Baudet reageert op geheime Britse EU-documenten: “Je hebt mensen die erover liegen maar het project dendert voort”

Ook Thierry Baudet is geschrokken van de geheime maar onlangs vrijgegeven Britse documenten waaruit blijkt dat Europese politici al in 1971 wisten wat het grote einddoel was (een Federale Europese Staat) en daar bewust over logen tegen de bevolking.

Zoals wij eerder vandaag berichtten hebben Britse media een tot voor kort geheim document gevonden over de Europese Unie. Daaruit blijkt dat ambtenaren en politici al in 1971 wisten dat de EEG zou uitgroeien in een Europese Unie die zou moeten uitmonden in een “federale staat.” Die staat zou de soevereiniteit van nationale parlementen moeten opslokken en uiteindelijk zelfs een gedeeld Europese buitenlands en militair beleid moeten vaststellen.

Natuurlijk is dat precies wat er gaande is. Maar er was één probleem (toen en nu): bevolkingen zouden dat absoluut niet accepteren. En dus kregen politici te horen — aldus het document — dat ze maar moesten liegen over het ware einddoel van Het Grote Europese Project.

Aan De Dagelijkse Standaard laat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet weten dat, hoewel het natuurlijk schokkend is om dit nu allemaal te lezen, het voor hem niet als een verrassing komt. “Dit is precies wat ik al jaren zeg“, zegt hij. “De EU volgt een vooropgezet plan om geleidelijk toe te werken naar een Federale Staat.

Vervolgens zijn er twee soorten politici die dit allemaal laten gebeuren, aldus Baudet. “Je hebt mensen die het niet begrijpen zoals Frits Bolkestein en je hebt mensen die erover liegen zoals Jean Claude Juncker.” Types als Bolkestein zijn gevaarlijk naïef, maar types als Juncker zijn nóg erger.

Hoe dan ook, wie het ook voor het zeggen hebben, het resultaat is steeds hetzelfde, zegt Baudet:

“Het project dendert voort en trekt alle macht naar zich toe.”

Dat is het precies. Of onze politici nou stom, doof en blind zijn of simpelweg leugenachtig doet er eigenlijk niet eens zo heel veel toe. Het echte probleem is dat we nooit en te nimmer aan dit project kunnen ontsnappen; dat de Europese trein voort dendert, wat wij daar ook van vinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Aytas

  Ik wil wel meer over het rapport weten. Je moet een ontzettende onbenul zijn als je niet wist dat dit de bedoeling was. Het is ook de enige manier om in Europa een acceptabel welvaartsniveau te houden. De populisten richten Europa ten gronde, ze gaan de ontwikkeling 50 jaar terug draaien. Wat een sukkel is die baudet.

  1. Frits Jansen

   Politiek maakt meer kapot dan je lief is.
   De onvermijdelijke conclusie is dat we nu te veel democratie hebben.
   Ik heb een keer een historicus horen vertellen dat tot in de jaren ’30 van de vorige eeuw nog lang niet iedereen overtuigd was dat democratie nou de beste staatsvorm is. Die bezwaren zijn een beetje weg-geëbd, maar de principiële problemen zijn niet weg. Zoals dat populisten straffeloos kunnen winnen door de kiezer knollen voor citroenen te verkopen, en de gemiddelde kiezer niet in staat is dat te doorzien, ook al omdat populisten demagogische zeer bedreven zijn.

   Ik denk dat het met Baudet dezelfde kant uit gaat als destijds met Boer Koekoek (wie kent hem nog?), en dat hij dan snel een lucratief baantje zoekt als Zuidas-advocaat. De goede waarnemer moeten de voorboden van een dergelijke carrièreswitch al zijn opgevallen: Baudet zegt hardop het Kamerwerk te min te vinden.

   1. EU kok

    Baudet zegt hardop het Kamerwerk te min te vinden.
    .
    Hij is hier al op teruggekomen.
    Hij was even verward, had het niet zo bedoelt, was verkeerd begrepen, had last van een gewijzigde suikerspiegel.

    1. BB

     @EU kok

     Is dat wat hij letterlijk gezegd heeft?

     1. Hans Castorp

      Nee, hij gaf aan het Kamerwerk beneden zijn waardigheid te vinden. Dat komt op hetzelfde neer.

     2. shidaian

      Hij heeft helemaal niet gezegd het Kamerwerk te min te vinden.EU kok heeft iets totaal verkeerd gehoord of begrepen. De Debatten vond hij te min omdat alles al van te voren vast lag en totaal geen zin hadden. Dat is heel iets anders als het Kamerwerk zelf. Zo komen de verkeerde beweringen in de wereld. Door mensen die maar met een half oor luisteren of lezen en al vooringenomen zijn waarschijnlijk of het verschil niet kennen tussen Kamerwerk en debatten 🙂

    2. shidaian

     Hij is hier dus niet op terug gekomen. Hij heeft gezegd dat hij het niet in die woorden had moeten zeggen. Een toneelspel is het nog steeds, ben ik helemaal mee eens. Een debat is een uitwisseling van gedachten opvattingen en ideeën om dan tot een besluit te komen. Hier is het besluit al genomen, ligt helemaal vast. Men mag zijn verontwaardiging tonen, stoom afblazen een show opvoeren, jezelf in the picture zetten voor de \TV maar er verandert helemaal niks. De boel ligt helemaal vast. Dus alles voor de bühne. En het feit dat de acteurs als een gebeten hond reageerden op die uitspraak geeft wel aan hoe waar dat is.

   2. Aytas

    Inderdaad.

    1. Holland

     Aytas = Tengo

     1. Capo

      @NL: Inderdaad.

     2. edoc431

      joa dat is ie de lamlul wil maar niet sterven

   3. BB

    @Frits Janssen

    Graag bewijs dat ‘populisten’ de kiezers knollen voor citroenen verkopen.

   4. Crassus

    Ik zie hem ook niet als een blijvertje. Hij heeft een te wispelturig karakter, de vasthoudendheid van destiijds Koekoek, heeft hij niet voor zover ik die kamerdebatten kan herinneren.

  2. chicamo1

   De grootste sukkels zijn diegene die zich voor laten liegen zoals jij. Dat welvaartsniveau is dan alleen weggelegd voor de superrijken, want we zijn al druk bezig met de import van goedkope arbeidskrachten en de autochtone arbeidskrachten krijgen een heel lange neus domoor. Duitsland en Frankrijk willen gewoon zoals Napoleon en Hitler de totale macht over Europa hebben. En weer worden de Russen over het hoofd gezien. De geschiedenis heeft de onhebbelijke gewoonte om zich te herhalen.

   1. Aytas

    Nee slimpie we hebben onze productie lijnen verplaatst en zijn al een speelbal voor multinationals. Hoe meer verdeeldheid in Europa hoe meer regeringen de multinationals gaan pleasen. Snap jij werkelijk niet wat baudet voor ogen staat? Pensioen plan, levensloop huizen en nog zijn jouw ogen niet open. Dat de eu hervormd moet worden, zeker maar opheffen is achterlijk.

  3. sonar

   Jij heb zeker bijhandjes gegeten enorm betweter aytas .

 2. meijer61200

  Weet jouw eigenaar wel wat voor onzin je allemaal bralt Aytas? Kijk maar uit, straks krijg je met de zweep van je baas.

  1. Holland

   Meijer61200: Aytas is een onbenullige trol die nergens wat van af weet en dat arrogant etaleert. Ze is een roeptoeter die niets onderbouwt en hysterische onzin uitkraamt.

   1. EU kok

    Holland, altijd on topic, nooit op de persoon en steeds weer vriendelijk en prettig in de omgang.
    Echt een van de betere deelnemers hier.

    1. Capo

     Hoewel Tengopisvlek uniek is ga jij hem toch evenaren. Simpel sneeuwvlokje!

  2. Aytas

   Meyer
   Jouw achterlijke reactie laat zien dat jij degene bent die een baas heeft. Denken is jouw sterkste kant duidelijk niet anders was he met een inhoudelijke reactie gekomen.

   1. edoc431

    mee vreten uit de ruif ik hoor het al daaaaag bakfiets troela

    1. Aytas

     Volgens mij snap jij niet eens wat mee vreten uit de ruif betekent. Gewoon iets wat je gelezen hebt en nu na kwaakt. Waarschijnlijk jank je om dat tientje zorgpremie en ben je er een grote profiteur van.

     1. Crassus

      Elk woord wat u zegt wordt onder een vergrootglas gelegd. Wat zeg ik, onder de microscoop gelegd. Maar het gebeurt niet door wetenschappers, dat scheelt.

      “De geneugten der domheid zijn, op hun manier even groot als de geneugten der kennis.”

      Alexander Huxly.

     2. edoc431

      Lastig he als het wereldbeeld niet meer voldoet aan jou eisen hahahahah
      Get a life asshole

     3. Capo

      @Code: Crassus & Aytas zijn beide van Willem Tengo Quispel etc…

  3. edoc431

   aytas is w!impie die is aanwezig bij een klotebedrijfje genaamd grond!jn als stagnatieloper

   1ij

   1. Capo

    Inderdaad.

 3. EU kok

  Baudet gaat aardig Wilders achterna.
  Reageert ook op krantenartikelen zonder het verhaal te controleren.
  Wie heeft eigenlijk het document gelezen, wie heeft het geschreven en voor wie was het bedoelt?

 4. Frits Jansen

  Alleen de geniale Baudet doorziet het allemaal.
  Maar hij maakt om te beginnen al een kolossale fout doordat hij niet begrijpt wat een “federale” staat is. Dat is namelijk een staat waarin de leden (deelstaten, lidstaten) een belangrijke maten van onafhankelijkheid hebben – en houden. Voor Nederlanders is dat moeiijk te begrijpen omdat Nederland als sinds 1798 een “eenheidsstaat” is. Dat is het tegendeel van een federatie, en betekent dat “Den Haag” uiteindelijk over alles gaat.
  In federale staten zoals Duitsland of de VS kunnen de deelstaten op allerlei gebieden hun eigen wetgeving aannemen. Wel moet die niet in strijd zijn met grondrechten. De EU werkt in feite ook zo, met op een detailpunt een verschil: de bevoegdheden van de federale overheid staan vermeld in expliciete lijsten in de Duitse en de Amerikaanse grondwet, terwijl de EU voor dat doel het wat abstracte “subsidiariteitsbeginsel” heeft, d.w.z. dat alleen samen moet wat beter samen kan. Helaas dwingt de realiteit soms tot meer samenwerking dan waar de burger emotioneel aan toe is.
  België en Spanje zijn recent meer gefederaliseerd, om de deelstaten meer zeggenschap te geven. In de Duitse grondwet staat expliciet dat Duitsland altijd een federale staat moet blijven (art. 79 lid 3).
  Tegen deze achtergrond blijft er niets over van Baudets vrees voor een federatie.
  Ik weet wel waar dat vandaan komt: het woord “federaal” (Engels: federal) doet heel erg aan de VS denken, en zo wordt de link naar een superstaat gelegd. Maar ik zei al dat zelfs de VS niet zo’n superstaat is: de deelstaten hebben op tal van terreinen hun eigen wetten, en trekken een lange neus naar “Washington”.
  Een echte griezelige superstaat was de Sovjetunie. Het Russische woord “sovjet” staat voor raad, en er bestaat inderdaad zoiets als een “radenrepubliek”. Alle touwtjes kwamen bij elkaar in de Opperste Sovjet, een gezelschap “heren” met scheermessen aan hun ellebogen. Nee, geen vrouwen natuurlijk. Als we de James Bond films mogen geloven stond elke stoel op een luik dat de voorzitter met een knop kon openen als een lid had gefaald, en dan viel de ongelukkige in een vijver vol hongerige haaien.
  Dan is een federale staat toch echt beter.

  1. shidaian

   Nu maakt u een kolossale fout! De heer Baudet snapt heel goed wat een Federale staat is, maar is er van overtuigd dat zo’n Europese staat niet mogelijk is. “Daarvoor zijn de verschillen in Europa te groot: de cultuurverschillen, de sociaal-economische verschillen, de historisch-strategische allianties, de talen, de religies en de visies op het goede leven”. (Ik citeer uit de HJ Schoo-lezing van de heer Baudet met de titel Pro Europa dus tegen de EU) Het voert hier te ver om de begripsafbakening hier te citeren tussen Intergouvernementeel, supranationaal en federaal. Ik raad iedere belangstellende aan deze lezing te lezen (in boekvorm uitgegeven door Elsevier) dan wordt heel goed duidelijk wat het verschil is tussen de genoemde begrippen en wat hij bedoelt. Dit was trouwens ook het onderwerp van zijn proefschrift voor zijn doctoraal: De Aanval op de Natiestaat en (in het Engels) The Significance of Borders.

 5. Duke

  Geen verstandig mens zit te wachten op een EU die blauwe enveloppen mag versturen. Alva en de spanjolen probeerden dat al eens, dus laat dat een les zijn voor de EU.

 6. EllyD18

  Kkan wel zo wezen dat het project voortdendert als een trein, maar je kunt wel van die trein afspringen.

  1. Janna47

   Als die trein door dendert….zou ik je dit afraden….en dat is ook de reden dat dat niet gebeurt….begrijpt u?

  2. Duke

   ‘de trein’ ontsporen kan via een Nexit. Er is dan wat schade, maar die is te overzien. Door laten rijden tot we uitkomen in een Vierde Reich is veel schadelijker.

  3. Crassus

   Niet tegen de rijwind in, dat is heel lastig.

   1. Capo

    Zeven dagen per week, 13 uur per dag. We gaan het ontdekken.

 7. Willem Bever

  Schapen

 8. fenderbender

  lees het kalergiplan

 9. Crassus

  Beaudet is van mening dat je met een enkele marktkraam in je eentje, afzonderlijk, meer verkoopt dan binnen een gezamenlijke markt. De eigen inkoop doen en de scherpste prijzen bedingen.

