Studentikoze Leidse lullo’s brengen Heil Hitler tijdens introductiedagen; Universiteit doet verder niks

Gewoon op foto’s van de Universiteit Leiden de rechterarm strekken om de Führer te eren. Oh, dat is niet bijzonder ernstig hoor – aldus de Universiteit die de twee armstrekkende tuiggozertjes alleen een waarschuwinkje geeft.

Hoe normaal is het als je tijdens de introductiedagen van je opleiding “Security Studies” (afgekort SS, hmmm) bij de groepsfoto meteen een Hitlergroet brengt? Antwoord: totaal niet normaal en buitengewoon absurd. Maar toch hoef je met symbolen en groeten uit de Tweede Wereldoorlog niet bang te zijn dat de Universiteit Leiden je op je donder geeft en je voorlopig even schorst. Nee hoor, sieg heil wat je wil en je krijgt er hooguit een paar vingerzwaaien voor:

“Twee eerstejaarsstudenten van de Universiteit Leiden zijn door hun opleiding op het matje geroepen omdat ze tijdens het maken van een groepsfoto op de introductiedag de Hitlergroet hebben gebracht.

De universiteit heeft na een onderzoek naar de feiten en een gesprek met de studenten besloten dat het duo geen sanctie opgelegd krijgt. ,,Zij realiseren zich dat ze een heel domme actie hebben ondernomen en hebben hun excuses aangeboden”, zegt Victor Koppelmans, hoofd communicatie van de faculteit Governance and Global Affairs.”

Het is niet voor het eerst in de afgelopen jaren dat de Universiteit Leiden in de problemen komt vanwege studenten die er nogal een extreem-rechtse gevoel van humor op nahoudt. De Dagelijkse Standaard onthulde in november 2016 dat leden van studentenvereniging Quintus een zogeheten ‘gaybrapad’ hadden overgeverfd en daarbij ook Hitlergroetjes hadden gegeven.

Fijne boel dus weer daar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Frits Jansen

  Een “Duitse groet” brengen (met gestrekte arm) is alleen in Duitsland verboden.
  Leiden is de universiteit van professor Cliteur, die bijna net zo vaak doodsbang tegen de islam waarschuwt als DDS. Hij is ook de promotor van Thierry Baudet.
  Lekker bruin zootje daar.

  En dan te bedenken dat Willen van Oranje zelf de Leidse universiteit in 1574 oprichtte als “presidium libertatis”, bolwerk der vrijheid.
  Nee, niet de oudste universiteit, want dat is Leuven – dat er toen nog gewoon bij hoorde.

 2. Bloem

  “Security Studies afgekort SS” ongepaste sfkortingen. Wie bedenkt ze? Zo heeft de NS de “NS Business card, oftewel de NSB kaart. En dat voor de organisatie die de transporten naar de kampen verzorgde. Met het historisch besef ebt ook het fatsoen onder de jeugd weg. Zal wel iets met het socialistisch onderwijs te maken hebben

  1. Seneca

   @bloem
   al deze afkortingen zijn ontstaan na het raadseltje waar voor de Duitser de favoriete vakantiebestemming in NL is. antwoord: SASSenHEIM.

 3. Capo

  Hitler groeten? Vreemd, de leipo is allang dood.

 4. deelszon

  Hier in Nederland zijn mensen die een groet brengen zonder handen te willen schudden

 5. worstcase

  Wie de foto bekijkt ziet dat het van één de linkerarm is. Weet het verschil kennelijk niet tussen links en rechts. Heeft vast zijn VWO in Maastricht gehaald. Wijst op een rijkeluis lullo zonder IQ maar met veel papapoen. Vast een rechtenstudent. Die straks na een hormoon- en alcoholvol studentenleven ook nog een bul krijgt, door amices aan een lucratieve job wordt geholpen, in een dure Duitser scheurt en met belastinggeld asielzoekers en mocrocriminelen bijstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.