Zuid-Afrikaanse politicus Julius Malema: “We hebben niet opgeroepen om alle blanken te vermoorden. Nou ja, nóg niet.”

Hij kan geen garanties geven voor de toekomst.

In politiekcorrecte kringen in Nederland mogen we niet hardop zeggen dat er een groeiend probleem lijkt te zijn in Zuid-Afrika, waar blanke ‘boeren’ steeds vaker om het leven worden gebracht door boze zwarte ‘revolutionairen.’ Dat is allemaal flauwekul, horen wij keer op keer. Het valt allemaal best mee. Alleen gekkies als Martin Bosma nemen dergelijke verhalen serieus.

En dan zie je opeens deze video voorbij komen van Julius Malema — een leidend Zuid-Afrikaans politicus en oprichter van de ‘Economische Vrijheidsstrijders’. Daarin zegt hij onomwonden dat hij niet heeft opgeroepen tot een genocide op blanke Zuid-Afrikanen… nou ja, nóg niet. Want, zegt meneer, hij kan natuurlijk geen garanties geven voor de toekomst. Sterker nog, als het ‘zo doorgaat,’ zegt hij, zal er een bloedige revolutie uitbreken:

Misschien dat zo’n man als Bosma er toch niet zo heel ver naast zit als hij stelt dat er gekke dingen gebeuren in Zuid-Afrika?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Floris

  Malema: “als het zo doorgaat komt er revolutie.”

  Tegen de zwarte regering?

  Nee, hij zal wel revolutie tegen de blanken bedoelen die politiek sowieso allang geen reet meer te vertellen hebben in Zuid-Afrika.

  Over 10 jaar woont er geen blanke meer in Zuid-Afrika.

  1. Capo

   @Floris: Lijkt mij een goed plan, kunnen ze hun eigen land en continent gaan beheren. Kunnen de zwarten die hier zijn gekomen hun plaats innemen. Komt het toch nog goed.

   1. Floris

    Zuid-Afrika wordt Zimbabwe 2.0

    1. Ben Zine

     Inderdaad wacht Zuid-Afrika een duistere toekomst. Mandela sprak nog verbindende woorden en was voor een vreedzame samenleving, maar met Zuma is de neergang begonnen. En als lieden als Malema het voor het zeggen krijgen kun je als blanke gerust je koffers pakken. Dan zal de Zuid-Afrikaanse economie volledig instorten, net als is gebeurd in Zimbabwe onder Mugabe.

    2. Ni28

     De vroegere koloniale landen zijn niet in staat zonder de blanke kennis iets op te bouwen. Zij kunnen zichzelf niet in vrede regeren alleen is het moeilijk om toe te geven. Dat blijkt opnieuw in Zuid Afrika. De koloniale tijd bracht orde en kennis al was het in beginsel niet daar om te doen. De communisten deden in wezen hetzelfde als de zwarten nu doen. Capabele mensen wegwerken en denken dat zij hun niet nodig hebben. Dat kan alleen slecht eindigen.

 2. Dubbele Komma

  Nu zie ik de angst van Nederland voor zwarte piet…

  Laten we die maar gauw verbieden inderdaad….

  😀

 3. DolleDries

  Uit Italiaanse cijfers blijkt een aanzienlijke stijging van het aantal misdrijven dat wordt gepleegd door buitenlanders, die nu 31,9 procent van de verdachten van misdrijven uitmaken, ondanks het feit dat ze slechts acht procent van de totale bevolking uitmaken.

  1. sjun

   En er komt meer in beeld vanuit Italie: https://youtu.be/fPghCEhj1XI

 4. Ritter

  70.000 afgeslachte blanke boeren sinds 1996. 70.000 op gruwelijke wijze vermoorde mannen, vrouwen, kinderen, omdat ze een blanke huidskleur hebben en land bezitten. Dagelijks komen er nieuwe slachtoffers bij en ook de zwarte werknemers van de boeren worden niet gespaard.

  Als de zwarte moordenaarsbendes de families hebben uitgeroeid, worden de boerderijen door de nieuwe “eigenaren” overgenomen en binnen korte tijd geruïneerd. Dit alles vindt plaats met toestemming van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten.

  Nu heeft het hoogste gerechtshof zelfs beslist dat onteigening van blanken zonder schadevergoeding legaal is. De absurde motivering luidt schadeloosstelling en teruggave van “geroofd” land. Absurd daarom, omdat de grond op geen enkel moment van de moordenaars is geweest.

  De Boeren

  In het midden van de 17e eeuw immigreerden vooral Nederlanders, maar ook Fransen en Duitsers in de zuidelijke punt van Afrika en vestigden zich daar voorgoed. Zij stichtten Kaapstad en andere steden, vestigden zich op het platteland en legden de basis voor een functionerende landbouw.

  De oorspronkelijke bewoners waren Bosjesmannen, die teruggetrokken leefden in kleine dorpsgemeenschappen in reusachtige bossen, men kwam niet in elkaars vaarwater. Dat veranderde echter toen negerstammen uit het noorden binnenvielen. Voortaan werd de geschiedenis eeuwenlang bepaald door oorlogen en onlusten.

  De Boeren zelf beschouwen zichzelf niet als Europeanen, maar hebben door de eeuwen heen een eigen identiteit gecreëerd. Ze noemen zichzelf heel vanzelfsprekend Afrikanen en hebben met het Afrikaans een eigen taal ontwikkeld. Kortom – een van de weinige succesverhalen van het zwarte continent.

  De geest van Mandela is gedoofd

  De blanke minderheid heeft een staat geschapen, die veilig en op weg naar welvaart was: in 1967 werden in het hele land 170 moorden geregistreerd, nu zijn het jaarlijks 25.000. Natuurlijk profiteerde ook de zwarte meerderheid van de stabiliteit en de welvaart: toegang tot onderwijs, arbeidsplaatsen, gezondheidsstelsel en gewoon veiligheid zijn slechts enkele voorbeelden.

  In de grondwet stond echter de Apartheid (rassenscheiding). Vanuit toenmalig oogpunt bekeken, lijkt dat logisch, omdat men zag wat er van andere Afrikaanse landen na het einde van de koloniale periode terechtkwam. De Boeren zien en zagen zichzelf niet als koloniale heren, maar als Afrikaans deel van de bevolking, dat de staat opgebouwd en ontwikkeld heeft.

  Sleutelrollen van de macht in de politiek en de economie waren voorbehouden aan blanken. Deze rassenscheiding bestond echter op alle terreinen van het dagelijks leven; in scholen, parken, openbaar vervoer en zelfs op parkbanken was een strikte scheiding van de rassen voorgeschreven.

  De laatste blanke president van Zuid-Afrika, Frederik Willem de Klerk, reageerde te laat en te aarzelend. Zo kwam het uiteindelijk tot de overname van de macht door het ANC en de Marxist Mandela. De Klerk en Mandela kregen voor het afschaffen van de Apartheid in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede. Maar daarmee begon de neergang van de staat.

  Mandela was echter niet dom en wist wat het zou betekenen om de hoekstenen van de staat te vernietigen – een blik naar Zimbabwe (Rhodesië) volstond volledig. Na zin dood braken echter alle dammen en er begon een unieke serie moorden. Zijn opvolgers zijn corrupte en onbekwame moordenaars, die het land de ondergang wijden.

  EU weigert om Rusland en Australië te helpen

  Met het oog op de volkerenmoord in Zuid-Afrika reisden vertegenwoordigers van de bedreigde minderheid in het begin van het jaar naar Brussel in de hoop op bijstand van de EU. Ze werden niet eens aangehoord, om maar te zwijgen van het krijgen van hulp van de linkse eurocraten.

  Deze mensen passen niet in het wereldbeeld van Brussel en Berlijn: ze zijn geen moslims, ze hebben een blanke huidskleur en zijn christenen. Ze worden weliswaar met tienduizenden afgeslacht – echter door zwarten. In zo´n scenario is gewoonweg niet voorzien, mag er ook niet zijn, dus wordt het doodgezwegen. Wat een schande!

  Daartegenover maakt men zich uiteraard bezorgd om de islamitische moordenaarsbendes van de Rohingya, stateloze terroristen, die in Zuidoost-Azië huishouden. Er worden speciale vergaderingen in het Europees Parlement en ook in het Duitse parlement geënsceneerd en men schrikt er niet voor terug om de eigenlijke regeringscheffin van Myanmar en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, Kyi, te veroordelen, omdat zij het land en volk tegen deze hordes beschermt. Racisme in zijn zuiverste vorm!

  Er is echter hoop voor de blanke Afrikanen om in ieder geval hun leven te redden en verder in veiligheid te kunnen leven. Rusland en Australië hebben hen ongecompliceerd asiel aangeboden. De bevooroordeelde pers en de knechten van het systeem blijven zich echter hullen in stilzwijgen. Blijft te hopen dat er zoiets als gerechtigheid bestaat en ze op een gegeven moment ter verantwoording worden geroepen voor hun daden!

 5. DolleDries

  Terwijl in Duitsland iedere Marokkaan, die zijn paspoort heeft weggegooid, als “Syrische vluchteling” wordt opgenomen, worden echte vluchtelingen voor de volkerenmoord op de blanken in Zuid-Afrika in Europa afgewezen en naar huis gestuurd.

  Zuid-Afrika heeft het op zeven na hoogste moordcijfer ter wereld, 34 moorden per 100.000 inwoners. Bovengemiddeld veel slachtoffers zijn blanken, ongeveer 100 per 100.000 inwoners. En bovengemiddeld veel van deze slachtoffers zin blanke boeren, ongeveer 200 per 100.000 inwoners. Het is gevaarlijker om een blanke boer in Zuid-Afrika te zijn dan soldaat in Afghanistan. Elke dag worden boeren en hun familie op afgelegen boerderijen overvallen, beroofd, gefolterd, verkracht en op beestachtige wijze vermoord, vaak onder gebruikmaking van boren, was, plastic zakken, benzine, machetes, accu´s en touwen. In 2017 vonden er tot nu toe 257 aanvallen op boerderijen plaats en 53 boerderijmoorden (Afrikaans: plaasmoorde). De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers was 60 jaar.
  In Zuid-Afrika worden elke dag ongeveer 50 mensen vermoord (2016: 18.673 moorden, bevolking: 60 miljoen), waarvan ongeveer 20 blanken (40%), hoewel blanken maar 9% van de bevolking uitmaken. Het linkse African National Congress (ANC) van de corrupte president Jacob Zuma en de links-radicale Economic Freedom Fighters (EFF) van Julius Malema wedijveren erom wie beter tegen blanken kan ophitsen en onteigeningen kan bevorderen. Veel blanke Zuid-Afrikanen gaan er van uit dat de campagne van geweld politiek gewild is en vrezen een komende burgeroorlog.
  In het Westen hebben we nog een geïdealiseerd beeld van de “Regenboognatie” en de verlosser-figuur Nelson Mandela. De meeste mensen weten helemaal niet dat Mandela bekennend communist was en leider van de gewapende arm van het ANC, “Speer van de Natie”. “Speer van de Natie” (“Umkhonto we Sizwe”) was onder Mandela vanaf 1961 verantwoordelijk voor een serie bomaanslagen, waarbij tussen 1981-1989 minstens 39 mensen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten. Nelson Mandela zou vanuit de gevangenis in ieder geval deze dodelijke aanslagen in de jaren-80, de Church Street Bombing, bevolen hebben, waarbij 19 mensen om het leven kwamen en 217 gewond raakten. Een campagne om landmijnen in straten te leggen moest “Umkhonto we Sizwe” afbreken, omdat daarbij teveel zwarten om het leven kwamen. Foltering was een gangbaar instrument bij “Umkhonto”, en Mandela´s vrouw Winnie Mandela stond erom bekend verraders ter afschrikking met benzine en brandende autobanden dood te pijnigen. Op 31-12-1985 bood president Pieter W. Botha Nelson Mandela vrijlating aan, op voorwaarde dat hij geweld en de gewapende strijd zou afzweren. Mandela wees dit af.
  Om de een of andere reden hebben we onszelf in het Westen vele jaren lang wijsgemaakt dat een ANC-regering bestaande uit deze mensen iets fantastisch voor Zuid-Afrika zou zijn. Maar na 23 jaar ANC-regering verzinkt de Regenboognatie in bloed en heerst er een nieuwe Apartheid tegen blanken.

 6. Ritter

  Blanken krijgen het steeds moeilijker in Zuid Afrika.

  Veel blanken in Zuid Afrika leven in armoede. Maar daar zal je de media niet over horen.

  Onderstaande docu gaat over de verarmde blanken in Zuid Afrika.
  ———————-

  Inside South Africa’s White Displacement Camps
  https://youtu.be/Jq0GReiZyKc

 7. Ritter

  Docu over de moorden op blanke boeren in Zuid Afrika.

  South Africa’s Farm Murders: Jeanine’s Story
  https://youtu.be/TcNtdHOPfMM

 8. Elu Thingol

  Haal de blanke boeren naar huis.

  1. Vraagtekentje

   EENS, en stuur alle Afrikanen in de EU ook naar huis.

   1. Capo

    @?: Goed idee, ik schreef eerder al dat het mij prima lijkt om te wisselen. Witte boeren houden doorgaans hun hand niet op en zijn gewend zichzelf te bedruipen, dat kost ons dan geen “gratis” geld.

    1. Vraagtekentje

     CAPO: Het is hoop tegen beter weten in, jeugdsentiment, verlangen naar het touwtje door de brievenbus, toen we nog gemoedelijk met elkaar omgingen, een omaatje berooft werd uitzonderlijk incidenteel landelijk nieuws was, je normaal over straat kon lopen zonder je groen en geel te hoeven ergeren aan de doorgefokte ingepakte pinguïns met een schare nazaten van 5 Á 6 stuks, welke onderhouden worden van mijn belastingcenten zonder mijn toestemming. Problemen met aangepaste, geïntegreerde, werkende, ongelovige allochtonen heb ik niet, maar dat is helaas een kleine minderheid. Ik voel mij een vreemde in mijn eigen land, stad, wijk. Die goeie oude tijd komt helaas nooit meer terug, daar kan ik vaak wel eens naar terugverlangen, maar hoop is uitgestelde teleurstelling in dit geval. Al dat gezeik tegenwoordig, alles maar afschaffen omdat een kleinzerig clubje zich wel eens geschoffeerd kan voelen, ik ben blank niet wit, ik koop negerzoenen geen zoenen, ik ken zwarte piet geen andere piet etc. etc. tja culturen en religies mengen meestal niet geforceerd alleen spontaan, en alleen als je echt wil, en ik persoonlijk wil het eigenlijk liever niet……

     1. Tengo Kawana

      “ ik ben blank niet wit, ik koop negerzoenen geen zoenen, ik ken zwarte piet geen andere piet “

      Het is natuurlijk wel verontrustend dat Vraagtekentje zijn Nederlandse identiteit op deze wijze uitdrukt.

     2. Capo

      Lees ik een prachtige uiteenzetting van een hele rij terechte bezorgde opmerkingen, ga jij dat bevuilen met je stinkende zuigerige smeerlapperij. Best wel een reden om maar weer eens te schrijven dat je een notoire multinicker bent die de boel verdraaid en aan elkaar liegt.

     3. Capo

      @?: Een prima uiteenzetting en opsomming van wat er ten diepste aan de hand is in ons land. Zelfs Paul de Leeuw begint te merken en te schrijven wat het “kom-maar-binnen-beleid” betekent voor ons land.

      We moeten ons blijven verzetten tegen de islamisering van ons land. De islamisering die in feite in gang wordt gehouden door een motie van Halsema c.s (27 okt 2010)

      https://i.imgur.com/sMRhOXJ.jpg

     4. fockingworst

      @precies..negerzoenen en niemand loopt te zeiken over blanke vla.. wij Nederlanders zijn geen fan van zielepiet maar zwarte piet

     5. fockingworst

      @VRAAGTEKENTJE BEDOEL IK NATUURLIJK

     6. Tengo Kawana

      “je normaal over straat kon lopen zonder je groen en geel te hoeven ergeren aan de doorgefokte ingepakte pinguïns met een schare nazaten van 5 Á 6 stuks”

      Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken.

     7. IJsbrand Koudvuur

      @Tengo Kawana

      “…Het is natuurlijk wel verontrustend dat Vraagtekentje zijn Nederlandse identiteit op deze wijze uitdrukt…”

      Inderdaad! Dit soort reacties wordt te vaak als argument gebruikt om aan te tonen dat men een waarachtig Nederlander probeert te zijn.

      Dit is natuurlijk on-onderbouwde praat.

     8. Vraagtekentje

      @TK, wat jij “verontrustend” over mijn schrijfsel vind boeit mij in het geheel niet, kan me niet herinneren dat ik me tot jou had gericht. En verder is het “haar” en niet “zijn”, ik ben namelijk in het bezit van een VOORGAT, is dat ook meteen duidelijk.

     9. Tengo Kawana

      Racisme is niet voorbehouden aan mannen, Vraagtekentje.

     10. Vraagtekentje

      “Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken”.

      I.d.d. volgens mij is er maar 1 RAS, het menselijke, human race, homo sapiens, en als ik omschrijf dat ik me erger aan hoe ze erbij lopen heeft dit niets met hun ras, maar alles met hun onderdrukkingsideologie te maken, waardoor ze zich in geen een Westers land aan zullen/kunnen/willen passen, zo dit waren meteen de laatste woorden die ik aan jou en je trawanten vuil maak!

     11. Tengo Kawana

      Mensenrassen bestaan inderdaad niet, Vraagtekentje (hoewel er hier dwazen reageren die dat wel degelijk menen) maar racisme bestaat wel.

      Denkt u daar maar eens over na.

     12. Stanly2000

      Ernst,
      “Mensenrassen bestaan inderdaad niet, Vraagtekentje (hoewel er hier dwazen reageren die dat wel degelijk menen) maar racisme bestaat wel.”
      En dit dan, domme jongen!

      17-11-2016
      “Sinds vanmiddag weten we dat Marokkanen een ras zijn. Officier van Justitie Wouter Bos heeft geponeerd dat Marokkanen vanwege hun “gemeenschappelijke nationale afstamming” een ras vormen.”

     13. Tengo Kawana

      Stanley, de rechter in de Wilders-zaak beweerde nergens dat Marokkanen een ras vormen.

      Ik tart je een citaat uit het vonnis te citeren waaruit dat kan blijken.

      Het zou ook blatante onzin zijn, vind je zelf ook niet?

     14. IJsbrand Koudvuur

      Zelfs ik moet hier om lachen…
      …een Marokkaans ras.

      🙂

     15. Stanly2000

      Ernst, domme jongen!
      Waar staat in mijn reactie dat de rechter dat gezegd zou hebben. Het gaat hier over de OvJ Wouter Bos, die dit naar voren bracht. Dit betekent dus dat Wouter Bos een dwaas zou zijn naar jouw redenatie.

     16. Stanly2000

      Ernst, domme jongen toch!
      “De rechtbank verwierp het verweer van Wilders dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan rassendiscriminatie omdat Marokkanen geen ras zijn. De juridische betekenis van de term ras is veel ruimer dan de betekenis daarvan in het normale spraakgebruik. Wilders heeft de nationaliteit gebruikt als “etnische aanduiding”, aldus de rechters.”
      Lees eens goed Ernst, de rechter verwierp het verweer van Wilders.
      Blatante onzin dus wat je schrijft.
      Bron NRC jouw lijfblad.

     17. Capo

      @? & Stanly: Laat je niet fokken door Tengo en Elu’s vervanger Koudvuur, zijn staan inde zuigmodus.

