De aap komt uit de mouw: Macron wil Europese beweging starten. Ja, ook in Nederland. En raad eens? De VVD en D66 willen meedoen!

Eurofielen verenigt u.

Nu weten we dus waarom Jeroen Dijsselbloem onlangs liet weten dat hij lid was geworden van Emmanuel Macrons partij En Marche. De man weet natuurlijk al langer dat de Franse president van zins is om overal in de EU toe te slaan; om ieder land te infiltreren met zijn eurofiele praktijken.

De beweging van de Franse president Macron komt ook Nederland opschudden. Komende week bezoekt de partijleider Christophe Castaner van En Marche ons land. De bedoeling is om een nieuwe Europese beweging te starten; een soort platform waar bestaande partijen en politici zich bij kunnen aansluiten.

De idee is dat de ‘beweging’ mensen uit “verschillende politieke hoeken” moet aanspreken, “maar vooral ook mensen die nog helemaal niet politiek actief zijn. En raad eens welke partijen al mee willen doen? Juist, het über-eurofiele D66… én de VVD:

De VVD en D66 willen zich wel bij het nieuwe platform aansluiten, maar aarzelen nog over hoe ze dat doen.

De “hoe ze dat doen” komt voort uit het ‘probleem’ dat beide partijen hun huidige fractie in het Europees Parlement, ALDE, nog niet meteen vaarwel willen zeggen. Ze willen dus uitzoeken hoe ze het lidmaatschap van ALDE kunnen combineren met lidmaatschap van de walgelijke, eurofiele, nationale soevereiniteitsondermijnende beweging van En Marche.

Oh, en dit is allemaal bekend geworden kort nadat Macron Europese ‘populisten’ de oorlog verklaarde en hen liet weten dat hij overal “de strijd” met ze zou aangaan. Met andere woorden, Mark Rutte en Alexander Pechtold gaan samen met Macron optrekken tegen de PVV en Forum voor Democratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Svetlana

  Voorwaar, Allah voert zijn taak uit. Waarlijk, Allah heeft voor alle zaken een maatgeving bepaald.

  Allahu Agbar!

  1. sjun

   Sinds wanneer is Allah een zetbaasje van Geory Schwartz. Sinds de tijd dat hij als het onzichtbare vriendje van Mohammed werd gezien is hij al niet meer serieus genomen door wie met Mohammed de kindervriend, misogyne afperser en plunderaar niet door een deur kon. Jij maakt het nog wat erger.

  2. Dubbele Komma

   Dit is gewoon een van de schizofrene persoonlijkheden van code123,tango huppeldepup,blue Mongol,Kim il kong,ijsbrand oetlul en noem ze maar op waarmee hij allang door de mand gevallen is die geesteszieke zwakzinnige.

   Voor de rest:

   STEMP PVV!

   NEXIT!

   1. Tengo Kawana

    Over schizofrenie gesproken.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Ik zie dat ‘T kommaatje ook mijn naam er tussen heeft gepriegeld…

     Hij snapt er niets meer van…

     Het brengt me wel in een lachstem(P)ing…

  3. deelszon

   @Svetlana allahh is satanisch en demonisch

   1. IJsbrand Koudvuur

    Deelszon…

    …Beter niet op Svetlana reageren.

   2. Capo

    @Deelszon: Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = CJD = Uiterst Links

    #multinicktrol

 2. Tengo Kawana

  Nieuwsgierig naar de concrete uitwerking maar het idee is fascinerend.

  1. Holland

   Nu ben jij als autist met een kokerblik natuurlijk al snel gefascineerd, Tanga slipje.

   1. Tengo Kawana

    Holland, ik heb het niet nodig om in de discussie opponenten uit te schelden, waarom jij dan wel?

    1. Dubbele Komma

     Jij discussieert niet lamlul. Jij probeert je oerdomme fascistische mening aan anderen op te dringen die nergens op slaat en totaal niks met de werkelijkheid te maken heeft.

     Alsof je uit probeert te leggen dat Dus je en wiske echt bestaan. En dat dan oeverloos proberen vol te houden totale debieĺe staatsmongool!

     In dit geval scheld ik niet ik stel gewoon feiten vast, hersenloze imbiciel!

     😀

     1. Tengo Kawana

      Het is inderdaad ‘imbiciel’ te denken dat Dus je en wiske echt bestaan.

      Gelukkig heeft Dubbele Komma ze kaarsrecht op een rijtje.

     2. Dubbele Komma

      Ik gelukkig wel,Ik ga mensen niet wijsmaken dat gras niet groen is maar paars. En maar door blijven drammen. Lamlul.

      Je snapt in ieder geval wat ik bedoel.

      Imbiciel.

      😀

  2. Dubbele Komma

   Hier heb je een voorbeeldje van de concrete uitwerking,dankzij medemoordenaars als jij:

   https://www.geenstijl.nl/5143907/avondlandkwartet-mogen-wij-van-jou-de-verrijking/

   Prachtig hoor! Het gaat steeds beter!

   NEXIT!

 3. Duke

  Heeft hij toestemming van ‘Wir schaffen das’-Merkel anders kan hij het vergeten ?

 4. Heinz

  Het is toch een goed streven. Al die kleine partijen die op een eigen manier de politiek willen domineren. Het absurde idee van natie staatjes die de toekomst zouden moeten bepalen van Europa. Een Nexit bepleiten..uit de Euro

  1. Dubbele Komma

   Ja heerlijk Heinz kappen met de EU. Oprotten met de euro. NEXIT!

   We hebben de 2e wereldoorlog niet gewonnen om alsnog in een dictatuur te leven!

   Dat jij daar als socialist op geilt interesseert me geen ene reet!

  2. sjun

   Ook dat laatste lijkt me een goed plan om te voorkomen dat er een instituut verder wordt opgetuigd dat in wezen dictatoriaal is en waarvan de flink door internationaal bedrijfsleven belobbyde politici nimmer ter verantwoording zijn te roepen voor wanbeleid. Maar laten we het proces volgen van burgers politiek bewuster maken, natiestaten en regio’s versterken en een politiek systeem van afgevaardigden per streek scheppen die tenminste binding met kiezers hebben.

  3. Siemien

   @Adolf Heinz “Het absurde idee van natie staatjes die de toekomst zouden moeten bepalen van Europa.”

   Ja democratie is hiermee failliet aldus onze Heinrich von Klinkerhoffen

  4. Tengo Kawana

   Er zijn nog veel mensen die de 19e eeuwse lappendeken van ministaatjes verkiezen boven een krachtige eenheidsstaat. Er zijn hier, geloof het of niet, zelfs mensen die een Nexit bepleiten.

   1. Siemien

    @Tengo “eenheidsstaat” laat ons niet lachen, die bestaat alleen op papier.
    Er zijn hier domoren die denken dat de Nexit geen vooruitgang is..

 5. cmsuijkerbuijk

  Gewoon een andere manier om Europa te veroveren.

 6. Ries

  Zou Macron echt tot doel hebben om Napoleon naar de kroon te steken? De arrogantie waarmee hij op het gestoelte zit, lijkt er wel op. Nu nog de hand tussen de knoopsgaten steken en beseffen dat het een heikele kwestie is en het hart vasthouden.

 7. Ries

  Sommigen vinden het idee fascinerend. Over welk idee hebben we het eigenlijk? Napoleontje spelen? Iemand die porbeert het beter te doen dan de EU op dit moment doet, is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Wie nog niet doorheeft welke beren langs deze heilloze weg loeren, wordt een ervaring rijker en een illusie armer. En u weet hoe het gaat met mensen die geen illusies meer hebben. Die worden trol!

 8. Adriaan

  Macron is ook in gesprek met groepen jongeren. Die zijn al gerekruteerd en oefenen in het marcheren.

 9. Elu Thingol

  De liberale fractie ALDE in het EP doet ook opzichtige pogingen Macron binnen te hengelen. Ziet u: de liberalen doen verwoede pogingen de macht van de christendemocraten te breken, de oppermachtige stroming binnen de Europese Unie. Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Spanje – allemaal christendemocraten. De liberalen – Benelux, Frankrijk – staan nog in de kinderschoenen.

 10. HierBenIk

  Wat is er nu erger: een mannetje dat zich voelt als een soort Napoleon (sloten ze gelukking op St. Helena op) en door Europa een soort kruistocht wil voeren of politieke partijen in een land die opkomen voor de eigen belangen van de bevolking en terecht kritisch zijn op immigratie, etc. ………

  1. Elu Thingol

   Frankrijk zou nooit de baas van Europa kunnen worden, als u dat bedoelt. Duitsland is Frankrijk qua economie sllang voorbijgestreefd. Churchill zag een Europa onder leiding van Frankrijk wel zitten en in Frankrijk werden ook de fundamenten van de Europese samenwerking gelegd.

   Duitsland is de absolute leider. En dat zal het ook blijven. In de EU kan Duitsland nu overigens haar gang gaan. Het gezonde tegengeluid van de Britten is niet meer.

 11. Ni28

  Macron zoekt slaafjes in Europa om Frankrijk weer groot te maken daar het hem zelf niet wil lukken en hij vindt altijd mensen die het niet door hebben. Frankrijk kan alleen door de EU groot worden, Nederlandse en Duitse geld is voor nodig. Een aalmoes voor eigen burgers en kassa voor Frankrijk. Het is al eens met de euro succesvol begonnen.

 12. Ni28

  Die lappendeken staatje met de gulden heeft anders goed gedraaid. En de burger had er nog wat aan wat je nu niet kan zeggen.

 13. Ni28

  Komt Dopper weer met zijn vrouw Svetlana. DDS holt achteruit.

  1. Tengo Kawana

   DFTT.

  2. Elu Thingol

   Svetlana is iemand anders, namelijk de trol Uiterst links/CJD. Deze ligt nu in een deuk om de reacties die hij met Svetlana heeft uitgelokt.

   De dochter van Stalin heette ook Svetlana. Ik bedoel maar.

   1. Capo

    Sneeuwvlokje!

    Als je in de sneeuw pist dat zie je een pisvlek. Je bent een pisvlekvriendje. Een smeltend sneeuwvlokje, kansloze supporter van een uitgespuugde ouwe brutaal. Meer dan 15 uur per dag en zeven dagen per week online om jullie smerige spelletje te etaleren.

    Elu schreef op 1 september 2018:

    “Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee en ga mijn activiteit op dit forum verlagen tot niets.”

    #doei

  3. Ni28

   TK reageert op Dopper waarmee de geschiedenis van een meerkoppige trol verklaard wordt .

   1. Tengo Kawana

    Ni28 is een nare trol die dit blog probeert stuk te krijgen.

    1. Capo

     De enige trol ben jij Willem, dat ben je al meer dan 15 jaar. Je bent als onkruid, onbeschaamd blijf jij je hier vertonen terwijl je talloze keren bent geband.

     Tengo schreef op maandag 27 augustus: Ik stop ermee.

 14. Ni28

  “Duitsland is de absolute leider”.
  Een echte EU zou geen absolute leider moeten hebben en dat is weer de oude probleem die de kop opsteekt. Een land bepaald wat de Unie moet doen en de tweede probeert het. Als vanouds met als resultaat twee wereldoorlogen. Wat voorkomen moest worden komt er steeds meer dichterbij. De EU schiet eigen doel voorbij.

  1. Elu Thingol

   Ik ben het hier mee eens. Het is een geweldig resultaat van de Europese samenwerking dat de rivaliteit tussen Duitsland en Frankrijk definitief is opgelost, maar Duitsland regeert in Brussel. Dat is een probleem en moeten we niet willen. Misschien wel een klein beetje leiderschap, maar niet de vinger in de pap die Duitsland nu heeft.

 15. Vliegenvanger

  Dat is dan een goede reden voor de PVV en FvD om die klootzakken het vuur aan d’r schenen te leggen.
  Het bewijst maar weer dat ook Macron ook onbetrouwbaar is. Dat clubje past goed bij elkaar.

 16. Rosasolis

  Macron is niet meer zo bewonderd in Frankrijk. Zijn idee van een “platvorm van verenigd Europese partijen” is niet nodig. En zal nooit werken. Omdat ieder land, en ieder partij heeft zijn eigen identiteit. Iedereen is eens dat EU moet zich vernieuwen.
  Maar het staat nog steeds bekend door de hele wereld als Verenigd Europa. De nieuwe
  EU afdeling VOLT, die wordt vertegenwoordigd door hoog-leraren, studenten, en
  hoog opgeleiden, werkt nu aan hervormingen binnen de EU. Voor geinteresseerden geeft Volt een wekelijkse nieuwsbrief uit: http://www.voltnederland.org

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.