Baudet legt VVD-minister Harbers het vuur aan de schenen vanwege VN-migratiepact

snapshot
Foto: Thierry Baudet bij RTL Late Night. Bron: Screenshot RTL.

Afgelopen week kwam het VN-migratiepact in het nieuws. Een online petitie werd opgezet om het kabinet te bewegen het akkoord niet te ondertekenen. De grote onduidelijkheid rondom het akkoord en de wijze waarop voorgaande kabinetten zijn omgegaan met migratie leidt tot veel wantrouwen en onrust. Het initiatief heeft ondertussen al ruim 7000 handtekeningen en als u nog niet heeft getekend vraag ik u dit alsnog te doen. De Verenigde Staten en Hongarije hebben laten weten dat ze het akkoord niet tekenen. Denemarken, Oostenrijk en Australië zijn zeer terughoudend. Thierry Baudet legde Mark Harbers (VVD) het vuur aan de schenen met 100 pittige vragen.

Nooit eerder stonden VVD en CDA tegen een muur als vandaag. Natuurlijk niet echt, maar wel spreekwoordelijk. Want hun woorden en handelingen zijn niet in overeenstemming en daardoor maken zij zich uiterst kwetsbaar. Zo stellen zij zich in de media en in hun verkiezingsprogramma uiterst kritisch op tegenover de huidige omvang van de migratiegolven. In schril contrast staat echter het feit dat ruim 230 000 migranten in 2016 naar Nederland kwamen. De kritiek komt dan ook voornamelijk vanuit de PVV en FvD als het gaat om dit onderwerp, maar ook Partij van de Dieren. SP en GroenLinks nemen de twee grote ‘middenpartijen’ onder vuur. Maar een meerderheid van de Kamer liet afgelopen week weten niet te willen spreken over het onderwerp.

Baudet diende deze week 100 vragen in bij de VVD-minister om te weten te komen wat nu precies de aanleiding is van het VN-akkoord Global Compact for Migration. De vragen getuige van zeer goed denkwerk, want de eerste vraag begint meteen met het verifiëren van de gegevens waarover wordt gesproken. Jetten zou dat een ‘interpretatiegesprek noemen’, maar kan dus ook met één vraag. Zo stelt FvD: “Kan de Staatssecretaris bevestigen dat deze link inderdaad de FINAL DRAFT en de meest recente concepttekst van de Global Compact for Migration bevat, waarvan ondertekening door Nederland voorzien is medio december 2018?” Na beantwoording van deze vraag kan de Minister in ieder geval niet meer beweren dat het gesprek over een ander document gaat en moet hij ter zake komen.

Vervolgens stelt FvD vragen over verschillende aspecten van het pact. Neem bijvoorbeeld de te publiceren internationale website voor migranten, zodat men weet hoe men hiernaartoe kan komen. Terecht dus dat Baudet vraagt “Betekent het voornemen van de Staatssecretaris om het Marrakesh Immigratiepact namens Nederland te ondertekenen dat hij het met de gehele tekst van het pact eens is?” Want als de Minister het niet met de tekst eens is, maar toch tekent, dan roept dit vragen op over de uitvoering van zijn ambt. Als hij het wel volledig eens is met de tekst en tekent evenzo.

Verder biedt vraag 11 van een kijkje in de wijze waarop supranationale organisaties zoals de Europese Unie hun kiezers trachten te beïnvloeden met nepnieuws verspreid via verschillende mediakanalen: “Is de Staatssecretaris voorstander van doelstelling 33c om te bevorderen dat media, inclusief online media, een positiever beeld van immigratie dienen te scheppen?” Dit gebeurt nu dus ook al. Bijvoorbeeld via het EU-programmaDisplaced in the Media‘. De subsidiestromen en programma’s hebben het doel invloed te hebben op de denkbeelden van burgers via de media. Brrrrrr, dat is toch gewoon DDR Merkel-style? Het is absoluut opmerkelijk dat de VN en de EU bepaalde politieke kwesties in de media willen framen. Goed dat FvD hier aandacht voor heeft. De vraag is dan ook wat de VVD vindt van onderstaande EU-programma en hoe zij deze in overeenstemming brengt met haar verkiezingsprogramma?

displacedinmedia
Displaced in Media: de voorkant van een brochure van het gelijknamende EU-programma dat tracht de publieke opinie over migratie ‘te verbeteren’. Bron: European Cultural Foundation

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

53 reacties

 1.   

  “Nooit eerder stonden VVD en CDA tegen een muur als vandaag. Natuurlijk niet echt, maar wel spreekwoordelijk.”
  Oh joh? Teunis bezigt pas sinds kort beeldspraak en zet het er voor de zekerheid maar even bij. Je weet immers nooit of DDS’ers na het lezen van bovenstaande zin alle muren gaan inspecteren op VVD’ers of CDA’ers.
  Affijn, het CBS meldt overigens dat er ongeveer 111.000 migranten waren in 2016. Dat zijn er nog steeds een hoop, maar wel de helft minder dan Teunis’ schatting.
  Tot slot nog over Baudet: waarom is het nieuwswaardig dat hij vragen stelt over politieke zaken? Dat is toch z’n werk? Vooralsnog is er niks uit voortgekomen, dus heeft hij alleen een lijstje vragen ingediend. Chapeau! Rondje lavendel van de zaak!

  1.   

   doe niet zo misselijk “professor”Zonnebloem of bent u net zo verward als u naamgenoot. Lijkt er wel op

   1.   

    De “professor” is een trol.

  2.   

   Ik hoorde dat het ruiken aan lavendel positieve effecten heeft op ontspannend functioneren. Maar hoe is dat eigenlijk gesteld met ammoniak, of zoutzuur. Is dit ergens aan af te leiden, Professor ?

  3.   

   Ooit van gezinshereniging gehoord, Paardebloem?

 2.   

  Wat een idioten lopen er in dit land rond, de grootste zit in het parlement. Dat dit stukje ellende het niet over het rabat proces heeft in deze is onbegrijpelijk. Ik hoop zo dat ze een hetze creëren en het verdrag niet getekend wordt.

  Dat de landen waar de populisten aan de macht zijn niet willen tekenen moet voldoende zeggen. Populisten gaan alleen voor korte termijn oplossingen.

  1.   

   Moeilijk hè, dat tikken met een hoofdoek? Beperkt je vermogen, om breder te denken. Wij, echte Nederlanders, noemen dat ‘óogkleppen op hebben’.

   1.   

    Erg inhoudelijk weer jouw reactie.

    1.   

     Ik ga met “U” niet inhoudelijk in discussie. Daar bent “U” niet slim genoeg voor. U schrijft hier alleen vol met haat, jegens anders denkenden en zeker anders gelovigen.

     1.   

      En daar sluit ik mij volkomen bij aan Ayayayaya tas haar kopvotje zit wel erg strak om die ene hersencel

     2.   

      Ook Aytas lijdt aan het Dunning Kruger effect. Fora hebben een grote aantrekkingskracht op dat soort mensen.

     3.   

      kopvodje

     4.   

      Floris mijmert: Ook Aytas lijdt aan het Dunning Kruger effect. Fora hebben een grote aantrekkingskracht op dat soort mensen.
      Helaas moet ik dit debacle aanzien. In wat voor rottijd leven we.

     5.   

      Floris heeft veel verstand voor psychiatrische aandoeningen. Hij maakte me al eerder uit voor autist, narcist, psychoot, Asperger en Borderline.

      En dat allemaal tegelijkertijd!

      :)

 3.   

  ““Is de Staatssecretaris voorstander van doelstelling 33c om te bevorderen dat media, inclusief online media, een positiever beeld van immigratie dienen te scheppen?” Dit gebeurt nu dus ook al. Bijvoorbeeld via het EU-programma ‘Displaced in the Media‘. De subsidiestromen en programma’s hebben het doel invloed te hebben op de denkbeelden van burgers via de media. Brrrrrr, dat is toch gewoon DDR Merkel-style?”
  ———————————————————————————-
  Media inzetten voor politieke doeleinden is in strijd met de democratische spelregels. En veel media werken eraan mee.

  We leven in een tijd waarin de democratie steeds verder wordt uitgehold.

  Wat zijn dit voor mensen die dit doen?

  1.   

   “Wat zijn dit voor mensen die dit doen?”

