Weerstand tegen nieuw VVD-Kamerlid Thierry Aartsen groeit vanwege uitspraken in het verleden

Hij is nog zelfs geen Kamerlid, maar mensen roepen nu al om het aftreden van Thierry Aartsen. Aartsen heeft nogal wat boute uitspraken gedaan in het verleden, zoals de oproep voor zelfmoordenaars om ‘creatiever’ te zijn, toen iemand voor zijn trein sprong. Tja, ik moest eigenlijk wel lachen toen ik die tweet zag, maar de vraag is natuurlijk of we zulke uitspraken wel mogen tolereren bij een Kamerlid.

Sommige VVD’ers zijn boos om het feit dat Aartsen Kamerlid wordt en roepen de landelijke fractie op om hem niet te installeren.

VVD-wethouder en locoburgemeester Berkhout van de gemeente Wormerland roept de VVD-top op tot een blokkade van de installatie van partijgenoot Thierry Aartsen in de Tweede Kamer. In een tweet vraagt hij fractievoorzitter Dijkhoff en partijvoorzitter Van der Wal om af te zien van de benoeming.

“Ik kan mij niet voorstellen dat wij gezamenlijk zo’n eikel erbij willen hebben”, laat hij via Twitter weten. Berkhout is al 16 jaar actief bij de VVD in de gemeente in Noord-Holland.

Nou nou nou, meneer Berkhout, ‘eikel’ is ook wel weer erg overdreven. Aartsen heeft gewoon een bepaalde vorm van humor en daar hoeft u het niet mee eens te zijn. Dat betekent niet gelijk dat hij geen goed Kamerlid is, of dat elke uitspraak gewogen moet worden op de deugschaal. Gelukkig was de reactie van Aartsen helder:

Aartsen zegt zelf geen spijt te hebben van zijn tweets. Hij is niet van plan ze te verwijderen, zo zegt hij een gesprek met BN De Stem. “Misschien moet ik iets behoedzamer worden. Maar nogmaals: ik ben wie ik ben.”

Goed zo, niet gaan buigen. Je bent dan wel de zoveelste VVD’er die een andere VVD’er vervangt in de Tweede Kamer, maar we moeten in elk geval meer mensen met humor in ons parlement hebben. Anders krijg je van dit soort situaties, waarin elke tweet of uitspraak publiekelijk moet worden afgewogen. Aan de ene kant zijn we wars van politici die volgens het boekje praten en vastgedrilled worden door de persvoorlichters, maar er zijn blijkbaar ook mensen die politici publiekelijk aan de schandpaal nagelen, omdat hun humor hen niet aanstaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. AS210854

  En terecht.

 2. Ni28

  De VVD heeft toch alleen goede Kamerleden?

  1. AS210854

   Denken ze.

 3. Ad Infinitum

  Een beetje een ‘ wilde ‘ jongen. Hij draagt geen stropdas of kek brilletje. Eikel moet kunnen. Een enkele eikel kan uitgroeien tot een reusachtige boom. Duurt wel even, maar toch.

 4. Bes Tolen

  Als ik het zo lees dan verdient Aartsen alle steun. Kleinzerige hypocrieten zitten er al genoeg in de Tweede Kamer. Die kleinzerigheid en wellicht ook de hypocrisie is naar ik denk veelal gespeeld. Het past helemaal in het huidige valse politieke klimaat dus van reële mensen krijgen Berkhout en Homan geen bijval.

 5. Tengo Kawana

  De VVD doet er niet verstandig aan zo’n ongelikte beer in de Kamer laten plaatsnemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.