Twee Amsterdammers opgepakt voor dubbele liquidatie van Colombiaans stel in Spanje

Twee Amsterdammers, of nou ja, ‘Amsterdammers’, genaamd Abdelhamid A. en Hicham M., zijn gearresteerd voor een dubbele liquidatie van een Colombiaans stel. Dat meldt Het Parool.

In 2016 werd in Zuid-Spanje een Colombiaans stel op brute wijze geliquideerd. Eerder werd een andere Amsterdammer, namelijk Mitchell Jansen (23), verdacht maar hij werd in Colombia geliquideerd. Daar was de politie dus snel klaar mee.

Nu werd Abdelhamid A. (28) uit Amsterdam-Oud-West gearresteerd tezamen met een Noorse medeverdachte van 36 jaar. Hicham M. uit Amsterdam-Noord werd in zijn cel aangehouden. Hicham had namelijk al twee liquidaties en een moordpoging op z’n geweten. Zo zou hij Eaneas Lomp hebben vermoord in 2015.

De andere door hem geliquideerden zijn naar alle waarschijnlijkheid Chahid Yakhlaf die in 2015 het loodje legde en Nourdina A.  in april van 2016. Hier zitten echter nog meerdere verdachten voor vast.

Door middel van Blackberry emails die de Nederlandse politie aan de Guardia Civil zou hebben doorgespeeld zouden de beide ‘heren’ zijn opgespoord. Mogelijk liet Hicham M. sporen achter waardoor ook Abdelhamid A. in verband werd gebracht met liquidaties.

Al met al ruimt het elkaar lekker op zo. De politie van Noorwegen en Nederland werken fijn samen met de Guardia Civil waardoor ze met slechts vijf huiszoekingen al een paar kilo drugs , drie vuurwapens, een wietplantage en een dure auto in beslag hebben kunnen nemen. Een andere grote hulp is een Canadese computerserver die in beslag is genomen en vooral veel informatie over het Amsterdamse criminele milieu bevat. Prima operatie dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. worstcase

  Gut zeg. Amsterdammers? Maar die namen? Niet gewoon Sjors K of Henk van de B?
  Volgens mij is het woord multiculti fout. Multicrimi is een veel betere aanduiding. Trouwens Amsterdam kan beter Mocrum genoemd worden. Een korte pakkende naam die ook aangeeft wie het daar voor het zeggen hebben. En die Femke moet geen ambtsketen dragen, maar een boerka.

  1. Peter Loosduinen

   worstcase
   Bij de boerka van Femke moeten ook de kijkgaatjes dicht worden gemaakt.

 2. Peter Loosduinen

  De Telegraaf noemt dit geteisem Nederlanders !
  Nederlanders aangehouden wegens moord op stel in Spanje

 3. Florissa

  Laten we eens beginnen in de media om al die lui met 2 paspoorten , dat erbij te vermelden ,pro deo advocaten en bijstand komt natuurlijk uit Nederland , de burgers hier draaien voor de kosten op van dat geteisem ,en de misdaad cijfers blijven laag in Marokko ,want dan zijn ze plots Nederlanders,stop de finaciele steun aan die landen als ze terug gestuurden criminelen niet willen opnemen. Hoe eenvoudig kan alles zijn .

  1. Vraagtekentje

   Zo eenvoudig dat niemand het wil zien! Druppel-gloeiende plaat- pappen-nathouden- dweilen kraan open- glas plas was, etc.etc.

  2. Adriaan

   @Florissa, helaas wil een meerderheid van de Nederlanders deze toestanden. De verkiezingen zijn het bewijs. En daar moeten wíj mee dealen.

  3. Nog1

   We geven geen steun aan Marokko. Die kun je dus niet intrekken.

   1. sjun

    Kort elke uitkering die kant op maar eens…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.