Arnhemse D66-fractie eist koffie tijdens raadsvergaderingen en dient protest in tegen nieuwe richtlijnen

Geen categoriesep 30 2018, 20:31
Dat D66 een opmerkelijke partij is, moge duidelijk zijn, maar dat de nieuwe kwaliteitsrichtlijnen van de Gemeenteraad van Arnhem de fractie zo tegen de borst stuit verwachtte niemand. De nieuwe richtlijnen ontmoedigen het gebruik van smartphones tijdens raadsvergadering en het halen van koffie. Vooral dat laatste is natuurlijk een grote ergernis. Begrijpelijk.
NOS Teletekst bericht dat de gemeenteraadsfractie van D66 te Arnhem protest aantekent tegen de nieuwe kwaliteitsrichtlijnen van de Gemeenteraad van Arnhem. De richtlijnen hebben als doel de kwaliteit van het raadswerk hoog te houden. Zoals iedereen weet, worden volksvertegenwoordigers steeds vaker afgeleid door hun mobiele telefoon en/of tablets. Om die reden staat in de nieuwe richtlijnen dat het gebruik van mobiele apparaten moet worden geminimaliseerd. Ook snoepen tijdens de vergadering wordt afgeraden. Maar het allerergste is toch wel dat het halen van koffie niet meer mogelijk is en raadslieden moeten wachten op een moment van schorsing. Dit zodat raadslieden niet voortdurend heen en weer lopen, iets dat logischerwijs voor hinder zorgt.
Het halen van een bakje koffie zou op gepaste momenten moeten gebeuren. Raadslieden klagen over het feit dat zij geen bakkie mogen halen, maar dat de griffier en voorzitter van de raad dit wel krijgen. 'Ongelijke behandeling!' is ongetwijfeld de Pavlov-reactie die door raadslieden in koor wordt geroepen. D66 tekent daarom protest aan tegen de nieuwe richtlijnen. De partij van Pechtold doet het bijzonder slecht in de peilingen en dit protest laat maar weer eens zien wat de prioriteiten zijn van de partij. Dat ze de koffie hard nodig hebben is evident.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten