Geesteswetenschappen vallen door de mand, lovende recensies over hoax-onderzoeken!

Gender-, women-, fat- (ja echt), African- en Asianstudies, post-kolonialisme en wat al niet meer. Het is u vast eens op het scherm getoverd, vaak in combinatie met ‘wetenschappelijk onderzoek’ waardoor Sylvana Simons weer onzin uit weet te kramen. Het blijkt veelal grote onzin te zijn!

Vrij Links, een site die ik normaal nooit aan zou klikken, en GeenStijl berichten beide over een serie nep onderzoeken die de erbarmelijke staat van de geesteswetenschappen bloot weet te leggen. Amerikaanse filosoof dr. Peter Boghossian, wiskundige dr. James A. Lindsay en Britse academica Helen Pluckrose sloegen de handen ineen en produceerden de grootste academische drek denkbaar. Dit lieten zij vervolgens ‘peer-reviewen’, het laten lezen en beoordelen door andere ‘experts’ binnen die wetenschap. Het resultaat is ronduit hilarisch!

De drie academische trollen leverden onderzoek aan waaruit zou blijken dat hondenlosloopgebieden plekken zouden zijn waar ‘verkrachtingscultuur’ hoogtij viert. Ook zouden mannen van hun ‘transfobie’ afkomen door zichzelf vaker met dildo’s anaal te bevredigen én, als klap op de vuurpijl, pasten ze een hoofdstuk van Mein Kampf aan op een soort feminisme:

In dit hoofdstuk, herschreven wij deels Hitlers meerdimensionale plan over waarom de Nazi-partij nodig is en wat het van zijn leden nodig heeft. De paper betoogt dat het feminisme dat stoelt op individuele keuze en verantwoordelijkheid, ‘female agency’ en kracht tegengegaan moet worden door een feminisme dat zich verenigt in solidariteit rond het slachtofferschap van de meest gemarginaliseerde vrouwen in de samenleving.”

Deze paper werd zelfs gepubliceerd in een aantal feministische bladen met recensies:

ca121fe782_Screen_Shot_2018-10-03_at_10.15.32

Ze tonen hiermee dus aan dat er flink wat mis is binnen die gebieden van de geesteswetenschappen en dat zelfs een ‘peer-reviewed’ onderzoek complete onzin kan zijn. Er is al langer discussie gaande over de werkwijze van de mensen binnen deze tak en het vermoeden dat men actief pseudowetenschap loopt te verkondigen wordt alleen maar gevoed.

Al die onzin over ‘sociale constructies’ en ‘machtsverhoudingen’ vinden hun oorsprong in dit soort geesteswetenschappen en komen met onzin op de proppen als ‘toxic masculinity’ en mannen die net zo goed de rol van de moeder op zich kunnen nemen. ‘Mansplaining’, durf ik te wedden, komt ook uit deze hoek.

Geweldig dus dat ze flink te kakken worden gezet en aan wordt getoond dat een aanzienlijk deel van die tak dikke onzin is!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Waarom gaat er belastinggeld naar dit soort ideologisch activistische duimzuig-studies ?
  Honderden miljoenen valt er te besparen in het onderwijs door simpelweg deze radicaal linkse charlatan studies af te schaffen.

  U wilt Identity Politics bestuderen ?
  Prima
  Maar betaal er zelf voor.

  Hoofdzaak is dit soort lieden buiten te sluiten bij de Overheid omdat de Overheid neutraal behoort te zijn.
  Dat zijn ze natuurlijk niet.
  Iedereen weet dat.
  En daarom krijgen PC-toverkollen van dit soort haatstudies gebaseerd op wichelroedes, zero facts en Westen/Zelf-Haat prachtige extreem lucratieve baantjes bij de overheid.
  In de echte wereld kun je ze niet gebruiken.

  Ideologische volstrekte inertie gecombineerd met vederlichte mentale zweefvliegtuigjes.
  Doe ze in de corrupte Identity Politics Soep en we krijgen gerechten als Genderneutrale toiletten, Religieuze Apartheids-bijeenkomsten en de teloorgang van het vrije Westen.

  1. Aytas

   Democratie afschaffen en rechtstreeks een dictatuur in? In een democratie mogen ook mensen die het niet met jou eens zijn hun mening geven. Ik geloof niet dat jij voor een vrij westen staat. Vrij staat voor dat iedereen mag geloven en zijn wat diegene verkiest.

   Pseudo wetenschap is in zijn algemeen niet erg nuttig. Zie bv tbs behandeling. Jij misbruikt dit pseudo wetenschappelijke, ik neem aan dat je begrijpt dat dit exact hetzelfde is, voor onderdrukking.

 2. Svetlana

  Ik ben vandaag wakker geworden door buitenaardse mannetjes die in mijn kamer met UFOs verscheenen.

  1. sjun

   Mannen met baarden en snelle auto’s zijn niet per së buitenaards Svet.

 3. Ni28

  Sylvana zou eigenlijk Svetlana kunnen zijn. Zij kramen beide ongeveer dezelfde onzin uit.

  1. Steve Van der Vekens

   En het zijn beide negerinnen.

 4. Holland

  Vandaar dat er zoveel mogelijk en waar mogelijk, foute en harde grappen moeten worden gemaakt over negers, Joden, homo’s, trafo’s, feministen, witte klootzakken en genderneutrale nitwits.

  Hou fouter, harder en ongegeneerder, des te minder krijgen de ideologisch bevlogen activistjes voet aan de grond. Weg met het pseudowetenschappelijke canaille, weg met de Identity studies en weg met de politieke supercorrectheid.

  Haal die idiote troep onderuit waar je maar kunt en lach bevrijdend om die opgedrongen onzin. Humor alleen kan de wereld redden.

  1. Aytas

   Ik neem aan dat je dit bedoeld?

   https://youtu.be/xcrkzkOZjHQ

 5. sjun

  Leuk dat ruim 20 jaar na datum ook bij links mensen tot de conclusie komen dat er fopwetenschappen gedoceerd en gepresenteerd worden. Air brile op de universiteit, het kan verkeren. Wellicht volgt de erkenning van politieke indoctrinatie via de onderwijsinstellingen ook nog eens, maar laat ik deze zegening vast tellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.