   Het zijn de Ollongrens, de Verhofstadts, de Ruttes, de Junckers en de Merkels. De hoogopgeleide links elitaire boven ons gestelden.Maar vooral Merkel… Zij is vanuit haar DDR achtergrond volkomen vertrouwd met dit soort praktijken. De Stasi onder Erich Mielke deed niet anders dan de eigen bevolking klaarstomen en hersenspoelen voor het grote socialistische experiment. Ik ben ervan overtuigd dat dit vooral wordt aangestuurd vanuit Berlijn. Het was Merkel die destijds een onderonsje had met Mark Zuckerberg aangaande censuur door Facebook. Die lijn wordt nu gewoon fijntjes doorgetrokken, uiteraard met welwillende medewerking van haar adjudant, het immer grijnzende weekdier Mark Rutte.

   1.   

    @ Ben Zine.

    Deze mensen hebben geen scrupules. Het zou nog kunnen dat Merkel het doet vanuit een soort overtuiging, waarbij voor links het credo is dat het doel de middelen heiligt. Zo’n Ollongren is ijskoud. Net een nazi.

    De linkse geest heeft vooralsnog gewonnen (het is tekenend dat bedrijven als Google en Facebook ook in het linkse kamp zitten) en de migratieramp is niet meer terug te draaien. We stevenen af op een enorme catastrofe.

   2.   

    Ben Zine

    Merkel is ook een marionet van Soros en voert zijn opdrachten uit…hij wil Europa bedelven onder migranten en Merkel voert deze opdracht uit….als een soort robot…dat is ook te zien aan haar uitdrukkingsloze face.

  2.   

   quote: Media inzetten voor politieke doeleinden is in strijd met de democratische spelregels.
   .
   Dus Vara, kro of ncrv zijn tegen de democratische spelregels.
   Reformatorisch dagblad ?
   DDS is in strijd met de democratische spelregels?

   1.   

    In een vorig draadje schrijft “U”, “In wat voor rottijd leven we.” Nu ik zal het u uitleggen. “U” leeft in een tijd waarin lieden zoals u, een leven leiden zonder enig perspectief. Leeg, vergeten en doelloos. Hoe ik dat weet? U zit, net als sommigen anderen 24/7 hier te zwetsen, over alles en nog wat. Probeert zo veel mogelijk ‘vliegen af te vangen’ en gedraagt zich uitermate vervelend. Een eenzaam mens zonder enige aanspraak van buitenaf met echte mensen. En boos. Altijd maar boos. Veel geprobeerd, nooit wat gelukt.

    1.   

     Toppertje heeft wat probleempjes met wie wat schreef.
     Geeft niets, is soms ook wat onduidelijk voor u.

     1.   

      Floris mijmert: Ook Aytas lijdt aan het Dunning Kruger effect. Fora hebben een grote aantrekkingskracht op dat soort mensen.
      Helaas moet ik dit debacle aanzien. In wat voor rottijd leven we.

      Als je zelf al niet meer weet, wat voor vuilnis je hier neer plempt, dan is eigenlijk nog maar weinig hoop voor je.

    2.   

     Dat schreef Floris, Top. Maar die staat natuurlijk wel aan jouw kant van het schoolplein.

     :)

    3.   

     Oei, deze afgang van Top is pijnlijk om te zien.

     1.   

      Top citeerde Spaanse Vlieg, die het op zijn beurt van mij overnam.

      Spaanse Vlieg is een trol die nooit inhoudelijk post maar anderen slechts vliegen probeert af te vangen.

      Maar dat vindt Guus niet erg want de Spaanse Vlieg zit in zijn kamp.

     2.   

      Q.e.d.

      :)

     3.   

      Ernst loopt op z’n laatste benen. Het is een zware dag voor hem geweest.

      Zoveel nederlagen. Zijn ego moet vreselijke pijnen lijden.

     4.   

      Floris komt even uitleggen wat iedereen 3 uur geleden al gesnapt had.
      Maar hij bedoelt het goed in deze rottijd waarin hij leeft.
      Hebt geduld en medelijden met deze bejaarde buitenlander.

     5.   

      Spaanse kok is zelf toch ook een bejaarde pensionado, zoals hij meermalen te kennen heeft gegeven?

     6.   

      Spaanse vlieg blijft hardnekkig met z’n kop in het zand zitten. Hij vindt het kennelijk allemaal wel prima zo.

      Naar eigen zeggen heeft hij zelf nergens last van dus het zal hem allemaal een zorg zijn.

      Het nageslacht zal hem aan z’n reet roesten.

      Een egoïst pur sang vermomd als goedmens.

     7.   

      @Greenfield.
      Inderdaad en oh zo trots op mijn prachtige Nederland.
      Het mooiste land om inwoner van te zijn.
      Waar ook ter wereld verdedig ik mijn vaderland.

