FVD maakt zich hard voor ondernemers: "Groter deel opbrengst van dividendbelasting moet naar MKB gaan!"

Geen categorieokt 21 2018, 18:00
Aldus Theo Hiddema bij Business Class.
Theo Hiddema kwam vandaag langs bij business Class om daar uit te leggen dat wat Forum voor Democratie betreft, een groter deel van de opbrengst van de dividendbelasting ten goede moet komen van het midden en kleinbedrijf (MKB). Zoals de strafpleiter / politicus uitlegde:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1053961635600187392
Op haar website legt de partij uit dat het MKB wat haar betreft "het hart van de Nederlandse economie" is. "Onze kartelpolitici luisteren vaak alleen naar de multinationals en de grote lobby’s – niet naar de DGA’s en ZZP-ers die zo belangrijk zijn voor onze groei. Daardoor wordt het MKB dikwijls onevenredig zwaar getroffen door regulering. Doorbetaling bij ziekte bijvoorbeeld, is bij een kleinere onderneming veelal moeizamer dan bij een grote multinational. Ook te starre ontslagbescherming van werknemers is voor het MKB een veel groter probleem dan voor organisaties met stevige financiële buffers en grote HR-afdelingen," aldus FVD.
Het is te triest voor woorden, maar tegenwoordig is er eigenlijk nog maar één partij in de Tweede Kamer die zich daadwerkelijk inzet voor het MKB: Forum voor Democratie. Ooit was de VVD de partij van en voor het MKB, maar die tijd is helaas al lang niet meer. Tegenwoordig is de VVD eerst en vooral een partij van, voor en door multinationals. Alles wordt gedaan om hén het zo gemakkelijk mogelijk te maken terwijl het MKB ondertussen langzaam aan kapot wordt gemaakt.
We mogen Hiddema en Baudet dus dankbaar zijn. Nu hopen dat ze ooit in een machtspositie komen zodat ze hun MKB-principes daadwerkelijk in de praktijk kunnen brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten