Merkel schopt chef inlichtingendienst eruit

Hans-Georg Maassen, binnen de kortste keren van een schaduwachtige nobody naar een controversieel figuur gegaan! De chef van de Duitse inlichtingendienst is uit zijn functie gezet na een aantal ‘opvallende’ uitspraken. Dat meldt de NOS.

Maassen deed diverse uitspraken over de onrust in het Oost-Duitse Chemnitz. Aanleiding voor de onrust was een doodgestoken Duitser waarvoor een Syriër en een Irakees werden opgepakt. ‘Rechts-radicale’ jongeren en vergelijkbare andere groepjes gingen daarom de straat op.

Dit liep op een gegeven moment uit de hand en men raakte slaags met elkaar. Op internet doken video’s op waarin te zien zou zijn hoe de rechts-radicalen op jacht gingen naar niet-westerse mensen. Maassen geloofde dit allemaal niet zo en zag geen bewijs. Dit betekende dat Maassen die video’s niet geloofde of op ander bewijs doelde. Dit was natuurlijk nogal een schokgolf in Duitsland want hier heb je meneertje inlichtingendienst die eigenlijk keihard neigt naar ‘Fake News’ beschuldigingen.

Merkel was dan ook over de rooie. Zij heeft vandaag met haar drie coalitiepartijen overlegd. Die partijen roken ook bloed natuurlijk en zullen flink aan de arm van Merkel hebben zitten draaien om te krijgen wat ze willen, namelijk: het ontslag van Maassen.

Tot overmaat van ramp steunde CSU-minister Seehofer van Binnenlandse Zaken, Maassen ook nog. Diverse anderen vonden zijn ontslag terecht of te ver gaan. Merkel verschuift hem nu in ieder geval naar een plek onder Seehofer. Maassen wordt staatssecretaris op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor Merkel is te hopen dat hiermee de zaak af is gedaan maar iedereen voelt denk ik al wel aan dat het kwaad al is geschied.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Gerlos

  Daar komt gelazer van in Berlijn Mutti.

  1. AS210854

   Gerlos, dat gelazer kan niet groot genoeg zijn.

 2. Tengo Kawana

  Onvermijdelijk, de man loog bewust om extreem-rechts uit de wind te houden. Dat is uiteraard ontoelaatbaar.

  1. henkie

   Beste Tengo,

   De man vertelde de waarheid,
   er zijn maar een paar honderdduizend mensen die de moeite hebben genomen die ene video, en een aanverwante, en misschien nog een derde op te sporen en te bekijken. Uit die video’s blijkt niets van een klopjacht, hooguit een verhitte stemming en geruzie.
   Maar ja, tetter maar flink van de daken “klopjacht, klopjacht”, en de honderden miljoenen die niet de moeite nemen te onderzoeken waarop dit gestoeld is geloven het. En dan Merkel, tja ze doet gewoon aan geschiedsvervalsing, en buiten dat voert ze een uiterst repressief beleid, elk tegengeluid wordt de kop ingedrukt. Mensen verliezen hun baan, of ze worden op een ander manier kapot gemaakt.
   Heel onfris die “democratie” aldaar, en die wordt uitgerold naar de EU landen, repressie, onderdrukking.

   1. Tengo Kawana

    De man erkende zelf dat hij zich vergiste.

   2. Ni28

    De trol TK is de enige eigenaar van de absolute waarheid. Althans dat denkt hij door zijn verstoorde geest. Een slachtoffer van zichzelf.

    1. Tengo Kawana

     DFTT.

  2. BB

   @TK

   Wel vreemd dat hij dan gepromoveerd is.

   1. Tengo Kawana

    Een typisch geval van wegpromoveren.

    🙂

  3. sjun

   Ze kon de man die zo eerlijk was om gewone bezorgde burgers niet onschuldig te laten bestieren met extreem rechtse en nazi-sympathiën alleen maar promoveren. Zo wordt steeds duidelijker dat haar politieke rol in Duitsland ten einde loopt.

   1. sjun

    *bestickeren*

  4. Dubbele Komma

   Pilletjes weer uitgewerkt TENGO?

   Natuurlijk moet de man weg. Stel je voor dat zelfs complete debieĺen als jij dr ogen eens opengaan voor de hersenspoeling van de msm.

   Dombo.

  5. deelszon

   Tengo houdt graag de islam en de Palestijnen uit de windt dus het komt hem natuurlijk zéér bekend voor.

   1. Tengo Kawana

    “uit de windt”

    Met dit soort onnozelen krijg je hier te maken.

    🙂

    1. deelszon

     Tengo bevestigt wederom mijn gelijk, over onnozel gesproken alles gebruiken om de islam en de Palestijnen uit het windje te houden…

    2. sjun

     Om voorbij de onwetendheid te komen: https://www.youtube.com/watch?v=jvunf9jObAo

    3. nogmaals

     Tengo Quisling kan nog steeds niet begrijpend lezen.
     Geeft niets hoor, maar val anderen daar niet mee lastig !

  6. Bloem

   Aldus de man die geweld tegen joden verdedigde en daar sindsdien over liegt. U heeft geen recht van spreken

 3. DolleDries

  Een Duitse politicus heeft tegen de bekende conservatieve Britse journalist James Delingpole gezegd dat er burgeroorlog komt in Europa. Zijn opmerkingen waren strikt off-the-record en dus moet hij anoniem blijven, anders wachten hem onmiddellijk ontslag en strenge sancties door de regering in Berlijn. ‘Maar hij herhaalt wat heel veel andere mensen in privé gesprekken zeiden toen ik daar de laatste paar weken was om in het kader van Angela Merkels open uitnodiging aan wellicht zo’n 3 miljoen immigranten –de meesten van hen strijdbare mannen uit moslimlanden- de atmosfeer te proeven, mensen te bekijken, en de stemming van het publiek te peilen,’ aldus Delingpole.

