Trump bezig met vredesplan: ‘Israël en Palestina binnen drie maanden vrede’

Waar menig politicus, diplomaat, generaal, soldaat en terrorist hebben gefaald in het bereiken van een oplossing voor het Midden-Oostenconflict tussen Israël en Palestina, zal Trump dat klusje wel even klaren. ‘Binnen twee tot drie maanden’ en ‘voor het einde van mijn eerste termijn’, aldus Trump.

Na gisteren al beweerd te hebben dat zijn regering meer heeft gedaan in twee jaar tijd dan de meeste Amerikaanse regeringen door de geschiedenis heen, mag ook deze uitspraak u eigenlijk niet meer verrassen. U kunt natuurlijk niet anders dan alsnog verbaasd zijn, want u, net als ik, weet dat het conflict tussen Israël en Palestina net een Gordiaanse knoop is.

Toch is de oplossing volgens Trump voldoende genuanceerd. Hij pleit nog altijd voor een tweestatenoplossing, waarmee hij de Palestijnen dus een eigen staat wil geven. Hij deed deze uitspraken na een ontmoeting met Israëlische premier Benjamin Netanyahu. De Palestijnen zouden volgens Trump weer bereid zijn om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Trump ziet dus weer de mogelijkheid voor een succesvolle deal.

Trump liet de halve wereld even hun hart vasthouden toen hij besloot de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem te openen. Kostte weliswaar een aantal doden maar hij komt er! De Palestijnen waren totaal niet gediend van dit gebaar, die Oost-Jeruzalem als hoofdstad van hun toekomstige Palestijnse staat zien.

Hoe Trump dus beide partijen tot vrede wil krijgen is iedereen een raadsel. De Palestijnen zien Trump natuurlijk als pro-Israël, die hen ook nog eens in hun gezicht spuugt door die ambassade. Ze willen ondanks dit alles nog steeds met hem om tafel dus hij zal wel iets goed hebben gedaan, óf de situatie voor de Palestijnen is nijpend. Over drie maanden weten we in ieder geval of en wat er gaat gebeuren, spannende tijden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Tengo Kawana

  Daar komt net zo min iets van terecht als met zijn debacle in Noord Korea.

  1. henkC

   Dom figuur…
   Je hebt het gelijk eens aan jouw kant.
   Hij is niet links dus kan beter maar het zelfde doen als de rest van de wereldverbeteraars hier.

   Gewoon geen ene barst.
   Of wellicht “ach en wee” klagen en de zonen van anderen naar de gvd helpen door ze naar dat gebied te sturen om de vrede te handhaven die jullie blijkbaar niet willen.

   Idioot

 2. Ni28

  Dit is natuurlijk alleen maar voer voor de linkse trollen, zie reactie. Ik zou met het artikel drie maanden hebben gewacht. Dat trump daar bezig is met een plan waar menige Arabier voor warm loopt was bekend maar inhoudelijk nog te duister. Dus afwachten en vol verwachting klopt ons hart. Het zou mooi zijn als zijn plan kansrijk zou zijn en kan eventueel een opening bieden zoals in Noord Korea. Maar als de Palestijnen aanhouden aan de vernietiging van Israel wordt het weer niets.

  1. EU kok

   quote:Dit is natuurlijk alleen maar voer voor de linkse trollen
   .
   Eindelijk, Ni28 gaat het snappen.
   Nu de rest der reageerders nog.

 3. Aytas

  Ik hoop echt dat hij hierin slaagt. Het is een verschrikkelijk door Europa gecreëerd probleem wat daar gebeurd. Ik leef met iedere palestijn en jood mee die een normaal leven in vrede wil.

 4. Likoednl

  Tot mislukken gedoemd, want de hele wereld wil de tweestatenoplossing …..
  behalve de Palestijnen!
  https://likud.nl/2016/06/de-hele-wereld-wil-de-tweestatenoplossing-behalve-de-palestijnen-2/

  1. Tengo Kawana

   Dit is een leugen. De tweestatenoplossing wordt door Israel geblokkeerd, ondermeer met de illegale nederzett8ngenpolitiek.

   1. Likoednl

    Totale onzin en nog zo eenvoudig te bewijzen ook: Voor 1967, toen er nog geen nederzettingen waren, weigerden de Palestijnen al de tweestatenoplossing. Dat deden zij al in 1937 en 1947. En nog 12 keer nadien.

    1. Capo

     Waarheden en feiten zijn onverenigbaar met trollen.

    2. Holland

     Tengo is dan ook de grootste leugenaar en antisemiet van DDS. Een andere reactie was van hem ook niet te verwachten. Zelfs als hij weet dat hij liegt, moet hij nog dwangmatig aan die behoefte toegeven.

     1. EU kok

      De mening van Holland betreffende het vermeende antisemitisme van Tengo is nog verandelijker dan het weer.
      Holland is niet labiel maar emotioneel flexibel.

     2. Capo

      Pisvlekvriendje, trollennicker!

     3. Elu Thingol

      Capo heeft last van plasvlekken in zijn broek. Dit probleempje etaleert hij voortdurend.

  2. EU kok

   Likud.nl
   Lijkt mij een objectieve website.

   1. Tengo Kawana

    🙂

  3. Capo

   @Likoed: Inderdaad, zodra er twee staten zijn hebben de Palestijnen geen reden meer om Israël te fukken. Overigens hebben ze kunnen oefenen omdat Gaza sinds 2006 onder Palestijns bestuur valt.

  1. Ritter

   Elu Thingol

   Wie gelooft de anti-Trump krant de New York Times nog? Die krant is al zoveel keer op leugens betrapt over Trump.

   De krant bestaat niet uit journalisten maar uit anti-Trump activisten.

   1. Elu Thingol

    Ritter dus.

    Naïeveling.

   2. Aytas

    Zoiets als de foto’s van zijn inauguratie? De man gaat een grote crisis veroorzaken. De staatsschuld in een goedlopende economie op deze manier laten oplopen zorgt over een jaar of 12 voor ellende. Op deze manier kan zelfs Rutte succes behalen. Leuk trouwens dat jij de afschaffing van de dividend belasting steunt, trump heeft ongeveer hetzelfde gedaan en nog komen grote Amerikaanse bedrijven niet terug met hun geld.

  2. sjun

   Wie gelooft de NYT nog? Het is tot parochieblaadje van de linkse kerk verworden.

 5. Ritter

  Trump slaagt waar andere falen.

  Trump onderhandelt nu met NK; iets wat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Vorige presidenten is dat niet gelukt.

  Trump heeft , samen met de Russen, het Kalifaat van ISIS vernietigt. Iets wat Obama niet in 4 jaar is gelukt.

  Hoe meer succes Trump heeft des te zuurder de reacties van zijn tegenstander.

  1. Tengo Kawana

   Ritter meent dat Trump met Kim Jung Un onderhandelt over de denuclearisering van Noord Korea.

   Hilarisch.

 6. Seneca

  de heer Willemse spreekt over een ‘Gordiaanse knoop’. Om die knoop destijds te ontwarren was er een ‘antieke’ Trump, in de persoon van Alexander de Grote nodig. Misschien – waarom niet – is Trump in dit geval eveneens een Alexander de Grote. Tenslotte kan een oplossing waar niet iedereen aan heeft gedacht, in dit geval, de oplossing brengen. lieve linkse trolletjes, niet meteen reageren, dat is eveneens van toepassing op de redactie van DDS, gewoon even geduld oefenen.

 7. Tractacus

  De Israelische kolonisten zullen hun nederzettingen op de west bank nooit opgeven. De westerse levenswijze van de Israeli’s wordt door de Arabieren verguisd. Dan blijft het zo als het is, bonje.

  1. Tengo Kawana

   Nee, natuurlijk niet. Israel heeft geen enkel belang bij een vreedzame tweestatenoplossing. De vrede die Trump en Netanyahu zich voorstellen is een volledige onderwerping van de Palestijnen.

   1. van Urk

    Het zijn toch Abbas en zijn voorganger Arafat die het vredesproces lieten doodbloeden door jarenlang de alles-of- niets kaarten te hebben gespeeld. http://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/dooi-israel-en-saoedi-arabie-zet-palestijnen-buitenspel-a1587434

  2. van Urk

   Daar gaan de kolonisten zelf niet over. De Israelische staat heeft Gaza ook ontruimd. Dus waarom zou de west bank ook niet ontruimd kunnen worden?

 8. Eugenie de la Fleur

  Wat een debiel is die man ook

 9. Ries

  Regelmatig komt hier de nederzettingenpolitiek weer om de hoek kijken. Die vreselijke Israeliers toch! Bezetten zomaar land dat niet van hun is. Nee, beste linksaffers. Israel heeft o.a. (er zijn meer redenen) besloten om hiermee de raketten-schieterij van de Palestijnse schuttersverenigingen te ontmoedigen. Gek dat ik van jullie nooit over het voortdurende getreiter van deze verenigingen lees. Linksaffers zijn zonder uitzondering aan een oog hartstikke blind.

  1. Capo

   Gelukkig zorgt Israël voor zichzelf en heeft ze van de geschiedenis geleerd.

  2. IJsbrand Koudvuur

   Ries schreef:

   “…Nee, beste linksaffers. Israel heeft o.a. (er zijn meer redenen) besloten om hiermee de raketten-schieterij van de Palestijnse schuttersverenigingen te ontmoedigen. Gek dat ik van jullie nooit over het voortdurende getreiter van deze verenigingen lees…”

   Ik als ‘rechts’ keur de Paletijnse schietvereniging ook niet echt goed. Maar vindt het volkomen begrijpelijk dat ze lid worden van zo’n schietvereniging. Een ander land zou jou land maar bezetten en onderdrukken! Ga jij dan ook je schouders ophalen, of zou je er iets aan doen?

 10. henk vintage

  De gecreëerde palestijnen hebben al een eigen staat genaamd Jordanië.

  1. sonar

   Henk alleen wil Jordanië hun niet hebben ,zij zitten niet niet te wachten op zulk soort volk,waar je niet in vrede mee kan leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.