D66-minister Sigrid Kaag waarschuwt Nederland voor FVD en PVV: er heerst ‘een donkere en dreigende stilte’ over populisme

Het populisme van Forum voor Democratie en de PVV is het nieuwe kwaad. Aldus D66-minister Sigrid Kaag.

Dat D66’ers niet zo veel op hebben met de democratie wisten we al langer, maar minister Sigrid Kaag maakt het nu wel héél bont. In de Abel Herzberglezing, die ze vandaag hield in Amsterdam, haalt mevrouw de minister namelijk op ongekend harde wijze uit naar Forum voor Democratie en de PVV, partijen die volgens haar levensgevaarlijk want populistisch zijn.

Het eerste en grootste probleem is, aldus Kaag, dat er een “donkere en dreigende stilte” in Nederland heerst als het gaat over het populisme ‘en de bedreigingen daarvan voor de democratische rechtsstaat,’ aldus Trouw in een samenvatting van de woorden van de minister. Ze wil dat de politiek én de samenleving duidelijk weerwoord geven op “het kabaal van de stem van de angst.” En die stem is dan dus het populisme.

Niet alleen moeten de PVV en de FVD als partijen het ontgelden, en het populisme als beweging, ook kiezers van die partijen kwamen aan bod. Volgens Kaag is het namelijk “onverteerbaar dat delen van de samenleving vatbaar zijn voor halve waarheden, manipulatie, fake news, die de internationale orde typeert als ‘cultuur-marxistisch project’.” Dat laatste is natuurlijk een directe verwijzing naar Thierry Baudet. En die andere opmerkingen waarschijnlijk óók. Toch wat apart aangezien D66 zich zelf aan de lopende band schuldig maakt aan manipulatie en leugenachtigheid, maar hé, blijkbaar mogen ‘mainstream partijen’ dat probleemloos doen.

Mevrouw ging verder:

Zonder de PVV en Forum voor Democratie bij naam te noemen, kritiseert de minister daarbij de ideeën van Geert Wilders en Thierry Baudet. Die ideeën krijgen te weinig repliek, vindt Kaag. “Er heerst een bepaalde stilte in de samenleving, in de politiek. De stilte van wel horen wat er geroepen wordt, maar het er niet over hebben, en er ook niet echt iets aan doen”, aldus Kaag.

 

Nou heeft ze gelijk met haar kritiek op het achterlijke voorstel van de PVV om de koran te verbieden, maar haar waarschuwing inzake FVD (“mensen worden verleid met een bedrieglijke notie van een romantisch 19de-eeuwse nationalisme”) is volstrekt onzinnig.

Afijn, Baudet en Wilders weten het dus: wat een minister betreft zijn zij en hun partijen levensgevaarlijk. De enige vraag is: wil mevrouw binnenkort met een verbod komen op dat soort ‘populistische’ bewegingen of laat ze de democratie toch maar haar gang gaan?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

113 reacties

 1. DolleDries

  Schijnbaar vindt Michael dat je onder de noemer van godsdienstvrijheid niet een boek mag verbieden wat als doelstellingen niet onder doet voor mein Kampf.
  Beide boeken roepen op tot Joden haat, vernietigen van anders gelovige en denkende. Beide boekende lezende zou je zelfs de Koran gruwelijke en bedreigende moet vinden als Mein Kampf beide boeken hebben al een massa bloed aan de handen

  1. IJsbrand Koudvuur

   DolleDries kent ‘Mein Kampf’ en de koran van horen en zeggen…

   Heb jij überhaupt ‘Mein Kampf’ gelezen, of praat je uit gemak maar die peroxide-indo na, die alles wat ‘m niet aanstaat met de islam vergelijkt!?

   1. Capo

    Sigrid Al-Qaq

    1. Ni28

     De Palestijnse tak van D66, haha.

     1. shidaian

      hahaha, die is goed. Moet ik onthouden

     2. Capo

      @Ni28: Ik heb net de lezing van mevrouw Al-Qaq even doorgenomen. De goede verstaander leest de woorden van de “vredestichter” die denkt dat als je de islam met rust laat, het vanzelf wel goed komt.

      https://i.imgur.com/tuC7GLf.jpg

   2. Holland

    Als volbloed nazi kent IJsbrand Koudvuur ‘Mein Kampf’ van buiten. Hij is immers telg uit een NSB-gezin en werd daar uren overhoord over de geschriften van zijn Führer. Hij kan het boek dromen!

