Dreigingsniveau van Nederland wordt niet veranderd: concrete dreiging van terroristennetwerk is weg

Aangezien er in Nederland de afgelopen tijd nogal wat te doen is geweest met een aanslag in Nederland, potentiële aanslagen en opgepakte terroristen, kunnen we het ons natuurlijk goed voorstellen dat het dreigingsniveau omtrent terrorisme wordt verhoogd. Toch is daar niet toe besloten, aangezien het oppakken van de zeven terroristen ervoor heeft gezorgd dat de concrete dreiging van dat netwerk weg is.

Vanmorgen zijn voor het begin van de ministerraad de premier en de betrokken ministers bijgepraat door de Nationale Politie en de AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst.

De korpschef van de Nationale Politie Akerboom benadrukte na afloop dat de veiligheidsorganisaties, de politie en het Openbaar Ministerie erbovenop zitten. Het hoofd van de AIVD Bertholee wilde niet meer zeggen dan dat de diensten nauw samenwerken en bezig zijn met de veiligheid van Nederland.

Waarom verhogen we het dreigingsniveau dan niet? We zitten al jaren op het een na hoogste niveau, maar er is nog niet genoeg dreiging om het dreigingsniveau te verhogen. Dan zou er rekening gehouden worden met een terroristische aanval op de korte termijn. Eentje die de politie en de inlichtingendiensten misschien niet op tijd kunnen tegenhouden.

Voor een leuk informatief filmpje daarover:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Crassus

  Code rood en tegen de sleepwet stemmen? Ongelooflijk. Wat moet je nu met de hoogste risicokwalificering als je belemmerd wordt op gebied van inlichtingen inwinnen. Dan moet de privacy er maar aan geloven denk ik dan maar. Voor de veiligheid. Meen ik !

  1. Capo

   @Willem: “Meen ik”

   1. Adriaan

    🙂

   2. swetsnek

    O ja #Capo zeer zeer zeker ons willempie

  2. Frits Jansen

   U zou zich geweldig thuis hebben gevoeld in de DDR, waar de STASI ervoor zorgde dat iedereen iedereen in de gaten hield, en zelfs echtgenoten elkaar niet konden vertrouwen.
   Heerlijk veilig. Waarom waren er dan toch mensen die dit paradijs probeerden te ontvluchten, met levensgevaar of tenminste de kans op een zware straf wegens “Republikflucht”.
   Concreet is het gevaar van massaal afluisteren niet alleen dat je je voortdurend bespied weet, maar ook dat je bij vergissing kunt worden gearresteerd. Als er massaal wordt afgeluisterd en in 0,1% van de gevallen een verkeerde conclusie wordt getrokken worden duizenden mensen opeens verdachten, van wie er waarschijnlijk een aantal ten onrechte in de gevangenis komt. Veiligheid boven alles!
   Massale “surveillance” betekent dat computers moeten worden gebruikt om met algoritmen gevaarlijke medeburgers op te sporen, en we weten dat die veel fouten maken, wat alleen maar erger wordt als onder politieke druk de algoritmen zo scherp worden afgesteld dat ook in twijfelgevallen meteen groot alarm wordt geslagen. Algoritmen verschillen van wetten in die zin dat ze zonder “redelijkheid en billijkheid” worden toegepast.

   Dikke kans dat de autoriteiten het zo druk krijgen met al dat afluisteren dan

 2. Gerlos

  Je kan erop wachten dat deze vredelievende ??? moslim terroristen in actie komen.

  1. Morales

   Het dreigingsniveau zal pas substantieel kunnen gaan dalen als we grondig gaan deislamiseren. En dat betekent dat Europa van die Moslims af moet zien te komen.

   1. Frits Jansen

    Nee, dat gebeurt pas als Wilders met pensioen gaat en de islamhaat langzaam wegebt.
    Goed nieuws: Floortje Dekker zoekt een afgelegen eilandje waar Wilders een rustige oude dag kan slijten. Tot hij begint pakweg de Far Oer te de-islamiseren. Er schijnen speciaal geprogrammeerde metaaldetectoren te zijn die aanslaan bij het minste geringste islam in de grond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.