niet helemaal de bedoeling. Een protest tegen de NAM naar aanleiding van het hele debacle in Groningen en de gaswinning, mondde uit in een paar fikse klappen voor de protesterende groep. De politie haalde namelijk hard uit met de wapenstok! Via het AD.

De actievoerders renden naar een hek van de NAM-opslag om daar spandoeken te bevestigen. De politie interpreteerde dit echter als een actie waartegen op moest worden getreden. Zij verzochten de actievoerders om zich terug te trekken want spandoeken aan hekken bevestigen zou tegen de afspraken zijn.

Toen de actievoerders echter het hek bestormden voelde de politie zich, volgens de burgemeester (toepasselijk genaamd Beukema), in het nauw gedreven. En tsjah, een politie in het nauw geeft al snel rake klappen.

Het blijft een beetje een ‘wellus/nietus spelletje’ want volgens de actievoerder was het geweld ‘disproportioneel en volstrekt onnodig’ waar wellicht iets voor te zeggen is, maar de politie niet gehoorzamen is óók niet altijd de beste strategie gebleken.

Hier nog wat visueel ondersteunend materiaal voor wie wel van politiegeweld houdt:

Het lijkt er op dat dit moedwillige ongehoorzaamheid was en de politie helemaal niet ‘in het nauw gedreven’ lijkt maar gewoon de orde en de afspraken probeert te handhaven. Onzin smoes van de burgemeester dus en overdreven gejank van de actievoerders. Hou je gewoon aan de afspraken en scoor je tv momentje. Nu gaat de discussie niet meer over gas uit Groningen maar over politiegeweld tegen actievoerders, nice job

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. O.P.

  De ”klappen” kwamen van rechts.. 🙂

 2. stellendam

  De klappen komen niet hard genoeg aan!

  1. Capo

   Misschien heeft Groningen wel teveel klappen gehad. Geen baten wel kosten?

   1. Original NL

    De groningers met schade aan hun bezittingen zijn/worden afgescheept en worden al jaren bedonderd.
    En dat zijn gewoon mensen als jij en ik……..

    1. Capo

     @Original: Daarom verrast het mij dat er maar 600(?) betogers zijn en dat de bom niet eens een keer barst. Er zijn gevallen bekend dat er mensen zijn die hun hele bezit gesloopt zagen worden zonder noemenswaardige vergoeding.

  2. AS210854

   Stellendam, helemaal gelijk.

 3. Gerlos

  Het moet klappen stormen daar bij die activisten.

 4. IJsbrand Koudvuur

  Wout Willemsen schreef:

  “…Het lijkt er op dat dit moedwillige ongehoorzaamheid was en de politie helemaal niet ‘in het nauw gedreven’ lijkt maar gewoon de orde en de afspraken probeert te handhaven. Onzin smoes van de burgemeester dus en overdreven gejank van de actievoerders. Hou je gewoon aan de afspraken en scoor je tv momentje. Nu gaat de discussie niet meer over gas uit Groningen maar over politiegeweld tegen actievoerders, nice job…”

  Dat heb ie-j donders moi ‘eschrevenn.
  Complimenten.
  Zo’n vier jaar geleden waren er die zogenaamde “scholierenrellen” grote bek tegen de politie en gewaagde acties. Tot de politie er genoeg van heeft, en overgaat van de vriendelijke toon naar de wapenstokken. Daarna hevig verontwaardigde scholieren met tranen en blauwe plekjes dat ze waren ‘ afgeranseld’ .

  Welkom in de echte wereld, vreedzame demonstranten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.