Stef Blok heeft bloed aan de handen: teruggestuurde Venezuelaanse vluchtelingen zijn verdwenen en vermoord

Columnist Jan Roos laat vandaag geen spaan heel van het beleid dat het kabinet-Rutte voert op Curaçao. “De Nederlandse regering heeft bloed van vluchtelingen uit Venezuela aan de handen,” schrijft hij. En legt uit waardoor dat komt: minister Blok sloot een verdrag om politieke vluchtelingen terug te sturen naar het communistische horrorregime van dictator Maduro.

Groot nieuws vandaag in de eerste uitzending van mijn podcast Echte Jan! op Janroos.backme.org (Steun me). Het lijkt er namelijk sterk op dat Nederland willens en wetens heeft meegewerkt aan mensenrechtenschendingen. Minister Stef Blok (VV) heeft in Caracas een document ondertekend waarin Nederland zich voorneemt 100% van de vluchtelingen die op Curacao aankomen terug te sturen naar het regime van Nicolás Maduro. Van velen van hen is nooit meer iets vernomen. Dat blijkt uit een gesprek met journalist Michel Spekkers die in Venezuela met familieleden van slachtoffers heeft gesproken.

Om te beginnen is het leven in de socialistische heilstaat net zoals het leven in alle socialistische heilstaten: verschrikkelijk. Geen eten, geen werk, hyperinflatie en bovendien politieke repressie. Al meer dan 2,3 miljoen Venezolanen zijn daarom hun land ontvlucht. Ook met gammele bootjes richting Curaçao, waar ze gelijk in de gevangenis worden gegooid. Het eiland ziet deze mensen namelijk niet als vluchtelingen, maar als illegalen.

Door een eerdere blokkade van deze boten kwam het eiland, dat onderdeel is van het Nederlandse koninkrijk, zonder vers fruit uit het buurland te zitten. Minister Blok hief die blokkade op na een overeenkomst met de socialistische dictatuur, waarbij hij beloofde om iedere Venezuelaanse vluchteling gelijk op het vliegtuig terug te zetten. Nu blijkt dat een deel deze mensen zijn verdwenen en dus mogelijk zijn vermoord door het regime. Zo heeft onze regering bloed aan haar handen gekregen.

Dus echte vluchtelingen die een buurland, wat Venezuela is, ontvluchten sturen we met gevaar voor hun leven terug, terwijl economische vluchtelingen met open armen worden ontvangen op het vasteland van Nederland. Iets dat ook niet uit te leggen valt.

De Socialistische Partij heeft al aangekondigd met Kamervragen te komen, want als dit waar is hebben Minister Blok en premier Rutte een heel groot probleem.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Capo

  Tja… de kartelstaatmedia heeft weinig op met vluchtelingen op de Antillen.

  1. wheelboy

   Capo
   Ik zou willen dat men dit beleid hier in Nl uitvoerde .Alles zonder pardon retour afzender . Dus ja ook ik moet elu beetje gelijk geven als hij zegt dat het nooit goed is .Roos spreekt zich hier tegen .In NL wil hij er alles uitsmijten wat ik aanmoedig . En op de Antillen speelt hij de barmhartige samaritaan Daar is het schandalig wat Blok doet .

 2. Elu Thingol

  Dus nu worden er vluchtelingen bij de grens tegengehouden en is het weer niet goed? Ja, de groeten.

  1. Capo

   Graag, flikker a.u.b. op naar Joop.nl c.s.

   Elu schreef op 1 september 2018:

   “Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee en ga mijn activiteit op dit forum verlagen tot niets.”

   1. sonar

    Capo laten we equlipta ook maat naar Venezuela sturen kan hij daar ondervinden hoe het is de klaploper en zijn wij van dat stuk ongedierte verlost.

   2. Ni28

    Elu was al niets. Hij is de geestelijke verzinsel van Kawana Dopper, de oppertrol met tien koppen.

    1. Capo

     Inderdaad, Elu Tengo is een sokpop.

    2. Elu Thingol

     Het geesteskind of een verzinsel. Trap niet in de verzinsels van übertrol Capo of die van zijn geesteskind/dubbelaccounts Deelszon en Siemien. “Capo” is dom en naar Capo moet u niet luisteren.

     Ik ben onder één nickname actief. Capo onder drie. Hij is wat je zegt een Trol in Triplo.

  2. IJsbrand Koudvuur

   Haha.. ik las het, en verwachte bijna het bekende Benny Hill deuntje.

 3. DolleDries

  Dat doen linkse niet Jan.

 4. Frits Jansen

  Dat is nou de echte rel-journalistiek van DDS: eerst worden politici voor slappe zak uitgemaakt die vluchtelingen NIET terugsturen, en nu krijgt een politicus op zijn donder die vluchtelingen WEL terugstuurt.

  Als het maar heel errug is want daar sopt de DDS reaguurder van.

  1. Seneca

   Jammer maar de lieden die hier uit NIET oorlogsgebieden komen, worden als vluchteling beschouwd. de lieden die uit Venezuela vluchten, zijn gevlucht voor het gevaar van het socialisme. dat is het verschil, niet bestaande Fritz. maar dat is voor Fritz en zijn kameraden – door hun socialistisch denken (dus dom) – te moeilijk. jammer jullie socialisten tonen telkenmale hoe dom men is.

   1. van Urk

    Afrikaanse vluchtelingen dreigen niet vermoord te worden omdat hun thuislanden niet eens willen meewerken om ze terug te nemen. Da,s het verschil in tegenstelling met die arme Venezolaanse vluchtelingen.

  2. sjun

   Je miste het verschil tussen daadwerkelijke politieke vluchtelingen uit een buurland en economische profiteurs van een ander continent?

 5. Adriaan

  Eerlijk gezegd raak ik nu de draad wel een beetje kwijt. Nu sturen we illegale c.q. oorlogsvluchtelingen terug naar land van herkomst, is het ook niet goed. Schiet mij maar lek.

 6. Florissa

  Oorlog in Syrië financieren ,nu weer dit,elke week een schandaal,maar alles wordt weg gewuifd ,en de jaknikkers er omheen ,hebben helemaal nergens de ballen verstand van ,als die elke maand maar geld krijgen ,en zoveel mogelijk .

 7. Ni28

  De Venezolaanse vluchtelingen hebben echt honger in tegenstelling tot de gelukzoekers die hier ruimhartig geholpen worden. Bij de Venezolanen misschien op enkelingen na weet je ook dat zij weer teruggaan naar hun land als de situatie verbeterd, zij zijn echt verknocht aan hun land. Dit zijn echte vluchtelingen en slachtoffers van de communistische demagogie. Helaas hebben de meeste zelf voor gezorgd en mogelijk van geleerd.

 8. Ad Infinitum

  De vluchtelingen uit Venezuela dienen een beschermde status te hebben. Armoede, ellende, geen inkomen (werk) gewelddadig optreden van politie. Geen enkel geluk valt hen ten deel. Daarom gaan ze op zoek naar geluk. Ook gaan ze op de vlucht voor de politiek. In die zin zijn het letterlijk “gelukzoekers” en tegelijkertijd “politieke” vluchtelingen op zoek naar veiligheid.

  1. Capo

   Maar Willem, iedereen ziet het en je geeft het gratis weg.

 9. EllyD18

  In Nederland danst de VVD naar de pijpen van de EU.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.