De EU, wat moet je toch zonder ze! EU gaat Netflix- en reclamebeleid dicteren

Jarenlang stoorde ik mij al aan de soort en hoeveelheid reclames die op tv verschenen. Ook mis ik nog iedere dag de mogelijkheid om mijn leeftijd te bevestigen voor ik een site bezoek. Gelukkig is daar de EU voor en hoef ik me daar binnenkort niet meer druk om te maken! Via de Telegraaf.

Vandaag maakte Straatsburg bekend dat er een mediabeleid komt waar ieder EU-land lekker mee mag gaan stoeien. Kinderen moeten beter beschermd worden tegen porno, geweld en ‘haatboodschappen’ en Netflix moet eens wat meer pro-Europa worden en 30% van hun aanbod van Europese bodem laten zijn. Ook reclames en reclameblokken moeten het ontgelden. De EU-boys hebben besloten dat slechts 20 procent van de avondtijden voor televisie aan reclame mogen worden besteed en er mag méér reclame tijdens de piekuren worden getoond!

Het enige positieve, wat Nederland overigens ook zelf had kunnen doen, is het aan banden leggen van reclames en telewinkelen ten tijde van kinderprogramma’s. Voor wie nog steeds tv kijkt of de beginjaren van het nieuwe millennium nog voor de geest weet te halen, kan zich de TimeLife, Telsell, Crazy Frog ringtones en dergelijke nog perfect herinneren! Mooi dat die aan banden worden gelegd. Het probleem is alleen dat deze rond kinderprogramma’s worden verboden, dus waar krijgen we die straks te zien? Tijdens grote-mensen-tijd natuurlijk!

Krijg je die zooi dan in kleine doseringen zodat het nog wel mee zal vallen? Nee! Nu is het nog zo dat per uur een bepaald percentage aan reclame wordt besteed, straks mag men 20 procent van de totale avonduren wijden aan reclame! En heus niet dat 23:00-06:00 één groot reclameblok wordt.

De tijd loopt voor de lidstaten, zij hebben 21 maanden om EU-richtlijnen in wetten te gieten en iedereen massaal bij de tv weg te pesten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  De EU is een zegen voor de wereld. Meer dan 70 jaar vrede en welvaart

  1. Capo

   Svetlana van Uiterst Links die een Natte Scheet laat?

  2. Florissa

   Denk dat je ergens in een boerengat woont ,maar als je eens in Duitsland zou gaan kijken ,daar staan bij elk evenement minstens 20 politieauto’s ,en op alle toegangswegen betonblokken , de hele EU brengt geen vrede ,maar grote onvrede .

  3. Heinz

   Niemand wil toch terug naar douaniers aan de grens, aan deze kant Nederlands en 20meters verder op de gendarmes, Polizei etc. Fietstassen nasnuffelen, koffers leegstorten. Als het meezit fouilleren.

   1. Stanly2000

    Beste Heinz, grenscontroles worden al jaren zover ik weet toegepast aan de grens tussen Hongarije/Oostenrijk en Oostenrijk/Duitsland (Schengen toch?). Misschien zijn er nog meer controles? Hier is het echter onmogelijk en kan iedereen maar binnenwandelen en zijn/haar ding doen.

 2. DolleDries

  Afgelopen vrijdag werd tijdens een gezamenlijke persconferentie van Angela Merkel en de grote leider van Turkije de Turkse journalist Ertugrul Yigit verwijderd. De journalist droeg niet geheel toevallig een T-shirt met daarop de tekst ‘vrijheid voor journalisten in Turkije’.
  Het schokkende is dat de verwijdering van Yigit plaatsvond op verzoek van Erdogan. Nog schokkender is het dat dit voorval plaatsvond op Duits grondgebied. Als Angela Merkel iets van haar reputatie had kunnen redden, was het wel afgelopen vrijdag. Ze had daadwerkelijk kunnen laten zien dat er inderdaad grote verschillen zijn tussen Duitsland en Turkije op het gebied van persvrijheid door op z’n minst iets te laten merken van protest of (veel beter) het wegvoeren van de journalist ter plekke te verbieden.
  Grote woorden spreken over mensenrechten, persvrijheid en de rechtsstaat en intussen wegkijken of een gezicht optrekken van instemming komt niet heel erg geloofwaardig over. Kennelijk durfde ze de confrontatie op eigen grond niet aan met Erdogan. De journalist werd ‘geholpen’ naar het gat van de deur van de perszaal.
  Gelet op het grote belang van het verdedigen van mensenrechten, een functionerende rechtsstaat en persvrijheid in het bijzonder, lijkt het mij beter als Angela Merkel binnenkort het ‘gat van de deur’ wordt gewezen. Het zal de veiligheid, eigenheid en bescherming van Europese waarden in Duitsland en de EU enorm ten goede komen

  1. Heinz

   Het gaat over Netflix, DolleDries. Ik begrijp het wel, de verleiding is groot om er meer van te maken dan het is.

 3. Holland

  Dat Netflix 30% van hun aanbod van Europese bodem moet laten zijn, is niet verkeerd. In Europa worden ook uitstekende series en films gemaakt en nog verder geinjecteerd worden met de Amerikaanse cultuur is beslist niet nodig.

  1. Frits Jansen

   Maar wat vraagt de markt?
   Eigenlijk zou die gecorrigeerd moeten worden want er zijn veel meer Engelstaligen dan Nederlandstaligen op de wereld, maar dat zal DDS niet pikken.

  2. Heinz

   Er zijn goede Franse films en ook series. Maar de ondertiteling ?

 4. Two Ravens Black Kettle

  De Orwelliaanse Dictatuur, gesteund door de Staatsmedia krijgt steeds meer onwelriekend vlees op de fascistische botten.

 5. cornholio

  Bij ons thuis is Netflix taboo!
  Ik kijk liever met mijn kinderen een Youtube filmpje betreft de gifgasaanvallen in Syrië.
  Of eigenlijk hoe het in scene is gezet! Veel nuttiger!
  And cut!!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=Gy-akgzvVZY

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.