Boodschappen worden flink duurder vanwege betalen voor 'milieuschade'

Geen categorieokt 30 2018, 18:00
Het economische bureau van ABN Amro komt met een verontrustende conclusie van hun onderzoek. Milieu-effecten zullen op den duur steeds meer worden doorberekend in de prijs van producten. Dat betekent dat u flink zult gaan moeten bijbetalen, anders deugt u niet!
Exacte cijfers durven ze niet te geven bij de ABN Amro, maar duidelijk is dat het allemaal flink duurder zal gaan worden. Het kabinet heeft namelijk allerlei plannen om u geld uit te kloppen milieuschade tegen te gaan.
Als voorbeeld noemt het bureau het verschil in productiekosten en prijs van biologische en niet-biologische bloemkool. Een hectare niet-biologische bloemkool kost de samenleving €681 euro. Hier zitten de kosten voor waterverontreiniging en uitstoot van broeikasgassen bij inbegrepen. Een hectare biologisch verbouwde bloemkool kost slechts € 360 euro. Het frappante is echter dat een biologische bloemkool makkelijk een euro duurder is dan de niet-biologische variant.
Deze maatregelen komen uit de koker van de VVD, D66, CDA en CU. Dikke kans dat met GroenLinks erbij de rekening nóg hoger zal gaan worden, maar goed, dan deug je natuurlijk wel echt keihard. Nou ja, tenzij je in het grensgebied woont zoals ik en dan maar in Duitsland boodschappen gaat doen.
Ben zeer benieuwd of het geld om 'milieuschade' tegen te gaan ook daadwerkelijk gebruikt zal gaan worden om initiatieven te stimuleren dit verder tegen te gaan. Ik denk het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten