Groep ‘Bezorgde Amsterdammers’ houdt discussieavond om FVD ‘beter te begrijpen’ maar weigert FVD’ers!

Een groep Amsterdammers die zich ‘Bezorgde Amsterdammers’ noemt, maakt zich hard tegen extreemrechtse en fascistische partijen. Omdat zij Forum voor Democratie hier ook onder vinden vallen, organiseren zij een discussieavond, onder andere om ‘FVD het beste te begrijpen’. Zij weigeren echter een FVD’er die met ze in gesprek wil!

Fijn achter m’n computer een beetje Whatsapp’end onder werktijd, duikt ineens een screenshot op. Het blijkt te gaan om een FVD-lid die netjes aan de mensen van ‘Bezorgde Amsterdammers’ vroeg of hij ook welkom was op de discussieavond. Hij legt keurig netjes uit dat hij benieuwd is naar hun inzichten en kan begrijpen dat zijn aanwezigheid tot confrontatie zou kunnen leiden. Hij wil dan ook niet onverwacht binnen komen vallen, dus stuurt hij netjes een bericht.

‘Bezorgde Amsterdammers’ blijkt echter niet een groep te zijn die écht in gesprek wil maar voornamelijk lekker wil knuffelen in hun eigen bubbel met gelijkgestemden, miepen over hoe FVD racistisch, seksistisch, anti-links en anti-vakbond is, én “een basis heeft onder de middenklasse” (wat?). Hiddema en Baudet zouden een fascistische kern zijn. Genoeg lijpe taal om je ‘vijand’ zelf eens over te laten vertellen lijkt me! Nee dus! Ik contact zoeken met die vent, dit is wat ik kreeg:

De FVD’er probeert zelfs nog zijn intentie te verduidelijken…

BA1

Maar het mocht niet baten! Wanneer de FVD’er de ‘Bezorgde Amsterdammer’ vervolgens zelf verwijt van fascistische trekjes, is het al snel klaar:

BA2

En gaat hij vrolijk verder met loze beschuldigingen:

BA3

Hartstikke tolerant volk dus, bereid tot een open, eerlijk en leerzaam gesprek met als doel nader tot elkaar te komen en elkaars standpunten te begrijpen. 4 Oktober, 19:00 aan de Pieter Nieuwlandstraat 93 staat er voor u een ‘Fuck you’ en ‘vieze fascist’ klaar, zolang de voorraad strekt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

  1. AS210854

   Daarom zal Indonesië nu met de ramp helemaal niks van mij krijgen.

   1. Hetzalwelweer

    Islamnesië, ooit een vrij land land onder de nederlandse vlag is nu een Islam bolwerk, ze moesten allemaal gaan staan in Den Haag tijdens een herdenking, de landverraders…..1 miljoen hop hop weg ermee…zien we nooit meer terug en zal ook niets veranderen. Stel er zou olie zitten dan was het 1 miljard geweest, maar er valt niets te verdienen daar…dus klaar….

 1. Ni28

  Over iemand zonder iemand. Waar blijft de befaamde Hollandse directheid? Of is dat een typisch linkse bezigheid om iemand in afwezigheid te kraken? Misschien kunt je beter uitleggen wie de Bezorgde Amsterdammers zijn? Zonder de mogelijkheid tot verweer te bieden is dit een losse flodder. Een harde knal zonder enige effect. Zoals alle linkse en vele linksige partijen.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Links staat voor Apartheid/Identity Politics and Thought Crimes.

 3. Gerlos

  Leuke discussie avond met waarschijnlijk een linkse signatuur en waarvan de uitslag al bekend is. Dit is geen discussie maar een veroordeling van de FVD partij. Dus zinloos.

 4. cornholio

  Op wat voor tijd zullen we afspreken om dit bij te wonen?

 5. BB

  Ok, dit is zorgelijk.
  Het niet hebben van ‘theory of mind’ zorgt ervoor dat empathie ook niet kan ontwikkelen. Een wolf in schaapskleren.

 6. sjun

  Het lijken me vooral ‘Amsterdammers’ bezorgd om hun subsidie of andere staatstoelage.

 7. Vliegenvanger

  Wat een dom volk die Amsterdammers om niemand van de FvD mee te laten praten.
  Ze zijn allemaal gehersenspoeld, hebben de partij zwart lopen maken, maar ze mogen zich niet verweren. Volgens mij zijn het allemaal 66 aanhangers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.