Filmpje! FVD verklaart rampzalig ‘klimaatbeleid’ kabinet de oorlog

Alleen dit is al waarom FVD van toegevoegde waarde is voor de politiek.

Het is tegenwoordig heel populair om handenwringend te kijken naar Forum voor Democratie. De partij zou te conservatief zijn of juist te radicaal. Niet iedereen van die partij is even verlicht. Ofzo. En ga maar verder.

Nou, dat valt allemaal nogal mee. FVD is geen tweede PVV. En gelukkig maar. Want die partij is totaal fascistisch geworden met idiote wetsvoorstellen als het invoeren van gevangenisstraffen voor het besturen van een moskee. Goddank dat er een alternatief is voor eurosceptische, realistische kiezers.

Hoe dan ook, FVD als alternatief voor de VVD en de PVV is niet de enige reden om die partij een warm hart toe te dragen. Er is nóg een reden: als één van de weinige Nederlandse partijen heeft FVD niets met het klimaatevangelie en heeft de partij zelfs de moed om de idiotie van klimaatactivisten met argumenten naar de prullenbak te verwijzen. Zie de meest recente video die FVD online heeft gezet:

Hier word ik écht heel blij van. Nederlanders krijgen bijna nooit te horen wat de kosten van de klimaatgekte zijn en wat de minimale ‘impact’ van ‘klimaatbeleid’ is. Dankzij FVD krijgen ze die informatie nu wél. Ja, dat werd ook weleens tijd, maar in het huidige politieke klimaat (haha!) is er moed voor nodig om kiezers met die feiten en informatie te confronteren.

Hulde dus voor FVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Duke

  “Nou, dat valt allemaal nogal mee. FVD is geen tweede PVV. En gelukkig maar. Want die partij is totaal fascistisch geworden met idiote wetsvoorstellen als het invoeren van gevangenisstraffen voor het besturen van een moskee. ”
  Bij dezelfde kapper geweest als Sylvana, of was het de slager van Kuzu?

  1. RobertMarsman

   Ja hoe kan je de nieuwswaarde van een bericht teniet doen he. Nou heel makkelijk. Plaats een artikel of het Forum en over energiebeleid, en speel ondertussen de PVV is fascist kaart.

  2. Troelstra

   Moskeeën zijn toch kazernes, aldus Erdo? (De moskeeën zijn onze kazernes. De minaretten zijn onze zwaarden. De koepels zijn onze helmen. De gelovigen zijn onze soldaten.) Dan zijn het instituten van oorlog, haat en vernietiging. Wie deze haatkazernes runt is wel degelijk strafbaar.

 2. Seneca

  @MvdG
  u bent voor een mooie zaterdag behoorlijk beledigend voor reaguurders die de PVV een warm hart toedragen. indien u zo doorgaat dan zal het aantal adverteerders op dit forum drastisch afnemen omdat u een – groot – deel van uw lezers van u vervreemdt. maar als de nood erg hoog is kunt u DDS altijd (aan Tim?) verkopen net zoals uw voorganger de heer Livestro heeft gedaan toen het met DDS slecht ging.

  1. Flapuit

   @S
   Hee gekkie, de PVV aanhangers maken adverteerders kopschuw.

 3. Seneca

  de heer Baudet heeft volkomen gelijk! deze klimaat waanzin is slechts bedoeld om de mens angst aan te jagen opdat deze minder of geheel niet protesteert tegen de waanzinnige kosten die deze luchtfietserij met zich medebrengt. overheden hebben altijd, soms met succes en soms met minder succes, gepoogd de burger angst aan te jagen. als er dan werkelijk st..t aan de knikker is, zegt diezelfde overheid: ‘ga maar rustig slapen, wij waken over u…’
  direct na 1945 was het, trouwens nog steeds actueel, de Sovjet Unie; in het verlengde hiervan Korea! iedereen sloeg aan het hamsteren. de koude oorlog met de dreiging van een kern oorlog. de mensen raakten hieraan gewend en toen was daar, de zure regen en het gat in de ozonlaag (huidkanker weet u het nog?) nu is het de opwarming, de poolkappen smelten en de atmosfeer is vervuild. er is een zaak die ons allen raakt en dat is de plastic soep in de oceanen en zeeen en heel toevallig doen die overheden daar niets aan en laten dit over aan het particulier initiatief.

  1. Baaz

   @Seneca: Baudet heeft ook een berekening gemaakt van wat het klimaatbeleid van Rutte III gaat kosten, inclusief gasverbod is dat 650 tot 1000 miljard euro. Dat is in vergelijking met de calculatie van Syp Wynia nog aan de bescheiden kant.

