Afghaan steekt mensen neer in centrum van Parijs: nog geen sprake van terroristisch motief

Geen categoriesep 10 2018, 9:00
In Zweden is een aantal mensen onderbroken in een spelletje jeu-de-boule, omdat een Afghaan mensen aan het neersteken was. Met de ballen probeerden ze de messensteker tegen te houden, maar helaas, het mocht niet baten. Uiteindelijk zijn er zeven gewonden in het ziekenhuis beland en is de politie bezig met het onderzoeken van de zaak. De autoriteiten durven nog niet te spreken van een aanslag.

De aanvaller stak eerst drie mensen neer bij een bioscoop. Op een terrein vlakbij de bioscoop waren twee mannen aan het jeu-de-boulen. Die probeerden de man te stoppen door een bal naar hem te gooien. Dat lukte niet. De man vluchtte weg en stak nog vier mensen meer. Een speciaal commando hield de aanvaller kort daarna aan.

Het parket in Parijs meldde dat de zeven gewonden in een ziekenhuis zijn opgenomen. Over de motieven van de man is nog niets bekend. Franse justitie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.

Misschien wel weer een verwarde man, je weet maar nooit. Misschien ben ik wel te cynisch geworden dat ik gelijk denk aan een terroristisch misdrijf. Ik zou alleen niet kunnen begrijpen waarom iemand dat dan zou doen. Zeker in deze tijden van islamitisch terreur, heb ik snel de neiging om te denken aan een aanslag. Het is erg moeilijk om de motieven van dit soort criminelen te achterhalen, want je kan niet in hun hoofd kijken. Het zal mij niet verbazen als het toch een aanslag blijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten