Wat een verrassing! Terrorist Amsterdam CS was bekend bij Duitse inlichtingendienst!

Voor wie nog benieuwd is of de messensteker op Amsterdam CS een bekende was van de politie, het antwoord is een volmondig ‘Ja’! Dat meldt de Telegraaf.

De Duitse Verfassungsschütz, oftewel inlichtingendienst, kreeg signalen door dat Jawed S., de mafklapper die twee Amerikaanse toeristen neerstak, zijn baard liet staan en dat er ‘veranderingen zichtbaar waren.’ Een medewerker van een jeugdinrichting waar Jawed S. een tijd verbleef, zou dat hebben doorgespeeld.

Dit staat in schril contrast met eerdere berichtgeving waar werd gezegd dat niemand iets aparts zou zijn opgevallen aan zijn gedrag. Dit is op zichzelf al een gevoelig punt in Duitsland want de autoriteiten daar worden er al vaker van beschuldigd signalen niet te zien of door te spelen, uit angst voor beschuldigingen van racisme.

Het enige concrete wat er nu wordt genoemd is dat Jawed zijn baard liet staan, wat op zichzelf natuurlijk niet echt een signaal is. Wat de medewerker dan dus nog meer is opgevallen is vooralsnog niet duidelijk.

Op het moment is er over Jawed’s motieven alleen duidelijk dat hij vond dat ‘Nederland de profeet te veel beledigde’ en noemde hij alleen Geert Wilders specifiek bij naam. Vermoedelijk omdat Geert in het hoofd van Jawed de iconische profeet-basher is waartegen hij zich genoodzaakt voelde om op te treden. Ook vertoonde hij drie kwartier lang ‘opvallend gedrag’ door doelloos op het station rond te lopen en niet naar borden te kijken of mensen te zoeken.

De Nederlandse politie is nog bezig met verder verhoor.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. DolleDries

  Dat hij de naam Wilders genoemd heeft ruikt naar Politieke Goebbels methode van uit het OM om Wilders zwart te maken Het is verbazend dat met zo verhoor dit direct naar buiten wordt gebracht.

 2. Ad Infinitum

  Nu dit in het AD staat is DDS er als de kippen bij om het artikel te presenteren. In andere gevallen moet je het met oud brood afdoen. Krijg je dagen lang Islam nieuws te happen. Onbegrijpelijk.

  1. Adriaan

   @Infinitum, het is niet noodzakelijk om te reageren. Als je iets niet begrijpt, is het soms verstandiger om te zwijgen.

   1. Capo

    Er kan mij niet vaak genoeg gewaarschuwd worden, zeker met een regering die de islamisering faciliteert.

 3. DolleDries

  Dat hij de naam Wilders genoemd heeft ruikt naar Politieke Goebbels methode van uit het OM om Wilders zwart te maken Het is verbazend dat met zo verhoor dit direct naar buiten wordt gebracht. Weet je wie ook de baard laat staan, Timmermans.

 4. Onno

  Te veel waarschuwen werkt onachtzaamheid in de hand. Dan krijg je een situatie van ‘het zal wel loslopen’

 5. Morales

  En waarom krijgen wij dit nu pas te horen? Past deze onaangename waarheid niet in het straatje van kritische Islamvilgers oftewel de Nederlanders bashen?

 6. Morales

  Wat ik trouwens ook niet snap:

  Onkruid wieden we.
  Ongedierte verdelgen we.
  Kankergezwellen verwijderen we.

  Dan geef je de Islam toch niet de vrije loop?

  1. Original NL

   ..Morales..
   …Dan geef je de Islam toch niet de vrije loop?
   Zolang de politiekcorrecte linksliberale deuggestapo het hier voor het zeggen heeft wordt de islam en immigratie geen strobreed in de weg gelegd.

  2. Capo

   “Dan geef je de Islam toch niet de vrije loop?”

   Ja zeker, als sinds 27 oktober 2010, toen werd de regering door Halsema c.s. opgeroepen de islamisering van ons land niet tegen te gaan.

   1. Rechtsaf

    @Capo en onze islammongooltjes zijn erg rustig natuurlijk..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.