Studentikoze Leidse lullo's brengen Heil Hitler tijdens introductiedagen; Universiteit doet verder niks

Geen categoriesep 06 2018, 21:00
Gewoon op foto's van de Leiden">Universiteit Leiden de rechterarm strekken om de Führer te eren. Oh, dat is niet bijzonder ernstig hoor - aldus de Universiteit die de twee armstrekkende tuiggozertjes alleen een waarschuwinkje geeft.
Hoe normaal is het als je tijdens de introductiedagen van je opleiding "Security Studies" (afgekort SS, hmmm) bij de groepsfoto meteen een Hitlergroet brengt? Antwoord: totaal niet normaal en buitengewoon absurd. Maar toch hoef je met symbolen en groeten uit de Tweede Wereldoorlog niet bang te zijn dat de Universiteit Leiden je op je donder geeft en je voorlopig even schorst. Nee hoor, sieg heil wat je wil en je krijgt er hooguit een paar vingerzwaaien voor:

"Twee eerstejaarsstudenten van de Universiteit Leiden zijn door hun opleiding op het matje geroepen omdat ze tijdens het maken van een groepsfoto op de introductiedag de Hitlergroet hebben gebracht.

De universiteit heeft na een onderzoek naar de feiten en een gesprek met de studenten besloten dat het duo geen sanctie opgelegd krijgt. ,,Zij realiseren zich dat ze een heel domme actie hebben ondernomen en hebben hun excuses aangeboden'', zegt Victor Koppelmans, hoofd communicatie van de faculteit Governance and Global Affairs."

Het is niet voor het eerst in de afgelopen jaren dat de Universiteit Leiden in de problemen komt vanwege studenten die er nogal een extreem-rechtse gevoel van humor op nahoudt. De Dagelijkse Standaard onthulde in november 2016 dat leden van studentenvereniging Quintus een zogeheten 'gaybrapad' hadden overgeverfd en daarbij ook Hitlergroetjes hadden gegeven.
Fijne boel dus weer daar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten