De Britten hebben bewijs: de Russen proberen democratieën te beïnvloeden met cyberaanvallen

Vladimir Poetin in 2018. Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.
Foto: Vladimir Poetin in 2018. Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

De Britten hebben weer een diplomatieke aanval ingezet tegen de Russen. Eerst hadden we de Skripal-affaire en nu menen de Britten het zeker te weten dat Rusland de Westerse democratieën probeert te beïnvloeden. Met cyberaanvallen. Op deze manier probeert Rusland om de balans in Westerse maatschappijen om te keren.

De Britse regering zegt dat de Russische geheime dienst achter een reeks van wereldwijde cyberaanvallen zit die zijn bedoeld om westerse democratieën te ondermijnen. De regering trekt deze conclusie op basis van onderzoek door het National Cyber Security Centre (NCSC).

De Russische geheime dienst zit volgens de Britten onder meer achter de uitbraak van ransomware BadRabbit, de cyberaanval op het internationale dopingbureau WADA en het hacken van de Democratische Partij in de VS in 2016. “Ze proberen verkiezingen in andere landen te ondermijnen en beïnvloeden”, zegt minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken. De Amerikaanse autoriteiten hebben al eerder vastgesteld dat Rusland erachter zat.

Natuurlijk zullen de Russen dit ontkennen en daarbij melden dat er een soort ‘Russofobie’ ontstaat in de wereld, maar het ene na het andere bewijs steekt de kop op en het valt steeds moeilijker te ontkennen. Toch blijft Rusland zich bezighouden met mist opwerpen en zich daarbij als slachtoffer presenteren. De Russen zijn verre van onschuldig, dat weet iedereen, maar hoe schuldig? Dat blijft nog steeds een raadsel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

62 reacties

 1.   

  Het is geen geheim dat de russen zich bemoeien in de verkiezingen in het voordeel van extreemrechts

  1.   

   Heeft u een bron voor deze bewering?

 2.   

  Het is opvallend ook op de NOS en Telgraaf dat de aanval op Russen weer volop geopend is ook Belgische gestoorde riep al op tot een leger tegen Rusland.
  De vergiftiging hangt de Britten ook nog steeds als een molensteen om de nek geen enkel bewijs ook gezien de tweede vergiftiging die plaats heeft gevonden. Natuurlijk zullen de Russen dat proberen net zoals de Amerikanen ,Britten en de EU dat ook proberen. Dus wat is het probleem nu. Vergeet niet dat de EU met Obama in de Oekraïne een wettelijke gekozenen president met een door hun gefinancierde opstand hebben afgezet om dat deze te nauw was met Rusland met als gevolg tienduizenden doden door een burger oorlog.

 3.   

  Laat ze eerst maar eens met bewijzen komen. We kunnen als Europa beter met Rusland samenwerken, goed voor onze economieën.
  En dat Rusland alles doet ter voordele van extreem recht is natuurlijk weer Links geleuter wat kant nog wal raakt.

  1.   

   Volgens mij zijn inmiddels bikkelharde bewijzen geleverd van de cyberinterventies die de Russen op grote schaal plegen. Zelf Trump ontkent niet meer de inmenging van de Russen in de Amerikaanse verkiezingen.

   1.   

    @kwispel zegt dat er een overvloed aan bewijs is maar kan het niet melden en zeker geen bronvermelding erbij.
    Ook nu word er weer geen hard bewijs getoond maar zogenaamd bewijs wat wederom niet getoond word echt hard bewijs dus… Haha.
    Dit is onderdeel van een kat en muis spel met Rusland.
    Ze (rusland en de westerse wereld) doen allebei hetzelfde spioneren en kleine miniaanvallen soms een vergiftiging soms een goed geënsceneerd ongeluk en de wereld draait gewoon door.

    1.   

     Dat bewijs is wel degelijk keihard geleverd en het leuke is, fockingworst, het waren Nederlanders die daar een belangrijke rol in speelden.

     https://www.rtlnieuws.nl/algemeen/binnenland/artikel/3829286/bewijs-voor-russische-inmenging-verkiezing-vs-kwam-van-aivd

    2.   

     De bewijzen zijn zonder veel moeite op het internet te vinden maar DDS staat kennelijk geen links naar bronnen meer toe.

     1.   

      @kwispel is. Net als een klein kindje met chocolade op zijn mond en handen naast een lege verpakking chocolade.
      Wanneer hem de vraag word gesteld of hij chocolade heeft gegeten, geeft hij als antwoord nee. U kunt niks geen enkel bewijs of links tonen, dit ligt niet aan dds.

     2.   

      @fockingworst: Bovendien kun je uitstekend bronnen vermelden, dat moet alleen met enige creativiteit. Bronnen vermelden is bovendien niet altijd nuttig omdat het vaak genoeg over de inhoud van een artikel mag gaan. Beweringen doen niet altijd ter zake en daar waar het dat wel doet is het aan degene die stelt om dat te bewijzen, tot die tijd mag het meestal voor onwaar worden beschouwd. De term ‘nepnieuws’ zou zomaar een linksverzinsel kunnen zijn.

  2.   

   Trouwens wat wil het westen u eigenlijk grootse slachtpartijen aangericht in het Midden Oosten en inmenging in ieders land daar met als gevolg grote puinhopen zelfs Nederland mengde zich in Syrië door een opstand van de IS te steunen in opdracht van Obama. En nu wijzen naar de Russen het is zo erg wat die doen nu als westen in de slachtofferrol kruipen. Ach ja zo kun je best het volk rijp maken voor WOIII en is de financiële puinhoop van het westen opgeruimd.

   1.   

    Ik ben het met u eens dat de interventies van het Westen in Syrië evenzeer onjuist en kwalijk waren als die van Rusland maar ik maak bezwaar tegen uw bewering dat Obama IS steunde in het verzet tegen Assad. Het Westen, en ook de V.S., steunde rebellengroepen die de smerige dictator Assad wilden verdrijven. Dat is wat anders dan IS.

    1.   

     Heeft u een bron voor deze bewering?

 4.   

  Skripal was een grove schending van de Britse soevereiniteit en de Russische cyberaanvallen zijn stuk voor stuk aanvallen op het grootste goed dat West-Europa kent: de democratie. De Russische kartels zijn niet bekend met onze democratie, dus zij begrijpen niet hoe ernstig we de cyberaanvallen nemen.

  1.   

   Heeft u een bron voor deze bewering?

   1.   

    Ik moet in de laatste bewering een correctie aanbrengen. Het Russische kartel is welzeker volledig bekend met de Westerse democratie, aangezien zij deze voortdurend proberen te ontregelen.

 5.   

  Wellicht zouden de Britten er verstandig aan doen eerst orde op zaken te stellen in hun eigen land ivm de Brexit, en pas daarna een bevriende wereldmacht lukraak te gaan beschuldigen van van alles en nog wat.

  1.   

   De Britten willen tegenstrijdige dingen en dat lukt dus nooit. Een harde Brexit is dus onvermijdelijk. Het verkeer zal vastlopen, en ik hoorde dat voedseltekorten niet ondenkbeeldig zijn. Dan komt er een stroom Brise vluchtelingen richting Europa, maar die mogen er natuurlijk niet zomaar in, want tegen die tijd is er een visumplicht voor Britten.

   Reeds schijnen tienduizenden Britten een Duits paspoort te hebben aangevraagd, wat bij cynici de vraag opwerpt wie nu eigenlijk de Oorlog heeft gewonnen.

   De enig overgebleven oplossing voor De Engelse Ziekte is Verelendung: dat de verarmde en uitgehongerde Britten op hun knieën komen bedelen om Europese noodhulp. Ik hoop dat ze dan wel begrijpen dat Boris Johnson een terrorist, niet gewelddadig misschien, maar nog veel erger: politiek.

   De schaarse overgebleven liefhebbers van referenda zullen dan genezen worden. Referenda worden altijd gekaapt door populisten die uiteindelij maar één doel hebben: rotzooi trappen.

   Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

   1.   

    Een betere oplossing lijkt me een nieuw referendum of nieuwe verkiezingen die Labour in staat stelt dat te organiseren.

    Een meerderheid van de Britten beseft inmiddels dat er enorme fout is gemaakt met de Brexit en dat probleem is alleen op te lossen door die beslissing terug te draaien.

    1.   

     Lieve Ernst, je oplossing is perfect. Net zo lang doorgaan met referenda tot je gelijk krijgt. Misschien kun je even contact opnemen met Ollongren of de antidemocraten 66.

     1.   

      Of met Sigrid Al-Qaq, werd snel even lid van D’66 omdat er een ministerspost vrijkwam. Ze werd Minister van Subsidie t.b.v. o.a. de Palestijnen, het volk van haar echtgenoot. Ondertussen ook nog even snel het referendum de nek omgedraaid. Hoezo D’66?

 6.   

  Wat ik wel weet is dat de Clintons en Obama veel uranium hebben verkocht aan de Russen. Gezien de politiek van Amerika tegen Rusland zou je dat landverraad mogen noemen.

  1.   

   Heeft u een bron voor deze bewering?

   1.   

    @kwispel deze vraag is meer als 1000 aan u gesteld en nooit heeft u geantwoord.
    Denkt u recht te hebben op een antwoord als u geen oprechte gesprekspartner bent gebleken de afgelopen 9 jaar?

   2.   

    Eerst zelf geen bronnen noemen met excuus er mag geen link meer en dan aan andere deze vragen.

    1.   

     Dat is inderdaad een probleem. Ik plaatste twee keer een bijdrage met links naar bronnen ter bewijsvoering maar die werden niet geplaatst.

 7.   

  Openheid is de Rus vreemd. Decennia lang, of het nu om een ramp gaat, ongeluk of anders, het komt allemaal vertraagd over. Koersk. Wat bereik je ermee om afscheidingsbewegingen te steunen in een souverein land? Altijd gedraai en manipulatie van de waarheid.

 8.   

  Zojuist op tv, Nederland wijst 4 Russische spionnen het land uit…

  1.   

   Ja, welk bewijs wil men nog meer?

   1.   

    Dat wil nog niks zeggen, 4 Russen het land uitsturen. Het is een kat en muis spel over en weer.
    Wie zegt dat onze overheid de waarheid (‘s) preekt?

 9.   

  2013

  Woede in Duitsland: ‘Obama is een onruststoker’
  De Amerikaanse geheime dienst NSA luistert de mobiele telefoon van bondskanselier Angela Merkel af, zo meldde Der Spiegel gisteren. Een woedende Merkel belde direct met de Amerikaanse president Obama en de woordvoerder van de president haastte zich te zeggen dat Amerika ‘nu niet en ook in de toekomst niet’ haar telefoon zal aftappen. Hoe wordt er in Duitsland gereageerd?

 10.   

  De bieten op de Nederlands velden en de aardappels wilden niet groeien door de hete zomer, volgens de insiders zitten de Russen daar achter.!!!

  1.   

   @Rexm: Wil het geen complottheorie noemen, maar kan mij ook niet aan de indruk onttrekken dat het Brussel wel aardig uitkomt wanneer de betrekkingen bekoelen en de spanning t.o.v. Rusland toeneemt, doorgaans is dat de garantie voor meer financiële dwang op de EU-lidstaten.

   1.   

    Waarom zou de EU belang hebben bij een bekoelde betrekking met Rusland? Ik zie daar de logica niet van.

    1.   

     Niemand ziet daar de logica van in. Maar toch gebeurt het.

