Alexander Pechtold zakt verder weg in de vertrouwenslijst: affaire slaat een deuk in zijn imago

Privé is privé. Dat lijkt wel de kern van de journalistieke- en politieke reactie op de affaire van Alexander Pechtold. Er lijken voor hem andere regels te gelden dan voor andere politici. Zoals bijvoorbeeld zijn penthouse die hij gekregen had van een oud-ambassadeur. Met zijn grote ogen lijkt Pechtold elk slecht scenario weg te kunnen kijken. Zo werkt dat natuurlijk niet en dat denkt de kiezer ook. 

In de peilingen van Maurice de Hond geeft men aan dat ze Alexander Pechtold op de een na laatste plaats zetten qua vertrouwen. Alleen Farid Azarkan van DENK scoort nog lager. Dat zegt niet zo heel veel over Pechtold verder. De plaats waar hij op staat, de 12e, zegt wel heel veel. De vertrouwensscore is ook belabberd en is sinds vorige week alleen maar verder gezakt.

Peiling PechtoldWaar komt dit door? Onder andere door de affaire van Alexander Pechtold, ontdekt door het roddelblaadje Privé. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de publieke rol van een politicus en privézaken? Wat vindt de kiezer daarvan? In de peiling komt duidelijk naar voren dat kiezers willen dat Pechtold er dieper op in gaat en zichzelf verantwoordt. Daarnaast vindt men dat politici een voorbeeldfunctie hebben en dat als er iets heftigs gebeurt in het privéleven dat het vertrouwen in de persoon kan schaden, dat het naar buiten moet komen.

Peiling Pechtold Affaire

Kiezers van FvD, PVV en 50PLUS zijn het minst eens met de stelling dat het privé-leven van een politicus buiten de publiciteit moet blijven. Die van D66 het meest, CDA-kiezers staan in hun opvattingen dichter bij die van de eerste groep dan die van D66-kiezers. Het lijkt er echter wel op dat dit samenhangt met over wie de kwestie gaat. Als bij voorbeeld deze commotie over Wilders zou gegaan zijn, dan denk ik dat de beantwoording van deze vraag naar partij volledig zou verschillen. Dan zou het me niet verbazen dat de scores van de D66- en de PVV-kiezers in dat geval andersom zijn! 53% van de Nederlanders (31% van de D66-kiezers) geeft aan dat nu deze kwestie in de publiciteit is gekomen, Pechtold hierover wel nader moet verklaren

Alexander Pechtold moet dus heel veel gaan doen om zijn imago en publieke positie te verbeteren, of anders gewoon opstappen. In elk geval kan dit niet zo langer doorgaan, want dan brengt hij alleen maar meer schade toe aan zijn partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Toch zijn er nog hele volksstammen die stemmen op iemand die een vrouw tot abortus dwingt, soldaten kogels weigert (‘Pang Pang’), islamitisch geweld tegen onschuldigen geen probleem vindt (‘stofje in het brein’), de Holocaust en miljoenen doden misbruikt om dissidenten in de verdachte hoek te zetten en omgekocht wordt met penthousjes.
  Wie zijn die mensen, wie zijn die fanboys – en girls ? Wie zijn die engnekken ?

  De corrupte Staatsmedia zal het de komende week weer druk hebben om hun Alexander weer uit de wind te houden.

 2. Tengo Kawana

  Privé zou inderdaad privé moeten zijn maar deze smerige roddel en achterklap tast uiteraard de reputatie van een politicus aan.

  1. Bloem

   Beste heer Dopper. Han ten Broeke was net zo goed privé. Donald en de porno actrice ook. Er een verdachtmaking overheen gooien dat het campangeld was waarmee er werd afgekocht is bullshit. Dat valt namelijk niet te bewijzen. U heeft een driedubbele moraal.

   1. Tengo Kawana

    Han ten Broek was inderdaad privé, de man had wat mij betreft niet hoeven af te treden.