     18. Capo

      De discussie met multinickers Maranus en Ernst Tengo is niet zo zinvol. Je kunt ze beter negeren of exposeren. Een hek er omheen is ook prima!

      https://i.imgur.com/N2FsiN4.jpg

     19. Stanly2000

      Capo,
      Het provoceren van deze beroepsreageerders is mij bekend.

  2. Ritter

   Elu Thingol

   Afrika is hun huis………………al sinds de 17e eeuw. Ze leven daar al vele generaties.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Ik sta perplex. Máár Ritter zegt hier ware woorden.
    Repatriëring van Blanke boeren zou door hunzelf niet een acceptabel punt zijn.

   2. Ni28

    Wat een domme opmerking van E.T.

    1. Ni28

     Alle Amerikanen terug naar Europa en de indianen nemen het over. Een gedachte E.T. waard.

    2. IJsbrand Koudvuur

     Zeker niet Ni28.
     Logische opmerking van Elu.

 9. Jantje

  Die Zulu’s zijn grotere racisten, dan de blanken. Ze zijn brutaler dan de beul en ze waren 2 eeuwen later in Zuid-Afrika dan de boeren.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Inderdaad…

   …Ook is de Bantu-oorlog nog steeds gaande.

  2. Willem Alexander

   Heel juist.

 10. Ni28

  Vroeger tijdens de apartheid mocht je niet eens over Zuid Afrika praten en nu tijdens de zwarte apartheid weer niet. Zwarte apartheid is dus beter dan de blanke versie.

 11. Ni28

  Terwijl men blanke apartheid veroordeeld praat men tegelijk de zwarte apartheid goed. Wie zo denkt is racist. De hier aanwezige trollen zijn racisten die moorden op blanke boeren goedkeuren.

 12. Ni28

  Deze Julius mag wel jeugdig zijn maar is niet bepaald een waardevol juweel. Hij is aan een nieuwe voornaam toe. Jela Malema is toepasselijker.

 13. Duke

  Wanneer kunnen we hem verwelkomen in Den Haag bij het Internationaal Strafhof? Of wachten we eerst een genocide af?

 14. Ni28

  De trollen vinden elkaar logisch denken. Dat is logisch dat zal ik niet tegenspreken.:)

 15. Ni28

  Het woord racisme suggereert dat er rassen zijn. Als er geen rassen zijn kan men ook niet over racisme spreken. Je kunt beter over discriminatie op basis van etniciteit spreken. Het beweren dat racisme bestaat en rassen niet is dom.

  1. Tengo Kawana

   Ni28 is geen groot kenner van de Nederlandse taal en daarom is het wellicht goed dat ik hem er op wijs dat het begrip racisme een bredere betekenis heeft dan het enge, niet bestaande, menselijke rasbegrip.

   1. fockingworst

    @ tengo is geen persoon(zuigtrol) waarmee je in gesprek of discussie wilt gaan.
    Gewoonweg omdat deze zoals hierboven WEER niet kan antwoorden maar beledigen.
    Gewoon om boze reacties uit te lokken.
    Gewoon omdat ’t kan.

 16. Roughwood

  Sylvana, Anja, Sunny, Anna, Quinsy, kom d’r maar in!

 17. Willem Alexander

  Malema is een heerschap waar de honden geen brood van lusten.
  Gebouwd op leugens meent deze racistische schoft het recht te hebben om blanke Zuidafrikaners te bestelen en te vermoorden.

  Afrikaanse stommiteit ten top, rijdend op een misplaatst gevoel van eigen kunnen.
  Snel zullen we de hulp akties op TV zien die ons – net als in Zimbabwe – oproepen solidariteit te tonen om de hongerende zwarten te voeden. Weer presteren zwarten niks, anders dan handjes ophouden, anderen de schuld geven en duidelijk laten zien waarom ze niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en verantwoordlijk gedrag te tonen.

  Natuurlijk geen nieuws in de msm, politiek establishment, want het past niet in het politiek correcte beeld.
  Gaan we zo meteen weer weken zeuren over zwarte piet, maar laten een blanke genocide ongemoeid en onvernoemd.

  Amabhulu – professor Booyens. Een aanrader voor een goede achtergrond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.