Premier Netanyahu verwerpt gotspe VN: ‘UNESCO verspreidt zelf antisemitisme’

Premier Benjamin Netanyahu heeft een uitnodiging van de VN-organisatie UNESCO afgeslagen om deel te nemen aan hun conferentie over antisemitisme die deze week plaatsvindt. Het is immers een tegenstrijdig gebaar van deze organisatie, die zelf voortdurend leugens over Joden en Israël verspreidt en daarmee bijdraagt aan het wereldwijd toenemende antisemitisme.

Enkele voorbeelden:

 • In 2010 besloot UNESCO dat de eeuwenoude synagoge in Bethlehem boven het graf van de Bijbelse aartsmoeder Rachel volgens UNESCO een moskee was, die aan de Palestijnen toebehoort.
 • In 2016 verklaarde UNESCO dat het Joodse volk geen (historische) banden heeft met de Tempelberg of de Klaagmuur in Jeruzalem.
 • In 2017 riep UNESCO de graven van de Bijbelse aartsvaders en –moeders in Hebron uit tot ‘Palestijns werelderfgoed’.

Het laat de macht zien binnen de VN van de islamitische landen. Deze landen vormen een derde van het totaal aantal landen dat is aangesloten bij de VN. Die islamitische landen worden in hun anti-Israël resoluties meestal ondersteund door andere dictaturen, zodat er bijna automatisch een meerderheid is voor anti-Israël resoluties.

Met de waarheid, of zelfs maar schijn van objectiviteit, heeft dit werkelijk niets meer te maken. Dergelijke VN-organisaties hebben dan weinig nut meer. De VS en Israël zijn dan ook al terecht uit UNESCO gestapt.

In reactie op de uitnodiging van UNESCO verklaarde premier Netanyahu:

“Hoewel ik normaliter inspanningen steun om antisemitisme te bestrijden, heb ik besloten om niet deel te nemen aan de UNESCO-conferentie over antisemitisme deze week.

Dit doe ik vanwege de aanhoudende en flagrante vooroordelen van deze organisatie tegen Israël.

Sinds 2009 heeft UNESCO 71 resoluties aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld en slechts 2 resoluties waarin alle andere landen samen worden veroordeeld.

Dit is simpelweg schandalig.

Het kenmerk van het oude antisemitisme was om het Joodse volk te selecteren om dat te belasteren en te veroordelen. Het kenmerk van het huidige antisemitisme is om de Joodse staat te selecteren om die te belasteren en te veroordelen.

UNESCO moet zélf stoppen met het verspreiden van antisemitisme. En het moet de absurditeit stoppen om allerlei resoluties aan te nemen die de banden ontkennen tussen het Joodse volk en het land Israël. Op het moment dat UNESCO daarmee stopt, zal Israël vereerd zijn om weer lid te worden. Tot die tijd zal Israël antisemitisme bestrijden, bij UNESCO en waar dan ook.”

De antisemitisme-conferentie blijkt slechts een schaamlapje te zijn voor het anti-Joodse handelen van UNESCO. Volkomen terecht dus dat premier Netanyahu niet ingegaan is op deze ongelooflijke schaamteloosheid, deze werkelijk spreekwoordelijke gotspe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Seneca

  duidelijk een standpunt, dat getuigt van gezond verstand. ben benieuwd naar de reacties – als die al komen – van de geijkte lieden met sterke anti-joods gevoelens, op dit forum.

 2. Frits Jansen

  Dr reactie van Seneca maakt duidelijk: het “frame” is of je voor of tegen Israël bent.
  UNESCO is echter geen politieke maar culturele organisatie, en ik denk dat de (kunst-)historici van de UNESCO geen politieke maar wetenschappelijke oordelen vellen.
  Dat Israël boos wordt op de UNESCO omdat dat oordeel hun niet altijd politiek te pas komt is onsportief.
  Dat er een “modern antisemitisme” zou bestaan dat zich meer tegen Israël dan tegen joden zou richten is nieuw voor mij. Eerlijk gezegd lijkt mij dat een doortrapte discussietruc om critici van Israël in een kwaad daglicht te stellen: door ook hen te betichten van antisemitisme worden ze tot een soort nazi’s bestempeld.
  Van dit soort methoden krijg je pas echt een hekel aan Joden, althans inwoners van Israël.
  En voordat u mij ook van antisemitisme beschuldigt: in Nederland bestaat een club genaamd “Een ander Joods geluid” (waar o.a. Diewertje Blok in zit) die ook kritisch staat tegenover Israël.
  Of zijn dat antisemitische Joden?

  1. Frits Jansen

   Ik kan trouwens iedereen aanraden in nabije en verre landen vooral UNESCO objecten te bezoeken. Je hoeft geen kunsthistoricus te zijn om die te waarderen.

   Wel moet je je tevoren goed insmeren als je last hebt van politieke (voor-)oordelen.

  2. Morales

   EAJG is een zielig links haatclubje vol zelfhaat. Het kan zich beter Een ANTI Joods Geluid noemen. Met dat rioolvolk de Marokkanen, waarvan geen een weldenkend e Nederlander staat te wachten op meer daarvan lopen zij zij aan zij en hand in hand”Hamas, Hamas, Joden aan het gas” uit te schreeuwen. Dan weten we wel weer genoeg.

  3. Seneca

   @Fritz
   uw interessante reactie tekent uw linkse geestesgesteldheid. u praat over ‘een ander joods geluid’. maar wat bedoelt u nu precies? omdat deze stroming een typisch ‘weg met ons’ mentaliteit toont, wil niet zeggen dat zij gelijk hebben. als ik tijdens een praatprogramma de heer Barendse hand in hand met een radicale moslim zie zitten, dan is dat voor mij onbegrijpelijk. al die Joden van ‘een ander joods geluid’ nemen aan dat als zij maar lief tegen de moslims doen, zij niet door de paarse krokodil worden gegeten. de moslim – door haar verderfelijke leer – is niet lief integendeel. ook u denkt dat als u maar ‘lief’ bent voor de islam en haar aanhangers, zij u wellicht in de komende tijd, zullen sparen. als u wakker wordt, zult u nog aan dds en haar reaguurders denken.

 3. Eugenie de la Fleur

  Wat Netanyahu zegt zou ik niet al te veel waarde aan schenken. Deze man verdient het om in het Haagse tribunaal berecht te worden

  1. Capo

   @Svetlana: Bladiebladiebla, zwetserdezwetserdezwets!

  2. Rosasolis

   @Eugenie. Hopelijk wordt dit bezeten man afgezet voordat de hele kleine Israel wordt kapot gemaakt. Het beleid van Netanyahu wordt nu gesteund door Trump. en daarom wordt het steeds erger voor de Palistijnen en niet-joden die daar eeuwen wonen. Omdat de bevolking van joodse-Israel moet groeien, moeten de andere bevolking groepen
   onder lijden en sterven. Maar Israel heeft een enorme probleem: terwijl hun bevolking groeit, groeit ook de bevolking van de Palistijnen. Die als 2de ranks burgers worden behandeld. Oh ja er zijn een paar christelijk vertegenwoordigers in het parlement van
   Israel. Maar zij mogen nooit eigenaar van een woning zijn in dit land. De oer-oude Christenen van dit corrupte land worden weg geschopt. Waar moeten zij gaan?!

 4. DolleDries

  Kan me alleen maar bij jou juiste conclusie aan sluiten Awi. Het antisemitisme gaat je hier nu met de trollen om de oren vliegen

 5. IJsbrand Koudvuur

  ..de eindeloze stroom van tranen der verontwaardiging van Benjamin Netanyahu en zijn strijdmakker Awi Cohen…

  Dansend rond een vuurtje en al huilend roepen zij: ,antisemitisme, antisemitisme’…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.