  1. sonar

   Crassus een reactie van een kleuter .

   1. Crassus

    Wij willen: (FvD) een de standpunten.

    Een referendum over voortzetting van Nederlands lidmaatschap aan de Eurozone.
    Een referendum over voortzetting van de open grenzen en het vrije, ongecontroleerde verkeer van personen binnen de Unie.
    Een NEXIT-referendum zoals in het Verenigd Koninkrijk.

    Dat staat er !

    Baudet is dus niet voor een gemeenschappelijke markt.

    Wat mankeert er aan mijn stelling als u het standpunt van FvD aanschouwt. Roept maar !

    1. Capo

     Het zou zomaar kunnen dat Elusokpop vanavond vroeger stopt dan gebruikelijk.

  2. sjun

   Misschien heb je een bron voor die toeschrijving aan het adres van Baudet. Ik vermoed echter dat het weer om een zeer vrije eigen interpretatie van diens politieke mening omgezet in een absoluut gebrachte toeschrijving gaat. Zulke Rottenbergjes krijgen steeds meer mensen in de gaten.

 10. carolie62458447

  Geen populist maar een realist! Hoe noemt men dan een anti-populist? Abortuspleger Pechtold?

 11. NoDoubt

  De grootschaligheid maakt meer kapot dan je lief is. Met de opkomst van supermarkten en multinationals die welzijn en natuur kapot maken en de regels aan hun laars lappen. De winkels zijn zondag open en de mensen vinden geen rust meer. Als er In het verleden of in kleine winkels is dat minder of niet. drie mensen in een rij staan, willen ze dat er een kassa open gaat. Overal moet de natuur het ontgelden en de burger betaalt het gelag. We zouden moeten gaan nadenken dat als er alleen NL is of wijzelf voldoende natuur hebben en voedsel om aan alle huidige eisen om gezonde te kunnen leven. Met 18 miljoen mensen is NL overvol en plegen we dus roofbouw op de wereld. De winsten zijn nog nooit zo hoog geweest maar de lonen van de burger (koopkracht) is vanaf de jaren 80 niet meer gegroeid. In de jaren dertig waren de inkomensverschillen 4 keer modaal, nu is dat 4000 keer.
  We moeten terug naar kleinschaligheid

  1. Capo

   @Geen Twijfel: Goed betoog!

 12. ruudjeenjose

  Stem op de PVV of het FvD
  Dat betekent einde islam en einde asielparasieten.

  1. Capo

   Goed advies Ruud!

 13. wheelboy

  Een Vereenigde staten van Europa zou op zich niets mis mee zijn zeg zelfs ik als PVV stemmer .Maar dan wel opbouwend op een heel andere manier als nu .Zo worden landen erbij getrokken die op een veel lager welvaart niveau zitten als de noordelijke landen . Men had de interne vrijheid moeten geven pas als men op een bepaald niveau zat .Nu zie je dat heel het Oostblok deze kant uit komt en das een van de brexit redenen .Dan verspilling van subsidies waar landen alleen naar hun eigen bevolking kijken ipv Europees ver . Mooi voorbeeld landbouw subsidies . Dan bv het Franse eigenbelang door elke maand in Straatsburg te vergaderen wat miljoenen kost . Het illegalen beleid . Dan Italië en div zuid landen die bergen met schuld maken wat ons straks gaat opbreken en wij vrachtwagens met geld ri Rome kunnen brengen en de rijen bij de voedselbanken eens zo lang worden . Dit alles heeft mij als federalist doen denken mooi maar nu nog even niet . Als ik vandaag voor of tegen een EU zou moeten stemmen dan zou ik Tegen stemmen ondanks dat ik voordelen zie als er echt een verenigd Europa is . Een gezamenlijk leger dat niet afhankelijk is van de US en een tegenwicht kan bieden als de Rus daadwerkelijk iets zou willen .Wat de geschiedenis geleerd heeft is dat als je een groot land bent met een groot leger je minder snel word aangevallen als vele kleine landen met kleine legers . Ook vorm je een beter economisch groot machtsblok .

  1. Capo

   VS-EU zou kunnen als je daarbij directe democratie naar Zwitsers voorbeeld invoert, hiermee is de participatie van de burgers geborgd.

   1. wheelboy

    Capo.
    Dat bedoel ik dus .Meer democratie .Geen eigenbelang landen .Eigen taal met een centrale taal die de toekomst dan allemaal spreken . Gekozen EU president enz .En als landen net als Italie bv en Griekenland er een financieel potje van maken onder curatele stellen . En af van dat veto recht gewoon meerderheid beslist .Nu bv kan Frankrijk het tot in den einde tegenhouden dat straatsburg vergaderen wordt afgeschaft .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.