     1.   

      Welkom terug, IJscoman.

      ;)

     2.   

      Dank je Simon. :-)

    2.   

     Lees mijn reactie nog eens een keer…

     “(…) dat het Brussel wel aardig uitkomt wanneer de betrekkingen bekoelen en de spanning t.o.v. Rusland toeneemt, doorgaans is dat de garantie voor meer financiële dwang op de EU-lidstaten.”

    3.   

     Lieve Ernst, zelfs links naar de eigen DDS moeten eerst goedgekeurd worden, maar kijk eens naar het artikeltje over het EU-leger van de heer Verhofstadt.

 11.   

  Breaking: de MIVD heeft een Russisch cyberaanvl tegengehouden em de daders het land uitgezet. Hulde!

  1.   

   Denk eerder dat de mivd zich dieper aan het ingraven is in hun leugen onderzoek inzage mh17 en de zeer anti Russische houding.
   Nog steeds geen officiële bewijs en het zogenaamde bewijs komt na een paar jaar onderzoek.
   Ook is het tekenend dat onze overheid pas na 2mnd voet op de grond zette in Ukraine om onderzoek te plegen onder het mom van oorlog.
   Wat zijn onze militairen daar niet tegen opgewassen… Oh wacht we hebben niet eens meer oorlogsmaterieel.

   1.   

    Het blijft een ongelooflijk gegeven dat er Nederlanders zijn die na de ramp met de MH17 de smerige dictator Putin door dik en dun blijven verdedigen.

 12.   

  Dagelijks komen er berichten waar Rusland achter zit, de andere partijen in het westen zijn de brave en wassen hun handen in onschuld.??
  Het is pure propaganda van de EU om een Europees leger op te zetten.
  De Amerikaanse oorlogs industrie draait momenteel slecht, dus investeren in defensie.
  Wie wil schaken tegen Rusland zal van goede huizen moeten komen en zal er zeker schaakmat uitkomen.
  Zelfs Trump ging met hangende pootjes weer terug naar huis, waar hij ze op de ballen kreeg van zijn partij.

  1.   

   “Het is pure propaganda van de EU om een Europees leger op te zetten.”

   De msm is het daarin niet met je eens, maar ik heb de indruk dat je gelijk hebt. Welke reden zou ik hebben om de ongekozen EU-machthebbers te vertrouwen?

  2.   

   Ik wist niet dat de Britse regering de Europese Unie was.

   1.   

    “Op deze manier probeert Rusland om de balans in Westerse maatschappijen om te keren.”

    De EU is volgens mij geen Oosterse maatschappij?

    1.   

     “De Britse regering zegt dat de Russische geheime dienst achter een reeks van wereldwijde cyberaanvallen zit die zijn bedoeld om westerse democratieën te ondermijnen.”

     De Britse regering is de EU niet.

   2.   

    Beste Guus, haal je niet wat door elkaar? Het gaat over een EU-leger en jij komt aan met de Britse regering. Trouwens de MIVD is ook niet Brits maar gewoon Nederlands. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw standpunt nader toe te lichten.

    1.   

     Rexm zegt dat er dagelijkse berichten binnenkomen over dat Rusland ergens achterzit en dat deze berichten slechts EU-propaganda betreffen. Dit bericht is afkomstig van de Britse regering, dus in die logica is de Britse regering aangestuurd door de EU om EU-propaganda te verspreiden.

     1.   

      Beste Guus in de reactie van Rexm wordt met geen woord gerept over de Britse regering, dus kon ik helaas uw logica niet helemaal volgen. Wil je misschien voortaan duidelijker zijn door aan te geven op welke reactie je eigenlijk reageert.
      Excuses voor mijn het niet kunnen volgen van uw logica.

     2.   

      Sorry, Stanly, u heeft natuurlijk volkomen gelijk. Ik reageerde hierop.