   3. DolleDries

    Je zou ze nog niet eens hoeven te lezen maar kijk wat de gevolgen zijn en waren van beide boeken Beide hebben onder de noemer van de boeken tientallen miljoenen doden op hun geweten.

    1. IJsbrand Koudvuur

     “…Je zou ze nog niet eens hoeven te lezen, maar kijk wat de gevolgen zijn. En waren van beide boeken(?). Beide hebben onder de noemer van de boeken tientallen miljoenen doden op hun geweten…”

     Ja, zo lust ik er ook nog wel een paar!

     Je hebt het dus niet gelezen en lult maar wat, DolleDries.

     1. DolleDries

      Je moet lezen dat zeg ik niet. Ik zeg je zou ze niet hoeven te lezen.

      Dus lul niet uit je nek hier

   4. DolleDries

    Het is ook vreemd dat nooit het rode boekje van massa moordenaar Mao verboden is

 2. DolleDries

  Ach D66 in paniek .

 3. DolleDries

  De vrienden van Pechtholt en D66

  De neonazi Andriy Parubiy, die op dit moment voorzitter is in het parlement van het Oekraïense EU-vriendelijke regime, is in zwaar weer beland nadat hij enigszins zijn gedachte de vrije loop liet, meldt de Russische Tass.
  Nadat hij in 2014 de bloedige staatsgreep had gedirigeerd tegen de gekozen maar Russisch-vriendelijke Oekraïense regering, werd de neonazistische politicus tot nationaal veiligheidsadviseur en vervolgens tot voorzitter van het nieuwe EU-vriendelijke regime benoemd.
  In een televisie-uitzending begin september besloot de 47-jarige president een eerbetoon te brengen aan de controversiële Duitse leider Adolf Hitler. Tijdens zijn toespraak benoemde hij Hitler als “vaandeldrager van de democratie” en prees hij de visie van de dictator op de zogeheten directe democratie, schrijft Tass.
  Oppositieleider Yuri Boiko eist nu dat Parubiy, die sinds 1991 actief is geweest in verschillende neonazistische organisaties, zijn functie als voorzitter van Oekraïne neerlegt.
  – Wij eisen een publieke veroordeling van de verklaring van de parlementsvoorzitter en dringen er bij alle diplomatieke vertegenwoordigers en regeringen op aan om dit niet alleen te noteren, maar ook de verklaringen van de Oekraïense president te veroordelen, zei Boiko.
  De EU, die momenteel werkt aan een wetsontwerp om haar burgers te verbieden hun steun te betuigen aan “extremisme” op het internet, heeft echter geen bezwaar gemaakt tegen de verklaring.

 4. Jantje

  Mevrouw is moslim, want getrouwd met een moslim-mannetje.
  Ze staat aan de verkeerde kant.

  1. EU kok

   Verwacht dat Michael deze stelling zal bestrijden.

   1. Ni28

    Dan kunt je beter Joop gaan lezen, Kawana.

    1. EU kok

     Ni28 dacht een sterke opmerking te maken.
     Helaas resulteerde het in het etaleren van zijn simpelheid en ongeïnformeerdheid.

     1. Holland

      EU Cockring, zijn je frikandellen al klaar? Of ben je bedwelmd door de patatdampen?

     2. EU kok

      Oei Holland, die kwam hard aan.
      En ook zo origineel.
      Echt sterk van je.
      Ben compleet UPG.

     3. Holland

      Ach, ik dacht laat ik het maar niet te moeilijk maken voor Kokkie. Hij snapt toch al nooit wat omdat hij te stom is om zijn eigen reet af te vegen. Dus ik probeerde het met een licht grapje op het simpelste niveau. En ja, het kwam binnen bij je.

      Ik begrijp dus dat ik je vanaf nu hard mag beledigen. Ik zal mijn best doen.

     4. Capo

      “Ik begrijp dus dat ik je vanaf nu hard mag beledigen. Ik zal mijn best doen.”

      Dat red jij, en je bent bij Cock aan het juiste adres!

     5. Ni28

      Expliciet voor jou moet ik de opmerkingen simpel houden, kokkie.

  2. Dubbele Komma

   Precies jantje!

 5. Eugenie de la Fleur

  Heel goed van minister Kaag om het bruine populisme van de heer Baudet aan te pakken

  1. Capo

   Willem Svetlana, de natte scheet.

  2. Dubbele Komma

   Hamas is pas vriendelijk volgens eugenie tengo eu cuck!

   😀

   1. Aytas

    Sjun
    Denk dat het financieren van terrorisme door olie van deze regimes te blijven kopen erger is. Ik vind het respecteren van andere culturen niet per definitie slecht, had ze dit niet gedaan was contact niet mogelijk, behalve door handel waardoor je dit afgrijselijke regime in stand houdt.

    1. Capo

     Blablabla Willempie!

    2. Dubbele Komma

     Rot op aytas dopper!

     😀

     Je bent nogal ongeloofwaardig met je LSD gezwam.

  3. Ni28

   Ontlasting van Kawana door Svetlana gedeponeerd.

  4. wheelboy

   Eugenie
   Ooit van democratie gehoord .Schijnbaar niet . Mij staat het gewaffel van Klaver en het kabinet niet aan .Maar mensen hebben er op gestemd dus heb je dat te respecteren . Das Democratie .Dat je het niet eens bent met een bepaald gedachte goed kan . Maar onwaarheden te vertellen over partijen media die eea manipuleert .Moet niet kunnen en mogen . En dat gebeurt hier maar al te vaak .Overigens je ooit eens afgevraagd hoeveel we met n alle betalen om die goudzoekers aan de vreet te houden . Nee tuurlijk niet .Kan je wel verraden dat menig tegenvaller die voor lastenverlichting burgers afgelopen jaren niet is doorgegaan in de asiel pot beland is .

 6. Ni28

  Het is te makkelijk om je tegenstander zwart te maken als je zelf niet overtuigend bent. Sterker, als je zelf de oorzaak bent van het ontstaan van partijen zoals PVV en FvD. Dan doe je iets niet goed of zelfs erg slecht. Als je alles goed en naar tevredenheid doet is er voor die partijen geen voedingsbodem en geen reden om zich te ontwikkelen. Benoem liever je eigen fouten dat is een goed begin.

  1. Holland

   Zo is het precies Ni28.

 7. Gerlos

  Hoe meer stemmen hoe beter.

 8. A3aan

  De PVV, FvD en een “donkere dreigende stilte”, daar wordt ik niet nerveus van, eerder krijg ik de kriebels van het islam kabaal.

  1. Dubbele Komma

   Ja en dat zegt iemand met een door bloed doordrenkte hoofdlap op…

   Een terroristenlover.

 9. fusilier

  Er broeit wat in de samenleving dat klopt? Mensen pikken het niet langer dat ons land word overgenomen door de tsunami aan ongecontroleerde gelukszoekers en islam terroristen, die hier helemaal niks te zoeken hebben en onze samenleving uitholt en tegen elkaar opzet.

 10. Duke

  Die donkere dagen zijn er al sinds Rutte aan de macht kwam. Kijk maar eens een horrorfilm en je ziet de duivel net zo lachen.

 11. Ruth

  wat een k*twijf, omdat de globalisten allemaal voor de islam zijn en de populisten niet, zijn de populisten een gevaar voor Nederland volgens haar.
  ze kijkt zeker nooit naar opsporing verzocht dat achterlijke wijf. misschien is ze ooit op haar hoofd gevallen dat haar bovenkamer niet meer zo’n helder beeld weergeeft.
  ze is trouwens helemaal niet geschikt voor de functie die ze nu heeft, want ze is duidelijk pro islam en dan ook nog getrouwd met zo’n nep palestijn.

  1. Dubbele Komma

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden Ruth.

   1000% gelijk!

   1. Troelstra

    Zo denk ik er ook over.

    1. Baaz

     Sigrid Al-Qaq, de Filistijnenvriendin. Strooien met onze miljoenen richting de Hamasterroristen

  2. Ernst Quispel

   “wat een k*twijf”

   Niveautje, Ruth!

 12. PMG

  Sla het compendium 2083 van Andrew Berwick er maar eens op na, dit is precies wat daarin wordt voorspeld, dit is de strategie waarmee men de democratie de nek om wil draaien in Europa.
  Bent u ooit gewaarschuwd voor D66 dat zij levensgevaarlijke lijkenpikkers en zakkenvullers zijn en verder willen bepalen wat u wel en niet op internet mag schrijven en/of lezen?

 13. Ritter

  De bedreigingen van onze rechtstaat komen niet van de PVV of FVD maar van de islam die ,door instroom en geboorte, steeds meer invloed krijgt in de politiek.

  In de grote steden van Noord/West Europa zijn sommige wijken islamitische enclaves geworden waar de autochtone bevolking is “vervangen” door islamitische migranten en waar op de “islamitische” wijze word geleefd.

  De PVV en FVD heeft nog nooit een aanslag gepleegt op opgeroepen tot geweld.

  De islam heeft in Europa al talloze aanslagen gepleegd en de veiligheidsdiensten hebben het enorm druk om aanslagen te voorkomen vanuit islamitische hoek.

  Daarbij willen veel moslims in Europa de Sharia rechtspraak invoeren. Deze Sharia rechtspraak in niet compatibel met onze westerse rechtspraak. Enzovoorts.

  Kortom, het is niet de PVV en FVD die een bedreiging vormen voor onze samenleving maar het is de islam die dat doet.

  NRC checkt: ‘Vijftig miljoen moslims accepteren geweld’ – dat blijkt te kloppen
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/04/vijftig-miljoen-moslims-accepteren-geweld-6023657-a1539706

  1. Frits Jansen

   Wilders pleit op advies van zijn advochten niet voor geweld, maar hij neemt wel willens en wetens het risico dwazen als Breivik te motiveren tot geweld.
   Zijn veel moslims voor geweld? Dat begrijp ik best, want ze worden door islamhaters tot het uiterste getergd. Indirect is Wilders en zijn buitenlandse consorten de belangrijkste oorzaak van geweld.
   In het strafrecht spreek je dan van “voorwaardelijk opzet”, en dat is het zo strafbaar als gewone opzet.

   Maar de rechtse wegkijkers van DDS zullen mij ongetwijfeld voir gek verklaren.

   1. Adriaan

    @Jansen, ‘Dat begrijp ik best, want ze worden door islamhaters tot het uiterste getergd.’ Dit is de lacher van de dag. Het geweld zit in hun genen. Lang voordat westerlingen zich met hun politiek en oorlogen gingen bemoeien. Je mag dan wel rechten hebben gestudeerd, maar leren nádenken, was niet jouw sterkste kant.

    1. ReJa

     @Adriaan. Fritsie heeft helemaal geen rechten gestudeerd want bestaat zelfs helemaal niet. Is op deze site door de persoon achter hem zelf erkend. Frits Jansen bestaat niet, is louter een nickname. Hij is zogezegd ook al briljant technicus geweest die onder andere met printers door europa heeft gezeuld. Fritzl pro islam (hoeveel vluchtelingen zou zijn grote leider slash eigenaar al liefdevol hebben opgevangen op eigen kosten in zijn eigen huis?) is 1 van de trollen uit de brigade van ons aller welbekende willempie hoor je overal willempie is een raar geval.

     1. Adriaan

      @ReJa, als ik zijn teksten lees, klinkt dat heel erg juridisch en hij reageert ook veel op juridische vraagstukken. Vandaar mijn conclusie. Misschien heb ik het mis. Rechtenstudie vraagt namelijk een zeer goed geheugen. Het erin stampen van gortdroge wetteksten. Intelligentie is een heel ander verhaal. Om rechten te studeren, hoef je niet slim te zijn.

   2. wheelboy

    Frits ,
    wat een domme opmerking .Dus als ik jaren door een overheid getergd word dan geeft dat mij het recht om er op los te schieten ? We leven in een democratie .En dan stemmen we op een partij waar van we denken die partij doet in mijn ogen het meeste wat ik wil .Geweld is nooit de oplossing . Al ben ik bang dat dit wel keer gaat barsten hier in Europa zodra het economisch slecht gaat . En dan moet je niet wijzen na diegene die dat geweld plegen maar na diegene die het zover hebben laten komen en er als eerste bij zijn om met het vingertje te wijzen . Wie de weimar geschiedenis kent weet ook hoe Adolf Hitler aan de macht is kunnen komen .

   3. Ni28

    Wilders is al honderden jaren bezig met de islam oorlogen tussen divers stammen. Had niet gedacht dat zijn invloed zo groot was.

   4. sjun

    Niet enkel wie bezorgd is om eigen portefeuille, lijf, have, kroost en cultuur vraagt zich af wat je tot zulke reacties motiveert,

   5. sjun

    Jouw redenering volgend neemt Angela Merkel willens en wetens het risico op afslachting van Duitse tieners door de kat op het spek te binden met import an gewelddadigen uit het Midden Oosten en Afrika. Die mensen worden door die argeloze blonde meisjes tot het uiterste verzocht…

  2. Aytas

   Tuurlijk zijn bommen op Bagdad geen terreur. Mali geen diefstal en ga zo m

   1. Stanly2000

    En toen kwam de zuster met de pillen!

    1. Pecunia

     En de witte jas met hele lange mouwen.

 14. Ritter

  Een van de gevolgen van de (vaak illegale) massa migratie van moslims naar Europa. Je zult Kaag er niet over horen.

  Ondenkbaar in Israël: Kwart van de vrouwen in Frankrijk durft de straat niet meer
  https://brabosh.com/2018/09/29/pqpct-kio-2/

 15. Ben Zine

  “een donkere en dreigende stilte”

  Oei… Kaag is aan het demoniseren geslagen. Daar hebben ze bij D66 wel een handje van. Wie herinnert zich nog Thom de Graaf, die Anne Frank inschakelde om Fortuyn te demoniseren ? Kennelijk heeft deze linkse antisemitische haatheks haar lesje nog altijd niet geleerd. Pechtold, Ollongren, Kaag… D66 is echt het allerergst. Wat een verachtelijke partij, en wat een verachtelijke mensen.

 16. Bloem

  Kaag is een gevaarlijke vrouw. Haar loyaliteit ligt niet in Nederland

  1. Elu Thingol

   Bloem staat algemeen bekend als een leugenaar en heeft het liegen weer opgepakt.

   1. Bloem

    Elu = Tengo = Antisemiet die het gebruik van Zyclon B humaan acht en geweld tegen joden acceptabel vindt. Echt ongelooflijk dat deze man zijn gezicht hier nog durft te laten zien

    1. Elu Thingol

     Dat zijn twee leugens in één commentaar. Ten eerste ben ik Tengo niet en ten tweede heeft u dit commrntaar over Zyklon uit zijn verband gerukt. Holland zei toen weer eens iets stompzinnigs over het vermoorden van mensen met zoutzuur, waarop Kawana repliceerde dat de Nazi’s de Joden op ee gruwelijke wijze de gaskamers injoegen, maar dat Zyklon nog altijd humaner was dan zoutzuur.

     Maar om naar het onderwerp te gaan: hoe weet u eigenlijk dat Kaags loyaliteit niet bij Nederland ligt? Heeft u dat weer uit uw duim gezogen?

     1. Ni28

      U bent Tengo niet. Nee, u bent maar een van de koppen van Tengo/Dopper, de tienkoppige draak, sorry, trol.

     2. Elu Thingol

      Simpele ziel.

    2. Capo

     @Bloem: Amen!

  2. Janna47

   Heeft u heel goed gezien. Dit is met recht een slang, die we in de gaten moeten houden, want ze draait de feiten om…..De stilte heerst juist andersom… De Islam wordt met rust gelaten en daar wordt niet over gepraat door Den haag, terwijl rechts in de vuurlinie ligt…mevrouw is niet zo slim kennelijk, dat ze dit niet wil zien en dat ze onzin uitkraamt…..Het domme volkje slikt het weer en papegaait het na helaas…

 17. Bloem

  IJsbrand Koudvuur = Dopper/Quispel/Tengo/Guus. DDS verwijder deze nick (iJsbrand Koudvuur) s.v.p. ook ff

 18. nienke

  Dit zijn nu de afschuwelijke figuren die ons land naar de eeuwige jachtvelden wilt helpen.
  Verraad,gevaarlijke gekken,hersenloze domme mafketels.
  En het linkse tuig loopt erachter aan.
  Heb gisteren toevallig weer een film bekeken hoe de massa achter hitler aanliep in de tweede wereld oorlog en het doet me veel denken aan hoe het op het ogenblik weer is in Nederland half Ned. loopt weer achter die linkse gekken die niets geleerd hebben van die oorlog.
  Eeerst waren het de moffen die ons terroriseerden nu is het het linkse tuig en de levensgevaarlijke ideologie de islam.
  En een ieder die ons land wilt redden is gevaarlijk volgens die linkse ratten.

  1. Frits Jansen

   En volgens de rechtse ratten is iedereen gek en gevaarlijk de niet gelooft in de heilige strijd (“jihad”) tegen de islam.

   1. Stanly2000

    Fritsje, simpele ziel!

   2. sjun

    Nog een geluk dat Jan Sobieski en Eugenius van Savoye er destijds wel in geloofden.

 19. Frits Jansen

  Dit bericht is op zich zelf al een voorbeeld van misselijk populisme, want wat Kaag zegt is automatisch kabinetsbeleid, want het Kabinet spreekt staatsrechtelijk met één mond, en het is de eerste grondwettelijke plicht van Mark Rutte om dat te bewaken. Hij heeft dit dus goed gevonden.
  Maar DDS ziet een zoveelste aanleiding om D66 te bashen.
  Heeft het populisme dan geen bestaansrecht, als politieke beweging? Nee, dat heeft het niet, want populisten praten de kiezer naar de mond door ze knollen voor citroenen te verkopen. Nationalisme is daarbij een heel bedrieglijke oovatting: zou je niet trots mogen zijn op je eigen land? Die trots leidt echter onvermijdelijk tot gevaarlijke minachting voor andere volkeren. Dat Baudet “cultuurmarxisme” afwijst is een regelrechte aanmoediging tot discriminatie, tot neo-kolonialisme, in een verhullende quasi-chique term.
  Wilders indoctrineert en vergiftigt het land met het idee dat de islam verschrikkelijk is. Waarom? Omdat dit hem electoraal te pas komt. Wie durft te beweren dat er ook een gematigde islam bestaat wordt weggezet als knettergekke wegkijker. Want die ondermijnt Wilders z’n electorale strategie.
  En zo wordt ons ooit zo vredige landje politiek gespleten. Ik verloor er mijn broer aan. Ja hij leeft nog maar er is niet meer met hem te praten, dus voor mij is hij praktisch dood.
  Politiek en zeker het onoprecht, kwaadaardige populisme van Wilders en Baudet maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Steiner

   Goedemorgen knettergekke wegkijker.

   1. Holland

    Steiner: Frits Jansen is een uiterst simpele ziel die volledig ingepakt is door de propaganda van de MSM en niet meer in staat is zelfstandig een mening te vormen.

    Figuren als Frits Jansen zijn dan ook een stuk gevaarlijker voor ons land dan alle ‘populistische & nationalistische’ ideeen en plannen bij elkaar. Frits Jansen is een linkse fascist die Antifa promoot en geil wordt van iedere hoofddoek die hij ziet. Begrijpelijk, want Frits Jansen is een gesjeesde ex-asieladvocaat: dat zijn de ergste en fanatiekste debielen.

    1. EU kok

     En Holland laat zijn fantasie de vrije loop om zodoende rust in zijn hoofd te krijgen.
     Van elk onbekend persoon, en dat is iedereen hier, maakt Holland en plaatje wat hem het beste uitkomt.
     Zodoende geeft Holland zichzelf steeds opnieuw gelijk.
     Of hij het bij het rechte eind heeft valt te betwijfelen, maar voor Holland is het een soort overlevingstactiek.

  2. Stanly2000

   Fritsje vind je het gek dat je broer niet meer met je wilt praten?

  3. fenderbender

   Weet u wel wat sharia inhoud?
   U en de uwen zorgt voor gespletenheid, ik weet niet door welke bril u het leven aanschouwt, zal wel iets met een roze tint zijn

 20. poldi

  Ik wil het omdraaien in
  “PVV en FVD moeten Nederland waarschuwen voor dat linkse moslimknuffel en geldstrooi sujet Kaag” !

 21. penis aqua di rosa

  De hoofddoek heeft dus een negatief effect op gezond denkvermogen. Ik wens mijn dochters een veilige toekomst zonder genetische verdunning.

 22. nienke

  Fritz Jansen@.

  Ben je welewens in een islamland geweest???
  Ik heb er 20 jaar gewoond en ben ook vluchteling zou je die onleefbare situatie die zij daar hanteren ook in onze vrije westerse maatschappij willen hebben???
  Ze nemen 1 vinger en dan je hele hand.
  Zou je het leuk vinden als onze democratie ten val wordt gebracht door deze ideologie???
  Overal waar ook ter wereld waar de islam zich nestelt komt er oorlog de oorspronkelijke bewoners hebben niets meer te vertellen en dat gaat straks hier ook gebeuren.
  Denk er eens over na of ga een paar maandjes in een moslimland wonen.

  1. penis aqua di rosa

   Helemaal mee eens Nienke. Laat men mij eens één land, waar de islam staats-ideologie (verwarden noemen het een godsdienst) is, waar geen oorlog of stammenoverheersing heerst en waar vrouwen de vrijheid hebben, zoals wij die kennen.

 23. Duckday

  Deze vrouw is een gevaar voor Nederland Democratie is door D66 kapot gemaakt Vreemd dat de Nederlandse ministers toegeven angst voor de PVV enFvd doen ze vreemde uitspraken en negeren de wens van de kiezer

 24. rexm

  Wat heet populisme,?? Wat Kaag uitkraamt dat het stil is, dat klopt, in heel Europa is het stilte voor de storm en dat heeft niets te maken met de PVV of FVD.
  De bevolking begint langzaam wakker te worden, zou het advies aan Kaag willen geven dat men zijn koffers maar alvast moet inpakken.

  1. Mar

   rexm

   Waarom zou Kaag alvast de koffers moeten gaan inpakken?

 25. Viertel

  Gefaciliteerd door dagblad Trouw. Dan weet je uit welke hoek het waait.

 26. Two Ravens Black Kettle

  De minister van Palestijnen en terroristen. De woordvoerster van Rhianna waarvoor ze 100 miljoen van de Nederlanders gestolen geld neertelt voor ongebreideld virtue signalling.
  Een meer dan walgelijk figuur.

 27. ruudjeenjose

  De Nederlandse huichelaars en wegkijkers hebben hier weer het hoogste woord. Leve de PVV en het Fvd.

  1. poldi

   @ruudjeenjose, dan moet je voor de gein even de reacties lezen in Joop.nl.
   Tenenkrommend hoeveel huichelaars en wegkijkers haar bijna aanbidden.
   Walgelijk die reacties van al die linkse moslimknuffel wangedrochten.

 28. henk vintage

  De donkere en dreigende stilte valt over Europa als we niet snel de totalitaire ideologie verpakt als godsdienst verbieden in Europa.

 29. Ni28

  Waar is het goed voor om contact te houden met iemand die van jou misplaatste nederigheid eist? Niets cultuur want zij respecteren de onze ook niet. Waar heb je eigenlijk contact voor nodig met de Palestijnen, welke positieve inbreng hebben zij voor Nederland? Het is puur financieren van Palestijnse terrorisme waarbij je ook nog nederig moet gedragen want zij hebben het voor het zeggen. Het is puur bashen van Israel.

 30. H.Vaes

  Kaag en haar politieke trawanten beseffen niet dat …..het gevaar…..komt van zij…..die de boodschapper negeren.

 31. dijkbende

  Die “donkere en dreigende stilte” in Nederland geldt helaas vooral voor de Afro-Aziatische massa-immigratie en de islam, ‘en de bedreigingen daarvan voor de democratische rechtsstaat’ waar mevrouw blind voor is.
  En hoe zit het met de ‘kruiperige ijver’ om bij de elite in het politiek correcte gevlei te komen, in de daar heersende opportunistische baantjesjacht? Er is een treffend bijbels spreekwoord over een splinter in andermans, en een balk in eigen oog…

 32. Vliegenvanger

  Wat een vuile vieze gluiperige manier om andere partijen in een kwaad daglicht te zetten. Daar zijn ze altijd al mee bezig bij dat achterlijke 66 bende zooitje. Zelf liegen en bedriegen ze alles bij elkaar, en steeds andere partijen zwart maken.
  Ze zijn zo bang geworden om dat ze veel zetels gaan verliezen. Dat ze alles uit de kast halen wat mogelijk.is om mensen bang te maken. Ik hoop van ganser harte dat die hele klote partij D66 bij de verkiezingen zo hard af gestraft worden, dat er geen zetel meer over is. Van liegen bedriegen en de boel belazeren is het Nederlandse volk niet gediend.
  WEG MET D66!!!

 33. janszm

  Zo, v d Galien, alweer eenzijdig bezig?
  Mein Kampf is verboden, u vindt dat dat bij de koran niet mag.
  Oogkleppen.

   1. Capo

    Ik was prima geïnformeerd. Sinds de dag dat Becker online kwam heb ik die nick met Willem de multinicker verbonden, en het klopt. Net als enkele andere nicks die ook achter de hand worden gehouden omdat je hier niet welkom bent.

 34. janszm

  Noem mij een islam land, waar……..

  Naar eigen wens invullen.
  Als u barbarisme en armoede invult, komt u ver.

 35. Viertel

  Thierry Baudet komt binnenkort met een reactie. Dat belooft wat !
  https://twitter.com/thierrybaudet/status/1046739460896043008

  1. Capo

   @4tel: Zeker, Baudet is een aanstormend talent, een verademing op de stoffige 1848-stoelen die de Tweede Kamer wordt genoemd.

 36. Pescador

  zielige figuren daar bij die dictatuur partij, die gasten moeten proberen om een partij op terichten in turkije daar horen ze thuis, dat stomme mens met dat hoofd doekje om zet al die vrouwen die er juist vanaf willen te kakken en zij toont haar eigen onderdanigheid

 37. lanex

  Wat een onvoorstelbaar arrogante muts is Kaag. Laat mevrouw doorgaan met knippen en buigen voor de islam, kijk alleen al naar de schandalig nederige houding tegenover de Iraniër, ze is kennelijk niet gewend dat we hier niet in die achterlijkheid leven.

 38. Likoednl

  Geen woord in de lezing over Joden of zionisten, tijdens deze lezing die vernoemd is naar een vooraanstaande Nederlandse Jood en zionist. Maar wat kan je verwachten van Kaag? Zij had deze lezing nooit mogen houden.

  1. sjun

   Gotspe duidt de regelrechte omkering en moraalclaiming van mevrouw Al-Qaq op de AH-lezing het beste. Elke D66 stemmer kan persoonijk worden aangesproken op het naar voren schuiven en in haar politieke stoel houden van deze intrigante die als de Jan Pronk van Gaza bekend wordt. Sinterklazen van Nederlands belastinggeld en uitverkoop van Nederlandse belangen, niet alleen de PvdA werd er groot mee.

 39. sjun

  Er heerst vooral een lemmings luchtigheid over islamiserende infiltratie en waartoe dat uiteindelijk bij ongewijzigd beleid lijkt. Een blik op de culturele vernietiging in Kosovo en Noord-Cyprus verheldert waar het met de rest van Europa heengaat als er geen pas op de plaats gemaakt wordt zoals dit al in Polen en Hongarije gebeurt.

  1. sjun

   *lemmingse* luchtigheid

 40. Baaz

  Sigrid Al-Qaq stond niet op de kieslijst van D’66, ze werd pas lid toen een ministerspost opdoemde. Al-Qaq weet niet hoe het is om een bedrijfje of winkeltje te leiden, hoe het is om met producenten of afnemers te onderhandelen en ervoor te zorgen dat er voldoende inkomsten zijn om de huur te betalen. Al-Qaq heeft haar leven geleid in de gesubsidieerde wereld van de VN en hulporganisaties. Zij is Minister van Subsidie.

  Sigrid Al-Qaq is het establishment, zij is de macht, zij maakt haar opponenten stil door het referendum af te schaffen.

 41. sjun

  Altijd weer rijst de vraag welk volk deze vrouw eigenlijk vertegenwoordigt. Dat lijkt niet de Nederlandse gewone man of vrouw te zijn die gewoon de rekeningen van haar Gazaanse idealen en sinterklazerij ter bestendiging van terrorisme in en rondom Israel krijgt doorgeschoven via oplopende premies.

 42. Karel de Grote

  Sigrid Kaag is het nieuwe kwaad

  1. Baaz

   Sigrid Al-Qaq, Filistijnenvriendin.

 43. henkC

  Populisme?
  Populisme is…De kiezer iets beloven en er daarna geen moeite voor doet om het waar te maken.
  D66 probeerde deze “populistische” stunt met het referendum.

  Sorry kiezer…toch maar ff niet… “Sliep uit, Sliep uit.”

  Kortom…

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.