    Bij Trump is er tenminste sprake van een zeer ernstige verdenking van overtreding van campagneregels. Dat maakt het politiek relevant.

    1. Bloem

     Er zijn op dit formum mensen die u verdenken van sympathie voor de stichting Martijn! Dit is een steeds terugkerend verhaal dat moeilijk te ontkrachten is. Volgens uw eigen redenatie is dat dan voldoende om u te weren van dit forum.

     1. Adriaan

      @Bloem, DDS gaat Kawana niet van forum gooien. Hij blijft altijd keurig en beleefd. Tot op het enge na. Waarschijnlijk zit hij achter zijn pc wel hard te vloeken. Maar dat terzijde. Ik negeer Kawana en dat helpt al een heleboel. Laat hij maar lullen in het luchtledige. Als niemand meer op zijn ‘inbreng’ reageert, is zijn lol er wel van af.

     2. Bloem

      Beste adriaan, hebben we reeds een poging toe gewaagd. Helaas is dat mislukt. Het vuil dat deze man op dit forum uitbraakt is te tenenkrommend

     3. Adriaan

      Bloem 6 minuten ago
      Beste adriaan, hebben we reeds een poging toe gewaagd. Helaas is dat mislukt. Het vuil dat deze man op dit forum uitbraakt is te tenenkrommend

      Nou en? beste @Bloem, dat zal ons toch een zorg zijn? Ik lach om zijn commentaren. Het is lucht hetgeen hij hier schrijft.

     4. DolleDries

      In het kader van positief zijn over Martijn zou je juist denken dat Tengeo deze abortus zou afwijzen en Pechtholt dit zeer kwalijk zou nemen. Want de slagzin van Martijn is toch hoe meer kindertjes hoe meer vreugd,

     5. Bloem

      Beste Adriaan en Dries jullie hebben beiden gelijk…….

     6. Capo

      @Bloem: “Er zijn op dit formum mensen die u verdenken van sympathie voor de stichting Martijn!”

      Het is geen verdenking het is een keihard feit waar zijn sneeuwvlokje en deurbeltrollenbutler Elu hem vandaag niet bij kan helpen.

      – W̲̲i̲̲m̲̲ vindt dat het recht van vereniging een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.
      – W̲̲i̲̲m̲̲ vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens W̲̲i̲̲m̲̲ toekomt.

      *dit = het recht van vereniging van de pedo-vereniging Martijn.

    2. Top

     Blablabla. Blaaskaakje/pisvlekje,antise-en mietje. Corpulent vleespetje en natuurlijk niet te vergeten eenzame loser. Het gaat gelukkig steeds dichterbij komen, ‘de afrekening’. Wat zal je gillen!

   2. Morales

    Eerder geen enkele moraal.

  2. Ego-non-solus

   Roddel? U zet nu een vrouw weg als leugenaar. Is dat uw opvatting van ‘beschaving’?

   1. Tengo Kawana

    De vraag of de vrouw waarheid of leugen sprak behoort tot de privésfeer waarover roddel en achterklap plaatsvindt.

    Als de vrouw meent een punt te hebben kan ze naar de rechter stappen. Het is betekenisvol dat ze dat niet doet.

    1. Ego-non-solus

     Privésfeer of niet, u bent er al uit: het is roddel. Impliciet diskwalificeert u daarmee de betrokken vrouw. Daar doet uw reactie niets aan af maar zegt vooral iets over uzelf.

    2. Top

     Blablabla. Blaaskaakje/pisvlekje,antise-en mietje. Corpulent vleespetje en natuurlijk niet te vergeten eenzame loser. Het gaat gelukkig steeds dichterbij komen, ‘de afrekening’. Wat zal je gillen!

    3. sjun

     Je laat hier toch weer een staaltje *Dopperbewustzijn* zien Willem https://uitingsvrij.000webhostapp.com/viewtopic.php?f=29&t=3
     266&p=67731#p67731

    4. Capo

     Pisvlekje!

     #jooptrol

   2. sonar

    Privé is voorbehouden voor de linkse vrienden ,behalve voor de andere zoals een PVV zogenaamd door de brievenbus wilde plassen omdat een eigenaar van een hond zijn behoefte steeds liet doen bij hem voor de deur ,dan was de ophef abnormaal en toen was het niet privé .
    Dat is meten met 2 maten zoals die linkse minkukels dat dan toepassen als het hun uitkomt, hypocriet noemen ze dat.

  3. Koos sssss

   Bij Metoo volstaat een enkele beschuldiging voor een abrupte beëindiging van een carrière. Pechtold, die anderen wat graag de maat neemt als het om gedrag gaat, heeft in de afgelopen tijd wel een –aantoonbare– bonte staat van dienst opgebouwd.

   Elk zinnig mens trekt zijn conclusie. Alleen deze sneue D66er zullen ze werkelijk van zijn stoel moeten schoppen.
   Naar het zich laat aanzien zullen dat zijn partijgenoten zijn.

  4. Janna47

   Hé Panga…

   roddel en achterklap?? En dat zou de reputatie van die gore Pechtold aantasten?
   Denkt u niet dat hij daar zelf de oorzaak van is? Of begrijpt u het niet zo goed allemaal..

  5. hans-e-pans

   Gedane zaken in het verleden zijn geen garantie voor een zekerder toekomst. Er zijn overigens veel dingen die voor de gewone mensen prive zijn en waar de roverheid zich ernstig mee bemoeit.

 3. fenderbender

  Kan niet wachten, die psycho moet zo snel mogelijk verdwijnen.
  Marionet van de elite en europa, wat deed die man in de oekraine, in een privevliegtuig, van een “vriend”, er zijn voldoende acties van de deze oproerkraaier die op zijn minst verdacht waren, maar daar mag niet over bericht en gesproken worden.

  Hoezo bananenrepubliek, het is ronduit schandalig hoe deze man zijn gang kan gaan, en hier ook nog in beschermd word.

  Wegwezen, the Donanld zou er wel raad mee weten, drain the swamp!!!

  1. Tengo Kawana

   Fenderbender laat zien hoe het gepeupel met roddel en achterklap een politicus kapotmaakt.

   Triest.

   1. sjun

    Je hebt het gedrag van dhr. Pechtold gemist waar al vanaf zijn wethouderschap te Leiden iets op aan te merken valt?
    https://www.hpdetijd.nl/2018-03-09/arthur-van-amerongen-alexander-pechtold/

    1. Tengo Kawana

     Van die roddel en achterklap zonder enig juridisch gevolg nam ik wel degelijk kennis, Sjun.

     1. Black Jack

      @Tengo is Tengo nou echt bezig om Pechthold hier te verdedigen?! tot het tegendeel is bewezen en zo bladiebladiebladiebla

    2. Tengo Kawana

     Jun heeft een zekere reputatie als het aankomt op roddel en achterklap. Hij meende ook zeker te weten dat Fatima Elatik zich schuldig maakte aan corruptie.

     1. Tengo Kawana

      Jun = Jun

     2. Tengo Kawana

      Geestig, ook mijn spellingschecker heeft krijgt de naam Sjun maar lastig ui zijn strot.

     3. sjun

      Het zal een reden hebben dat ze niet langer op de loonlijst van de Amsterdamse Hermandad staat…

   2. Bloem

    Het feit dat u het opneemt voor een man als Pechtold (inmiddels kan het kwaadaardige karakter van deze man niet langer ontkend worden), wat maakt dat van u? Het feit dat u de beschuldiging van een vrouw afdoet als roddel en achterklap, nadat ze alles kwijt is wat haar lief was, wat maakt dat van u? Het feit dat u vasthoudt aan ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van politici die staan voor andere standpunten dan u, wat maakt dat van u?

    1. Tengo Kawana

     Het ligt iets genuanceerder, heer Bloem.
     Ik betwijfel het waarheidsgehalte van de verklaringen van deze vrouw niet maar ze ondervonden geen weerwoord en ze zijn ook niet op feitelijkheid getoetst. Het was onverstandig van deze vrouw om haar verdrietige gevoelens over een beëindigde relatie in de publiciteit te brengen. Ik veronderstel dat deze gevoelens haar beweringen sterk kleurden.

     Hoe het zij, de uitwisseling van deze gevoelens behoren tot de privésfeer van betrokkenen en zijn politiek irrelevant. De roddel en achterklap betreft de persmuskieten en in hun spoor sommige reaguurders op dit blog die menen zich een moreel oordeel over deze kwestie te kunnen aanmeten.

     1. Kees

      Ik heb er geen enkele moeite mee hem een moreel oordeel aan te meten, het zou juist vreemd zijn dit als normaal te beschouwen.

 4. DolleDries

  Wat ik zo begreep verleden week van de gene die het stuk schreef en zich nog zachtjes uitdrukte moeten de bedreigingen van verschrikkelijke aard geweest zijn om haar onder druk de zetten tot abortus. De bedreigingen zijn niet voor niets geblokkeerd door zijn advocaat.
  Wat u ziet op de foto is een gezicht van een man die zo als het nu lijkt een vrouw onder bedreiging heeft aan gezet tot kindermoord Eén andere conclusie is niet mogelijk. Was het een roddel dan had Pechtholt allang aangifte gedaan maar dat kan niet want dan komen deze bedreigingen op tafel en zou duidelijke blijken dat deze man eigenlijk een crimineel is.

  1. Bloem

   Beste Dries niet zomaar kindermoord, doch moord op zijn eigen kroost

   1. Tengo Kawana

    Toe maar!

    🙁

    1. Kees

     Zeg Tengo, zit je jezelf echt de hele dag te kwellen op deze site, zielepoot?

 5. Ni28

  De nummer een moraalridder van Nederland valt door de mand. Zijn eigen mand. Kijk even naar jezelf voordat je een ander af wil katten, zou ik adviseren. De beste maatstaf is jezelf. Nu het persoon Pechtold zich openbaart is de echte Pechtold te zien. Een politieke trol, een menselijke trol die over de lijken gaat voor zijn eigen gewin. En nee, het is niet privé, een politicus op zo plaats is politicus voor 24 uur per dag. Dat heeft ie zelf onlangs minister Blok aangesmeerd en nu geldt het ook voor hem. Zijn val is onafwendbaar en hopelijk trekt hij zijn hele partij mee. het zijn daar allemaal van die Pechtoldjes. Waarom moet ik steeds dit schrijvend aan onze huistrol denken ? Zijn volgende nickname zou namelijk Pechtold kunnen zijn. Dezelfde laken en pak.

 6. Ben Zine

  Aan zijn ogen te zien is onze vriend Penthouse op bovenstaande foto zo af en toe niet vies van een lijntje cocaïne.

  1. Tengo Kawana

   We kunnen politici ook op hun uiterlijk de maat gaan nemen.

   Een verstandig mens doet dat echter niet.

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaakje/pisvlekje,antise-en mietje. Corpulent vleespetje en natuurlijk niet te vergeten eenzame loser en pedolover (was ik nog vergeten). Het gaat gelukkig steeds dichterbij komen, ‘de afrekening’. Wat zal je gillen!

    1. Tengo Kawana

     Trieste loser.

     1. swetsnek

      Maar wel waar kiddy lover

 7. fusilier

  Hoe kun je in vredesnaam een vrouw aanzetten tot abortus, een vrouw waar je notabene van, of gehouden hebt. Hoe diep moet je dan wel niet gezonken zijn, en geen enkele waarde hecht aan het menselijk leven. Een hele dikke duim naar beneden voor dit onderkruipsel ,die niet weet wat liefde inhoud.