  Drie miljoen is veel hoger dan de officiële 1,5 miljoen, dat volgens tal van bronnen opzettelijk veel lager wordt gehouden dan het werkelijke aantal moslimmigranten dat naar Duitsland werd gehaald. Ettelijke honderdduizenden illegale moslims zijn de afgelopen jaren compleet van de radar verdwenen. Het is zo goed als zeker dat zij zich hebben aangesloten bij de vele criminele bendes die de Duitse steden almaar onveiliger maken, en vermoedelijk ook bij terroristische groepen.

  1. sjun

   Die man heeft mijns inziens gelijk. Verstandige mensen zorgen er vast voor dat ze huis, haard, lijf en leden kunnen verdedigen. Laat die soldaten op de stranden van Normandië niet voor niets gestorven zijn.

 4. P.Sisterons

  Lazer toch op met die Merkel en haar trawanten. Ze hebben er een enorme puinhoop van gemaakt en weten nu van gekkigheid niet meer hoe het verder moet.
  Ze zouden eens moeten proberen om nuchter besluiten te nemen. Zatkullen en pillenslikkers zijn niet in staat om goede besluiten te nemen.

 5. Ni28

  Merkel zei onlangs nog dat er geen sprake van een crisis in de regering was. De werkelijkheid zal anders zijn. Dit is begin van het einde van Merkel.

  1. Dubbele Komma

   Veel en veel te laat,ni28

   Het is beter dat ze oprot,maar de aantallen moslims met hun schandknaapje als TENGO,Kim il jong, dopper en noem ze maar op gaan tot het uiterste om de laatste stukjes beschaving in europa kapot te maken

 6. Ries

  In tegenstelling tot wat niet-weters hier beweren, heeft Maassen helemaal niet gelogen. Hij weet van een vooropgezet plannetje van antifa en overig links tuig die een zogenoemde hetze op touw hebben gezet. Daarvan zijn bewijzen. Dus Maassen staat volledig in zijn recht door deze oplichterij niet te geloven. Links (en met name de SPD en de Groenen, schreeuwden om zijn bloed (want dat doet het altijd goed bij links). Merkel, bang voor haat GROKO-coalitie, wist dondersgoed dat Maassen volledig gelijk had. Zij vond een Salomo’s oordeel: Doen wat de linksmaffers wilden: Maassen weg van zijn post, maar in te ruilen naar een betere post. Salarisverhoging van 3000 euro per maand naar 14.000 euro. Links, en met name SPD-akela Nahles volledig over de rooie, letterlijk en figuurlijk.

  1. Tengo Kawana

   Maassen gaf zelf aan zich te hebben ‘vergist’.

   1. Stanly2000

    Ernst hou vol, domme jongen. misschien ga je het nog zelf geloven ook!

 7. DolleDries

  Voorbijgangers hebben met hun smartphones opnames gemaakt van een Duits TV-team dat de ook in onze media veel bekritiseerde ‘jacht op buitenlanders’ door ‘extreemrechtse aanhangers’ compleet in scene heeft gezet (foto), enkel om de anti-immigratiepartij AfD zwart te maken. Desondanks gaat de Duitse bondskanselier Angela Merkel het hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst ontslaan omdat hij openlijk twijfelde aan de valse berichtgeving over ‘extreemrechts geweld’.

  Het TV-team bouwde op straat in het noordoosten van Berlijn een complete promotiestand van de AfD na, zette daar een paar skinheads bij, en filmde vervolgens hoe die zogenaamd op een donkere man jaagden. Tal van voorbijgangers maakten hier met hun smartphones opnames van.
  AfD woordvoerder Georg Pazderski verklaarde gerechtelijke stappen te willen ondernemen tegen de daders, en sprak zijn grote weerzin uit over het in scene zetten van een dergelijk misdrijf. ‘De poging om met fakevideo’s politiek te bedrijven is ondemocratisch en moet worden voorkomen!’ (1)(2)
  Zo manipuleren de massamedia uw mening

   1. sonar

    Tanga pletter jij nu een van jouw aangemeten voetstuk af,ik hoop dat jij het eerste aan de beurt komt bij een …….. en dat mag jij zelf invullen ,en neem jouw bloedbroeders daarin mee.

    1. Tengo Kawana

     Ik snap dat de feiten irritant zijn.

     1. Stanly2000

      En de NRC is natuurlijk heel, heel betrouwbaar hè Ernst?

     2. Tengo Kawana

      Welke feiten kloppen niet in dit artikel?

  1. Tengo Kawana

   DolleDries pikte deze leugenachtige tekst, zonder bronvermelding, van Xandershit, het meest leugenachtige blog van Nederland.

   1. Stanly2000

    En de NRC is natuurlijk heel, heel betrouwbaar hè Ernst?

    1. Tengo Kawana

     Een inhoudelijke reactie blijkt niet tot de mogelijkheden te behoren.

   2. Siemien

    @Tengo als je nou zo’n grote waffel hebt bewijs het tegendeel want jou inhoudelijke reacties zijn ook op (g) één hand te tellen..

 8. Florissa

  Nahles,dat wijf van de SPD en opvolgster van kapo Schultz ,heeft een grote bek, maar ze durft het toch niet aan om de stekker uit de coalitie te trekken ,dan kan ze het met de komende verkiezingen in Beieren helemaal wel op haar buik schrijven .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.