Tuigtwitterende VVD’er Aartsen gewoon welkom in Kamerfractie aldus Dijkhoff: ‘Niet meteen affakkelen!’

Hé kijk, de VVD blijkt weer eens volkomen moreel failliet te zijn. Ditmaal rondom de belachelijke tweets van een nieuw Kamerlid, dat ondanks alles gewoon aantreedt met de goedkeuring van fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Fatsoen? Dat is vooral een stok om andere partijen mee te slaan, maar de VVD doet zelf lekker alles wat het wil. Dus suïcidale mensen even van katoen geven? Prima hoor!

De VVD laat weer eens zien over een ernstig defect moreel kompas te beschikken. Het kersverse Kamerlid Thierry Aartsen blijkt in het verleden een aardige Twitter-hooligan geweest te zijn – hij gebruikte het sociale medium om depressieve mensen te belasteren omdat zijn trein vertraging had, drong zich op #metoo-achtige wijze op aan vrouwen en had dikke lol om pesterijen van Sylvana Simons.

Maar dat mag de ambities van het pas 28-jarige ventje natuurlijk niet in de weg staan bij de VVD. Oh nee hoor, de kerel mag binnenkort gewoon plaatsnemen op een blauw stoeltje. Geen vuiltje aan de lucht, ook al heb je vrouwen geslutshamed, pesterijen van andere politici goedgepraat en iemand die voor de trein gesprongen was nog een trap nagegeven. Maakt allemaal niet uit: bij de partij van Jos van Rey en Han ten Broeke is tegenwoordig zo’n beetje iedereen welkom. Ongelikte boerenpummels uit Breda? Geen punt hoor. Zegt zelfs Klaas Dijkhoff:

“Het bekritiseerde aankomende VVD-Kamerlid Thierry Aartsen is ‘van harte welkom’ in de fractie. VVD-fractievoorzitter Dijkhoff ziet geen enkele reden zijn komst te blokkeren. Hij erkent dat de 28-jarige VVD-fractievoorzitter uit Breda enkele “domme tweets” heeft verstuurd, “maar dan hoeft je hem niet meteen af te fakkelen, te bedreigen of zijn familie lastig te vallen”, aldus Dijkhoff.

Dijkhoff vindt dat er niet te hard geoordeeld moet worden over een beperkt aantal tweets van enkele jaren geleden. “Laten we menselijk zijn.”

Menselijk? We hebben het hier niet over een zielig slachtoffer, maar over de fractievoorzitter van de VVD Breda die op het punt staat een baan te bekleden die hem zo’n €9000 per maand gaat opleveren. Dit zijn de mensen die piëteit met ons zouden moeten hebben, en niet andersom. Dus sodemieter toch eens even een eindje op met al die zogenaamde meelijwekkende verhalen over Thierry Aartsen. Dit is iemand die z’n eigen kuil gegraven heeft, en nu gaat mekkeren dat hij wankelt en er dreigt in te vallen.

Met je “#humor”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Heinz

  Hij zal het voor het geld doen, een goed rechts beginsel.

  1. Original NL

   En heinz doet alles voor niets natuurlijk..

 2. JanKlaasen

  Nu kan er eens een DDS reaguurder in de kamer komen is het weer niet goed…

  1. Tengo Kawana

   🙂

 3. Blue monday

  Het morele kompas van de VVD is idd. Volledig stuk.

  Met de komst van deze reaguurder krijgt Rutte er tenminste een brave ja-knikker bij.
  Die durft de komende 3 jaar helemaal niets te zeggen.

 4. Adriaan

  De VVD is volkomen de weg kwijt. Ik mag hopen dat dat straks met de volgende verkiezingen duidelijk wordt. Als je dit soort als volksvertegenwoordigers binnenhaalt, is het goed mis met Nederland.

 5. Florissa

  Als je klasse hebt komt dat gelijk boven drijven als je jong bent ,en dat telt ook voor als je een misbaksel bent ,dat de VVD er daar genoeg van heeft ,bewijst alle schandalen van de laatste tijd , elkaar uit de wind houden ,kunnen ze daar als geen ander ,deze klootzak ,nog nat achter zijn oren ,en net uit de luiers ,moet ons straks gaan vertellen wat we wel en niet mogen ,manieren zelf heeft hij totaal niet .

  1. Fortiori

   Ergens moet je beginnen, dat was met Hans Wiegel ook zo, met Neelie Kroes e.v.a.

 6. P.Sisterons

  Blijkbaar was er sprake van vuilspel toen Dwaas Kijkhoff de slimste mens werd.
  Wel een leuk liedje trouwens over die raciste die hier de kachel wil blijven aanmaken met haar gejammer.

 7. EllyD18

  Die grap over Sylvana vond ik wel goed. Geef iemand gewoon een kans.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.