Zo kennen we Nederland weer: nog steeds massaal drugsgebruik in ‘kliniek’ Michael P.

De autoriteiten beloofden eerder beterschap maar dat blijkt een leugen te zijn.

Mensen die vastzaten met de moordenaar van Anne Faber zeggen dat er nog steeds op grote schaal drugs gebruikt wordt in de kliniek. Dat bericht het Algemeen Dagblad:

Volgens patiënten is van die voornemens nog niet veel te merken. ,,Het gebruik van drugs en de handel erin is nog steeds aan de orde van de dag”, vertelt een patiënt die ook vóór de aanhouding van Michael P. in de kliniek verbleef. ,,Na zijn aanhouding kondigde de leiding aan dat er een zerotolerancebeleid komt en dat alle patiënten streng zullen worden gecontroleerd op drugsgebruik. Er werden kamercontroles en controles met drugshonden aangekondigd. Die zijn er nog nooit geweest.”

Met andere woorden, hoewel toenmalig minister Stef Blok van de VVD (hoe kan het ook anders?) beterschap beloofde is daar nog niets van terechtgekomen… en is de situatie onderhand zo erg dat zelfs patiënten zelf klagen.

Ook komt er bar weinig terecht van geplande behandelingen. Zo vertelt één patiënt:

“In de afgelopen tien maanden heb ik vijf verschillende behandelaren gehad, maar een serieuze behandeling is nog niet van de grond gekomen.”

Met andere woorden: in deze kliniek worden patiënten niet geholpen én wordt er aan de lopende band drugs gebruikt. En de overheid vindt dat blijkbaar allemaal prima.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Elu Thingol

  Deze informatie is hedenmorgen in een specifiek artikel vermeldt. 🙁

 2. Rechtsaf

  Er zijn hier met name links gerelateerde mensen die druks in TBS klinieken rechtvaardigen en goed keuren door te bagatelliseren.

  1. Tengo Kawana

   Ik hoorde nog geen linkse mensen het gebruik van verdovende middelen in TBS-instellingen goedpraten.

   Heeft u een bron?

  2. Troelstra

   Ach, op een verkrachtinkje of op een moord meer deert links ook weinig. Sommigen bij links geloven zelfs nu nog steeds dat Michael Panhuis over genoeg capaciteiten om zich maatschappelijk nuttig te kunnen maken beschikt en dat hij eigenlijk zo snel mogelijk een nieuwe kans verdient.

   1. Tengo Kawana

    Kan Troelstra een linkse politicus of opiniemaker citeren die dit beweerde?

   2. Capo

    @Troelstra: Je weet dat Tengo Kelderman een undercover multinicker is? Reageren op zo’n notoire leugenaar kan gevolgen hebben. 😉

 3. Pescador

  Tja dat is nederland, je zult er maar wonen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.