     8.   

      Dat zeggen de emigranten Floris en IJscoman je niet na, Spaanse kok, die laten vanuit het buitenland geen kans voorbij gaan om ons land onder te schijten.

     9.   

      Arme Floris.
      Maakt zich zorgen om mijn kinderen en kleinkinderen.
      Ter geruststelling, ik heb mijn kinderen mijn prachtig bedrijf gegeven.
      Mijn kinderen zullen hetzelfde doen voor hun kinderen.
      Maar, bedankt voor uw bezorgdheid.

 4.   

  ” “Is de Staatssecretaris voorstander van doelstelling 33c om te bevorderen dat media, inclusief online media, een positiever beeld van immigratie dienen te scheppen?” Dit gebeurt nu dus ook al. Bijvoorbeeld via het EU-programma ‘Displaced in the Media‘.”

  Baudet liegt hier. De doelstellingen van dit programma zijn bij te dragen tot de integratie van vluchtelingen in Europa als ze hier zijn toegelaten.


  Refugees have entered European countries, but they haven’t entered the public sphere. When they do, it is as characters in other people’s stories – desperate faces, surging hoards and floating bodies – something ‘other’. We rarely hear from young refugees as experts or legitimate voices. If refugees and migrants are to become citizens of Europe, we believe they need to be participants in – rather than subjects of – public debate. The strategic partnership Displaced In Media contributes to an innovative and collaborative infrastructure in Europe that supports refugee participation through media. This infrastructure consists of

  a sustainable community of practice that entails the participating organisations and their networks and a peer group of young migrant citizen journalists

  a shared methodology of media literacy education for young migrants

  a collection and dissemination strategy of migrants’ media works from across Europe

  improved policy awareness on local, national and European level for the democratic participation of young migrants in their communities.”

  1.   

   Hahahahaha blablabla. Copy paste is zo 2017!

  2.   

   Pijnlijk, deze leugen. Wat gebeurt er als een kamerlid de minister voorliegt?

  3.   

   Wie hier liegt is nog maar de vraag. Gisteren publiceerde Rotterdam dat hun asielzoekers toch niet allemaal apothekers, artsen en vaklui zijn. Het grootste deel is niet geschoold en gaat zo de bijstandswet in.
   Van integratie totaal geen sprake, zoals links sinds jaar en dag beweert. Dus een beetje voorzichtig met de bewering dat iemand liegt.

   Ik ben er inmiddels achter dat politici uit Den Haag in de eerste plaats grote leugenaars zijn, ze beloven veel en na de verkiezingen geven ze nul op rekest. Ze zijn allemaal met hetzelfde sop overgoten. Met een leugen hun wil opleggen, dan zijn ze op hun best.
   Nadien hebben ze allemaal last van Alzheimer. Weten van niets meer.

 5.   

  West-Europa regisseert z’n eigen ondergang.

  Migratie vanuit Afrika en M-O is zelfmoord. Het zal uiteindelijk leiden tot een implosie van de verzorgingsstaat en vervolgens burgeroorlog.

  Die burgeroorlog zullen de migranten winnen omdat de Europeanen door de feminisering watjes zijn geworden en door de individualisering er geen cohesie meer is. De samenleving bestaat nog slechts uit los zand.

  Ook in de politiek is er geen enkele sprake meer van ruggengraat. Het zijn bange konijntjes die zich door de corrupte VN en derdewereldlanden in de luren laten leggen.

  Voeg daarbij de onnozele politici die werkelijk denken dat deze migratie nuttig is voor Europa en je krijgt een dodelijke cocktail.

  Dan heb je ook nog de vele al dan niet zwarte westenhaters zoals Sylvana Simons en Aytas die inspelen op misplaatste schuldgevoelens bij linkse domkoppen inzake vermeend racisme of “grondstoffenroof”.

  Ben ik nog wat vergeten?

  O ja, islam. Ook daar druipt de westenhaat vanaf.

  Het is 5 voor 12.

  Helaas moet ik dit debacle aanzien. In wat voor rottijd leven we.

  1.   

   quote:Helaas moet ik dit debacle aanzien. In wat voor rottijd leven we.
   .
   De blaadjes verlaten de bomen.
   Altijd een sombere tijd voor oude mensen.

  2.   

   ” In wat voor rottijd leven we.”

   Wat een onzin. Floris woont weliswaar niet in Nederland maar dat is een van de veiligste, rijkste en vredigste landen ter wereld. Als je hier niet gelukkig kunt worden ligt dat niet aan Nederland.

   Floris maakt de indruk van een hypochonder die de donkerte in zijn ziel wijt aan de omgeving.

   Ik moet bij hem altijd denken aan een strofe uit een beroemd gedicht van Elsschot:

   Zo gingen jaren heen. De kindren werden groot
   en zagen dat de man die zij hun vader heetten,
   bewegingloos en zwijgend bij het vuur gezeten,
   een godvergeten en vervaarlijke aanblik bood.

  3.   

   Tekorten aan technisch personeel hoor ik. Een krimpende arbeidsmarkt, te weinig handen aan het bed. Te weinig blauw op straat. Kortom, robots nemen het nog niet over.

  4.   

   De wegkijkers proberen zichzelf temidden van de multiculturele chaos moed in te praten.

   Zij zijn behept met het struisvogel-gen: kop in het zand, dan is het er niet.

   Wellicht geeft dat hen rust, maar de de volgende generatie zal deze als deugmens vermomde egoïsten vervloeken.

   1.   

    Ach Floris, de een probeert in dit prachtige land zijn steentje bij te dragen.
    De ander vlucht naar België en richt daar de afdeling:Zeiken en Zeuren over Nederland op.
    Aan buitenlanders welke mijn prachtige Nederland onderkotsen heb ik verder geen boodschap.

    1.   

     Ik heb ook geen boodschap aan deze verzuurde emigranten, Spaanse kok.

     Het informeert ons wel over de zielsontregelende en deprimerende effecten van heimwee en vervreemding. Dat is ook informatief als we enig begrip willen ontwikkelen voor de problemen die immigranten hier moeten overwinnen.

    2.   

     Het zal je ontgaan zijn Kokkie dat ik me niet zozeer op Nederland focus maar op heel West-Europa.

     De problematiek is namelijk overal dezelfde.

 6.   

  Om de vrede, de veiligheid, de saamhorigheid en de welvaart te behouden is het van groot belang het kabinet handelsonbekwaam te verklaren. Onvoorstelbaar wat een schade de kabinetten Rutte aanrichten.

 7.   

  De links policore mores domineert nog steeds de politiek in het grootste deel van het Westen.
  Binnen die mores staat vast dat de policore machthebbers de zg populisten geen centimeter toegeven,laat staan op punten gelijk geven,maar om diezelfde populisten te negeren door in een tegengesteld beleid te volharden ten koste van het voortbestaan van de betrokken landen. Liever kapot dan populist is hun motto,zou je kunnen zeggen. Een aanzienlijk deel van de kiezers faciliteert dat,wellicht zonder al te veel bewustzijn,toch nog steeds. Deugen gaat boven trots op je land in vrijheid te leven.Dat laatste kan echt niet,spuwen MSM/PO/en alle Kartel Bestuurslagen dagelijks uit.

 8.   

  Floris heeft veel verstand voor psychiatrische aandoeningen. Hij maakte me al eerder uit voor autist, narcist, psychoot, Asperger en Borderline.

  EN TERECHT OOK GEEN WOORD AAN GELOGEN SCHIZOFREEN HOOR ER OOK NOG BIJ.

  1.   

   Op ja, die was ik nog vergeten.

   :)

   1.   

    Quispel was het vergeten. Alzheimer ontbrak ook nog in zijn rijtje !!

  2.   

   Inderdaad! Het is uniek als je dat allemaal tegelijk hebt, maar je leest het, en aan zijn eigen inbreng, valt niet te ontkennen. Maar ja, je hoeft een aap nooit klimmen te leren, alleen soms de boom aanwijzen.

 9.   

  Wanneer je beslist de komende generatie niet wil opzadelen met een “migratie” probleem, en wel wil belasten met alles zelf doen, overdag in de operatiekamer en in de avond vuilnis ophalen, dan houd je het fort Holland gesloten. Een hoog sterftecijfer, laag geboortecijfer en alles komt goed.
  Geen aow meer nodig en/of bedrijfspensioen om uit te rusten. Gewoon 2 of 3 banen nemen.
  De fractievoorzitter overdag in de kamer en die in de avonduren de metro bestuurt. Mooi toch die bevolkingskrimp.

 10.   

  Nederland zit bomvol. Laat de niknokkers maar waar ze zijn want NL kan het niet aan.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!