Ollongren’s glasharde leugen: publicatie kritisch rapport over Inlichtingenwet niet opzettelijk na referendum opgestuurd

Windt u vooral niet op, uw regering heeft alles onder controle. Ollongren meent dat het kritische rapport over de Inlichtingendienst, met het soort informatie dat je wel wilt hebben ingelezen als kritische burger vóór een referendum, niet opzettelijk pas ná het referendum naar de Kamer werd gestuurd. Dat meldt de NOS.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken blijft stug volhouden dat de datum van het referendum geen rol heeft gespeeld bij het tijdstip waarop ze het rapport naar de Tweede Kamer stuurde. Dat is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen, helemaal gezien het feit dat Nieuwsuur ambtelijke stukken wist te bemachtigen waarin staat dat Ollongren juist niet wilde dat het rapport vóór het referendum werd opgestuurd. Kei en keiharde lariekoek dus.

Het rapport, dat behóórlijke vraagtekens stelt bij of de privacy wel voldoende zou worden gewaarborgd door de Inlichtingenwet, werd dus gewoon weggemoffeld en vertraagd door Ollongren, en mocht pas na het referendum weer opduiken. Het grootste hekelpunt volgens het rapport was de gebrekkige afstemming met buitenlandse diensten. Dat is natuurlijk ook een punt dat zorgvuldig moet worden geformuleerd, maar laten we nou niet doen alsof dat zóveel tijd nodig heeft gehad. Het is gewoon een smoes geweest om de boel erdoorheen te kunnen loodsen.

De D66-minister heeft gewoon totale lak gehad aan het referendum, niet alleen door het af te willen schaffen maar ook door, toen het nog wel bestond, actief tegen te werken. Hier lopen er natuurlijk meer types van rond in de regeringspartijen, die zonder tegensputteren hebben toegekeken hoe de Inlichtingenwet met wat dullige aanpassingen erdoorheen is geloodst. Privacy en veiligheid zijn beide in de uitverkoop gedaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Ik heb vol vertrouwen in het parlementaire systeem. We gaan eens om de vier jaar naar de stembus om kundige volksvertegenwoordigers te kiezen die het land voor ons besturen. Ben je het oneens met hun besluiten, stem dan op andere partijen.

  Referenda zijn onzin!

  1. Ni28

   Ja, Svetlana Dopper. Je geestelijke vader heeft het al tienduizend keer gezegd.

  2. Ego-non-solus

   Fleur, kindje, jouw vertrouwen is bijna kinderlijk. Maar het moet van jou een gelukkig mens maken, het gevoel dat de politiek óók voor jou goed zal zorgen. En dat dat gevoel haaks staat op de realiteit, ach, who cares?

   1. Stanly2000

    Ego, helaas zijn er meerdere die een kinderlijk vertrouwen hebben in de politiek en ons democratisch systeem.

  3. Vliegenvanger

   Precies ja, en ontwijk dan de VVD ,CDA, D66, en de CU. Dit stelletje samen is een grote firma list en bedrog, mag niet meer terug komen in een nieuwe regering. Dit zooitje verdiend het om flink afgestraft te worden in Maart volgend jaar.

  4. penis aqua di rosa

   Kundige volksvertegenwoordigers? Waar heb jaar deze onzin vandaan gehaald?
   Liegen en bedriegen, dat is hun hoogste waarde. Denken aan het algemeen welzijn van Nederlanders wordt hierbij naar de achtergron geschoven. Ik ben klaar met het hele zooitje onbenullen.

 2. EU kok

  DDS beschuldigt iemand van een leugen.
  Gewoon doorlopen, niets aan de hand.

 3. Adriaan

  Als je gelooft dat onze regering altijd de waarheid spreekt, ben je ofwel heel naïef, ofwel je hebt totaal geen kijk op de realiteit. We worden dikwijls voorgelogen, precaire zaken worden in doofpotten gestopt, regeringsleiders kunnen zich op bepaalde momenten iets niet meer herinneren, memo’s die zoek raken of memo’s die nooit zouden zijn geschreven, totdat … Geld dat bij IS-strijders terecht komt, is een totale verrassing. En we gaan nog gekkere dingen meemaken.

 4. Ad Infinitum

  Sterk gekleurde weergave van de werkelijkheid. Wederom om een uiterst bekwame politica in een vals licht wegzetten. Je zult het maar moeten doen met een van de ongeleide projectielen van PVV of FvD. Trouwens wie zou dat moeten doen.r

 5. Equilibrium

  Als een hoop sarcastische berichten zie ik.

  1. Adriaan

   Als? En dan?

 6. Ni28

  Ollongren heeft het kunstje van haar baas snel overgenomen. Liegen leer je snel met zo baas, hij komt er al tien jaar mee vrij.

 7. Gerlos

  Dat krijg je als je afgestudeerd bent aan de IKEA universiteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.