FVD maakt zich hard voor ondernemers: “Groter deel opbrengst van dividendbelasting moet naar MKB gaan!”

Aldus Theo Hiddema bij Business Class.

Theo Hiddema kwam vandaag langs bij business Class om daar uit te leggen dat wat Forum voor Democratie betreft, een groter deel van de opbrengst van de dividendbelasting ten goede moet komen van het midden en kleinbedrijf (MKB). Zoals de strafpleiter / politicus uitlegde:

Op haar website legt de partij uit dat het MKB wat haar betreft “het hart van de Nederlandse economie” is. “Onze kartelpolitici luisteren vaak alleen naar de multinationals en de grote lobby’s – niet naar de DGA’s en ZZP-ers die zo belangrijk zijn voor onze groei. Daardoor wordt het MKB dikwijls onevenredig zwaar getroffen door regulering. Doorbetaling bij ziekte bijvoorbeeld, is bij een kleinere onderneming veelal moeizamer dan bij een grote multinational. Ook te starre ontslagbescherming van werknemers is voor het MKB een veel groter probleem dan voor organisaties met stevige financiële buffers en grote HR-afdelingen,” aldus FVD.

Het is te triest voor woorden, maar tegenwoordig is er eigenlijk nog maar één partij in de Tweede Kamer die zich daadwerkelijk inzet voor het MKB: Forum voor Democratie. Ooit was de VVD de partij van en voor het MKB, maar die tijd is helaas al lang niet meer. Tegenwoordig is de VVD eerst en vooral een partij van, voor en door multinationals. Alles wordt gedaan om hén het zo gemakkelijk mogelijk te maken terwijl het MKB ondertussen langzaam aan kapot wordt gemaakt.

We mogen Hiddema en Baudet dus dankbaar zijn. Nu hopen dat ze ooit in een machtspositie komen zodat ze hun MKB-principes daadwerkelijk in de praktijk kunnen brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Spaanse kok

  FvD is dus net als de PVV gewoon een VVD-light.
  .
  Beste burgers en buitenlui, rien ne va plus, de centjes zijn niet voor u

  1. wheelboy

   Wat.een onzin kokkie .PVV wil het geld.om BTW verhoging terug te draaien .Da’s niet echt VVD .Maar schijnbaar het debat niet gezien.

   1. Fortiori

    De banken banken hebben met hun rentederivaten het MKB zwaar getroffen. Niet vergeten !

    1. Baaz

     “De banken banken…”

     Omdat jij zelf nog wel eens vervelend doet als het gaat om de taalkunde, vraag ik mij maar gewoon af wat ‘de banken banken’ zijn?

     1. Fortiori

      Banken behoren tot de financiële sector, Baas !
      Een financiële instelling is een organisatie die als kernactiviteit het handelen, registreren of verhandelen van financiële contracten heeft. Het kan gaan om: Banken, instellingen waar o.a. geld geleend kan worden tegen rente. Rondom de renteverplichtingen werd een constructie bedacht. Derivaten. Juist die derivaten hebben velen in het MKB de das om gedaan. Zo, dat weet u dan ook weer. 🙂

     2. Baaz

      Zijn banken banken dan net zoiets als fietsen fietsen, winkels winkels, bakkers bakkers en Rutte Rutte?

  2. Viertel

   Wat een dwaze reactie van Spanish cock. Dat het geld naar de MKB (dat zijn ook burgers, cock) gaat, is heel wat beter te verteren dan dat het naar de multinationals gaat.

 2. Arie B

  Het vrijgekomen geld zou naar het bedrijfsleven gaan, dat was al gecommuniceerd. Dat de MKB-ondernemer (ondernemers met eenmanszaak of vof) niet of nauwelijks profiteert en de BV-structuren (doorgaans de wat grotere bedrijven) wel is de basis van deze FVD-reactie.
  De zak geld heeft al een sticker en kan alleen nog maar wat bijgestuurd worden. Een andere sticker erop (bijvoorbeeld geen Btw-verhoging) kan allang niet meer (helaas).

 3. Troelstra

  Het is inderdaad schandelijk hoe het MKB, wat de motor van de binnenlandse nijverheid hoort te zijn, als een soort stiefkinderen wordt behandeld.

  1. Ernst Quispel

   ‘Nijverheid’ is al net zo’n mooi nostalgisch woord als ‘middenstand’.

   Woorden die gesproken werd langs het tuinpad van mijn vader.

   1. robroy

    mmmmmmmmmmmmmm o ja val dood lul doe ons een plezier samen met yayayaya tas king kong blue monday spaanse kok ersnst gutspel guuske niet te vergeten mmm wie nog meer ach who the fuck cares

    nou dds met kleine letters ja flikker mij er maar af .
    als ik wil ben ik er binnen 10 sec weer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.