5 leuke tips voor een weekendje weg in Nederland

Heb je binnenkort een leeg weekend op de kalender, en zin om wat leuks te doen? Je hoeft helemaal niet op zoek te gaan naar vluchten voor een buitelandse citytrip. Een weekendje weg Nederland kan namelijk net zo leuk zijn als een dure trip naar het buitenland. Met deze leuke tips maak je er gegarandeerd een spectaculair weekend van!

  1. Alsof je op vakantie bent

Hoewel het gros van Nederland eenzelfde natuurgebieden en uitstraling heeft, zijn er ook delen van Nederland met een unieke, eigen uitstraling. Van wilde bossen tot hoge bergen; ook in Nederland kom je ze tegen. Ga een weekendje naar Valkenburg en geniet van de Limburgse natuur, de vele terrassen of de prachtige kastelen. Of wat dacht je van een weekendje in het mooie Drenthe? Ook binnen de Nederlandse grenzen kun je het gevoel hebben echt op vakantie te zijn.

  1. Typisch Hollands

Het is typisch Hollands, en toch zien we het niet vaak: de windmolens, de tulpenvelden of zelfs de kaasmakers. Ga een weekendje op zoek naar het authentieke Nederland. Ga op de foto in de ouderwetse kledij, leer hoe kaas gemaakt wordt of plan een toffe fotoshoot in op de prachtige tulpenvelden. Lekker Hollands!

  1. Op avontuur

Doe je liever iets actievers? Ga dan een weekendje op avontuur in een van de vele amusementsparken. Herleef alle sprookjes van vroeger in de Efteling, of laat de adrenaline gieren in de achtbanen van Six Flags. Zin in nog meer avontuur? Bezoek dan een van de overdekte skihellingen, ga lekker karten of overleef een parcours in de hoogte.

  1. Een dagje treinen

Het Nederlandse OV biedt in het weekend vaak leuke kortingen aan; ideaal om een weekendje te treinen. Doe verschillende steden aan in een enkel weekend, of reis een keer af naar de andere kant van het land. Gegarandeerd een nieuwe, unieke ervaring!

  1. Ultiem vakantiegevoel

Wil je er echt even tussenuit en gewoon heerlijk kunnen ontspannen? Reis dan af naar het prachtige Zeeland. De vele kustplaatsen en de prachtige standen maken het de ideale locatie om even een weekend te onthaasten. Geniet van verse mosselen op een van de vele terrassen, neem een (erg) verfrissende duik in de Noordzee of ga helemaal op in het actieve nachtleven. Ook leuk: er zijn verschillende organisaties in Zeeland die strandritten te paard aanbieden. Zowel voor ervaren, als onervaren rijders. Een ongelooflijk toffe ervaring!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Caspar

    Zeg, redactie, ik ben dan wel (gelukkig) geen amsterdammer, maar het onderschrift bij de foto klopt niet helemaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.