   Als je richting de 1000 miljard gaat dan moet je denken aan bedragen in de orde van grote van onze pensioenreserves.

 4. Gerlos

  Het is een grote klucht aan het worden dat klimaat geklungel met bedragen watvhet moet kan kosten, absurd.

 5. EllyD18

  Gelukkig zijn er heel veel Nederlanders die wel het goede van de PVV zien.

 6. Ni28

  De CO2 bestrijding en de hele klimaatbestrijding of redding daarvan is een grote zwendel. Nederland gaat echt gek doen met het helemaal stoppen met gas de schoonste van de fossiele brandstoffen. Onze buurman vlak achter onze grens gebruikt nog steeds bruine kolen voor een derde van de totale energie voorziening en verontreinigen dus op volle toeren. Met de Russen onderhandelen zij steeds meer over gas en hebben een behoorlijk handje in het Russische gasvoorziening. De schone kernenergie hebben zij op de schop gedaan. Als je elke land in de wereld gaat doorlichten kom je tot de ontdekking dat Nederland de wereld niet gaat redden maar zichzelf kapot en belachelijk maakt. Ontdoe je eerst van al die groene activisten die je gek maken op dat gebied. Maak van CO2 bestrijding geen nieuwe industrie die niets tot weinig zal uithalen maar veel mensen arm gaat maken. En stop met de horror verhalen over de stijging van de zeespiegel. Het ligt wat ingewikkelder in elkaar dan het wordt uitgelegd. Doe normaal!

 7. Job Jansen

  Leuk filmpje maar roept wel wat vraagtekens op. Een warmtepomp installatie kost maximaal 8000 euro. Het fatsoenlijk isoleren van je huis maximaal 25000 euro (afhankelijk van je huidige staat van het huis). Dit kun je makkelijk zelf uitzoeken. Ook zou ik graag de berekening willen zien die FVD gebruikt. Ben het er zeker mee eens dat het weinig verschil uitmaakt als de grote vervuilers niet meedoen. Tevens is het comfort van een wamtepomp niet te vergelijken met een cv ketel. Het verhogen van de temperatuur duurt gemiddeld bijna 1,5 uur voordat je dit merkt. Tevens heeft een warmtepomp een voorraadvat warm (drink)water die vaak niet meer dan 300 liter inhoud heeft. Dus lang douchen met een gezin van 4 A 5 personen zit er niet in. Een cv ketel heeft namelijk een vermogen van gemiddeld 25 KW, die van een warmtepomp 2,5 KW. Buitenom het constante gezoem van de buitenunit (indien je geen bronnen hebt wat al helemaal niet te betalen is).

  1. Baaz

   “Een warmtepomp installatie kost maximaal 8000 euro.” “Het fatsoenlijk isoleren van je huis maximaal 25000 euro…”

   Ik graag de berekening willen zien die jij gebruikt. En hoe ga jij mensen dwingen om zich in de schulden te steken? Energie is een elementaire behoefte. Uitgaande van jouw berekening moet ik 33.000 euro bij elkaar zien te krijgen…

   1. Job Jansen

    @Baaz

    Kijk een op de site verbouwkosten.com. Hier krijg je een goed beeld van wat het isoleren je kan gaan kosten. Jazeker is het een dure grap die op wereldniveau weinig uithaald. Maar gezien het feit dat veel naïeve Nederlanders links blijven stemmen, kun je er vanuit gaan dat de energiebelasting gigantisch omhoog gaat. Dus ik dwing je echt niet, maar je wordt gedwongen door misschien wel je buurman.

    1. Baaz

     Daarom stem ik FVD… 😉

 8. poldi

  Lees de Elsevier: Is het klimaat wel maakbaar?

  Nou het klimaat is niet maakbaar en die klimaathysterie gaat ons handen vol geld kosten.
  De aarde heeft in het verleden altijd al langdurige perioden van opwarming en afkoeling gekend en vele onnozelen en hypevolgers laten zich indoctrineren door de klimaatgoeroes en bedrijven die geld ruiken..

 9. Scaldis

  En dan zijn de kosten van productie, vervoer, installatie, onderhoud én het saneren van alleen al de windmolens nog niet meegerekend. Laten we het al helemaal niet hebben over de uitstoot waarmee dat gepaard gaat.

  1. sjun

   Dan moeten er ook nog de kosten van belobbying in Brussel en salarissen van ex politici als Diederik Samsom bekostigd worden. De rekeningen van idealen en idealisten krijgt u dan weer via heffingen en premies doorgeschoven. Al dat geld had beter in een tweede kerncentrale besteed kunnen worden die geen CO2 uitstoot en zowel constante energie als behoud van hoogwaardige werkgelegenheid levert en die de afhankelijkheid van olie uit Noord-Afrika en het Midden Oosten sterk vermindert. En dat is weer goed voor het leegtreken van de bronnen van terreur en islamiseringsfinanciering.

 10. Scaldis

  Enne, laten we het ook maar niet hebben over de grondstoffen die nodig zijn voor de productie van de elektrische auto’s, windmolens en zonnepanelen, welke vervuiling en uitstoot dit veroorzaakt….
  Enne, laten we het maar helemáál niet hebben over de omstandigheden van de (zeer jeugdige) werknemers die deze grondstoffen delven in de mijnen….

  Het duurzame plannetje stinkt behoorlijk

 11. wheelboy

  Ik heb bij de algemene beschouwingen Baudet horen praten over het klimaat .Hij was ook de enige die in mijn ogen het bij het rechte eind had en zij het summier het over thorium centrales had . Wat de meeste vergeten ook de hele 2e kamer schijnbaar is dat je bij de bron moet beginnen . En dat zijn de energie centrales . Wat heeft het voor nut als je de Co2 vervuiling verplaatst van je huis naar de energie centrale . Dan kan je aan alle maatregelen zien dat het kabinet het niet erg serieus vindt .Want salderen afschaffen bv daarmee zullen de aantallen zonnepanelen op daken niet toenemen . Gekke gemeentes die dan ook nog de ozb verhogen . Stimuleert ook niet echt .

 12. Troelstra

  Van wat er door de roverheid al aan energiebelasting exclusief BTW hoog tarief van de huishoudens is geplunderd hadden nu al alle huishoudens gratis van een hybride warmtepomp, trippel glas, opgevulde spouwmuren, vloerisolatie voorzien kunnen zijn.

  Kortom: Klimaathysterie is geldklopperij. Klimaathysterie is gewoon klimaatzwendel. En oplichters horen in de cel.

 13. Troelstra

  Is er een relatie tussen meer overbevolking en meer energieverbruik? En zo ja, dan is dus in ons land geïmporteerde overbevolking niet wenselijk. Grenzen dicht is overigens niet alleen goed voor ons fysische milieu; Het is ook zeer heilzaam voor ons sociale milieu.

 14. Batauwer

  Het gaat niet om invloed op het klimaat, maar het versnellen van de onvermijdelijke klimaatverandering. Dat is vrij duidelijk te merken, of we het versnellen dat staat open voor discussie. Ik zelf heb de indruk van wel.

  Waar we 2 decennia terug nog 4 seizoenen hadden, is het nu euh… zomerig en winterig?

  In ieder geval, waarom zou je vooruitgang willen stoppen?
  Kunnen we ook de massa immigratie en de corrupte EG aanpakken zonder een nieuwe ijstijd?

 15. chrism

  Wij waren niet zo lang geleden op vakantie in Oostenrijk .
  Na de prachtige rit naar de Fransz Jozefhohe oftewel de Glocknerstrasse gereden te hebben kwamen we ineens een bord met informatie erop tegen .

  Nieuwsgierig dat ik ben wil ik weten wat erop stond en weet je ik viel om wat ik las .
  Er stond namelijk de geschiedenis van de gletscher op je weet wel dat ijs wat er ligt en ik las door dat ten tijde van Keizer Fransz er een hele kleine gletscher was ????

  Perplex wat ik was wilde ik meer weten en jawel hoor netjes erbij geschreven was er een grafiek en die grafiek gaf aan hoogte en diepte temperaturen en dit golf op en neer.

 16. Ernst Quispel

  Een deel van het Nederlandse volk mist de moed en/of de intelligentie het menselijke aandeel in de rampzalige global warming in te zien. Voor dat deel van het electoraat is het FvD een uitkomst.

  1. Baaz

   “Een deel van het Nederlandse volk mist de moed en/of de intelligentie het menselijke aandeel in de rampzalige global warming in te zien. Voor dat deel van het electoraat is het FvD een uitkomst.”

   Een prachtig voorbeeld van zelfverheffing door een narcistische geest.

   Je hebt groot gelijk hoor Ernst en beantwoord vooral geen vragen. 🙂

 17. Rosasolis

  Terwijl ik dit schrijf, is het nu 23 graden in onze dorp in de kop van Noord-Holland.
  En veel van mijn ouderwetse rozen zijn volop in hun 3de bloei van dit jaar. Dit hebben wij nooit eerder meegemaakt. Morgen wordt het nog warmer. Om zomaar te verklaren dat er helemaal niets aan de hand is met het klimaat, is zeer kortzichtig. En ook niets van de ecologische wetenschappers te geloven, is ook zeer kortzichtig. Alleen Guru Baudet weet hoe het echt is, en alle ministers en medewerkers van partijen zoals
  VVD, CDA, Ch.Unie, SP, P.v.d.A. en Groen Links…(die Hij heeft genoemd), weten niets. Alleen Guru Baudet weet hoe het moet. Voor degenen die interesse hebben, gisteren was er een speciale uitgave van Trouw met rapporten van binnen- en buitenlandse wetenschappers over de huidige situatie in ons land en ook overal op onze planeet.
  En ook over plannen voor nu en naar de toekomst. Kortom, als wij niet nu stappen nemen om te zorgen dat de wereld temperatuur niet hoger klimt dan 1,5 graden, dan
  zal ons wereld nog erger rampen krijgen dan de recente ramp in Indonesie. Niemand is in paniek zoals Guru Baudet denkt, maar er moeten er wel geleidelijk stappen ondernomen worden, om te voorkomen dat onze planeet snel in zeer grote problemen terecht komt.

 18. henkC

  Klimaat onzin?
  Zo ver zou ik zeker niet willen gaan, echter …..
  Nederland is knettergek met zijn beleid.
  Zelfs als wij hier 80% CO2 reductie realiseren staat dat in geen enkele verhouding tot hetgeen men elders in Europa verziekt.
  Europa? Nee de EU. Je weet wel dat clubje landjes met de zelfde regels.

  Pas terug van 2 weken Griekenland…
  Geen zonnepaneel te bekennen omdat de elektra maatschappij geen vergoeding biedt.
  Kilometers plastic verpakkingsmateriaal hangt er in de buurt van Athene in het prikkeldraad bij de grote distributeurs langs de snelwegen desgevraagd krijg je als antwoord dat het wel weg waait.
  Gescheiden afval inzamelen? Wat is dat? Je gooit het toch gewoon ergens neer langs de kant van de weg.

  En wij maken ons hier druk en gaan zelfs zo ver dat we theezakjes moeten ontleden omdat het nietje van metaal is, het zakje al dan niet gesealed met was.

  Millieu in Nederland? Volstrekt op de verkeerde plek.

  1. Baaz

   @Henkc: Hetzelfde geldt voor Afrika. Dat continent is slechts 730 keer groter dan Nederland. Voordeel van het NL-beleid is dat je grenzeloos belasting kunt heffen en milieuheffingen kunt innen. Er zijn zelfs lieden die het geloven en er evangelist voor willen zijn. Het klimaatevangelie van de linksafkerk. Yassar Feras voorop, gevolgd door kapiteitn Rob die eigenlijk best wel wil fuseren.

 19. Gallus

  Vreemde rekenmeester.
  Naar wie gaat die subsidie dan?
  En mensen kijk even naar de prijs van een warmtepomp (lucht water)
  Isoleren doe je niet bij gas?
  En keuken verbouwen voor andere kookplaten?
  En waar is besparing verrekend?
  Niemand kan zo goed liegen als Baudet met de TOON van vanzelfsprekndeheid en veel emotie!
  Heeft zelfs beweerd dat de temperatuur niet stijgt.
  Dat er geen extremer weer is.
  Dat fossiele brandstoffen onder ijslagen liggen (i p v tussen sedimenten) enz. enz.

 20. Baaz

  Citaat Leon de Winter (Telegraaf 16-10-2018):

  “Als het klopt dat CO2-uitstoot het klimaat aanjaagt, zal volgens berekeningen Nederland door de zogenaamde „energietransitie” voorkomen dat de opwarming van de aarde met 0,0005 graden toeneemt. Dat valt niet te meten. En dat niet te meten getal geldt als de cruciale rechtvaardiging van een transitie die vele honderden miljarden gaat kosten en Nederland op zijn grondvesten zal doen schudden.

  De wereld gaat over op gas, wij gaan van het gas af. Zonder brede maatschappelijke discussie. Stel je voor dat wij na een echt debat tussen wetenschappers de gelegenheid hadden gehad om via een referendum hierover te stemmen…”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.