  1. Ni28

   Pechtold houdt alleen van zichzelf. Dat heb je met narcisten.

   1. Ben Zine

    Inderdaad, Pechtold is de ultieme narcist.

 8. Adriaan

  Het is een genot om te zien hoe Pechtold telkens weer ligt te kronkelen. De man is niet meer capabel zijn functie als kamerlid verder uit te voeren. Hij is ook mede schuldig aan het drama Lili en Howick. Ik zal geen traan laten als hij met directe ingang zijn zetel opzegt.

  1. Bloem

   Beste Adriaan, inmiddels wordt ongetwijfeld met deze dubbele moraalridder onderhandeld over een nette exit en een dik betaalde functie op kosten van de belastingbetaler. Ben benieuwd wat ze voor hem verzinnen! Een commissariaat bij het overkoepelend orgaan voor abortusklinieken?

  2. Tengo Kawana

   Iedereen heeft zijn eigen bronnen van genot.

   1. Scaldis

    Zeker weten Martijn!

 9. Pescador

  Een politicus behoord het goede voorbeeld te geven en hebben dus maar weinig prive, als zij zich hufterig mogen gedragen dan kunnen ze van ons ook niet verwachten dat wij on netjes gedragen

 10. Ni28

  De trollen beschermen elkaar. DDS trol T.K. beschermt de politieke trol, Pechtold. Hetzelfde laken en pak deze twee smerige trollen. Je verwacht niet anders van zulke immorele zielen.

 11. Kees

  Hij was natuurlijk al “omhoog gevallen” en keert nu langzaam naar zijn normale niveau terug, laag, heel erg laag. Heeft Wilders hem toch politiek overleefd.

 12. EllyD18

  De arrogantie van deze engerd kent geen grenzen. Wegwezen Pechtoldje en rap.

 13. Rosasolis

  D66 is nu waarschijnlijk onze meest corrupte partij. Dit is het partij zonder gevoelens die alleen maar “pseudo-intellectueel” probeert over te komen, en bizarre nieuwe wetten probeert te forceren. Maar dit “gedwongen abortus” zak is een van de vreemdste…Niet alleen wegens Pechtold, maar ook van zijn partij medewerker, met wie hij een affaire had en zwanger had gemaakt. Niet alleen Pechtold is fout maar ook die vrouw.
  Beide wilden het abortus laten plegen… In ons land kan geen man een zwangere vrouw dwingen tot abortus. Zelfs niet met een stel tieners. Dit vrouw die moeder is van eerder geboren kinderen via haar ex. wist hoe ze hulp kon krijgen, als zij de ongeboren tweeling wilden wilde houden. Maar in plaats van hulp te zoeken, heeft zij met Pechtold gelijk gestemd om de abortus te plegen. Waarschijnlijk had ze gehoopt
  om een hogere positie binnen D666 te krijgen. Maar wellicht omdat zij dit niet krijgt,
  en misschien te weinig verdient, ging zij met een sensatie verhaal naar een van de meest domste roddelblaadjes!

  1. PMG

   Hoezo ‘jouw land’? Misselijk figuur ben je en ik geloof helemaal niks van het hele persoon dat je krampachtig probeert neer te zetten, trolletje!

   1. Rosasolis

    @PMG. Ik heb een Nederlandse paspoort. En heb ik jaren lang in ONS land gewerkt, en heb trouw mijn belasting betaald. Ik heb op ieder verkiezing gestemd.
    En ik steun 3 bekende liefdadigheid stichtingen. Wat doet u voor ons land?
    Behalve uren rondhangen op deze site en andere abonnees trollen?

  2. Janna47

   @ Rosasolis

   3 x raden wie hier het domste bezig is…..nog dommer dan het roddelblaadje….kun je nagaan..

   1. Rosasolis

    @Janna47. Bent u soms abonnee van Prive? Zo ja, dan bent u dommer dan die roddelblaadje.

    1. Mart

     Rosalis….je zal wel een 2e paspoort hebben als ”ingezetende”,maar onthou je van roddelpraat.

 14. Florissa

  Dat hij nog steeds de steun geniet van zijn partij ,zegt genoeg over de rest .
  Pluche plakkers ,bang voor d’r baantje ,en net als Pechtold ,meelopers ,waar je geen ene moer aan hebt .

 15. Gerlos

  Het zou een zegen zijn als deze gladjanus uit de kamer vertrekt.

 16. Morales

  D’66 zakt heerlijk weg in de peilingen.

 17. RS

  wacht maar af. 6 oktober 2018 wordt die narcist netjes naar de uitgang geloosd………

 18. PMG

  Nou? Ik zei het toch? Alex the Gravedigger graaft zijn eigen graf, schepje voor schepje en het wordt steeds dieper. Wat een amateur! Deze man is echt zó dom dat het niets eens meer leuk is. En de bende losers die ooit op D66 hebben gestemd hoeven echt niet verbaasd te kijken. Snel over naar GL, dan zak je tenminste nog verder in de stront!

  Alex zal wel eindigen als burgemeester ergens en dan daar weer de boel verpesten. Dat lesbische mokkel is de volgende in het rijtje en ‘Spineless Mark’ gaat het ook niet veel langer maken.

  Dus, finally, op naar de volgende periode, Zweden is flauw van asielzoekers en dus, na Engeland en het halve oostblok inclusief de helft van Mofrika, het volgende land dat de EU gaat vertellen dat ze naar hun moer kunnen lopen.

  1. DolleDries

   Zou Pechtholt niet rijp zijn voor het voltooide leven. Mooie D66 stunt als hij de spuit krijgt aangereikt door zijn partij

 19. Lex

  ik mag hopen dat deze arrogante kwal moet aftreden. Ik hoop dat er een sympathieke opvolger komt.

  Ik hoop zelfs op een kabinetscrisis en heel graag nieuwe verkiezingen.
  Weg met dit afbreek kabinet dat alleen maar de burgers uitknijpt.

  Alleen maar lasten verhogingen en nauwelijks iets meer geld om de prijsstijgingen te compenseren.

  1. wheelboy

   Lex
   Ook ik zie graag nieuwe verkiezingen en het wegvagen van CDA D666 en VVD .Alleen kan ik je nu al vertellen dat blijft bij een droom .Veel Nederlanders hebben boter voor hun hooft interesseert heel de politiek niet en vinden Klaver een leuke vriendelijke jonge . Of als het oud en grijs is .Och stem al 40 jaar CDA ,PVDA dus nu ook weer zijn toch voor de gristen en arbeider . Dat ze jaren genaait zijn door deze partijen maakt ze niets uit .Klagen doen we bij dn dokter .

 20. wheelboy

  Afgelopen week nog ea programma’s zitten kijken een met 3 journalisten . Dan zakt je broek af .Privé leven heeft volgens hun niets met Nieuws te maken en politiek .Mij lijkt als een politicus in zijn privé leven al niet betrouwbaar is is hij dat dan wel als politicus .Ik denk van niet . Dan het verschil . Veel media vertelde niet eens dat het om een abortus ging . Een PVV er zij het mooi .Toen een van hun Kamerleden door een brieven bus piste (dus ook privé wat niet eens waar bleek te zijn) was het voorpagina nieuws .Zo zie je maar Media meet met 2 maten .

 21. Duckday

  Deze man en de partij heeft geen enkel moraalPrive maar ze hebben wel een voorbeeld functie De Nederlandse politiek is volledig de weg kwijt en maak voor zich zelf de wetten die ze altijd mogen overtreden

 22. Mart

  Waarom zou hij opstappen als de rest van de ”kommaar binnen kliek”rustig doorgaat met Nederland in de uitverkoop te gooien…..behalve dan enige realisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.