      Rexm: “Dagelijks komen er berichten waar Rusland achter zit, de andere partijen in het westen zijn de brave en wassen hun handen in onschuld.??
      Het is pure propaganda van de EU om een Europees leger op te zetten.”

      “Het” (zin twee) verwijst naar “berichten” (zin één). En deze “berichten” zou “propaganda” (zin twee) zijn van de EU om een Europees leger op te zetten.

      Welnu, dit is zo’n “bericht”. En het is geen propaganda van de EU, maar een verklaring van de Britten.

 13.   

  Zo, Rusland weer. Gelukkig is minister Blok, weer on speaking terms met Turkije.
  Dit land mengt zich helemaal niet in de binnenlandse politiek van het Koninkrijk der Nederland.

  1.   

   Moet dit dan een vrijbrief zijn voor Rusland, “hij doet het ook” ? Het blijft maar doorgaan. Wat Rusland nu beoogt met al die onzin mag u mij hier uitleggen. Poetin maakt het zichzelf zo moeilijk.

 14.   

  Het toch allemaal toeval Britten beginnen te wijzen, Belgische gek begint te schreeuwen en nu Nederland.

  Zou de westerste financiële wereld op instorten staan en dat men nu al bezig is om dit met een Barbarossa 11 te willen verdoezelen. Dat het vierde rijk EU op instorten staat is geen vraag meer maar een feit. Ook onderzoek MH17 zit vast op leugens Zeven man proberen hier een massa mensen op te blazen geen persconferentie 4 dubieuze Russen met amateuristisch apparatuur als je de foto op de Telegraaf bekijkt wordt opgeblazen tot een storm.

  1.   

   Beschouwt DolleDries de feiten die op de persconferentie naar voren zijn gebracht niet als bewijs van Russische inmenging?

   1.   

    Welke bewijzen.

    1.   

     Het antwoord is dus nee.

     I rest my case.

 15.   

  Wat heeft een dopingbureau met verkiezingen te maken? Moest Mark R eerst een dopingtest doen? En laat maar eens zien wat de beinvloeding van verkiezingen in USA verkiezingen was en in welke mate dankzij deze vermeende aanvallen.Roepen dat er bewijs is, maakt het namelijk nog geen bewijs. Dat hebben we in Irak gezien.

  1.   

   Een normaal mens houdt het inderdaad niet zo lang vol. Mogelijk gebruikt de premier doping.

 16.   

  Oh
  Dus ik ben eigenlijk een willoze robot die al sinds 2001 niet meer op Kartel-Partijen stemt.
  Ik word aangestuurd door Moskou.
  Net als alle Trump Stemmers
  En alle stemmers van Ontario, New Brunswick en Quebec die Justin Trudeau (de held van de MSM en het Kartel) de middelvinger hebben gegeven.
  En de Italiaanse stemmers, de Slovenen, de Denen, De AFD- en Zweedse democraten-stemmers, de Oostenrijkers, de Wilders en Thierry aanhangers, de Vlaams Blokkers aen NVA’s Belgen, de Polen, de Hongaren, de Tsjechen, de Slowaken, de Bulgaren.
  Allemaal Poetin-robotten

  Wie zijn geen Poetin robotten ?
  Easy
  Dat is iedereen die Juist stemt. Keurig PC stemt. Keurig de MSM-en EUSSR-lijn volgt.

  Kortom
  Ik geloof er helemaal niks van.
  (en natuurlijk zullen de Russen zich best wel bemoeien, net als de EUSSR en Amerika zich bemoeit met de Russen)
  De dappere held Tucker Carlson zegt hier verstandige dingen over.

 17.   

  Kom met feiten, zwart op wit. Niet met fake news. Er is weer ergens iets gaande welke onder de pet gehouden moet worden, dus moet “cold war” russia erbij gehaald worden om hun eigen veroorzaakte shit te verbloemen…dat is de MSM in optima Forma.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!