Mark Rutte wil geen nieuwe discussie over een eventueel Kinderpardon, maar coalitiepartijen reageren anders

Nu de advocaat van Lili en Howick ook de moeder wil terughalen naar Nederland, wordt er terecht gesproken over eventuele consequenties. Het besluit van Harbers heeft een gevaarlijk precedent geschapen, niet alleen voor toekomstige uitgezette mensen die in de media willen verschijnen, maar ook voor een politiek debat over een Kinderpardon

Mark Rutte geeft duidelijk aan dat er geen sprake is van een discussie over een nieuwe Kinderpardon en dat die discussie er ook niet komt. Volgens onze minister-president gaat het hier om specifieke gevallen en niet om een precedent als inleiding voor een generaal Kinderpardon. De VVD’er zou dit ook niet aan zijn achterban kunnen verkopen en zeker Mark Harbers niet.

Het zet wel te aan het denken, want de fractieleider van coalitiepartner D66, Alexander Pechtold, geeft aan dat er gekeken moet worden naar de ‘groep’ kinderen die tussen het wal en het schip raken. Hiermee doelt die dus zeker op een specifiek Kinderpardon. Ik weet niet of ze niet goed hebben besproken wat het algemene standpunt is van de coalitie, maar ook Carola Schouten van de ChristenUnie geeft aan dat ‘het laatste woord er nog niet over gesproken is’.

De antwoorden van deze twee prominente leden van de coalitiepartijen zijn in strijd met wat Mark Rutte, als minister-president, heeft geantwoord op de vraag of er een discussie komt rondom een Kinderpardon. Is dit een teken voor nog een scheur in het bouwwerk van de coalitie binnen Rutte-III?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. wheelboy

  We gaan alleen in specifieke gevallen kijken althans Marc Rutte .Nou een generaal kinder pardon met alle aanhang is zeer specifiek daar zal het wel op uitdraaien .Maar waar het op uitdraaien moet is een snel asiel recht met geen vervolgprocedure . Waar de gewone burger zelf zijn advocaat kosten kan dokken als hij een gerechtelijk probleem heeft krijgen deze misbruikers er jaren lang een voor nop die wij als samenleving ook nog eens kunnen betalen .Dus een uitspraak van een rechter liefst binnen maand en dan blijven of wegwezen en einde discussie .

 2. Frits Jansen

  Armeniërs zijn christenen. DDS sympathisanten en ander rechts volk zoals VVDers zouden ze actief moeten werven als middel tegen de islamisering.
  Geen generaal pardon, maar veel meer: een terugkeerverbod voor Armeniërs.

  En voor Harbers onderschrijf ik de PVVer die ooit zei: homo’s terug naar eigen land!

  1. wheelboy

   Frits
   Ik ken ook partijen die zich in de 80s fel verzette tegen abortus (CDA en voorganger christenunie) en voor christelijke waarden staan .Waar Lubbers zijn poten niet van vrouwen af kon houden .Waar beide nu regeren met iemand die alle christelijke waardes langs de zijlijn zet maw regeren met de duivel .

   Ik ken ook nog een partij die wilde alles anders een gekozen burgemeester ,CDK ,1e kamer en een bindend referendum moest er komen .Ze stemde het weg D666

   Ik ken ook nog een partij die vond dat alles eerlijker moest (PVDA) nou dat hebben we 4 jaar mogen aan zien .Ze waren zo eerlijk dat ze bijna geen zetel over hielden .Braken sociale voorzieningen af zorgde voor nog langer rijen bij voedselbanken . En Recepten bij huisarts bleven liggen ivm dat bepaalde groepen het eigen risico niet kunnen betalen .
   Ik ken ook nog een partij van law en order (VVD ) nou als er ergens veel personen fraude gepleegd hebben en zelfs op de voorzitter stoel zitten neuken . En dat je struikelt over de gelukzoekers Goed gedaan VVD . En we geven 2 miljard weg .En trakteren de burger met een verhoging aardgas ,BTW laag tarief . En roepen hard dat iedereen er op voorruit gaat .Ongeloofelijk

  2. Fortiori

   In Turkije moest de Armeense kwestie aangekaart worden. De genocide op Armeniërs, geen kwestie van een opstootje. Actieve steun aan het Armeense volk is van belang. Ze mogen niet alleen staan. Trouwens, ik ken een Armeens gezin wat in de buurt waar ze wonen veel last hebben van de Turkse jeugd die lucht hebben gekregen over hun afkomst. Dat moet aanspreken.

  3. Tengo Kawana

   “homo’s terug naar eigen land!”

   🙂

   1. Dubbele Komma

    En mongooltje tengo erachter aan! Oppleuren.

    Geven we zn uitkering wel aan de moeder van die kinderen!

   2. Frits Jansen

    Eerlijk is eerlijk: dat heb ik niet zelf bedacht.

    Of ik het meen? Denk even na …

  4. Original NL

   Fritssss..
   Wij moeten helemaal nix werven, er zijn al honderdduizenden kanslozen in nl.
   Waarom willen onze trolletjes toch zo hartstochtelijk het overvolle nederland blijven aanvullen met gelukzoekers….on-be-grij-pe-lijk.
   Het gaat hier niet om christen of moslim..maar om gelukzoekers in het algemeen.

 3. Elu Thingol

  Volgens mij hebben Rutte & Co dit goed met elkaar afgestemd.

  Pechtold: “,,Het regeerakkoord is duidelijk (geen uitbreiding kinderpardon, ET)”, zegt ook Alexander Pechtold van D66. ,,We gaan echt kijken hoe die lange procedures die tot dit soort individuele drama’s kunnen leiden korter kunnen in de asielprocedure. Ik denk dat dat helderheid geeft.”
  Rutte: “Als we draagvlak willen houden voor een strikt en rechtvaardig asielbeleid dan moeten we economische migranten hier niet laten blijven.”
  Schouten: “Ik denk dat het laatste woord over deze zaak (Lili Howick, ET) nog niet is gezegd.”

  Dat uitbreiding van het kinderpardon is overigens wel een dingetje. Het heeft bij de ChristenUnie voor wat kopzorgen gezorgd. Uiteindelijk is het onwaarschijnlijk dat de partijen het regeerakkoord gaan openbreken, waardoor er geen uitbreiding van het kinderpardon komt.

 4. Vraagtekentje

  Tijd voor ontbinding van dit kabinet en nieuwe verkiezingen.

 5. Tengo Kawana

  Volgens mij moet het kinderpardon niet worden uitgebreid maar grenzen worden gesteld aan de duur van de asielprocedure. Als die voor kinderen langer dan drie jaar duurt zou automatisch asiel moeten volgen.

  1. Bloem

   Nog beter, wanneer het 3 jaar duurt, zetten we de ambtenaar in kwestie uit.
   Een procedure hoeft niet langer dan een maand te duren. Uitzonderingen daargelaten.
   Volgens mij is de regel nu al: Liegen=exit. Aangezien meer dan 90% liegt wordt de wachtrij alleen maar korter en is de procedure te verkorten naar 5 minuten bij de douane.
   Kom je via België, Duitsland of een andere veilige haven binnen heb je hier niets te zoeken

  2. Dubbele Komma

   Ga jij dat van jouw uitkering betalen mongooltje?

   Ik ben dr klaar mee. Jij mag mijn deel betalen van je uitkering mongooltje!

   😀

 6. Ritter

  Deze hele discussie maakt een ding heel duidelijk…………………………..het asielsysteem werkt voor geen meter.

  Mensen die de boel hebben belazerd krijgen asiel; uitgeprocedeerden worden niet uitgezet en verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die misbruik maken van de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler.
  —————————

  Lili en Howick zijn symbool van failliet asielsysteem
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/09/642839-642839/

  1. Tengo Kawana

   Dat wanhopige vluchtelingen alle mogelijkheden in een asielprocedure gebruiken is alleen maar logisch. Ritter in een vergelijkbare ellendige situatie exact hetzelfde doen.

   1. Ritter

    Tengo Kawana

    Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

   2. Dubbele Komma

    Nee mongooltje. Ze blijven gewoon misbruik maken van de wetten hier,Zoals ritter zegt:

    Het zijn geen vluchtelingen.

    Begrijp het nou eens mongooltje.

    1. Adriaan

     Quote: Is dit een teken voor nog een scheur in het bouwwerk van de coalitie binnen Rutte-III?’

     Rutte heeft allang afgesproken dat die discussie er gaat komen. Maar voor de goede orde en zoals het een goed leugenaar betaamt, moet hij eerst NEE zeggen. Dat wordt straks dus een JA.

   3. Floris

    W I M beschouwt zichzelf als bijzonder ethisch. Dat parasieten alles bij elkaar liegen om hier uit de staatsruif te kunnen vreten vindt hij “logisch”.

    Zelf is hij ook een pathologische leugenaar, dus waarom zou hij andere leugenaars veroordelen?

 7. Ritter

  Premier Tsjechië: ‘Bootvluchtelingen zijn economische migranten, zijn allemaal illegaal’

  De Tsjechische premier Andrej Babis stelt de aanspraak van bootvluchtelingen op asiel en bescherming in de EU principieel ter discussie. “Als je het mij vraagt, zijn dat economische migranten – allemaal illegaal. Jonge mannen, die niet voor oorlog op de vlucht gaan”, aldus Babis in een interview met de Duitse krant Bild.

  Op de tegenwerping dat er in Afrika tal van gewelddadige conflicten spelen, zoals bijvoorbeeld in Somalië en Eritrea reageerde Babis met: “Ik ben er geweest om me te oriënteren. Ze betalen 2000 tot 5000 dollar voor de reis”. Volgens de Tsjechische regeringsleider incasseert de smokkelmaffia jaarlijks 5,7 miljard dollar (4,9 miljard euro). Hij vertelde niet hoe hij aan die informatie komt.

  Babis stelt dat hij en de Duitse bondskanselier Angela Merkel categorisch van mening verschillen over de verdeling van de migranten die vanuit Noord-Afrika de oversteek maken naar Europa. “Ik wijs dat af”. Hij ziet meer heil in “mensen helpen waar ze geboren zijn” en voegde eraan toe: “Europa kan in deze kwestie niet anders handelen dan de VS, Canada en Australië. We moeten onze beschaving, onze cultuur verdedigen”.

 8. penis aqua di rosa

  Wie gelooft er nog zo’n uitspraak van hem? Dus, dit pardon komt er, is het niet rechtsom, dan maar linksom.

  1. Ritter

   @penis aqua di rosa

   Weet u nog van het laatste Generaal Pardon?

   ‘Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon’
   https://www.rtlnieuws.nl/algemeen/binnenland/artikel/982161/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon

   1. penis aqua di rosa

    psies, but not in his backyard

  2. Frits Jansen

   De oplossing is misschien dat we de asielzoekers duidelijk maken dat Nederland een VRESELIJK land is geworden, een land waar je niet wilt wezen.
   Dat verhaal zal als een lopend vuurtje door het land gaan, en dan vertrekken bijna alle Marokkanen en Turken.

   Zodat bleke blonde Hollanders weer hun eigen rommel moeten opruimen, zelf kantoren moeten opruimen en zelf moeten schoonmaken. Pure horror!

 9. Vliegenvanger

  Mark Rutte, moet geen discussies meer aangaan. Alles is toch gelogen, hij moet gewoon oprutte.

 10. Blue monday

  Wel of geen kinderpardon…Rutte doet weer eens vaag.

  Kan er weer elk moment op terugkomen.

 11. Bes Tolen

  Ruitte doet stoer maar hij kan helemaal niet op tegen deze onderwereld. Daarvoor heeft die onderwereld al te veel krediet. De bovenwereld moet betalen. Daar zorgt Rutte dan wel weer voor met zijn kabinet. Hoeveel tientallen miljarden euro’s per jaar, ondertussen, Rutte?

 12. lanex

  Rutte kan zoveel willen. Zolang de asiel maffia in de kamer heer en meester blijft wordt dit alleen maar erger. De emotie regeert, bijgestaan door het npo, BNers en ander links gespuis gaan we roerige tijden tegemoet.

 13. RWB51

  Door het gedwongen overstag gaan van de staatssecretaris heeft de Linkse Migratie Maffia een klinkende overwinning behaald. Ze hebben nu de sleutel tot het gehele beleid in handen. De reactie van Rutte is van het gehalte gebakken lucht. Heeft net zoveel waarden als al zijn andere uitspraken. Ik ga er van uit dat er niet gesleuteld gaat worden aan de procedures rond het vluchtelingen probleem. Dit zou alleen maar lijden tot een verscherping. Dat zal zeker niet door de LMM worden gepikt. Het zou hun komende overwinningen wel eens kunnen ophouden.

 14. P.Sisterons

  Die kutjong uit Armenië kunnen mooi optiefen als ze 18 jaar oud zijn. Kunnen ze misschien die oplichtster in het gekkenhuis gaan opzoeken.

 15. Frits Jansen

  Daar gaat Rutte helemaal niet over, maar een Minister van Justitie. Rutte heeft als Minister-president slechts de taak voor eenheid van kabinetsbeleid te zorgen. Grondwettelijk is hij geen “premier”, “prime minister” of “Kanzler”

 16. H.Vaes

  Mark Rutte zegt….NEE….. tegen kinderpardon discussie…….maar bedoelt natuurlijk …JA…Vvd ers menen niet wat ze zeggen….dat is alom bekend.

 17. Karel de Grote

  Mark Rutte (geen Nederlandse naam) is een lapzwans die zijn staatssecretaris terecht had moeten wijzen, maar het is een schijtlijster die danst naar de pijpen van Shell. En dan ook nog met een hoop bravoure onzin uitkramen, jammer dat de meeste inwoners van Nederland dat niet zien. Ik durf ze geen Nederlanders meer te noemen. Een zwartjoekel, Turk, Marokkaan, etc ,met een Nederlands paspoort is geen Nederlander, maar een buitenlander met een Nederlands paspoort. Nederlander zijn zit in je genen.

 18. Bes Tolen

  Rutte is een heel oude Nederlandse naam. Bestond al in de middeleeuwen als zodanig. Er zijn varianten op als Rutten (komt het meest voor), Van Rutten, Rotte, Rutteman en nog wie weet hoeveel meer. Het gaat om van afkomst heel verschillende families. Soms wel dezelfde familie met varianten. Wel vaker varianten in dezelfde familie voor 1 januari 1814 maar ook na die datum zijn er ambtelijke verschrijvingen geweest.

 19. Bes Tolen

  Rutte bedoelt “wie zwijgt stemt toe”. Het is een oproep aan de Tweede Kamer en het onderwerp zal in het kabinet besproken zijn. Aannemelijk is dat het beleid nu op vrijwel een generaal pardon zal neerkomen waar de meerderheid van de Tweede Kamer blij mee zal zijn en dus zal zwijgen. Alles gesteund door de media, die ook zullen zwijgen en onder controle van machtige minderheden, kerken, onderwijs e.d. organisaties, die de dienst uit maken in het land. De inkomenscarrousel voor de chargeurs moet eeuwig blijven draaien. Zo hou je je als dubieuze organisatie ook in stand. Je wordt er als advocaat gemakkelijker miljonair mee naar blijkt. De overheid betaalt wel. Helaas is de overheid m.i. voor de burger totaal onbetrouwbaar en daarom verachtelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.