In woord en beeld: partijkartel (inclusief GroenLinks en PvdA) feliciteert elkaar na geslaagde theatervoorstelling APB

Het is één grote schijnvertoning.

Toen Thierry Baudet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen liet weten dat hij zich niet geroepen voelde om actief mee te doen aan het debat, omdat het één grote schertsvertoning was, reageerde de rest van de Kamer a) furieus en b) door hem keihard uit te lachen. Het was belachelijk wat hij zei! Hij maakte een lachertje van de democratie! Het was een schandaal! En meneer was ook nog eens een clown omdat hij zich blijkbaar zo verheven voelt boven de rest van het parlement.

Nou, beelden die opgenomen werden direct na beëindiging van het ‘debat’ bewijzen dat Baudet honderd procent gelijk had. Het was een schijndebat, een theatervoorstelling voor de bühne.

Zoals Baudet terecht stelt op Twitter:

“De jaarlijkse tweedaagse (48 uur schijnluisteren, schijndebatteren en schijnmoties) zit er weer op. Steun FVD om deze schertsvertoning, deze parodie op een parlement te veranderen.”

Dat is natuurlijk écht wat er gebeurt in Nederland. Onze Tweede Kamer is een fopparlement. Zelfs de betrokkenen zelf nemen het volstrekt niet serieus.

Het ergste zijn, natuurlijk, de beelden van Klaver en Asscher. Dit zijn zogenaamd twee ‘oppositieleiders.’ Asscher maakte zelfs ‘indruk’ tijdens het debat als we het mediakartel moeten geloven. Maar wat blijkt duidelijk op dat screenshot hierboven? Ook dat was deel van de theatershow. Het was allemaal niet eens bijna gemeend. Ze hielden een voorstelling, en feliciteerden elkaar nadien dat ze het publiek weer een geweldige show hadden voorgeschoteld.

Schandalig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. fockingworst

  De Muppets show is gebaseerd op dagelijkse gebeurtenissen en de realiteit.
  Het theater dat de 2e kamer heet is een grote stinkende pot vol leugens list en bedrog.

  1. hans-e-pans

   Mijn vader zei vroeger al “Niets gebeurd zonder een reden”.

 2. Ries

  Walgelijke beelden. De partijpolitiek is stervende en terminaal. Weg met deze poppenkast met een hoog Jan Klaassen en Katrijn-gehalte.

 3. droef

  Ontluisterend om het ongedierte aan te zien wat ons tracht te ‘besturen’……..hooivorken en gedecoreerde lantarenpalen zijn op zijn plaats…..

 4. Ni28

  Algemene beschouwingen is een goed georganiseerde poppenkast voorstelling voor volwassenen.

  1. Ni28

   De kloof tussen de burger en politiek is weer een stukje gegroeid maar dat zal Rutte niet meer boeien.

 5. fusilier

  Een high five , oftewel een hoge vijf is een handgebaar wat een triomf uitdrukt. In dit geval natuurlijk op het gewone klootjesvolk die alles maar voor lief neemt.

 6. Ni28

  Het hoort wel bij de ritueel waar men elkaar politiek uitscheld maar niet op persoon. Maar het sterkt de burger in zijn wantrouwen. Er zijn ook parlementen waar ze elkaar op de keel vliegen. Dat is beter voor de kijkcijfers maar niet voor het land. Maar ook dat gaan wij misschien meemaken.

 7. Bes Tolen

  De politici ontkennen systematisch heel veel van wat er in het land gebeurt (1). Wat er echt meer in detail gebeurt aan overheidsuitgaven en gebeurt in de hele organisatie, bijvoorbeeld met (een groot deel van) het personeel of (opzettelijk) foute invloeden op het te verrichten werk, onttrekt zich meestal aan de buitenwereld (2). De interesse van en controle door bovenbazen is er veelal niet. Onderdelen van diensten fungeren dan autonoom. De overheidsuitgaven en wat er gebeurt worden uiterst globaal waargenomen. Voor politieke en ambtelijke oppositie zijn er al helemaal weinig tot geen mogelijkheden.

 8. zeester

  Het maakt het allemaal wel heel erg doorzichtig en opzichtig Een andere vorm van transparantie die ook heel verhelderend is ……. brr

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.