Deugend geld smijten blijft bestaan! Serious Request gaat door

Het bleef even spannend, zou het nou wel of toch niet, maar de kogel is door de kerk dames en heren! Serious Request, de 3FM-actie, gaat door! Dat meldt een woordvoerder van NPO vandaag aan de Telegraaf.

Dit jaar wordt de tent gerund door Dj’s waar niemand volgens mij ooit eerder van heeft gehoord. Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen. Deze drie toppers mogen weer lekker vrolijk en gezellig doen terwijl half Nederland z’n zonden afkoopt voor een of ander probleem-van-de-maand terwijl de problemen van vorige edities natuurlijk nog steeds niet zijn opgelost.

Ik zei net natuurlijk wel ‘toppers’ maar eigenlijk zijn het ‘dalers’, als we de cijfers van de opbrengsten van de laatste jaren naast elkaar leggen. 2017 bracht ‘ruim 5 miljoen’ op wat eerlijk gezegd niks voorstelt.

Het lijkt dan ook wel alsof Nederland een beetje moe wordt van deze commerciële ‘traditie’ waar even een paar dagen leuk moet worden gedaan en we met z’n allen doen alsof er daadwerkelijk iets zinnigs met dat geld gedaan wordt. Als er toch ieder jaar een nieuw probleem aan de kaak moet worden gesteld en er slechts 5 miljoen tegenaan wordt gegooid, is het dan niet beter om voor een lokaal probleem geld in te zamelen? Hebben we hier niet ergens een vereniging waar het water aan de lippen staat maar altijd veel voor de buurt heeft betekend, of een kind dat een dure operatie nodig heeft? Ik ben onderhand wel een beetje klaar met ver-van-m’n-bed-show problemen die me moeten laten inzien hoe goed ik het wel niet heb. Ik heb liever een doel waarvan de bijdrage een merkbaar verschil heeft kunnen maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Gerlos

  Tijd om iets nieuws te verzinnen 3fm, de afgelopen acties waren geweldig maar helaas de sleur zit erin zie de opbrengst van verleden jaar en het jaar daarvoor toen heeft de helaas overleden Tijn de actie gered.

 2. fockingworst

  @gerlos weet je wat het is… die giel beelen moet met pensioen.
  Heb nooit begrepen dat die gozer zo lang kan werken met die ethos.
  Weg met giel

 3. Hetzalwelweer

  Giel is slimmer dan de rest en weet hoe het systeem werkt en kan binnen een korte tijd heel veel geld binnen harken….don’t blame him….het is het systeem…..zo werkt het….iedereen wil graag bij de 1% horen….want als je er niet bij hoort, zoals de gemiddelde Nederlander……you’re FUBAR….next

 4. sjun

  Het zal me volkomen jeuken wat NPO of RTL organiseren. Het enige dat me stoort is dat er via de belastingen verplicht aan ‘meer van hetzelfde’ mee betaald moet worden en dat er nog wel eens lawaai en parkeeroverlast van meer grootschalige initiatieven uitgaat.

 5. HierBenIk

  Ben er ook helemaal klaar mee. Verzin eens iets nieuws!

  Die Geel Beelen ziet er overigens niet uit, maar goed, daar kan ie niets aan doen 😉 En dit is natuurlijk niet ter zake 😉

  Willen we dan wel van de opbrengsten voortaan eerst de kosten van het hele organiseren in mindering brengen, want die zijn betaald met mij en uw belastingcentjes!! En dus, wanneer die niet verrekend worden, ook ongevraagd naar doel XXX worden overgemaakt….

  1. HierBenIk

   mij = mijn, sorry!

 6. Frits Jansen

  Is de DDS redacteur weer trots dat hij zelfs over dit feestje een naar stukje heeft weten te schrijven?
  Het valt me nog mee dat er geen link wordt gelegd naar die verdomde islamisering.
  Maar voortaan mag DDS me zijn ochtendhumeur besparen.

  1. Ad Infinitum

   Perfekte analyse. De foto er bij en de schrijfstijl. Nog even en dan gaat het over witte en bruine chocolade korrels…Echt nieuws !

 7. nydfr

  Moet dit artikel serieus genomen worden met alle fouten die er inzitten? Giel Beelen wordt niet meer rijk van NPO geld want zit sinds alweer bijna een jaar bij Veronica. De DJ’s die genoemd worden zijn de DJ’s van vorig jaar, die van dit jaar zijn nog niet bekend namelijk. Domien zit daar sowieso niet bij, want hij werkt vanaf 1 oktober bij Q-Music. Voor de rest helemaal eens met de strekking van het betoog, maar die sneeuwt m.i. onder door deze domme fouten.

 8. henk vintage

  Jaarlijkse feestje van de zelfpijpers van de publieke omroep.
  Voor welk buitenlands shit doel is het dit jaar?

 9. Duke

  Wat zijn de goede doelen dit jaar? Iets voor bij de Toyota’s van Rutte, witte onderbroeken voor metoo-aanranders, een voorraadje anti-Trump t-shirts of wat anders?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.