Arnhemse burgmeester Marcouch gelooft niet in deradicaliseringsprogramma’s

De gemeente Arnhem heeft een grote rol gespeeld in het in beeld krijgen en arresteren van de groep moslims die vorige week gearresteerd is. De groep geradicaliseerde moslims is groter dan het aantal dat is opgepakt. De islamitische burgemeester van Arnhem, Marcouch, zegt dat er 25 geradicaliseerde moslims in beeld zijn. Daarnaast maakt hij een opmerkelijke statement over het overheidsbeleid: hij gelooft niet in deradicaliseringsprogramma’s. 

In april werden de inlichtingendiensten ingeschakeld omdat de zorgen ‘groter en ernstiger’ werden. Marcouch: ,,Het is een opluchting dat een aanslag is voorkomen. Ik zie dat als een succesverhaal. Mensen denken dat de vermeende leider Hardi N. bij ons uit beeld was, was maar dat is niet zo. We volgden hem continu en we zagen dat hij radicaliseerde. Hij was in de dertig, had een kind van zes en een zwangere echtgenote. Je zou denken: een basis voor een stabieler leven. En toch was het hoogste ideaal om martelaar te worden.”

Marcouch zegt dat de groep van 25 grotendeels bestaat uit mannen die al geruime tijd in beeld zijn. ,,Een van deze mannen wilde op zijn vijftiende al naar Syrië uitreizen en is daarbij tegengehouden.”

De Arnhemse burgemeester zegt niet te geloven in deradicaliseringsprogramma’s. ,,Het is niet zo dat je die jongens door een wasstraat kunt sturen en dat ze dan weer schoon zijn. Ik geloof in onze brede manier van werken: het verbinden van een lokale aanpak met landelijke veiligheidsdiensten.”

We moeten Marcouch hierin gelijk geven. Het is frappant dat juist de burgemeesters die zelf moslim zijn, Marcouch en Aboutaleb, strenger en forser tegen geradicaliseerde moslims zijn dan andere burgemeesters. Die spreken toch vaak van een aanpak van ‘deradicalisering’ en ‘verbinding’. Marcouch is lekker recht voor zijn raap en zegt waar het op staat. Chapeau.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Holland

  Marcouch heeft helaas gelijk. Ook veel katholieken zijn een leven lang geestelijk gehandicapt door hun paapse opvoeding. zeker dus die zwaar geindoctrineerde en gebrainwashde moslims.

  Feitelijk geloof ik maar in een oplossing: niet binnenlaten en als ze er toch zijn zo snel mogelijk retourneren. Stop de islamisering van Nederland.

  1. Adriaan

   Klopt @Holland, alle IS-aanhangers en foute moslims oppakken en terugsturen naar land van herkomst en waar hun wortels zijn. Dit soort tuig hoort niet thuis is een vrije westerse samenleving.

   1. sjun

    Victor Orban voert daarin al een politiek ter navolging.

  2. wheelboy

   Holland.

   Ook veel katholieken zijn een leven lang geestelijk gehandicapt door hun paapse opvoeding?
   Ik heb een Katholieke achtergrond . Mij en mijn ouders is nooit verplicht naar de kerk te gaan .Wij hebben altijd onze eigen mening gehad .Enige keer dat wij naar de kerk gaan is met trouwen overlijden en kerstmis . Waar jij over spreekt is minstens 70 jaar geleden in de tijd van mijn opa .Toen werd er vanuit de kansel opgeroepen KVP te stemmen . Mijn opa heeft me dat ooit verteld en kwam de pastoor aan de deur te vragen of het huwelijk wel goed was als er maar weinig kinderen waren .Mijn opa zij als jij ze betaald zal ik ze op de wereld zetten .Hij stemde SDAP later PVDA .en was een zgn rooie .Maar die rooie had wel een traction avant voor de deur staan zijn kinderen waren gekleed en de buren kwamen van alles lenen . en konden te voet of met de hondenkar op pad .En zo gaat dat denk ik nog steeds in streng gereformeerde gemeentes .Maar in het Katholieke al decennia niet meer .

   1. Adriaan

    @wheelboy, klopt wat je zegt. Het is inderdaad 80/70 jaar geleden. Mijn vrouw heeft dat aan den lijve ondervonden. Ze werd gehersenspoeld door de nonnen. Gelukkig is dat niet meer. Maar bij de Islam is dat nog steeds gaande.

 2. Ni28

  Deradicaliseringsprogramma’s werken ook niet. In het Buitenhof is dit ook beweerd door iemand die zich daar mee bezig houdt. Maar twee keer is het gelukt waarbij je moet nog afwachten voor hoe lang het effect blijft. In die jonge leeftijdsgroep zit het gewoon in en gaat nooit voor honderd procent weg. Dit soort programma’s zijn nutteloos je moet van dit soort mensen gewoon af.

  1. wheelboy

   Ik ken een heel goed Deradicaliseringsprogramma .Nl eruit trappen en nooit meer erin .Is het probleem meteen opgelost .

 3. Dubbele Komma

  En een moslim kan het weten!

 4. Ritter

  Dit gebeurt er wanneer een Iraanse met een Israëlische vlag door Keulen loopt

  “Door Mehrak Shirkhanloo: Ik heb gisteren als Iraanse met een Israëlische vlag door Keulen gelopen. Ik ben helemaal aan het einde van mijn krachten. We werden van alle kanten vijandig bejegend door Arabisch-islamitisch-Turkse mannen.

  Ik werd als “landloze” beledigd. Ik kreeg niet alleen maar honderd keer een middelvinger, maar er werden ook moorddreigingen uitgesproken. Op de terugweg werden we gevolgd door drie mannen, die pas vertrokken toen de politie kwam. Als de politie er niet geweest zou zijn, zouden de aanhangers van Erdoğan ons besprongen hebben. Ik ben absoluut geschrokken van het antisemitisme in dit land. Vooral wanneer je dat aan den lijve ondervindt. Ik kan Israëli´s begrijpen, die op grond van deze enorme pesterijen het land verlaten.”

  https://politikstube.com/das-passiert-wenn-eine-iranerin-mit-einer-israel-flagge-durch-koeln-laeuft/

 5. Pecunia

  Dat zijn dus 2 intelligente moslims, of toch taqiyya?

 6. HW

  Ik begrijp dan ook niet, dat hij jarenlang de Amsterdamse – Marokkaanse gemeenschap heeft gesponsord met onze belastingcenten.
  Een flop, zakken gevuld van onbetrouwbare corrupte personen en weg ons belastinggeld.

 7. sjun

  Een Marcouch maakt nog geen zomer. Voor niet als hij er twee paspoorten op na blijkt te houden valt te bevragen waar zijn loyaliteit ligt. Niettemin verdient hij als verantwoordelijke leidinggevende in Arnhem evenals de uitvoerders de complimenten voor de uitstekende actie van de politie.

  1. Ernst Quispel

   Sjun houdt zich bij voorkeur in het buitenland op van waaruit hij ons land belastert.

   Over bevraaglijke loyaliteit gesproken.

   1. sjun

    Dit klinkt als een persoonlijke aanval maar zal vast constructiever bedoeld zijn.

    1. Ernst Quispel

     Wie de schoen past trekke hem aan.

 8. nienke

  Hij heeft helemaal gelijk, weggegooid geld.
  Zijn helemaal niet van plan te integreren en zeker niet te werken.
  Het enige wat je kunt doen is hun uitkering stoppen als zij het verdommen om te werken.
  Het land van honing voor deze jonge (vluchtelingen).

 9. Peter Loosduinen

  Arnhemse burgmeester Marcouch gelooft niet in deradicaliseringsprogramma’s
  Ik ook niet !!
  Mogelijke oplossing ??
  Hangen, trekken en vierendelen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Hangen,_trekken_en_vierendelen

 10. Anders55

  Meneer Marcouch heeft gelijk, er zijn bakken en bakken met geld verdwenen/ weg gesmeten aan de zg. integratie en noem het allemaal maar op?
  ook dit programma voor de-radicalisering zal wel weer een behoorlijke bom duiten kostten? goed voor diegenen die het aan bieden dunkt me en of het helpt; ik heb zo m’n twijfels?
  en ‘wat er in het koppie zit?’ dat krijg je er alleen uit als de ander het echt wil?

 11. Wim Vreeswijk

  Holland@ : Helemaal mee eens, gewoon een soort chinese muur om Holland heen en om de 50 meter voorzien van een peloton zwaar bewapende scherpschutters !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.