Nederland schaam je: 1000 moordzaken worden waarschijnlijk NOOIT opgelost

Geen categoriesep 01 2018, 21:00
Nabestaanden van duizend Nederlanders die vermoord zijn maken zich boos. En dat is niet zo gek.
Wicky van der Meijs vindt het onacceptabel dat er zo'n duizend onopgeloste moordzaken zijn in Nederland; moordzaken waarbij een verdachte (in sommige gevallen dé verdachte) zich niet heeft hoeven verantwoorden voor een rechter. Wat haar betreft is dit volstrekt onacceptabel. Ze eist daarom actie van Den Haag.

"Dat er door ondercapaciteit zoveel op de plank blijft liggen, is ongelooflijk. Met meer mankracht kan zoveel meer worden gedaan. Ik dacht altijd dat een gigantisch team op de zaak van mijn vader zat. Er lopen zeker 1000 ongestrafte – en onbehandelde – daders in onze maatschappij rond. Dat kan gewoon niet."

Haar vader, Martien, werd maar liefst 16 jaar geleden out of the blue doodgestoken toen hij zijn hondje uitliet. Twee keer stond hij in de cold case-kalender van de politie, maar er werd geen verdachte geïdentificeerd en / of een zaak opgestart.
Het grootste probleem, wat Van der Meijs betreft, is dat deze moordenaars totaal geen druk voelen. Normaal gesproken zouden ze zich elke dag zorgen moeten maken; elke dag zouden ze moeten vrezen dat de politie hen in de nek hijgt.

"Maar ze weten dat dit niet het geval is. Duizend is maar een getal, maar als je foto’s van al deze mensen op het Malieveld zou uitstallen, zou Nederland zich kapot schrikken."

Dat is ongetwijfeld waar... en het is reden te meer voor de politiek om nu druk te zetten op de politie om dit soort zaken ein-de-lijk eens op te lossen. Er moet iets gebeuren. Het kan niet zo zijn dat er duizend moordenaars vrij rondlopen in ons land... en dat die moordenaars totaal geen angst hoeven te hebben voor de autoriteiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten