Na basisschool leraren gaan nu ook de directeuren actievoeren!

Al enige tijd komen er beelden en artikelen voorbij over de demonstraties door basisschoolleraren en dat zij minder werkdruk en hoger loon willen. Nu is de tijd aangebroken dat ook de directeuren actie gaan voeren. Zij beginnen met maandelijkse ontruimingsoefeningen. via Het Parool.

12 September om 9 uur wordt er in heel het land een ontruimingsoefening georganiseerd. Reden hiervoor is dat de cao voor onderwijzend personeel is afgesloten maar zij buiten de boot vallen. Ook zij willen minder werkdruk en hogere lonen.

Voor het onderwijzend personeel is de nieuwe cao echter ook niet voldoende. Zij menen dat dit slechts een beginnetje in de goeie richting is en er nog veel meer moet gebeuren. Daarin worden ze nu dus gesteund door de directeuren en adjunct-directeuren.

Een beter moment is er niet voor ze om in deze periode te demonstreren. Mensen zullen geneigd zijn dit te koppelen aan de dividendbelasting en zeggen dat het geld ook wel naar de leraren had kunnen gaan. Het is voor de gemiddelde burger onbegrijpelijk dat er zo’n fikse korting wordt gegeven maar leraren, die onze volgende generatie moeten vormen en al decennialang (terecht) klagen, in de kou blijven staan.

Als deze protesten in omvang en intensiteit toenemen zou het wel eens een belangrijk campagnepunt kunnen worden in de volgende verkiezingen en flinke invloed kunnen hebben op de Provinciale Staten verkiezing volgend jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bloem

  Leraren verdienen meer dan genoeg

 2. Ad Infinitum

  Het is inderdaad bedroevend dat het onderwijs personeel zo in de hoek wordt gezet. Er worden ambtenaren ingezet waarvan verwacht mag worden dat zij de meest elementaire lesstof onder de knie hebben. Zoiets als taal en rekenkunde. In de loop der jaren is die vaardaardigheid om kort en bondig verslag te doen van alledaagse gebeurtenissen er bij ingeschoten. SMS taal is mode.

  1. Bloem

   Hoeveel aliassen wilt u nog gebruiken heer Dopper

   1. Capo

    @Bloem: Ik tel er meer dan 10, waarvan er minimaal drie actief zijn.

    1. Bloem

     “de enige nickname die ik voor Tengo Kawana gebruikte was Ernst Quispel”, yep en daarom reageert hij op Dopper 🙂
     De volgende uitspraak is dan ook lekker betrouwbaar:
     “Op dit moment plaats ik uitsluitend bijdragen als Tengo Kawana”
     Was Dopper naar uw eigen oordeel toch te omstreden geworden met al het antisemitische geweld dat u goedkeurde????

    2. Ni28

     Laat hem stikken in zijn aliassen.

   2. Tengo Kawana

    Ad Infinitum is in elk geval geen alias van mij, Bloem.

    Voor uw informatie, de enige nickname die ik voor Tengo Kawana gebruikte was Ernst Quispel. Die nickname is door DDS verbannen om redenen die ik nog steeds niet begrijp.

    Op dit moment plaats ik uitsluitend bijdragen als Tengo Kawana. Het paranoïde gewauwel van figuren als Capo (die wel meerdere nicknames gebruikt) slaat eenvoudig nergens op.

 3. Ni28

  Het gaat goed met het onderwijs in Nederland. Bent u ambtenaar en beetje redelijk in een bepaalde vak, dan mag u voor het klas gaan staan. Na alle gegoochel met het onderwijs zijn er geen leraren meer. Dit gaat zich behoorlijk wreken en eigenlijk is het al tijden geleden begonnen op diverse werkvloeren. De kwaliteit holt achteruit.

  1. Capo

   @Ni28: Het gevolg van de jarenlang bezuinigingen, het teruglopen van het leerlingenaantal, gecombineerd met het steeds mondiger (lees brutaler) worden van de leerlingen en de bemoeienissen van ouders en het management zorgt er bovendien voor dat veel leerkrachten voortijdige, vaak al na een paar jaar lesbevoegdheid, afhaken en hun heil gaan zoeken als zzp’r in het commerciële onderwijs of zelfs helemaal vertrekken naar het bedrijfsleven. Op die manier is er al een kapitaal aan kennis om zeep geholpen.

   1. Ni28

    Dat klopt, het isde laatste decennia systematisch vernield.

 4. Joootje

  Die ambtenaren hebben zeker geen 5 jarige opleiding nodig,
  dat kan allemaal wel.
  Voor kinderopvang doen ze al moeilijk als ze geen opleiding hebben genoten.
  Wat een belachelijke zooi is het toch.

 5. Duke

  Scholen die Zwarte Piet en Kerst overslaan, mogen ze met salarisverhoging ook overslaan.

  1. Fortiori

   Dat feest is ook geen educatieve training voor de kinderen. Eerst leren dat Sint bestaat en vervolgens na enkele jaren vertellen dat het onzin is. Wat ’n feest.

   1. Duke

    Een feest hoeft ook geen educatieve training te zijn. Een feest heb je voor plezier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.