Burgemeester Delft sluit coffeeshops na schietincidenten

Geen categorieokt 26 2018, 21:00
De veiligheid van de Delftse binnenstad is in het geding en dus besloot burgemeester Marja van Bijsterveldt twee coffeeshops te sluiten. Deze twee coffeeshops waren afgelopen tijd betrokken bij schietpartijen, het gaat om The Future en The Game. De autoriteiten hebben geen termijn gekoppeld aan de sluiting, wat betekent dat trouwe bezoekers van de twee shops wellicht langere tijd op zoek moeten naar vervanging.
Behalve de recente schietincidenten liet Politie en Justitie weten nieuwe informatie te hebben, die het noodzakelijk maakt de tenten te sluiten. Wat de aard is van die informatie is niet bekend. In het verleden waren er al meer incidenten rondom de twee coffeeshops, zo meldt NU.nl. Onlangs was er nog een schietincident waarbij een politieagent het vuur opende op een verdachte.
De coffeeshops aan de Breestraat en de Peperstraat zijn gesloten nadat de Politie eerder de permanente bewaking had teruggeschroefd. Dit lijkt allemaal met een sisser af te lopen, maar denk eens aan de effecten op het veiligheidsgevoel van omwonenden. Zo zegt een buurvrouw van de coffeeshop: "Je houdt in je achterhoofd dat het opnieuw kan gebeuren. Maar wat doe je eraan. De politie en de burgemeester doen wat ze kunnen.", aldus Omroep West.
Sinds mei zijn al vijf geweldsincidenten gerapporteerd in relatie met de twee coffeeshops. Momenteel doet het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar de veiligheidssituatie, alvorens de coffeeshops weer kunnen openen. Daarnaast zijn in de binnenstad van Delft meerdere beveiligingscamera's opgehangen om de boel in de gaten te houden.
Het besluit van de burgemeester bevestigt het beeld dat de illegale productie en distributie van drugs het probleem zijn en niet de individuele gebruikers van genotsmiddelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten